Tv και ήχος μέσω Lap Top

toyo

Senior Member
23 April 2010
364
Καλησπέρα. Έχω τον epson tw3500 στον κήπο και θέλω να παίξω τηλεόραση μέσω lap top. Έχω τραβήξει καλώδιο από την κεραία και θέλω να το συνδέσω στο lap top και μέσω hdmi να δώσω εικόνα στον προτζέκτορα. Υπάρχει κάτι γι' αυτό; Προς το παρόν δεν έχουμε digea ( Hράκλειο Κρήτης ) αλλά σίγουρα με ενδιαφέρει να έχω την δυνατότητα μιας και δεν θα αργήσει να έρθει. Επίσης θέλω αν υπάρχει κάποια κάρτα να μπορεί να συνδέσει τα ηχεία του home cinema πάνω στο lap top και όχι στο dvd που είναι τεράστιο και θέλω να φύγει. Τα ηχεία έχουν αυτά τα γυμνά καλώδια δεν γνωρίζω το όνομά τους που μπαίνουν στα πιαστράκια του dvd (το συγκεκριμένο θέμα το έχω ζητήσει και σε άλλο thread απλά εδώ το περικλείω σε όλο το πακέτο). Η αλλαγή των καλωδίων είναι αδύνατη λόγω του ότι έχουν περαστεί μέσα από την πέργκολα άρα θα πρέπει να προσαρμοστώ σ' αυτά. Με άλλα λόγια θέλω μέσω lap top να δώσω και εικόνα τηλεόρασης και ήχο 5,1 στο χώρο. Ελπίζω να μην κούρασα και να μην ζητάω δύσκολα πράγματα. Ο lap top είναι ένας sony vaio vgn fz31.

Με ένα δέκτη hybrid σε USB θα είσαι εντάξει από πλευράς εικόνας.

Τα ηχεία δεν μπορούν να συνδεθούν απευθείας στο φορητό, χρειάζονται ενισχυτή για να παίξουν.

Αυτός όμως ο δέκτης είναι εξωτερικός ο οποίος δεν δίνει και την καλύτερη ποιότητα εικόνας που σε συνδυασμό με τον προτζέκτορα νομίζω ότι θα έχει άσχημο αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να μπει ανάμεσα στον lap top και sτηv πρίζα του τοίχου ώστε να πάρω την εικόνα από την κεραία που βρίσκεται στην ταράτσα? Η περιοχή έχει κακό σήμα και δεν νομίζω να πιάσει καλά αυτός ο δέκτης με usb. Όσο για τον ήχο τι ακριβώς ενισχυτή να πάρω? Έχεις κάποια πρόταση να κάνει για τα ηχεία να ξεφορτωθώ το άθλιο dvd?

Ελληνική τηλεόραση σε προβολέα θα σου δώσει άσχημη εικόνα ο,τι κι αν κάνεις. Ίσα-ισα αν περάσεις το τηλεοπτικό σήμα απο τον Η/Υ θα μπορέσεις να το βελτιώσεις με φίλτρα (deinterlacing, denoise, χρώμα, οξύτητα κ.ο.κ.).

Υπάρχουν και 1-2 αυτόνομοι δέκτες αλλά δίνουν σήμα μόνο σε s-video, στην καλύτερη περίπτωση. Θα συνιστούσα να συνδέσεις την κεραία σου σε ένα καλό δέκτη USB και να δώσεις την εικόνα από τον Η/Υ στον προβολέα.

Για ενισχυτές μπορείς να ρωτήσεις στην ανάλογη κατηγορία του forum. Έχω χάσει την επαφή μου με το αντικείμενο τα δύο τελευταία χρόνια :smile:

Συγνώμη αλλά αυτό δεν το είχα καταλάβει. Δηλαδή στο στικάκι που λες μπορείς να συνδεθείς και με κεραία κανονικά? Γιατί εγώ νόμιζα ότι συνδέεται μόνο με αυτήν που το συνοδεύει. Έχω βρει αυτό:http://www.plaisio.gr/Computers/Har...0-Aver-TV-Tunner-Pilot-USB-DVB-T-Analogue.htm. Είναι καλό? Νομίζω ότι συνδέεται με κεραία. Έχω ρίξει πάνω στην κεραία και το σήμα του nova και θα παίζω και μέσω nova απλά πρέπει να συνδεθώ στην κεραία μου γι' αυτό θέλω κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ πάντως για την βοήθειά σου. Θα ρωτήσω και για τον ενισχυτή που μου λες. Περιμένω να μου πεις για το στικάκι την γνώμη σου.

