TV για τους παππούδες

Aν οι ηλικιωμένοι δεν πάσχουν από προχωρημένο γλαύκωμα, γεροντική εκφύλιση της ωχράς και άλλες εκφυλιστικές αμφιβληστροειδοπάθειες, μάλλον μία Plasma θα είναι πιο ξεκούραστη για τα μάτια τους. Ειδάλλως, η λύση μιας υπερ-φωτεινής LCD (δεν είναι όλες) να είναι μονόδρομος...

Λογικα θα πασχουν απο ολα αυτα.

Αν ήταν λογικό, τότε κακώς έγινε τόσος ντόρος με τα επιδόματα τυφλών πρόσφατα...

Το επαιρναν και νεοτεροι το επιδομα, γι'αυτο. Ρωτα και τον Yperion που ειναι απο Νησι. Συμφωνα με ανεπιβεβαιωτες πληροφοριες το επιδομα τυφλοτητας ελαμβανε και διακεκριμενο μελος του avclub, εικονολογος, με συμπαθεια (τουλαχιστο) στις πλασμα τηλεορασεις. :BDGBGDB55:

Εγώ πάντως οταν έβαλα στον παππού και τη γιαγιά μου να δουν 3D στην VT30... κοιτουσαν σαν να έβλεπαν ξανά επεισόδιο Λάμψης/Καλημέρα Ζωής

Φίλε πάρε τους καμιά Philips, που θα μπορείς να ταξινομήσεις αναλογικά/ψηφιακά κανάλια από το π.χ. 1-10 στο τηλεκοντρόλ και όχι καμιά Sony που πρέπει να πατήσεις ξεχωριστό κουμπί για να μπεις στον αναλογικό δέκτη.

Συμφωνα με ανεπιβεβαιωτες πληροφοριες το επιδομα τυφλοτητας ελαμβανε και διακεκριμενο μελος του avclub, εικονολογος, με συμπαθεια (τουλαχιστο) στις πλασμα τηλεορασεις. :BDGBGDB55:

Εγώ το μόνο που παίρνω είναι χαράτσια και λογαριασμοί δυστυχώς.

Επειδή ακόμη δεν τους αγόρασα και μόλις είδα αυτήν εδώ: PHILIPS 42PFL-8404H στα 429 στον Σαραφίδη. Είναι μεγάλη προσφορά ή μου φαίνεται;

Είναι μοντέλο του 2009. Αν είναι του κουτιού και δεν είναι καμμιά εκθεσιακή, ίσως αξίζει να την σκεφτείς. Από εικόνα δεν λέει και πολλά, αλλά το ambilight θα ενθουσιάσει παππούδες-γιαγιάδες... :laugh:

Εγώ το μόνο που παίρνω είναι χαράτσια και λογαριασμοί δυστυχώς.

Εγω να δεις φιλε μου... Δεν μου φτανουν 2 σελιδες Α4 για να καταγραψω τα παγια εξοδα του μηνα

Δοση για το σπιτι, δοση για το οικοπεδο, γραμματιο για το σπιτι που χτιζω στο οικοπεδο, ιδιωτικο παιδικο σταθμο για το ενα παιδι, ιδιωτικο δημοτικο γαι το δευτερο παιδι, γυναικα να τα κραταει το απογευμα μεχρι να γυρισει η συζυγος απο τη δουλεια.... και αλλα πολλα.....αστα!

Καλη ανασταση.

Last edited:
ψηφιακος δεκτης απο Πλαισιο 30ε
χειροκινητο πανι 87" απο Πλαισιο 169ε
μτχ προβολεας 300ε
βαση προβολεα 15ε
συστηματακι ολα σε ενα 150ε
καλωδιο hdmi 10ε

συνολο 674ε

η χαρα των παπουδων: ατελειωτη........

Γεια σας,
Χρονια πολλα, Χριστος Ανεστη!
Επειδη θελω να ρωτησω ακριβως το ιδιο δεν ανοιγω νεο θεμα και γραφω εδω,
ιδια περιπτωση εχω και εγω με τα πεθερικα μου που ειναι 154 χρονακια και οι δυο μαζι, μονο που οι 40-42αρες τους πεφτουν πολυ μεγαλες και δεν αντεχω την γκρινια, γιαυτο θελω να μου προτεινετε σε 37αρες αν υπαρχει κατι καλο μεχρι τα 400 αντε και πολυ λιγο παραπανω (ξερετε λογω ΔΝΤ).
Επισης θα με ενδειεφερε αυτο που ειπε ο gogos7 "που θα μπορείς να ταξινομήσεις αναλογικά/ψηφιακά κανάλια από το π.χ. 1-10 στο τηλεκοντρόλ και όχι καμιά Sony που πρέπει να πατήσεις ξεχωριστό κουμπί για να μπεις στον αναλογικό δέκτη".

