TV ή projector Για το χώρο μου?

manosbrr

Established Member
3 December 2014
205
Επειδή είδα rnb σε w1070 και αισθητά λιγότερο σε w1500, σκέφτηκα να πάω σε κατηγορία LCD. Και ο πιο οικονομικός που βρήκα με καλή ποιότητα ήταν ο panasonic pt-at6000

Επισυνάπτω ένα σχεδιάγραμμα με τη κάτοψη του Σαλονιού για να μου πείτε μια γνώμη. .

projector-jpg.43889

Λύση 1:
Η tv(42') θα μπει απέναντι από τον καναπέ σε απόσταση 3m (τοίχο-τοίχο) & απόσταση θέασης 2,60m.
O projector θα μπει στον άλλο τοίχο και θα προβάλλει σε πανί (100ιντσες? , είναι καλά?) που θα κατεβαίνει πάνω από τη μπαλκονόπορτα (απόσταση 4m τοίχο τοίχο), απόσταση θέασης 3,60m .
Με προβληματίζει όμως μήπως είναι καλύτερη λύση η εξής...
Λύση 2:
Δεν μπαίνει projector και μπαίνει στη θέση της παλιάς tv, νέa tv Ultra High def. 55' (<1000ευρώ).
Αντιλαμβάνομαι ότι δε θα έχει τις 100' του projecotra, αλλά οι 55' θα είναι από πιο κοντινή απόσταση σε σχέση με projectora .... (1 μέτρο), οπότε αναλογικά θα είναι σαν να βλέπω (πχ σε 75´από τα 4m..)

Ποια είναι η γνώμη σας?

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Ετσι όπως βλέπω τους καναπέδες θα είναι λίγο παράκεντρη η θέαση στον προβολέα. Ίσως η λύση μιας 60άρας κοντά στα 1000-1200 ευρώ να ήταν μια καλύτερη επιλογή.

Μιας και εχω διαβασει αρκετα posts σου που προβληματιζεσαι (γνωριζοντας οτι σε ενοχλουσε το RBE) εχω την εντυπωση οτι εξακολουθεις να εισαι μπερδεμενος ως προς το τι να επιλεξεις. Εναν προβολεα τον επιλεγουμε γιατι μας τραβαει η μεγαλη του εικονα με τις οποιες αδυναμιες ενος μοντελου. Απο την μια δεν αντεχεις το RBE, απο την αλλη σε ενοχλει λιγακι και το κακο μαυρο στα entry level μοντελα. Η περιπτωση σου μοιαζει να φωναζει απο μακρια να πας σε tv. Ομως...
Θα ελεγα να δωσεις μια δευτερη ευκαιρια στον εαυτο σου και να πας να ξανα δεις καποιο μοντελο προβολεα που εστω ειδες και δεν σου αρεσε λογω RBE. Γιατι.?
Πιθανολογω οτι ειδες demo προβολεα (1070) οπου ειτε ειχε λιγες ωρες στην λαμπα, ειτε ειχαν πουσαρει πολυ την φωτεινοτητα (contrast, BC) ή και τα δυο και για αυτο και η διαφορα στο ματι σου μεταξυ των 1070/1500 στο RBE.

Ξερω οτι ειναι δυσκολο να βρεις προβολεα που να εχει παιξει τουλαχιστον καμια 200αρια ωρες, αλλα προσπαθησε τουλαχιστον να πας να ξανα δεις τον 1070 αλλα να ζητησεις να χαμηλωσουν λιγο το contrast (φωτεινοτητα) και να απενεργοποιησουν τo bc.

Θεωρω οτι ΔΕΝ ειδατε υπερβολικο RBE απο οσα εχω διαβασει στα posts σου, απλα το ειδατε πιο εντονα λογω φρεσκιας λαμπας/τσιτωμενου contrast και οπως εχεις ηδη αναφερει περισσοτερο στις σκοτεινες σκηνες με καποιο φωτεινο αντικειμενο οπου ειχε εντονο contrast (μαυρο/ασπρο)
Συμβαινει στους πιο πολλους, ακομα και στους πιο αναισθητους στο rbe. Αν δεν σε ενοχλησε το RBE του 1500, καπου εκει θα ειναι και το rbe του 1070.

Επειδη με γνωμες αλλων δεν βλεπω να καταληγεις καπου, ειτε ξεχνας τον προβολεα και πας σε μια tv οσο το δυνατον μεγαλυτερων ιντσων, ειτε δινεις μια δευτερη ευκαιρια και ξανα πας σε ενα καταστημα και ζητας να απενεργοποιησουν το brilliant color και να κατεβασουν το κοντραστ στο 47-48 για τεστ και μονο. Αν εξακολουθει να σε ενοχλει το RBE και τα οικονομικα σου δεν σου επιτρεπουν την αγορα ενος lcd στην κατηγορια που θες, πηγαινε αναγκαστικα σε Tv.
Παρακολουθω εδω και εβδομαδες οτι ρωτας επαναλαμβανομενα το ιδιο πραγμα εδω και αλλου, δυσκολευομενος να καταληξεις καπου. Σου ειπα λοιπον τα παραπανω, τα οποια στα εχω ξανα πει νομιζω. Πηγαινε και ξανα δες π.χ. τον 1070 (ή οποιον αλλον σε ενδιαφερει) αλλα ζητησε να μειωσουν τις παραπανω παραμετρους, για να προσομειωσεις οσο το δυνατον την φυσιολογικη πτωση λαμπας υστερα απο καποιες ωρες.
Τo RBE οσο πεφτει η φωτεινοτητα της λαμπας (αλλα και συνηθιζει και το ματι σου με τον καιρο) γινεται δυσκολα αντιληπτο ή εξαλειφεται και εντελως ορισμενες φορες.
Εσυ θα αποφασισεις εαν στην τελικη οσο RBE εξακολουθησεις να βλεπεις (αν θα βλεπεις) ειναι κατι που μπορεις να ζησεις μαζι του σε καποιες κοντραστατες σκηνες ή οχι.
Απολυτος στο αν θα λυθει 100% το προβλημα σου δεν μπορω να ειμαι μιας και ο καθενας μας εχει διαφορετικη ευαισθησια στο RBE.

Τουλαχιστον εαν κανεις τα παραπανω θα ξερεις πλεον αν πρεπει να αποχαιρετησεις τους dlp (και τους entry level lcd) και θα πας σε τηλεοραση ή θα αναβαλλεις την αγορα για μετεγενεστερο χρονο με μεγαλυτερο budget αγορας ενος καλου lcd προβολεα.

Μα το προβλημα ειναι ο χωρος! θα κοιταζουνε στραβα ολοι ,καλυτερα εκει που εχεις υποψιν να βαλεις την τβ να βαλεις προβολεα γιατι αλλιως θα θελεις 65 ρα τβ τουλαχιστον !

Μα το προβλημα ειναι ο χωρος! θα κοιταζουνε στραβα ολοι ,καλυτερα εκει που εχεις υποψιν να βαλεις την τβ να βαλεις προβολεα γιατι αλλιως θα θελεις 65 ρα τβ τουλαχιστον !
Θα θέλει 65αρα για απόσταση 2,6μ;
Με τη 55αρα που λέει θα είναι μια χαρά για 2,6μ , αλλά όχι UHD.

Θα θέλει 65αρα για απόσταση 2,6μ;
Με τη 55αρα που λέει θα είναι μια χαρά για 2,6μ , αλλά όχι UHD.

για κάποιον που θέλει να στήσει προβολέα οι 55 ίντσες στα 2.6 μέτρα είναι ανεπαρκέστατες. Οι πιο πολλοί βλέπουμε σε 100 ίντσες από τα 3 μέτρα περίπου. Βέβαια ο προβολέας έχει άλλη φωτεινότητα από την τηλεόραση και χαμηλότερη αντίθεση. Στην προκειμένη περίπτωση η παράκεντρη θέση των θεατών δημιουργεί πρόβλημα στη θέαση και ίσως στην απόδοση του ηχοσυστήματος (δεν ξέρω τι ισοστάθμιση θα κάνει ένας πολυκάναλος ενισχυτής με το μικρόφωνο ευθεία με το δεξιό μπροστινό ηχείο).

Ίσως είναι καλύτερα να πάει στην άλλη πλευρά ο προβολέας και να ανοίξει 90 ίντσες με την τηλεόραση να πηγαίνει σε κάποια γωνία για το καθημερινό τηλεοπτικό.