Όταν βλέπεις οτι ο δέκτης έχει είσοδο RF (antenna), αυτό σημαίνει οτι μπορεί να συνδεθεί σε κάθε απλή κεραία.

Η Avermedia είναι απο τις καλές εταιρίες. Δες και την AverMedia H830 Hybrid Volar HD 830 USB . Υποστηρίζει και HD μεταδόσεις, αν μας κάνει τη χάρη η ΕΡΤ.

Δείχνει πιο καλή αυτή που λες αλλά βλέπω ότι ζητάει λειτουργικό σύστημα windows χωρίς να ξεκαθαρίζει πιο όπως η άλλη κάρτα που λέει και για vista και για xp. Και μου κάνει εντύπωση γιατί αφού προσφέρει πιο πολλά είναι πιο φθηνή.
Άκυρο μόλις μίλησα με plaisio. Η μόνη διαφορά είναι ότι η 810 έχει gps κάτι που δεν με απασχολεί ενώ η 830 όχι. Την παρήγγειλα (την 830)και μεθαύριο έρχεται. Ευχαριστώ φίλε.

Last edited:
Παρέλαβα την κάρτα. Με την πρώτη ματιά πολύ καλή. Δούλεψε άψογα με το laptop και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Βγάζει αρκετά καλή εικόνα και στον προτζέκτορα. Εντάξει δεν έχουμε digea αλλά και τα αναλογικά μια χαρά τα παίζει. Τώρα μένει το θέμα του ήχου. Αλλά δεν βλέπω καμιά βοήθεια.

Ποια ηχεία έχεις?

Ό,τι και να έχεις πάντως, χωρίς ενισχυτή δεν μπορείς να τα οδηγήσεις. Με την όλη εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο, θα χρειαστείς αρκετά watts, πράγμα που σημαίνει οτι τη μεγάλη συσκευή δεν τη γλιτώνεις. Μήπως να κρατήσεις το home cinema και να συνδέσεις το φορητό πάνω του;

Αυτό το home cinema έχω:http://www.reviewcentre.com/reviews2116.html
Τα ηχεία είναι μικρά αλλά βγάζουν καλό ήχο όταν παίζουν dvd. Δεν ξεκουφαίνουν αλλά είναι αξιοπρεπής ο ήχος. Το θέμα είναι ότι έχω περάσει τα καλώδια τους μέσα απ' την πέργκολα και δεν γίνεται να τα αλλάξω και δεν ξέρω αν κάνουν για άλλο σετ ηχείων τα συγκεκριμένα (είναι αυτά που τερματίζουν γυμνά). Επίσης τα ηχεία είναι μικρά και διακριτικά (αν και θα τα ήθελα μαύρα) κάτι που μ' αρέσει αν και ξανά λέω ότι δεν έχουν τον τέλειο ήχο. Το θέμα λοιπόν είναι: 1ο:Αλλαγή ηχείων (πάντα 5,1) που να ταιριάζουν με τα καλώδια και αγορά ενισχυτή και όλα αυτά να παίρνουν ήχο από το pc με αποτέλεσμα πάρα πολύ καλό ακόμα και για σκέτη μουσική. Βέβαια μας ενδιαφέρει και το κόστος μην ξεφύγουμε. 2ο:Κρατάμε τα ηχεία και δίνουμε ήχο από το laptop μέσω ενός ενισχυτή που να μπορεί να συνδεθεί με τα ηχεία (φεύγει και το dvd). 3ο: Τα κρατάμε όλα και βρίσκουμε την καλύτερη δυνατή σύνδεση laptop-dvd.
Υ.Γ: Να υπενθυμίσω ότι το laptop είναι συνδεδεμένο με hdmi με τον προτζέκτορα και έχει μόνο έξοδο από τα ακουστικά για ήχο και δεν ξέρω αν έχει spdif αν και λέει ότι έχει έψαξα αλλά δεν το βρήκα πουθενά. Το laptop είναι το sony vaio vgn-fz31m. Για την τρίτη λύση οι έξοδοι του dvd είναι: Audio In & Audio Out, Digital Out-Optical & Digital Out-Coaxial. Η δεύτερη λύση πάντως για μένα θα ήταν ιδανική χωρίς να αποκλείω και την πρώτη με μια λογική τιμή που θα μου δίνει πολύ ανώτερο αποτέλεσμα. Να πω εδώ ενημερωτικά ότι τα ηχεία θα βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο ο οποίος βρίσκεται κοντά σε θάλασσα.
Υ.Γ 2: Μόλις μπορέσω θα βάλω και φώτο να δεις το σκηνικό αν και δεν ξέρω πως ακριβώς μπαίνουν οι φώτο αλλά ελπίζω να τα καταφέρω.
Ακούω προτάσεις. Ευχαριστώ και πάλι.

