TV-out από macbook pro

17 June 2006
26,419
Αθήνα
Σίγουρα θα το γνωρίζετε.

Συνδέω το macbook pro στην TV με hdmi.

Δεν θέλω όμως ούτε mirroring ούτε δύο screens σαν extended desktop.

Θέλω να σβήσει η οθόνη του laptop και όλο το desktop να μεταφερθεί στην TV με την native ανάλυση της TV βέβαια, όχι του Laptop.

Τι επιλέγω στα display preferences;

Me 2 τροπους.

Και οι 2 απαιτουν τροφοδοσια απο ρευμα (οχι μπαταρια).

Εχεις επισης συνδεδεμενη την tv με καλωδιο .

1) Βοοταρεις το mac (απο σβηστο) και κλεινεις αμεσως το καπακι... λογικα θα δειξει το desktopo στη tv μονο.

2) Βαζεις σε sleep το mac και κλεινεις την οθονη.
Ανοιγεις το mac απο to πονιτκι (bluetooth) εχοντας κλειστη την οθονη... περιμενεις ν αναγνωρισει την tv και μετα αν θες, ανοιγεις την οθονη.

http://support.apple.com/kb/ht3131

Last edited:
Απάντηση: Re: TV-out από macbook pro

Επισης....

To toggle between Extended Desktop and Video Mirroring when using an external display, press Command and F1.
To detect displays, press Command and F2.

Αυτό είπαμε δεν το θέλω. Το ξέρω να το κάνω και από το display properties.

Μάλιστα επειδή 99,9% η εξωτερική οθόνη (TV ή monitor) θα έχει ανάλυση 1920 Χ 1080 το Video Mirroring είναι μέγιστη κοτσάνα διότι βγάζει έξοδο 1440 Χ 900 την ανάλυση της οθόνης του laptop με φυσικό αποτέλεσμα η εικόνα να είναι θολή στην TV ή στο Monitor.

Τώρα αν απαντήσω ότι είναι μπακαλίστικες οι λύσεις αυτές θα είμαι πάλι περίεργος ε;

Γιατί να θέλει ρεύμα; Γιατί να θέλω εξωτερικό bluetooth ποντίκι;

Στα windows που κάνεις κυκλικό toggle απ' ευθείας με τα F κουμπιά (μόνο εξωτερική οθόνη- και οι δύο- μόνο το laptop) είναι οπισδοδρομικό ε;

Its the Apple's way Τασο... απο παντα ετσι το εκανες στα Macbook pro !

Στη πρωτη λυση δε χρειαζεσαι bluetooth ποντικι ....

Οσο πας κοντρα στην Apple , θ απογοητευεσαι περισσοτερο !!!-bye-

Last edited:
Ναι αλλά θέλω να χρησιμοποιώ το ενσωματωμένο mousepad με τα gestures!
Εστω ότι το κάνω. θα μπορώ να ανοίξω μετά το καπάκι ή με το που θα τ' ανοίξω θα χαλάσει την ανάλυση στην TV;

Μάλλον την λύση που βλέπω εγώ είναι extended desktop αλλά επιλέγοντας κυρια οθόνη την εξωτερική για να της δώσει ανάλυση 1920 Χ 1080 .

Taso , δοκιμασε το ... δε χανεις τιποτα!

Απ οσο θυμαμαι , μπορεις να ανοιξεις την οθονη και να χρησιμοποιησεις το keyboard - trackpad.

Last edited:
γιατι απαταιτητα blurtooth mouse ?

με usb mouse δε γινεται ?

λιγο μπακαλιστικο μου ακουγεται

δε θα πρεπε το λειτουργικο να εχει επιλογη απο τα system preferεnces ?

δε χρησιμοποιω τετοια λειτουργια αλλα ...

Λοιπόν το πράγμα έχει ως εξής. Μιλάω για το δικο μου μοντέλο mid-2010 , δεν ξέρω τι γίνεται με τα προηγούμενα.

Με κλειστό το καπάκι είναι άκυρο. Το μηχάνημα μπαίνει σε standby και κλείνει τα πάντα και την έξοδο εικόνας. οπότε το ξεχνάμε ειδικά αν θέλουμε να χρησιμοποιύμε το ενσωματωμένο mousepad με τα gestures.

Με ανοικτό λοιπόν το καπάκι, αφού έχουμε συνδέσει την TV, πάμε στα display preferences και κάνουμε primary την TV (σέρνοντας το άσπρο κουτάκι από το μικρό μπλε παράθυρο στο μεγάλο μπλε παράθυρο).
Ετσι η TV γίνεται primary οθόνη με την native ανάλυση 1920 Χ 1080p και το monitor του laptop γίνεται extended . Δεν βρήκα τρόπο για να απενεργοποιηθεί τελείως η οθόνη του laptop. Αν δεν θέλετε να φωτίζει απλά κατεβάζετε τέρμα την φωτεινότητα και σβήνει.
Επίσης στην TV έβγαλε τρεις επιλογές 1080p - 1080i - 1080p PAL . Προφανώς στην πρώτη επιλογή εννοεί 60hz (NTSC).

Επιπλέον πρέπει να επιλέξετε και τον ήχο από που θα βγαίνει (TV ή laptop) από τα sound preferences.

Υ.Γ. Τρελή πόρωση τα Angry birds στην 60άρα :music-smiley-005:

Εκανες αυτα που ειπαμε και δε δουλεψε ?
Περιεργο μου ακουγεται.... με κλειστο καπακι (se sleep) αν το ξυπνησεις με το mouse βλεπει την εξωτερικη μονο, δοκιμασμενο σιγουρα.
Εννοειται οτι εχεις ρυθμισει τα settings -> energy ν ανοιγει με bluetooth Κλπ.

Μετα αν ανοιξεις το καπακι δε ξυπναει η εσωτερικη οθονη, επισης δοκιμασενο.

Και φυσικα ολα αυτα με το ρευμα ενωμενο....

Σίγουρα δουλεύει έτσι, το έκανα από παλιά (2003) που δούλευα με εξωτερική οθόνη πληκτρολόγιο και mouse με κλειστό το καπάκι αλλά και ανοικτό ένα PowerBook.

Το ίδιο πράγμα (να παίζει μόνο από την TV) δεν έχω καταφέρει να το πετύχω στο iMac μου ενωμένο με την TV μεσω hdmi (μέσω του κατάλληλου converter)