TV streaming + Recording με το PS3

xamurabi

AVClub Addicted Member
9 February 2007
1,418
By the Lake
Τον τελευταίο καιρό μου γεννήθηκε η ανάγκη για ποιοτική και εκτεταμένη εγγραφή από διάφορες πηγές εικόνας και παρακολούθησή τους στην καινούργια μου Full HD τηλεόραση μα το παλιό μου VIDEO δεν καλύπτει τις σημερινές μου ανάγκες ούτε κατά διάνοια (ούτε SD της προκοπής δεν γράφει!) Από την άλλη το DVD recorder μου με περιορίζει στην εγγραφή σε δισκάκια (DVD-RW) που εκτός του περιορισμού του χώρου που διαθέτουν (μια καθημερινή εγγραφή για μια εβδομάδα χωράει μεν στο DVD αλλά είναι παντελώς απαράδεκτη ποιοτικά) έχουν και την κακιά συνήθεια να χαλάνε απροειδοποίητα με δυσάρεστα αποτελέσματα για την βιντεοθήκη μου.
Έτσι άρχισα να ψάχνω για DVD HDD Recorder που έχουν περισσότερες δυνατότητες, κυρίως διαθέσιμου προς εγγραφή χώρου.
Έλα όμως που για μια αγορά ενός αξιοπρεπούς HDD εγγραφέα με έναν 250άρη δίσκο και δυνατότητα DVB-T (Σύντομα στις οθόνες σας και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα) κοστίζει περί τα 400 .
Τότε άρχισα να την ψάχνω αλλιώς και έπεσα επάνω σε αυτό http://www.ps3forums.com/showpost.php?p=2680907&postcount=1

Μια από τις μανίες μου είναι να ψάχνω εναλλακτικές χρήσεις πραγμάτων που δεν προρίζονταν αρχικά για αυτές! Συγχρόνως ψάχνω πάντα ένα βολικό τρόπο να αξιοποιήσω τα μηχανήματά μου προς όφελός μου!
Όμως όπως θα διαπιστώσετε η παραπάνω δυνατότητα που σου δίνεται να παρακολουθείς να εγγράφεις αλλά και να ελέγχεις μέσω του PS3 ή/και του PSP τηλεόρασης, περιορίζεται σε DVB-S (δορυφορική ψηφιακή) DVB-T (επίγεια ψηφιακή) και DVB-C (καλωδιακή ψηφιακή) κάρτες PC ενώ ή αναλογική φαίνεται να μην υποστηρίζεται με τη συγκεκριμένη λύση!
Σκέφτηκα λοιπόν να το αναφέρω σε όλους (όσοι δεν το ήξεραν ήδη!) τους ενδιαφερόμενους ενώ ψάχνω απεγνωσμένα για μια αντίστοιχη λύση για αναλογική τηλεόραση!
Γνωρίζω πως η εφαρμογή Orb δίνει τέτοια δυνατότητα αλλά δεν γουστάρω να γνωρίζουν άλλοι τι έχω στον υπολογιστή μου ή τι κανάλι παρακολουθώ!!!
Όποιο σχόλιο ευπρόσδεκτο.