Αν εχετε καποια προταση θα ηθελα να την ακουσω για να γλιτωσω απο την γκρινια.
Ευχαριστο!

Γεια σας,
Χρονια πολλα, Χριστος Ανεστη!
Επειδη θελω να ρωτησω ακριβως το ιδιο δεν ανοιγω νεο θεμα και γραφω εδω,
ιδια περιπτωση εχω και εγω με τα πεθερικα μου που ειναι 154 χρονακια και οι δυο μαζι, μονο που οι 40-42αρες τους πεφτουν πολυ μεγαλες και δεν αντεχω την γκρινια, γιαυτο θελω να μου προτεινετε σε 37αρες αν υπαρχει κατι καλο μεχρι τα 400 αντε και πολυ λιγο παραπανω (ξερετε λογω ΔΝΤ).
Επισης θα με ενδειεφερε αυτο που ειπε ο gogos7 "που θα μπορείς να ταξινομήσεις αναλογικά/ψηφιακά κανάλια από το π.χ. 1-10 στο τηλεκοντρόλ και όχι καμιά Sony που πρέπει να πατήσεις ξεχωριστό κουμπί για να μπεις στον αναλογικό δέκτη".

Αν εχετε καποια προταση θα ηθελα να την ακουσω για να γλιτωσω απο την γκρινια.
Ευχαριστο!

Καποιος-καποια προταση?????????????????

Οπως αναφερθηκε οι Philips εχουν βολικη τοποθετηση αναλογικων και ψηφιακων. Οι LG δεν πατας κουμπι αλλα σου βγαζουν πινακακι το τι θες ψηφιακο η αναλογικο και οι samsung βαζουν στην σειρα τα ψηφιακα και συνεχεζουν τα αναλογικα (δεν τα ανακατευεις οπως στις philips). Τωρα για ανθρωπους χωρις απαιτησεις δεν θελει πολυ ψαξιμο.

Last edited:
Τι νόημα έχει να ασχολούμαστε με αναλογικά κανάλια το 2012? Σε ένα χρόνο άλλωστε θα εκπέμπουν όλα τα κανάλια υποχρεωτικά ψηφιακά (καιρός ήταν).

Απάντηση: Re: TV για τους παππούδες

και ομως εχει νοημα να ασχολουμαστε με αναλογικα οταν απο τη μια εχεις να κανεις με την Digea που τα μισα καναλια κανουν μονιμα "σπασιματα" και απο την αλλη εχεις παπουδες των 80 ετων, πως να τους μαθεις να κανουν διαφορετικα κατι οταν για 40 χρονια το εκαναν αλλιως.

τωρα καποια προταση σε 37" μεχρι 400 κατι ευροπουλα?????

Τελικά τους πήρα την LG 42LK450 370 . Την περιμένω σήμερα. Θα πω εντυπώσεις.

Φίλε simi πάρτους 42'' και πες τους ότι είναι 37''. Δεν νομίζω να καταλάβουν τη διαφορά. Στο λέω διότι έχουν μόνο 40 διαφορά οι 37'' με τις 42''. Εάν δεις στο skroutz έχει 2 37άρες με 340 , την LG που πήρα εγώ και μια Toshiba.

φιλε tsiartas απο εικονα τι λεει?? ξερεις τα γεροντια ειναι περιεργα.

Η εικόνα είναι πολύ καλή. Στην αρχή υπήρχε μια δυσαρέσκεια για το μέγεθος αλλά σε λίγο την συνηθισαν(Είναι στα 2,5-3 μέτρα περίπου).
Βέβαια δοκίμασα και 2 mkv αλλά δεν έπαιζαν ήχο. Έλεγε μη υποστηριζόμενη μορφή ήχου. Τους παπούδες δεν τους ενδιαφέρει βέβαια αλλά για κάποιον άλλο παίζει ρόλο. Θα το ψάξω εάν θέλει καμιά ρύθμιση ή αναβάθμιση.

υπαρχει καποια "καλυτερη" σε εικονα εστω και με 50-70 ευροπουλα παραπανω????