TV-MONITOR

Απ'οτι φαινεται απο το video, εχει ghosting...το καταλαβαινεις ευκολα στα γραμματα , πχ στο Security που γραφει στον τοιχο οταν κινειται δεξια-αριστερα, θολωνει...

Η Dell ειναι αρκετα καλυτερη σε αυτο το θεμα (λογω IPS) αλλα και η διαφορα τιμης σεβαστη, μπορει σε πραγματικες συνθηκες να μη σε ενοχλει τοσο, εκει ο τυπος το κανει επιτηδες για να το τονισει...

H samsung ειναι πολυ καινουρια, τον περασμενο οκτωβριο βγηκε αποτι β λεπω, γι'αυτο δεν υπαρχουν reviews κλπ, αλλα βρηκα πχ αυτα τα 2 σχολια :

http://www.ebuyer.com/product/241849#reviews

Οπως βλεπεις ο πρωτος τυπος δε καταλαβε χριστο διαφορα απο την 2333SW που εχει ΤΝ. Αυτο σου δειχνει απο τη μια οτι αμα εισαι "ασχετος" ολα καλα σου φαινονται (και μερικες φορες ειναι ευλογια να εισαι "ασχετος"), δηλαδη ουτε τα καλυτερα χρωματα/contrast Κλπ ειδε, ουτε και το ghosting...
Ο δευτερος λεει ξεκαθαρα οτι ειναι πιο ποιοτικη στο contrast και το μαυρο απο τα ΤΝ αλλα εχει motion blur (=ghosting).

Το displayport φυσικα ειναι ψηφιακο, ειναι το μελλον στα PCs, δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο hdmi/dvi, αντιθετως ειναι οτι αυτα, και παραπανω (σε θεμα bandwidth και υποστηριξεων) και σαν νεοτερο, τα υποστηριζει κιολας, ενω αυτα δε το υποστηριζουν... Εφοσον παρεις την 6850 που λες, προφανως θα αφιερωσεις το displayport στο PC εφοσον εχει η οθονη...

Last edited:
Nα σε καλα φιλε μου,αν η dell δεν εχει ghosting οπως λες,αυτην θα παρω τελικα,γιατι κατι τετοια τα παρατηρω γενικα εγω και μου την σπανε αγρια.
215e ειναι σε προσφορα τελευταια μερα σημερα http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=10596

Αργοτερα θα της βαλω κι ενα tvbox και τελος καλο ολα καλα.
Μακαρι να ειναι σαν την παλια μου καλη crt η οποια τα εφτυσε δικαιος μετα απο χρονια,αν και δε νομιζω...ελπιζω να μην εχει και κανενα καμενο pixel γιατι η εγγυηση καλυπτει απο 6 και πανω...

Ευχαριστω ολους οσους απαντησαν.

Η εγγυηση καλυπτει 0! και μαλιστα η Dell εχει απο τα καλυτερα after-sales. Η οθονη αυτη, αν και "φτηνη" , ανηκει στη σειρα Ultrasharp που αυτοματα συνεπαγεται το 0 pixel εγγυηση. Εγω την εχω τη συγκεκριμενη και την εχω αλλαξει 1 φορα για αυτο το λογο. Μαλιστα ερχονταi σου φερνουν καινουρια και παιρνουν την παλια χωρις να ελεγξουν τιποτα, οποτε που λεει ο λογος μπορεις και να μην εχει κανενα καμενο pixel, αλλα αμα δε σου αρεσει η ομοιομορφια του backlight παλι να την αλλαξεις ισχυριζομενος pixel...

Μη περιμενεις παντως να παιζει τοσο καλα οσο η CRT....οχι η συγκεκριμενη, αλλα και οποιαδηποτε να παρεις...στα ελληνικα καναλια θα ειναι μετριοτατη η ποιοτητα, φροντισε να εχεις επαρκη αποσταση :P στο xbox ομως θα σου πεσει το σαγονι ;)

Καλες αγορες, ειναι οντως πολυ καλη η τιμη του msystems...

Καπου το ειχα δει αυτο με τα pixel τεσπα.Ελπιζω να ειναι ετσι.

Δε μιλαω για τα ψηφιακα επιγια ελληνικα καναλια,για τα υοπλιπα λεω μακαρι να ειναι σαν την crt...

Την συγκεκριμένη DELL U2311 την έχω συνδεμένη πάνω σε ένα verbatim media station hd με καλώδιο hdmi σε dvi. Ο ήχος παέι σε ξεχωριστά ηχεία.
Βλέπω τηλεοπτικά, βέβαια, απο απόσταση 50 πόντων, και upsaling sd to hd, δέ περίμενα θαύματα, ιδίως όταν πρίν βλέπεις 1080p ταινία.
Απο τιμή /ποιότητα είναι η καλύτερη οθόνη αυτη τη στιγμή.
Το πάνελ της είναι e-IPS με λίγο χειρότερη γωνία θέασης απο τις ακριβότερες H-IPS, και απο κοντά αυτό διογκώνεται, με bleed & red/green hue shift στα πλαγια της οθόνης. Αυτο όμως είναι ορατό μόνο με μαύρο φόντο, και όταν κάθεσαι κοντα και στα πλάγια (την έχω για δεύτερη οθόνη και δέν είμαι ακριβώς μπροστα της), Σε τηλεοπτικό σήμα και απο μπροστα και απόσταση 1 μέτρου + δέν είναι ανιληπτό.