TV στα 3 μέτρα κυρίως για digea & dvd

George P.

New member
20 June 2006
74
γεια σας,

η 42LG6100 που έχω τώρα θα πάει στο εξοχικό (ΣΑ-ΚΥ) οπότε ψάχνω για την αντικαταστάτρια της.
Η απόσταση είναι στα 3 μέτρα (δεν αλλάζει ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω ο χώρος),
βλέπουμε κυρίως μετά τις 7 το απόγευμα σε χώρο όχι πολύ φωτεινό αλλά πάντα υπάρχει κάποιος φωτισμός.
θέαση κατά 80% & digea 20% ταινίες dvd.
HD όχι ακόμα τουλάχιστον, παιχνίδια όχι, 3d μάλλον όχι λόγω περιορισμένης ποικιλίας ταινιών, nova όχι.
σκέφτομαι για LED σε 50" και πρωτεύον ρόλο παίζει η εικόνα και η έλλειψη προβλημάτων όσο δυνατόν.
μήπως για digea (ποιότητα σήματος) θα ήταν καλύτερα 47"?

θα εκτιμούσα την βοήθεια σας.

ΥΓ τιμή max 1000 ευρώ, αν βέβαια γίνεται και με 700 ακόμα καλύτερα.

αρχικά θα ήθελα να ξέρω ποιό είναι καλύτερο σαν μέγεθος για την χρήση που θέλω.
θα προτιμούσα 50" εκτός και αν λόγω της όχι και τόσο καλής ποιότητας σήματος της digea και της μη ουσιαστικά προβολής HD περιεχομένου μια 46-47" θα ήταν προτιμότερη.
επίσης με το 3d μάλλον θα δώσω κάποιο extra ποσό χωρίς να το πολυ-εκμεταλευτώ.

Όλες οι τηλεοράσεις την προκοπής πλέον είναι 3D , άρα θα το φορτωθείς αναγκαστικά.

Εφόσον σκοπεύεις να βλέπεις αποκλειστικά SD και 46"-47" επαρκεί κατά την άποψη μου.

ΟΚ. σε μέγεθος λοιπόν 46-47-50 ότι προκύψει.

3d αναγκαστικά? passive ή active? Και αν δεν με ενοχλεί το active πόσο είμαι σίγουρος ότι δεν θα ενοχλεί και τους άλλους? Άρα samsung δεν παίζει?

η LG 50PN6500 (όχι 3d) έχει εμφανώς υποδεέστερη εικόνα σε σχέση με την 50LA620S (3d) ? ή οι αντίστοιχες TXL50EM6 (όχι 3d) - TXL50ET60 (3d) της Panasonic?

κάτι τελευταίο. Plasma αποκλείονται?

μερικές ενδεικτικές επιλογές
panasonic TXL50ET60 1065e
LG 50LA660s 1059e
Samsung UE50F6400 1099e (αν? active 3d)
sony KDL47W807 1049e

ακούω προτιμήσεις...

μερικές ενδεικτικές επιλογές
panasonic TXL50ET60 1065e
LG 50LA660s 1059e
Samsung UE50F6400 1099e (αν? active 3d)
sony KDL47W807 1049e

ακούω προτιμήσεις...
η πανασονικ et60 ειναι καλυτερη απο την lg660 λογω 100hz
sony δεν ειναι καλη συγκριση..ειναι καλη τηλεοραση αλλα οι 47 ιντσες ειναι αρνητικο σε σχεση με τις 50...ακομα και αυτες οι 3 ιντσες κανουν διαφορα.
η samsung 6400 εχει αποδειχθει πολυ καλη τηλεοραση με πολλους ευχαριστημενους αγοραστες..
οποτε απο εμενα panasonic et60 και samsung f6400
σημ. η πλασμα ειναι πολυ καλη επιλογη αλλα θελει αρκετη φροντιδα οποτε εαν εχεις παιδια και γυναικα που βλεπουν αρκετα τηλεοπτικο και την ξεχνουν σε ενα καναλι,υπαρχει θεμα..

Last edited:
σημ. η πλασμα ειναι πολυ καλη επιλογη αλλα θελει αρκετη φροντιδα οποτε εαν εχεις παιδια και γυναικα που βλεπουν αρκετα τηλεοπτικο και την ξεχνουν σε ενα καναλι,υπαρχει θεμα..

τι ακριβώς εννοείς λέγοντας φροντίδα?

τι ακριβώς εννοείς λέγοντας φροντίδα?

εννοω οτι πρεπει να μην μενει στις πλασμα για πολυ ωρα λογοτυπο σταθμων πχ mega alpha κτλ οποτε θα πρεπει να φροντιζεις ανα τακτα διαστηματα να αλλαζεις καναλι η να επιλεγεις την μεγενθυνση εικονας ωστε να μην εμφανιζεται το λογοτυπο...

