Tv και ήχος μέσω Lap Top

Περίμενε μισό. Όταν θα δουλεύει θα είναι ανοιχτό το πορτάκι μπροστά άρα θα έχουμε αέρα στο εσωτερικό και αριστερά και δεξιά έχει αρκετό χώρο περίπου 10 εκατοστά όπως λες. Το μόνο πρόβλημα είναι το βάθος του που είναι 35 εκατοστά και ο ενισχυτής είναι 31,5. Αλλά αφού θα είναι ανοιχτό το πορτάκι σε τι θα προβληματίσει; Θα κλείνει μόνο όταν δεν θα δουλεύει. Αλλιώς θα πρέπει να τον βάλω πάνω στο έπιπλο κάτι που δεν μ' αρέσει και είναι η αιτία που θέλω να φύγει και το υπάρχον dvd.
Ένας φίλος μου έριξε και την ιδέα της εταιρίας logitech σετ και ενισχυτής και ηχεία. Μου είπε ότι ο ήχος που βγάζουν είναι απίστευτος και ίσως σε καλύτερη τιμή. Έχεις άποψη από logitech;

Σκέφτηκα να σου προτείνω τα Logitech αλλά δεν ταιριάζουν και πολύ σε laptop. Δεν έχουν είσοδο HDMI και αν ο Η/Υ έχει μόνο ένα line-out θα πάρεις stereo ήχο απο τα ηχεία. Αυτά είναι πιο κατάλληλα για υπολογιστές με κάρτα ήχου και 3 ή 5 εξόδους για αναλογικό σήμα.

Αν χρησιμοποιείς τον ενισχυτή όπως περιγράφεις δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αλλά, καλού-κακού, βάλε ενα ανεμιστήρα να τον φυσάει το καλοκαίρι. Σοβαρά μιλάω!

Όχι χωρίς hdmi δεν μου κάνουν δεν το συζητώ. Δεν μου είπε κάτι τέτοιο αλλά αν είναι έτσι τα απορρίπτω από τώρα.

Πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά, βεβαιώσου οτι ο Η/Υ βγάζει ήχο στο HDMI. Δες αν υπάρχει HDMI Audio driver στη Διαχείριση Συσκευών.

Θα σου πω τι βρήκα γιατί αυτό ακριβώς που μου γράφεις δεν το βρήκα. Λοιπόν στην διαχείριση συσκευών βρήκα έναν ελεγκτή High Definition Audio Codec και στο εικονίδιο με το ηχείο βρήκα ένα SigmaTel High Definition Audio και μέσα στο υποστηριζόμενες μορφές έχει μια ερώτηση για το"ποιές μορφές μπορεί να αποκωδικοποιήσει ο ψηφιακός δέκτης σας;" και έχει τσεκαρισμένο το DTS Audio και το Dolby Digital ενώ δεν έχει τσεκαρισμένο το Microsoft WMA Audio. Επίσης αναφέρει τον ρυθμό δείγματος για τον ψηφιακό δέκτη στα 48KHz ενώ έχει και ένα κουμπί που αναφέρεται στα επίπεδα ήχου του HDMI και έχει και ένα κουμπί που μπορείς να κλείσεις τον ήχο.
Από όλα αυτά καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχει ήχο το hdmi αλλά θα ήθελα και το ok από σένα για να είμαι σίγουρος.

Φαίνεται να είσαι εντάξει. Αν ρωτάει για δυνατότητες αποκωδικοποίησης τότε σημαίνει οτι στέλνει ψηφιακό σήμα απο το HDMI.

Βρήκα και αυτό:http://homeavdirect.co.uk/yamaha-rx-v371-jbl-scs-200-5-5-1-av-receiver-speakers. Έχει διαφορά περίπου 90 ευρώ απ' το να το πάρεις από δω. Το θέμα είναι αν πάθουν κάτι στην εγγύηση τα καλύπτει η εδώ αντιπροσωπεία ή πρέπει να τα στείλω από κει που τα πήρα? Έχεις υπόψη σου; Μην πάω να γλιτώσω 90 ευρώ και στο τέλος τα πληρώσω διπλά και τρίδιπλα. Και το αστείο είναι ότι τα δίνει πακέτο. Μήπως συνεργάζεσαι χαχαχα. Άσε να δω και από αλλού σε τίποτα άτοκες δόσεις γιατί μας ήρθαν και κάτι μπιλιετάκια για έκτακτη εισφορά από εφορία μεριά και κάτι για φόρους επιτηδεύματος και έχω αρχίσει να τραβάω τα μαλλιά μου και μάλλον θα τους παραδώσω τα κλειδιά να ησυχάσω. Ελπίζω να τα πάρω φέτος αλλιώς σίγουρα πάμε για άνοιξη μεριά λόγω και ποδοσφαίρου του χρόνου το καλοκαίρι.

Αυτό αποδεικνύει οτι ηχεια και ενισχυτής ταιριάζουν :smile:

Τα έξοδα μεταφοράς απο Αγγλία τα πρόσθεσες όταν υπολόγισες την τιμή; Μπορεί να "δαγκώνουν" αρκετά, ιδίως για τόσο βαριά αντικείμενα. O RX-V371 είναι καινούριο μοντέλο, καλύτερα αυτός παρά ο 367. Δες και το Γερμανικό TECHNIKdirekt: 223 ο V371 και 175 τα JBL με 15- 30 μεταφορικά.

Η εγγύηση είναι λίγο θολό τοπίο στην Ελλάδα. Μπορεί να σε καλύπτει η πανευρωπαϊκή, μπορεί και όχι. Μια ερώτηση στο Νάκα θα το ξεκαθαρίσει. Καλύτερα να πάρεις και εγγράφως την απάντηση τους για να μην κάνουν την πάπια μετά :p

Καλό κουράγιο με την εφορία...

Λοιπόν τα βρίσκω απ' το site το γερμανικό και τα δύο πακέτο 420 δεν είδα αν είναι μέσα και τα μεταφορικά και εδώ στο Ηράκλειο τα βρίσκω και τα δύο (με τον yamaha 371 πάντα) 500. Νομίζω ότι θα προτιμήσω την εδώ αγορά πρώτων γιατί θα έχω σίγουρα καλύτερη εγγύηση και εξυπηρέτηση και δεύτερων γιατί να μην πάει μια προμήθεια σε έναν Έλληνα παρά σε ένα γερμαναρά. Τα 80 ευρώ διαφορά περίπου δεν νομίζω να είναι και τόσο τεράστια για να καταφύγω σε αγορά από εξωτερικό. Μάλλον μέχρι αύριο θα τα έχω παραγγείλει. Απλά θέλω να μιλήσω με υπεύθυνο για να είμαι οκ σε όλα.

Η παραγγελία έγινε. Παρασκευή το αργότερο Δευτέρα θα τα έχω. Άντε να δούμε τι αγορές κάναμε.

Ώς πακέτο είναι καλό, το Vaio ελπίζω να η σου δημιουργήσει πρόβλημα. Αυτές οι μεγάλες εταιρίες κάνουν του κεφαλιού τους μερικές φορές με το configuration των υπολογιστών τους.

Το έψαξα λίγο στο internet για την hdmi που έχει και κάνει μια χαρά. Βγάζει ήχο και είναι όλα οκ. Ανυπομονώ να το ακούσω. Και το ευχάριστο δε στο είπα. Έπεσε και πρόταση για κάλυψη της πέργκολας από μία πλευρά που είναι εκτεθειμένη (από όλες τις άλλες είναι καλυμμένη) και με μία σόμπα μανιτάρι πάμε και για χειμερινές θεάσεις. Ξέρεις εδώ κάτω δεν έχουμε και πολικό χειμώνα. Το φοβερό; Η πρόταση ήταν τις γυναίκας. Λες να με στείλει στο σαλόνι και να βλέπει εκείνη στον προβολέα; Απ' τις γυναίκες όλα να τα περιμένεις. Προς το παρόν στην αναμονή παραλαβής.

Πάντα καλό είναι να υπάρχει υψηλό WAF σε ένα σύστημα.

Μόνο μην αρχίσει να μαζεύει γυναικοπαρέες για προβολές chic-flicks :laugh:

Όσο πιο γρήγορα αντιληφθεί κάποιος το πραγματικό του ρόλο μέσα στο σπίτι τόσο καλύτερα θα τον παίξει. Εντάξει θα χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι θα βάλουμε και καμιά φωνή αλλά στο τέλος την απόφαση θα την πάει εκεί που θέλει η γυναίκα και με τον τρόπο που θέλει ας μην γελιόμαστε. Για το τελευταίο που λες αν καταλήξουμε σε τέτοια περίπτωση (ο θεός να μας φυλάει) έχω πάντα την καβάτζα μου, έχω φτιάξει κατάσταση στο γραφείο μου. Εντάξει προβολέας δεν υπάρχει αλλά δόξα το θεό καλά είναι και εκεί.

Μάλλον αύριο παραλαμβάνω τον ενισχυτή με τα ηχεία. Άντε να δούμε.

Τίποτα και σήμερα. Η yamaha μας δουλεύει. Από βδομάδα σε βδομάδα μας πάει.

Μάλλον έχεις δίκιο ο Νάκας για την ακρίβεια. Το έχουν παραλάβει λέει αλλά περιμένουν να το τιμολογήσουν σωστά γιατί κάτι έχει αλλάξει και τέτοια διάφορα μου λένε και κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα. Άντε να δούμε πότε θα τα πάρουμε να τα χαρούμε. Και θέλει και δουλειά το στήσιμο.

Λοιπόν το σύστημα το παρέλαβα και μόλις προχθές το έστησα αλλά χωρίς να καταφέρω να βγάλω ήχο από το pc. Τελικά με λίγη προσπάθεια στις ρυθμίσεις χθες όλα πήγαν καλά. Τα ηχεία είναι πάρα πολύ καλά όπως και ο ενισχυτής. Το δοκίμασα στα εφέ του Independence Day και περίπου στη μέση του ήχου (κοιμόταν ο μικρός στο σπίτι) και έπαθα πλάκα. Στο άμεσο μέλλον θα βγάλω και φώτο για σχόλια εφόσον βρω πως ανεβάζουν εδώ φώτο.

:2thumb22sup:

Οι φωτο εύκολα μπαίνουν. Ή τις ανεβάζεις εδω στο forum (το εικονίδιο με τον συνδετήρα σε advanced mode), ή τις ανεβάζεις σε κάποιο άλλο site και βάζεις λινκ.