Μετα απο αρκετό ψάξιμο, ειδα οτι για να πάρεις πολυκάναλο ήχο απο τον Η/Υ πρεπει να αγοράσεις τουλάχιστον ένα ενισχυτή.

Ο Η/Υ βγάζει ψηφιακό ήχο στην HDMI μόνο οπότε δεν υπάρχει τρόπος σύνδεσης με το Phillips.

Τα ηχεία είναι αρκετά μικρά και ίσως να σε δυσκολέψει το ταίριασμα με ενισχυτή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αντίσταση τους των 4Ω. Δύσκολο να βρεις ενισχυτή που να δέχεται ηχεία 4Ω. Τα καλώδια δεν είναι πρόβλημα, ή γυμνό καλώδιο θα συνδέσεις ή θα το βάλεις σε banana plug.

Για να συνοψίσω, η συνδεσμολογία που χρειάζεσαι είναι:
PC > hdmi > Ενισχυτής+ηχεία > hdmi > προβολέας
Κόστος: 250- 400, ανάλογα με το αν θα χρειαστείς καινούρια ηχεία.

Καλώς ήρθες στον κόσμο των home cinema separates :smile:

Καλώς σας βρήκα.
Μισό γιατί μπερδεύτηκα. θέλω δύο εξόδους hdmi από τον laptop? Μία για να συνδεθώ με προβολέα και μία για τον ενισχυτή; Αν είναι έτσι έχω πρόβλημα γιατί ο laptop βγάζει μία έξοδος. Εκτός να κάνει κάποιος σπλίτερ hdmi ή κάτι τέτοιο. Το ποσό που μου ανέφερες δεν είναι απαγορευτικό αν πρόκειται και για πολύ καλύτερα ηχεία. Επίσης συγχώρα με για την ασχετοσύνη μου αλλά αυτό το banana plug τι ακριβώς είναι αν και το μεσημέρι βρήκα ένα site που κάτι έλεγε γι' αυτά αλλά λόγω δουλειάς δεν έχω προλάβει να κοιτάξω.
Αν υποθέσουμε ότι πάμε σ' αυτή τη λύση έχουμε τίποτα προτάσεις? Μοναδική μου απαίτηση ο ενισχυτής να είναι όσο γίνεται μικρός και τα ηχεία να μην ξεπερνάνε κατά πολύ σε μέγεθος τα υπάρχον ηχεία γιατί θα μπουν στο χώρο που βρίσκονται τα σημερινά. Δηλαδή πάνω στην πέργκολα. Για στείλε μάρκες ενισχυτών και ηχεία να αρχίσουμε να ψάχνουμε και το ξύλο απ' την γυναίκα μισό μισό έτσι; Γιατί αυτό δεν θα το γλιτώσω.
Φίλε και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια. Είναι ωραίο πράγμα να αγοράζεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι και εδώ μέσα δόξα το θεό το έχω καταφέρει και στον media player που πήρα και στην κεραία πρόσφατα αλλά και στον προβολέα.

Να σου προτείνω ενισχυτή; Δύσκολα μου βάζεις, είναι και το ξύλο απο τη γυναίκα στη μέση... :D

Αυτός ο Yamaha RX-V367 μάλλον θα μπορέσει να οδηγήσει τα ηχεία των 4Ω που έχεις αλλά, για καλό και για κακό, κάνε μια ερώτηση εδώ. Ο Yamaha έχει 4 εισόδους HDMI οπότε μπορείς να συνδέσεις οτι θέλεις πάνω του και να στείλεις ένα καλώδιο HDMI από τον ενισχυτή στον προβολέα.
Αν θέλεις κάτι πιο φθηνό, ο Pioneer VSX420 δεν είναι κακός.
Δυστυχώς οι πολυκάναλοι ενισχυτές βγαίνουν μόνο σε μέγεθος Large και βάλε :smile:

Τα καλώδια συνδέονται ή γυμνά ή με banana plug και στις δύο συσκευές που σου πρότεινα. Εισαι τυχερός που το Phillips σκέτα καλώδια και όχι ειδικά βύσματα, όπως το δικό μου.

Ο Yamaha μ' αρέσει και πείθομαι να τον πάρω αλλά γράφει στη σελίδα που έδωσες μίνιμουμ 6Ω στα ηχεία άρα μάλλον δεν κάνει. Εάν πούμε ότι αναβαθμίζουμε και τα ηχεία που μπορούμε να φτάσουμε?
Και κάτι άλλο. Αν κατάλαβα καλά η συνδεσμολογία πάει από laptop σε ενισχυτή και μετά προβολέα? Γιατί εγώ νόμιζα ότι υποχρεωτικά θα πρέπει να δώσω εικόνα από τον Laptop και ταυτόχρονα από τον laptop να δώσω και ήχο γι' αυτό έλεγα ότι έχω μια είσοδος hdmi στο pc. Αν όμως πάει από pc στον ενισχυτή και απο κει στον προβολέα και όλα παίζουν σωστά τότε ακούγεται καλό.

Δεν μπορώ να βρω που λέει για minimum 6Ω, στο manual δίνει τιμές ισχύος για 2,4,6, και 8Ω.

Για ηχεία, αν μπορέσεις να βρείς τα JBL SCS 200.5 σε καλή τιμή, είναι καλή περίπτωση.
Υπάρχουν και τα ηχεία της Teufel Audio (στα 4Ω και αυτά) αλλα μπορείς να παραγγείλεις μόνο από Γερμανία. Από εκεί αγόρασα και τα δικά μου, σε μια εβδομάδα είχαν φτάσει. Μπορείς να τους ρωτήσεις αν ταιριάζουν στον ενισχυτή που θα πάρεις, είναι πολύ εξυπηρετικοί.

Βέβαια, αν θέλεις να κάνεις...εντύπωση, για ηχοσύστημα κήπου μπορείς να βάλεις αυτά τα Jamo ή Tannoy. Θα ψάχνουν οι φίλοι σου να βρουν απο που έρχεται ο ήχος :p

Για τη συνδεσμολογία τώρα: σε όλα τα σύγχρονα συστήματα home cinema οι συσκευές εικόνας και ήχου συνδέονται στον ενισχυτή και ο ενισχυτής μοιράζει την εικόνα στην οθόνη ή τον προβολέα και τον ήχο στα ηχεία. Με το HDMI να μεταφέρει ήχο και εικόνα, χρειάζεσαι μόνο ένα καλώδιο.

