TV LED 40" ΟΧΙ 3D max 1500

digitt

New member
27 November 2010
15
Γεια σας, θα ηθελα μια συμβουλη ενδιαφερομαι να αγορασω μια τηλεοραση led οχι 3D 40 ιντσων με budget max 1500 ποια προτινετε?
μου αρεσει η samsung c6510 αλλα ακουσα οτι εχει καποια προβληματακια...

Για ποιόν λόγο θέλεις led lcd και όχι ccfl lcd;(Ο οπίσθιος φωτισμός αλλάζει μόνο).Επίσης πες μας την απόσταση θέασης σου,γιατί κατά 90% οι 40'' δεν επαρκούν.

προτιμω τις led γιατι ειναι ποιο λεπτες... οσο για την αποσταση ειναι 4 μετρα αλλα ο τοιχος που θελω να την βαλω ειναι 2,5 μ γι αυτο και δεν τη θελω μεγαλυτερη για να μην διχνει ασχημα.

1500 μεγιστο ποσο αν βρω και με λιγοτερο ακομη καλυτερα...αλλα ψαχνω μια tv που θα αντεξει σαν τεχνολογικη ποιοτητα για αρκετο καιρο.

Για ποιόν λόγο θέλεις led lcd και όχι ccfl lcd;(Ο οπίσθιος φωτισμός αλλάζει μόνο).Επίσης πες μας την απόσταση θέασης σου,γιατί κατά 90% οι 40'' δεν επαρκούν.

προτιμω τις led γιατι ειναι ποιο λεπτες... οσο για την αποσταση ειναι 4 μετρα αλλα ο τοιχος που θελω να την βαλω ειναι 2,5 μ γι αυτο και δεν τη θελω μεγαλυτερη για να μην διχνει ασχημα.

1500 ευρω ειναι υπερβολικα πολλα για μολις 40".

1500 μεγιστο ποσο αν βρω και με λιγοτερο ακομη καλυτερα...αλλα ψαχνω μια tv που θα αντεξει σαν τεχνολογικη ποιοτητα για αρκετο καιρο.

40" ειναι πολυ μικρη ακομη και για 2.5 μετρα.

Αν θελεις κατι που να αντεξει τεχνολογικα καιρο και να μην ξεπεραστει ευκολα παρε πλασμα.

40" ειναι πολυ μικρη ακομη και για 2.5 μετρα.

Αν θελεις κατι που να αντεξει τεχνολογικα καιρο και να μην ξεπεραστει ευκολα παρε πλασμα.

Οι πλασμα εχουν απο οτι εχω ακουσει το προβλημα με τις στατικες εικονες και καινε πολυ οσο για την εμφανιση θελω κατι ποιο λεπτο και να εχει internet tv, dlna κτλ οι πλασμα δεν ξερω αν εχουν...
σαν μεγεθος για 4 μ αποσταση θελω 46 ιντσων?

Θέλεις 50 ίντσες για 4 μέτρα...δες την Samsung 50C6900,1200-1300 ευρώ περίπου,και έχει όλα αυτά που αναφέρεις παραπάνω + 3D.Υπάρχει και η 6500 χωρίς 3D,αλλά το πλαίσιο της είναι γυαλιστερό και δημιουργεί αντανακλάσεις.Εάν θέλεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας πας σε Panasonic plasma 50G20.

Συγνωμη που παρεμβαινω στο post σου αλλα θεωρω οτι κινεισαι σε τελειως λαθος δρομο οσον αφορα τα κριτηρια επιλογης σου.
Μια τηλεοραση δεν την επιλεγεις για να δειχνει ομορφη στο χωρο,αλλα πρωτιστως για να εχει η ιδια ομορφη εικονα που θα ικανοποιησει τα δικα σου ματια και οσων αλλων βλεπουν σ αυτην.
Ουτε το αν θα ειναι λεπτοτερη ή παχυτερη θα επρεπε να παιζει κυριο λογο στην επιλογη μιας TV.
Για μενα κυριο λογο εχουν ,το budget,η χρηση-δηλ πως θα χρησιμοποιηθει,η αποσταση θεασης-αρα και οι ιντσες της συσκευης,η αποδοση-αξιοπιστια του μηχανηματος.
Και τελος στην επιλογη σου μην επιμεινεις στα 2 λαθη που γραφεις:
α)Στα 2.5μ αποσταση θεασης μια 46" ειναι οτι πρεπει στη σημερινη εποχη η 40" θα σου φαινεται μικρη μετα απο λιγο καιρο και μιλαω εκ πειρας,απο την ιδια αποσταση βλεπω σε 46"-και δεν μπορεις να φανταστεις ποσο το χαιρομαι!!
Επισης δεν δειχνει καθολου ασχημη στο χωρο μου.Για τα 4μ 50'' ειναι απλα ικανοποιητικες.
β)Τεχνολογικη ποιοτητα που θα αντεξει καιρο-αν εχω καταλαβει σωστα το τι εννοεις ακριβως-,οσον αφορα γενικα τις ηλεκτρονικες συσκευες,την ξεχναμε!Παντα η επομενη χρονια θα φερνει προιοντα και μοντελα τεχνολογικα ανωτερα της προηγουμενης,υπαρχει και μαθηματικος κανονας νομιζω που το επιβεβαιωνει.Αυτο εγω το θεωρω δεδομενο και αναζητω κυριως τα αξιοπιστα και δοκιμασμενα προιοντα που κυκλοφορουν την συγκεκριμενη περιοδο που κανω την αγορα.
Αν εγω αγοραζα παντως τηλεοραση σημερα ,η πρωτη μου επιλογη θα ηταν η
50ρα V20 που την εχω δει και ειναι καταπληκτικο εργαλειο.
Καλη τυχη στην επιλογη σου!

Re: Απάντηση: TV LED 40" ΟΧΙ 3D max 1500

Συγνωμη που παρεμβαινω στο post σου αλλα θεωρω οτι κινεισαι σε τελειως λαθος δρομο οσον αφορα τα κριτηρια επιλογης σου.
Μια τηλεοραση δεν την επιλεγεις για να δειχνει ομορφη στο χωρο,αλλα πρωτιστως για να εχει η ιδια ομορφη εικονα που θα ικανοποιησει τα δικα σου ματια και οσων αλλων βλεπουν σ αυτην.
Ουτε το αν θα ειναι λεπτοτερη ή παχυτερη θα επρεπε να παιζει κυριο λογο στην επιλογη μιας TV.
Για μενα κυριο λογο εχουν ,το budget,η χρηση-δηλ πως θα χρησιμοποιηθει,η αποσταση θεασης-αρα και οι ιντσες της συσκευης,η αποδοση-αξιοπιστια του μηχανηματος.
Και τελος στην επιλογη σου μην επιμεινεις στα 2 λαθη που γραφεις:
α)Στα 2.5μ αποσταση θεασης μια 46" ειναι οτι πρεπει στη σημερινη εποχη η 40" θα σου φαινεται μικρη μετα απο λιγο καιρο και μιλαω εκ πειρας,απο την ιδια αποσταση βλεπω σε 46"-και δεν μπορεις να φανταστεις ποσο το χαιρομαι!!
Επισης δεν δειχνει καθολου ασχημη στο χωρο μου.Για τα 4μ 50'' ειναι απλα ικανοποιητικες.
β)Τεχνολογικη ποιοτητα που θα αντεξει καιρο-αν εχω καταλαβει σωστα το τι εννοεις ακριβως-,οσον αφορα γενικα τις ηλεκτρονικες συσκευες,την ξεχναμε!Παντα η επομενη χρονια θα φερνει προιοντα και μοντελα τεχνολογικα ανωτερα της προηγουμενης,υπαρχει και μαθηματικος κανονας νομιζω που το επιβεβαιωνει.Αυτο εγω το θεωρω δεδομενο και αναζητω κυριως τα αξιοπιστα και δοκιμασμενα προιοντα που κυκλοφορουν την συγκεκριμενη περιοδο που κανω την αγορα.
Αν εγω αγοραζα παντως τηλεοραση σημερα ,η πρωτη μου επιλογη θα ηταν η
50ρα V20 που την εχω δει και ειναι καταπληκτικο εργαλειο.
Καλη τυχη στην επιλογη σου!

Δεν επιλεγω την τηλεοραση με βασικο κριτηριο την ομορφια της αλλωστε δεν θα ειχε και νοημα να στειλω ποστ για κατι τετοιο απλα απαιτω εχοντας υψηλο budget να ικανοποιει και την αισθητικη πλευρα και παραλληλα να κανει καλα την δουλεια της.
Οταν μιλαω για τεχνολογικη ποιοτητα εννοω πως π.χ. οτι ακομη και αν δεν εχουν 3d που κατα την προσωπικη μου γνωμη ειναι αχρηστο εχει εξαιρετικη ποιοτητα εικονας και λειτουργει απταιστα γενικοτερα, ετσι ωστε να μην θες μετα απο ενα χρονο να την αλλαξεις λογω ελλατωματων.

Last edited:
46'' Samsung 46C750,50'' Samsung PS50C6900...και ο 2 σε υπερκαλύπτουν.Η δεύτερη είναι λεπτότερη βέβαια αν και plasma.

50g20 ή ακόμα καλύτερα 50v20 στα 1300 η πρώτη στα 1600 η δεύτερη.Τίποτα λιγότερο απο αυτές τις 2.

Όσο για το burn-in(απλά δεν υπάρχει,απασχολεί μόνο αυτούς που δεν έχουν πλασμα.Όταν αγοράσουν μετά απο λίγες μέρες το έχουν ξεχάσει.

Ίσως το μοναδικό μείον είναι ότι καίνε λίγο παραπάνω αλλά: μιλάμε για 30 το πολύ 40 ευρό το χρόνο παραπάνω.Δίνεις λίγα παραπάνω στη Δεη αλλά κερδίζεις σε ποιότητα εικόνας και ότι πέρνεις περισσότερες ίντσες με λιγότερα χρήματα.