εννοω οτι πρεπει να μην μενει στις πλασμα για πολυ ωρα λογοτυπο σταθμων πχ mega alpha κτλ οποτε θα πρεπει να φροντιζεις ανα τακτα διαστηματα να αλλαζεις καναλι

αυτό ισχύει για την αρχή πχ 1-2 μήνες ή για πάντα?

Re: Απάντηση: TV στα 3 μέτρα κυρίως για digea & dvd

λοιπόν απέκλεισα τις plasma και προσανατολίζομαι σε μία από τις παρακάτω
samsung 50F6400
panasonic 50ET60
μάλιστα το απόγευμα έχω ραντεβού σε κατάστημα για να τις δω.
τι να προσέξω όσον αφορά α) την εικόνα και β) τα extra

Re: Απάντηση: TV στα 3 μέτρα κυρίως για digea & dvd

λοιπόν απέκλεισα τις plasma και προσανατολίζομαι σε μία από τις παρακάτω
samsung 50F6400
panasonic 50ET60
μάλιστα το απόγευμα έχω ραντεβού σε κατάστημα για να τις δω.
τι να προσέξω όσον αφορά α) την εικόνα και β) τα extra

το σημαντικοτερο ειναι να μην εχουν clouding banding torching..μια λυση ειναι να σου τις στησουν να ζητησεις χαμηλο φωτισμο και με 2 εικονες ενα με γκρι εικονα για ελεγχο banding (καθετες αχνες γραμμες η και οριζοντιες) και ενα με μαυρο φοντο με σταυρο στην μεση για ελεγχο clouding (σε μαυρο φοντο ελαφρα φωτισμος συννεφακι δηλαδη) ..θα τα βρεις στο φορουν η σε αναζητηση google.εαν καποια περασει τα τεστ ζητα την συγκεκριμενη

Επειδή κι εγώ βρίσκομαι στην αναζήτηση νεας τηλεόρασης, σύγκρινα στα μαγαζιά με σχετικά νορμάλ φωτισμό τις gt60-st60-et60-dt60......
αμέσως έπαθα ένα τεχνολογικό σοκ....
αργότερα διάβασα και 2-3 τεστ και κατάλαβα το λόγο...πχ
http://www.digitalversus.com/tv-television/panasonic-tx-p50st60-p15314/test.html

http://www.digitalversus.com/tv-television/panasonic-tx-l47et60-p15825/test.html

λοιπόν μόλις επέστραψα από το review και οι εντυπώσεις είναι αρκετά ικανοποιητικές.
σε digea η θέαση ήταν σχετικά μέτρια αλλά χωρίς ιδιαίτερα θέματα. έπαιζε και η εθνική εκείνη την ώρα οπότε κάποια στιγμή ξεχάστηκα και διαπίστωσα πως σε sd δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. σε hd κανένα πρόβλημα και μπορώ να πώ πάρα πολύ καλή εικόνα από όλες.
3d είχα δει προχθές και αν και δεν με εντυπωσίασε μπορώ να πω ότι το passive δεν με κούρασε στα λίγα λεπτά που είδα περίπου 15-20".
επειδή η samsung έχει σε πολύ καλή τιμή την 55άρα F6400 θα τσεκάρω αύριο και το 3d της οπότε αν μετά από 30" δεν με κουράσει πάω για Samsung UE55F6400 στα 1125 ευρώ αλλιώς σε Panasonic TXL50ET60 στα 979 ευρώ.

η LG αποκλείστηκε κυρίως λόγω των 50 Hz.

Last edited by a moderator:
λοιπόν μόλις επέστραψα από το review και οι εντυπώσεις είναι αρκετά ικανοποιητικές.
σε digea η θέαση ήταν σχετικά μέτρια αλλά χωρίς ιδιαίτερα θέματα. έπαιζε και η εθνική εκείνη την ώρα οπότε κάποια στιγμή ξεχάστηκα και διαπίστωσα πως σε sd δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. σε hd κανένα πρόβλημα και μπορώ να πώ πάρα πολύ καλή εικόνα από όλες.
3d είχα δει προχθές και αν και δεν με εντυπωσίασε μπορώ να πω ότι το passive δεν με κούρασε στα λίγα λεπτά που είδα περίπου 15-20".
επειδή η samsung έχει σε πολύ καλή τιμή την 55άρα F6400 θα τσεκάρω αύριο και το 3d της οπότε αν μετά από 30" δεν με κουράσει πάω για Samsung UE55F6400 στα 1125 ευρώ αλλιώς σε Panasonic TXL50ET60 στα 979 ευρώ.

η LG αποκλείστηκε κυρίως λόγω των 50 Hz.

κάποια παρατήρηση της τελευταίας στιγμής?