Στη σελίδα που με έστειλες για τα Yamaha αν δεις την εικόνα από το πίσω μέρος του γράφει κάτω δεξιά εκεί που είναι η συνδεσμολογία των ηχείων τουλάχιστον 6Ω.
Τα JBL που δείχνεις από θέμα εμφάνισης είναι πολύ καλά. Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκω την πίσω πλευρά τους να δω τι υποδοχές έχουν. Γιατί όπως σου είπα τα καλώδια είναι γυμνά και είμαι κομματάκι άσχετος για να φτιάξω όπως μου είπες banana plug.
Συνοψίζοντας:Έχουμε έναν ενισχυτή πολύ καλό Yamaha RX-V367 που βλέπω ότι έχει πάρα πολύ καλές δυνατότητες (εάν έχεις κατά νου κάτι καλύτερο έστω και λίγο πιο πάνω στην τιμή περιμένω) απλά στο βάθος του είμαστε λίγο οριακά, ο ενισχυτής είναι 31,5cm και το έπιπλο που δεν κουνάει απ' την θέση του ελέω γυναίκας έχει βάθος 35cm αλλά πιστεύω ότι θα χωράνε τα καλώδια από πίσω. Τα ηχεία JBL μ' αρέσουν αρκετά και είναι στο μέγεθος που θέλω αν έχουν τις εισόδους των καλωδίων που θέλουμε και βγάζουν όπως λες πολύ καλό ήχο και για ταινία και για καμιά γιορτή τότε πάμε για αγορά. Τελευταίο θέμα εφόσον τα άλλα έχουν λυθεί εκτός και αν έχουμε καλύτερη πρόταση είναι από που τα παραγγέλνω. Εδώ στο Ηράκλειο έχουμε νομίζω έναν Naka αν θυμάμαι καλά. Λες να τα έχει γιατί για πλαίσιο και συναφή μαγαζιά δεν νομίζω έτσι; Αλλιώς από internet απλά αν ναι από που είναι καλύτερα.
Υ.Γ 1:Τα ηχεία που μου λες τα άλλα τα είχα δει όταν πρωτόφτιαχνα τον χώρο πράγματι πολύ καλά για εφέ αλλά δεν είναι λειτουργικά για το χώρο μου.
Υ.Γ 2: Ευχάριστο νέο, το πέταξα απ' έξω απ' έξω στην γυναίκα για αλλαγή ήχου στον κήπο και δεν την είδα να στραβώνει. Εκτός και αν ετοιμάζεται να ζητήσει κάτι και εκείνη. Περιμένω να δω. Ολα στη ζωή έχουν και το αντίτιμό τους έτσι? Ας είναι.
Υ.Γ 3: Φίλε δεν ξέρω από που είσαι αλλά αν σε βγάλει καμιά φορά ο δρόμος από Ηράκλειο Κρήτης στείλε μήνυμα να σε δω να σε κεράσω και κανένα ποτάκι να δεις και το σύστημα που έφτιαξες(αφού δικές σου είναι οι εμπνεύσεις).
Ευχαριστώ για την βοήθεια περιμένω τελική επιβεβαίωση και πάμε στο ταμείο για αγορά.

Αν έχει ακόμα ο Νάκας την αντιπροσωπία της Yamaha, πήγαινε να σου πούνε τι παίζει με το ταίριασμα των ηχείων. Δες και για πιο πρόσφατα μοντέλα της Yamaha καθώς και τα πακέτα ηχείων που βγάζει.
Για άλλο ενισχυτή σε αυτή την κατηγορία τιμής, μόνο τον Pioneer VSX-421 μπορώ να βρω αλλά δεν μου γεμίζει και τόσο το μάτι. Ο Yamaha έχει και μικρόφωνο για αυτόματη ρύθμιση ηχείων.
Να ξέρεις πάντως οτι οι ενισχυτές ζεσταίνονται αρκετά και θέλουν καλό εξαερισμό. Έχετε και πολύ ζέστη κάτω στην Κρήτη :smile:

Τα banana plugs μπαίνουν πανεύκολα: χαλαρώνεις τη βίδα, βάζεις το γυμνό καλώδιο μέσα, ξανασφίγγεις τη βίδα. Αυτό είναι όλο. Αν έχεις βάλει βύσμα σε καλώδιο κεραίας δεν θα δυσκολευτείς. Βλέπω όμως οτι τα JBL παίρνουν και γυμνό καλώδιο.

Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά κάπως δύσκολο το βλέπω να κατέβω από την άλλη άκρη της χώρας. Θα ήθελα να δώ πάντως τον προβολέα σου σε λειτουργία. Βρήκα κάποιες φωτογραφίες στο δίκτυο και έπαθα πλάκα με την ποιότητα εικόνας. Αλήθεια, πόσο τον πλήρωσες;

Έχει τελικά Νάκα εδώ και θα πάω να τον δω. Σίγουρα θα τον πάρω. Θα ρωτήσω για ηχεία αν και απ' το site που έχει δεν είδα κάτι στην κατηγορία που ζητάω παρά μόνο κάτι σετ με ηχεία δαπέδου που δεν με ενδιαφέρουν. Το μόνο κακό που παρατήρησα στο γούφερ είναι ο όγκος του που δεν χωράει στο έπιπλο και αυτό είναι ένα θέμα ότι θα πρέπει να είναι συνέχεια έξω. Όσο γι' αυτό που λες με την ζέστη σίγουρα όταν θα δουλεύει το έπιπλο θα είναι ανοιχτό δεν νομίζω να έχει πρόβλημα αν κάνω λάθος πες μου να μην τον πάρω και τον κάψω είναι κρίμα. Ξέρεις στους εξωτερικούς χώρους κυκλοφορούν έντομα αράχνες και διάφορα ζωύφια τα οποία δεν νομίζω ότι είναι φιλικά προς τα μηχανήματα και το φοβάμαι λίγο αυτό. Το να τα μεταφέρω συνεχώς το απορρίπτω γιατί δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ τον προβολέα είναι κουραστικό και χρονοβόρο και σου κόβει την όρεξη για οτιδήποτε.
Για τα καλώδια αν είναι τόσο εύκολο όσο το περιγράφεις σίγουρα δεν θα έχω πρόβλημα.
Ο epson πράγματι με έχει ενθουσιάσει και χάρις την βοήθεια από δω μέσα το σετάρισα κάπως καλά. Θέλω να του βάλω και ένα πραγματικό blu ray να δω τις δυνατότητές του γιατί προς το παρόν έχει παίξει μόνο mkv αρχεία από τον Laptop. Η αγορά κόστισε περίπου 1500 ευρώ.
Τα ηχεία αν δεν τα βρω εδώ αυτός ο skroutz είναι αξιόπιστος γιατί δεν έχω ξαναπάρει τίποτα από εκεί.

Last edited:
Έχει τελικά Νάκα εδώ και θα πάω να τον δω. Σίγουρα θα τον πάρω. Θα ρωτήσω για ηχεία αν και απ' το site που έχει δεν είδα κάτι στην κατηγορία που ζητάω παρά μόνο κάτι σετ με ηχεία δαπέδου που δεν με ενδιαφέρουν. Το μόνο κακό που παρατήρησα στο γούφερ είναι ο όγκος του που δεν χωράει στο έπιπλο και αυτό είναι ένα θέμα ότι θα πρέπει να είναι συνέχεια έξω.

Αυτα τα ηχεία τα είδες; Κάτι τέτοιο εννοούσα, αν και μου φαίνονται λίγο αδύναμα για τον ενισχυτή που θα πάρεις.
Αν σου φαίνεται μεγάλο το sub των JBL , που να δεις και το δικό μου, σαν μικρό ψυγείο είναι. :p. Πάντως το sub καλύτερα να είναι εκτός επίπλου για να μην "μπουκώνει το μπάσο.

Όσο γι' αυτό που λες με την ζέστη σίγουρα όταν θα δουλεύει το έπιπλο θα είναι ανοιχτό δεν νομίζω να έχει πρόβλημα αν κάνω λάθος πες μου να μην τον πάρω και τον κάψω είναι κρίμα. Ξέρεις στους εξωτερικούς χώρους κυκλοφορούν έντομα αράχνες και διάφορα ζωύφια τα οποία δεν νομίζω ότι είναι φιλικά προς τα μηχανήματα και το φοβάμαι λίγο αυτό. Το να τα μεταφέρω συνεχώς το απορρίπτω γιατί δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ τον προβολέα είναι κουραστικό και χρονοβόρο και σου κόβει την όρεξη για οτιδήποτε.
Ναι, είναι προβλημα η εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο. Νομίζω χρειάζεται 10 εκατοστά κενό σε κάθε πλευρά για καλύτερο εξαερισμό πράγμα που σημαίνει τι δεν μπορεις να τον κλεισεις σε βιτρίνα δηλαδή κινδυνεύεις να κάνουν φωλιά μέσα του τίποτα μέλισσες. Φαύλος κύκλος.

Τα ηχεία αν δεν τα βρω εδώ αυτός ο skroutz είναι αξιόπιστος γιατί δεν έχω ξαναπάρει τίποτα από εκεί.
Ο Skroutz απλα δίνει μια λίστα με καταστήματα, δεν αγοράζεις απευθειας απο αυτόν. Το φθηνότερο κατάστημα που δίνει είναι στην Κυπρο αλλά έχει πολύ καλές κριτικές