Απλά μην μπείς καν στον κόπο να πάρεις 40άρα και μάλιστα led.Πεταμένα χρήματα μέχρι εκεί που δεν πάει.

Θα ήθελα να ρωτήσω για ποιους λόγους πολλοί εδω στο forum θεωρούν πεταμένα λέφτα τις τηλεοράσεις LED.

Εγώ απο προσωπική πείρα θεωρώ ότι έχουν καλύτερη εικόνα (μεγάλο contrast) και η αισθητική τους είναι πολύ καλύτερη.

Τέλως διαβάζω ότι οι LED παγκοσμίως κατακτούν πλέον το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς...

Καταρχην ακομη και ο ορος LED για τις τηλεορασεις LCD με φωτισμο απο LED ειναι παραπλανητικος.

Στις περισσοτερες περιπτωσεις μιλαμε για EDGE LED που δεν προσφερουν τιποτα σε θεμα αντιθεσης και η διαφορα ειναι καθαρα αισθητικη (παχος-βαρος).

Η τιμη τους θα επρεπε να ειναι ιση με τις απλες LCD η ελαχιστα παραπανω και σε καμια περιπτωση την τεραστια διαφορα που βλεπουμε σε αρκετες περιπτωσεις.

Σε θεμα εικονας διαβασε εδω ενα συγκριτικο πλασμα-LED/LCD για να δεις τα σχολια...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=67013

Το οτι εχουν η θα εχουν το μεγαλυτερο μεριδιο αγορας δεν σημαινει τιποτα γιατι και η ΒΜW πουλαει πολυ λιγοτερο απο την Toyota ολοι ομως ξερουν ποια βγαζει καλυτερα αυτοκινητα.

Απάντηση: Re: TV LED 40" ΟΧΙ 3D max 1500

και η ΒΜW πουλαει πολυ λιγοτερο απο την Toyota ολοι ομως ξερουν ποια βγαζει καλυτερα αυτοκινητα.

η TOYOTA βεβαια!! :cool4:

Re: Απάντηση: Re: TV LED 40" ΟΧΙ 3D max 1500

η TOYOTA βεβαια!! :cool4:

Δικιο εχεις! Συγκρινεται πχ. το Auris με την BMW σειρα 1! Το πρωτο εχει πολυ μεγαλυτερο χωρο αποσκευων.:flipout:

Ασε που φτιαχνεται και στην Τουρκια και βοηθαμε και την φιλη και συμμαχο χωρα.:BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: TV LED 40" ΟΧΙ 3D max 1500

Δικιο εχεις! Συγκρινεται πχ. το Auris με την BMW σειρα 1! Το πρωτο εχει πολυ μεγαλυτερο χωρο αποσκευων.

Ασε που φτιαχνεται και στην Τουρκια και βοηθαμε και την φιλη και συμμαχο χωρα.

κ οχι μονο!! το auris εχει μπροστινη κινηση,
ειναι σαφως φθηνοτερο κ οικονομικοτερο στην καταναλωση
καυσιμου, στα ανταλλακτικα κ στο σερβις!! επισης προερχεται
απο μια εταιρεια που εχει αποτελεσει συνωνυμο της αξιοπιστιας!!
..ενω σε επιδοσεις δεν υπολειπεται κ τοσο!!
αρα στο δεικτη vfm η toyota υπερτερει της bmw!! :firstprize:

οσο για το αν η τουρκια ειναι φιλη κ συμμαχος..
σιγουρα οχι!!!
αλλα μηπως η γερμανια της μερκελ :slapface: ειναι καλυτερη??
(για να μην αναφερθω κ στο παρελθον της :violent-smiley-030: ελληνογερμανικης φιλιας.. )

συμπερασμα..
ολες οι συγκρισεις εχουν σχεση με την πλευρα που τις κανεις,
με τα κριτηρια που χρησιμοποιεις κ φυσικα κ με την αντικειμενικοτητα
του κριτη!!

2ο συμπερασμα.. (απο τη ζωη)
(σχεδον) κανενας υποψηφιος αγοραστης bmw δεν θα τη συγκρινει
με toyota για να αποφασισει αν θα την προτιμησει!!
οπως το ιδιο ισχυει κ για τους αγοραστες toyota!!

κ επειδη εδω συζητουμε για τβ κ οχι αυτοκινητα,
να κλεισω λεγοντας, -οχι οτι το led αποτελει την λυδια λιθο,
της τεχνολογιας στις τβ- αλλα οτι καποτε σε αυτο το φορουμ,
την ιδια κριτικη ειχαν υποστει οι τβ που πρωτες ειχαν υιοθετησει
την τεχνολογια 100hz, η το full hd κλπ
και -οποια συμπτωσις!!- παντοτε στο αντιπαλο δεος βρισκοταν
καποιες πλασμα, με καταπληκτικη απεικονιση μαυρου αλλα -φευ-
με ελλειψη εφαρμογης των νεων αυτων τεχνολογικων επιτευγματων!!

καταληγω λοιπον λεγοντας οτι η τεχνολογια led θα γινει πληρως αποδεκτη στο avclub,
..μολις εφαρμοστει στις τηλεορασεις πλασμα!! :BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55: