TV tuner για capturing από Τηλεόραση

Jagatic

New member
27 December 2006
92
Γειά και χαρά σε όλους,

μπαίνω στο θέμα: ψάχνω ένα tv tuner που να κάνει ποιοτικό capturing. Στην αρχή ήμουν να αγοράσω ένα επιτραπέζιο dvd recorder με σκληρό αλλά σκέφτηκα... γιατί να ξοδευτώ (αφού θα το χρησιμοποιώ αραιά και που) αν μπορώ να κάνω την ίδια δουλειά με ένα ποιοτικό tv tuner;

Μετά από αρκετό ψάξιμο κλίνω προς την κάρτα της Avermedia, AverTV Hybrid+FM PCI γιατί έχει chip της philips (αντί για conexant) και από reviews διαβάζω ότι έχει πολύ καλή εικόνα.

Οπότε έχω τις εξής δύο απορίες:
1) Είναι ατυχής η σύγκριση ποιότητας capturing από τηλεόραση ενός επιτραπέζιου dvd-recorder με μια καλή κάρτα τηλεόρασης pc ή το αποτέλεσμα και των δύο θα είναι παρόμοιο;

2) Η κάρτα που σκέφτομαι να πάρω είναι καλή γι αυτό που την θέλω; και αν όχι τί θα μου προτείνατε;

Επίσης διαβάζω καλά λόγια και μια leadtek WinFast DTV2000 H...στα 64 ευρώ, και αυτή έχει tuner philips (FMD1216)μπλέξιμο

Απάντηση: Re: TV tuner για capturing από Τηλεόραση

Επίσης διαβάζω καλά λόγια και μια leadtek WinFast DTV2000 H...στα 64 ευρώ, και αυτή έχει tuner philips (FMD1216)μπλέξιμο

πρόσφατα αγόρασα μια AVERMEDIA M150-D (pci) και
δεν συνεργαζεταi με το πρόγραμμα τηλεόρασης που είχε στο cd!!
Mε τα χίλια ζόρια την κάνω να δουλέψει άσε που η εικόνα είναι σαν ξεπλυμένη...
Δεν θα σου συνιστούσα την παραπάνω εταιρία (τουλάχιστον στα φθηνά προϊόντα της.)

Μετά από αρκετό ψάξιμο κλίνω προς την κάρτα της Avermedia, AverTV Hybrid+FM PCI γιατί έχει chip της philips (αντί για conexant) και από reviews διαβάζω ότι έχει πολύ καλή εικόνα.

πρόσφατα αγόρασα μια AVERMEDIA M150-D (pci) και
δεν συνεργαζεταi με το πρόγραμμα τηλεόρασης που είχε στο cd!!!!
Mε τα χίλια ζόρια την κάνω να δουλέψει με το Κ!TV και αυτο χωρις ηχο άσε που η εικόνα είναι σαν ξεπλυμένη...
Δεν θα σου συνιστούσα την παραπάνω εταιρία (τουλάχιστον στα προϊόντα της στην χαμηλη κατηγοριας τιμης)

sorry για το προηγουμενο Λαθος quote

Απ ότι βλέπω η κάρτα αυτή πρέπει να είναι του 2004 (αν κάνω λάθος με διορθώνεις) και τότε καμμία κάρτα δεν είχε ιδιαίτερα καλή ποιότητα εικόνας. Η hybrid είναι σχετικά καινούργια, μοντέλο 2006 αν δεν κάνω λάθος...

Απάντηση: Re: TV tuner για capturing από Τηλεόραση

Απ ότι βλέπω η κάρτα αυτή πρέπει να είναι του 2004 (αν κάνω λάθος με διορθώνεις) και τότε καμμία κάρτα δεν είχε ιδιαίτερα καλή ποιότητα εικόνας. Η hybrid είναι σχετικά καινούργια, μοντέλο 2006 αν δεν κάνω λάθος...

την αγόρασα από πλαίσιο πριν 3 εβδομάδες περίπου αλλά δεν γνωρίζω αν είναι μοντέλο 2004 η νεότερο. Έχει τσιπακι conexant 2388x, 23416 MPEG-2 encoder chip philips FM 1216 MK5.
Ενδεχομένως τα τωρινά της μοντέλα να είναι όντως καλύτερα

Από tv tuner φαίνεται και το παραμικρό παράσιτο στο σήμα που κατεβάζει η κεραία. Αν δεν σε ενδιαφέρει ψηφιακή εγγραφή μπορείς να βρεις λύση με λίγα λεφτά όπως καμία κάρτα video με in/out αναλογικό που να έχει και πρόγραμμα για μοντάζ & rendering.

Κοίτα καμία Pinnacle.

Άγγελε για την Dazzle Video Creator DVC 170 Platinum τί θα έλεγες, θα κάνει τη δουλειά που θέλω (ποιοτικό capturing τηλεοπτικού πρόγραμματος, να παίρνω ότι βλέπω στην tv δηλαδή!)... Το usb φοβάμαι λίγο λόγω ταχύτητας διαμεταγωγής, αλλά δεν έχω βρει κάτι άλλο εσωτερικό και σχετικά φθηνό.

Last edited:
Άκυρο, διαβάζω από reviews για "πτωχή" σύλληψη στην περίπτωση της pinnacle dazzle dvc 170...

Αρχίζω και απογοητεύομαι, αν και έχω ψάξει αρκετά μια αξιόπιστη λύση για capturing από τηλεόραση πιο φθηνή από επιτραπέζιο dvd-recorder δεν έχω βρει ακόμα:ears: