Tv για ταινίες

nikolas_s

Established Member
2 March 2015
141
Αποφάσισα να προχωρήσω μέτα τον ήχο και εγώ στην εικόνα και όπως πάντα θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους εδώ μέσα για τηλεόραση 55 ίντσες για ταινίες! Δεν είχα και ούτε έχω εμπειρία με tv πάνω από 40 ιντσες και ρωτάω μήπως θα πρεπει να προσέξω κάτι! Τέλος αν θα είναι 3d η όχι δεν ξέρω μιας και δεν πολύ νομίζω να βλέπω μιας και δύσκολα θα βρίσκω τέτοιο υλικό.
Ευχαριστώ!!!!

Φίλε Νικόλα, εάν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης των ταινιών σου σε περιβάλλον με ελεγχόμενο φωτισμό προτείνω την LG 60PB5600 (Plasma) είναι 60 ίντσες βέβαια αλλά φαντάζομαι οτι δεν πειράζει.
https://www.skroutz.gr/s/4785283/LG-60PB5600.html

Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του φωτισμού μέσα στο δωμάτιο τότε προτέινω την Samsung UE55H7000 (Led)
https://www.skroutz.gr/s/4690057/Samsung-UE55H7000.html

Σε περίπτωση που υπάρχει η οικονομική άνεση επίσης προτείνω και την LG-55EC930V (Oled)
https://www.skroutz.gr/s/5365188/LG-55EC930V.html

Προσωπική άποψη μου είναι να μείνω μακρια απο τις 4K για τα επόμενα 1-2 χρόνια. Τα μοντέλα που είναι καλά είναι πολύ ακριβά προς το παρόν.

Εάν πάλι χρειάζεσαι και 4Κ συντομότερα προτείνω την Samsung UE65JS9500 και όχι κάτι σε λιγότερες ίντσες.

Αρχικα ευχαριστώ παρα πολυ για τ προτάσεις σου! Πραγματικά πολυ ενδιαφέρον όλες με τ καθε μια πραγματικα να ξεχωρίζει! Βλεπω ότι για 4κ μου προτείνεις ενα πομυ ακριβο μοντελο και να μην παω στην τάξη των1000 με 1500 ευρω! Αυτο ππυ θελω να ρωτησω ειναι αν αξιζει να δωσω παραπανω χρηματα για κατι που μετα απο ενα δυο χρονια μπορει να πεσει παρα πολυ, ο χωρος μου εχει ελεγχόμενο φωτισμό με τ αποψη οτι και καλο φωτισμό εχω αλλα και σκοτεινό γινεται αρκετα επομενος δεν εχω προβλημα! Απ οτι καταλαβα θα διαλεγες full hd αν δεν κανω λαθος?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης δεν ξερω αν θα πρεπει να παω σε πλασμα η σε led αν και απ οτι καταλαβα μου λες να παω σε πλασμα αν εχω ελεγχόμενο φωτισμο και οχιβσε led!

Last edited by a moderator:
Οι πλασμα για ταινιες ειναι πραγματικα υπέροχες! Σε Full hd και με ελεγχομενο φωτισμο δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα. Με μοναδικα μειονεκτηματα την λιγο παραπανω καταναλωση ρευματος, παραπανω θερμοκρασια στο δωματιο και το οτι θελει περιπου 100 ωρες "ρονταρισμα". Στα τελευταια 10 χρονια δοκιμασα τηλεορασεις οπισθιας προβολης, lcd ακομα και προβολεα και πριν 2 χρονια πηρα μια plasma και μου αρεσε πολυ παραπανω απο ολα τα παραπανω οσο αφορα στην ποιοτητα εικονας

Οσο για τις 4Κ στις τιμες απο 1000 εως 1500. Παρε αν εχεις τον χρονο ενα usb stick με μια ταινια 1080p σε μορφη m2ts ή mkv και καποιο 4κ βιντεακι απο youtube και πηγαινε σε ενα καταστημα να δεις και μονος σου την ποιοτητα. Εγω πραγματικα απογοητευτηκα. Επισης λογο του παραπανω μεγεθους που χρειαζεται (65"και πανω) για να δεις διαφορα απο το 1080 στο 4κ θα πρεπει σιγουρα να δωσεις παραπανω απο 1500.

... και φυσικα αν βιαζεσαι για το 4κ και εχεις δυνατο pc μπορεις να κανεις και το αλλο: ρωτα τα παιδια στην κατηγορια htpc να σου προτεινουν καποιο 27-28" 4κ monitor με hdmi 2.0 (οχι μονο dp) για να μπορεις να περασεις τον ηχο και μεσα απο τον ενισχυτη σου και τοποθετησε το στους 50 ποντους αποσταση απο τα ματια σου και ετσι θα τα εχεις και τα δυο. Προσφατα εμφανιστηκαν 2 monitor με τις παραπανω προδιαγραφες. Οι τιμες ειναι καπου στα 700-800 για ενα της acer που ειδα. οποτε αν παρεις την πρωτη lg που σου προτεινα + το monitor παλι καπου στα 1500 θα ξοδεψεις σε αθροισμα. και οταν με το καλο πεσουν οι τιμες στις 4κ hdmi 2.0a με hdcp 2.2 με hdr και στις 65"και πανω (2-3 χρονια ίσως?) τοτε το ξανασυζηταμε.

Πραγματικα σε ευχαριστώ φιλε μου! Αληθεια θα τ παταγα πολυ ευκολα με τις 4κ, λοιπον ειμαι μεταξύ πλασμα.και led και λεω τηνSamsung UE55H7000 (Led)
Επειδη ειναι και smart τν και ειμαι σε αυτο το δίλημμα τωρα! Επισης σε κριτικές διαβαζω οτι εχει πολυ καλο μαύρο!

Εφόσον η χρήση θα είναι για ταινίες θα σου πρότεινα να δείς και την samsung 6200 η κάποια sony 8xxb σε 60 ιντσες αν φυσικά σε παίρνει ο χώρος. Η h7000 σε σχέση με την σειρά 6xxx διαφέρει στα hz (200 vs 100) που σε ταινίες δεν νομίζω να σου χρειαςτούν και στα επίπεδα μαύρου και αντίθεσης δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Στις ταινίες που λόγω φορμά υπάρχουν οι μπάρες πάνω και κάτω κάθε ίντσα μετράει.

Δεν κανει τιποτα φιλε Νικολα!
Αν βλεπεις σχεδον παντα τις ταινιες σου το βραδυ (ή με κλειστες κουρτίνες) και δεν σε πειραζουν τα παραπανω μειονεκτηματα της τεχνολογιας plasma προτιμησε την plasma. Εχει με διαφορα καλυτερο μαυρο και αντιθεση. Αν βλεπεις τις μισες ωρες σε φυσιολογικες συνθηκες και τις αλλες μισες στο σκοτάδι τοτε και η samsung ειναι μια χαρα. Εχει και αυτη καλο μαυρο (για lcd) αλλα μην περιμενεις πολλα. Αυτο που με ενοχλει στην samsung ειναι οτι ειναι ακριβοτερη χωρις να ειναι καλυτερη. Επισης αν σε προβληματιζει το γεγονος οτι εχει μονο ενα hdmi μην σε νοιαζει μιας και ο yamaha σου εχει μπολικες εισοδους.
Οταν ειδα τον τιτλο του thread ειπα απο μεσα μου "να καποιος που παει καρφωτος για plasma". Οπως καταλαβαινεις ειμαι λιγακι προκατειλημμενος με τις plasma. Για να μην σε παρω στο λαιμο μου ομως αν θες περιμενε να απαντησει και καποιος απο τα γηραιοτερα μελη του forum μιας και εγω ειμαι νεο μέλος και ίσως δεν εχω τοση εμπειρια.

Επισης αν μια απο τις πηγες σου ειναι ενας υπολογιστης το smart tv δεν θα σου χρειαστει σχεδον καθολου.

Θελω πλασμα να σου πω απλα φοβαμαι..ολη μου λεγαν για led για αυτο αλλα σε οτι γράφεις γοα τ πλασμα εχεις δικιο. Η πηγή αναπαραγωγής θα ειναι ενα αρκετα δυνατο ως πολυ λαπτοπ επομένως εχω και αθτα που μου δινει η smart tv. Πραγματικα η πλασμα ειναι value for money σε καθε περίπτωση! Δεν γραφει κ κανενας αλλος αντίθετη γνωμη χιχιχι

Ωραια και η Samsung UE55H620 αλλα πιστευω η Samsung UE55H7000 για led ειναι μια πολυ δυνατή επιλογή απο κριτικες παντα που διαβαζω φιλε vas papavas

Επισης με ενα androit tv box τ κανεις και smart tv αν θες επομενος εχεις και αυτη τ επιλογή!

Στην πλασμα θεμα "burn in" δεν υπαρχει πια. To "image retention" υπαρχει ακομα (αν παιζεις παιχνιδια για παρα πολλες ωρες συνεχομενα) αλλα δεν ειναι κατι που δεν εξαφανιζετε αμεσως σχεδον μολις δεις 2-3 σκηνες απο μια ταινια. Ειναι πιο πολυ φαινομενο παρα προβλημα.
Τωρα αν βλεπεις ολοκληρη την ημερα ενα συγκεκριμενο καναλι με το logo στο ιδιο σημειο ή παιχνιδια με κομματια της οθονης να δειχνουν το ιδιο κοντερ για ολο το σαββατοκυριακο δεν ξερω. Μην σε παρω και στο λαιμο μου.
Επειδη ομως ειπες οτι την θες για ταινιες, δεν νομιζω να εχεις προβλημα.
Παντως εγω εχω μια 58'' samsung plasma και την εχω σαν monitor για το pc. και δουλευω autocad για 6 ωρες καθε μερα και μετα κανω τα παντα, απο σερφαρισμα στο δικτυο, ταινιες σειρες μεχρι και gaming. το μονο που εκανα ειναι οτι εκανα την μπαρα στα windows να κατεβαινει οταν δεν εχω το ποντικι επανω της και για wallpaper εβαλα ενα μαυρο solid color και εξαφανισα τα παντα απο την επιφανεια εργασιας. δηλαδη οταν δεν κανω κατι...μαυριλα! απλα πρεπει να πατας το file explorer πριν κανεις οτιδηποτε αντι να τα εχεις πεταμενα επανω στην επιφανια εργασιας. και πραγματικα δεν πιστευω οτι χρειαζεται αυτο, απλα ειμαι λιγο υποχονδριος (επισης δεν την εχω συνδεσει ποτε με κεραια τηλεορασης γιατι δεν βλεπω καθολου. ουτε ασχολουμε με αθλητικα οποτε ουτε nova εχω. μονο pc, laptop kai ps4. 2 χρονια και παραπανω με τετοια χρηση δεν ειδα το παραμικρο προβλημα.

Επισης 2 φιλοι μου εχουν ο ενας την LG 50PN6500 και ο αλλος την LG 60PB5600 και τις δουλευουν οπως εγω. μεχρι τωρα ουτε απο εκεινους ακουσα κατι αρνητικο.

Μου πρότειναν και την 60h6200 Samsung στα 999, δεν ξερω αν την εχεις δει καθόλου!

Καταπληκτικη τιμη για led 60''. Δεν την ξερω καθολου αλλα δωσε μου λιγο χρονο να ψαξω. Για να την προτεινει ο vas papavas καλη θα ειναι ομως.

Απο τα 10 reviews που εχει στο amazon τα 9 λενε οτι ειναι καταπληκτικη για τα λεφτα της. 1 λεει οτι εχει backlight bleed αυτο ομως παιζει στις led αρκετα συχνα δεν ειναι κατι τραγικο ομως. δηλαδη οτι led και να παρεις υπαρχει περιπτωση να εχει λιγο backlight bleed. αν δεν εισαι τρελαμενος με τα μαυρα τυπου "πισσα" δεν ειναι και τοσο σοβαρο.

εδω εχει ενα review για το μικρο της αδερφακη την 55ρα που απο μεσα ειναι ιδιες οποτε διαβασε και αυτο...
https://www.avforums.com/review/samsung-ue55h6200-h6200-smart-3d-tv-review.10914

Samsung UE55H6200 (H6200) TV Review

Should I buy one?

The UE55H6200 is another impressive TV from the reliable Samsung stable, displaying all their familiar picture traits of strong video processing, satisfying contrast levels and lifelike colour accuracy. There is also Samsung’s superbly expansive suite of Smart TV apps to play with, including virtually all the video streaming services you could wish for, allied to a web browser, media player, PVR features and more. This sample did have some weaknesses, however, with screen uniformity issues slightly spoiling the immersion factor but this is still a TV worthy of an AVForums Recommended Award with current price and market standing considered.

What alternatives are there?

At present prices (December 2014), you could investigate the 55-inch version of the Sony W829 which is another very strong all-rounder. Of the TVs we’ve reviewed in 2014, the HU6200 is really only currently competing, price-wise, with a sister set in the UE55H6400,which adds the excellent Smart Touch Remote in to the package but is otherwise highly comparable. You can get a wider sense of what you should be looking for, and what is available, by reading our collection of Buyers Guides.

και η τιμη τ SAMSUNG UE55H6200 στα 750 αρκετα καλη τιμη ως παρα πολυ μπορω να πω απο τα 1300 που υπολογιζα

και εγω απ οτι διαβαζω μονο για το backlight bleed που ειπες και εσυ λενε, καλη επιλογη το vas papavas μπορω να πω!