TV Tuner για τα κανάλια Mpeg4 ?

Έκανα μια μικρή σύγκριση της 2200 με ένα usb stick της avermedia:

Hauppauge-Avermedia.png

Hauppauge-Avermedia2.png

Hauppauge-Avermedia3.png

Τι λέτε; Της Avermedia μου φαίνεται ελάχιστα καλύτερο, αν και η 2200 φαίνεται να έχει καλύτερο 3D comb φίλτρο;

Το PVR πως παίζει σε αυτές, είναι αξιόπιστο; Μπορεί να κάνει wake up το PC για scheduled recording; Ευαισθησία με εσωτερικές κεραίες (ειδικά για DVB-T)?

Χθες παρέλαβα (επιτέλους) το cd που έλειπε από το κουτί. Το WinTv παίζει ικανοποιητικά, αν και έχει τεράστιο lag σε σχέση με το avermedia που έχω (που σημαίνει δεν μπορώ πλέον να βγάλω φωτογραφία και με τα 2 ταυτόχρονα όπως πριν).

Έχω όμως την εντύπωση ότι παίζει καλύτερα η κάρτα με το wintv παρά με το media center. Το πρόγραμμα δημιουργεί αρχεία mpeg2 .ts, ότι επιστρέφει ο κωδικοποιητής της κάρτας δηλαδή (που στην δική μου κάρτα είναι τσιπάκι NXP/Philips). To πρόγραμμα μπορεί να κάνει και μετατροπή σε mpeg2 αρχείο (.mpg), αλλά μόνο αν ενεργοποιηθεί η σχετική επιλογή. Αν δεν έχει ενεργοποιηθεί, τότε δεν μπορείς να μετατρέψεις το .ts σε .mpeg εκ των υστέρων.

Re: TV Tunner για τα κανάλια Mpeg4 ?

Έχω δουλέψει και έχω εγκατεστημένα αρκετά PCI-E tuners αλλά η προσωπική μου προτίμηση ήταν και είναι οι Hauppauge, με δεύτερα στη σειρά κάποια λίγα συγκεκριμένα μοντέλα της AverMedia. Όχι πως με κάποια άλλη κάρτα θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα, αλλά κάρτες όπως η HVR-1700 (single tuner) και HVR-2200 (dual tuner) της Hauppauge έχουν αυτή τη στιγμή την καλύτερη υποστήριξη σε drivers, άριστη native υποστήριξη σε 64bit και Win7MCE και εξαιρετική κατασκευή ενώ υποστηρίζονται και από τη μεγαλύτερη κοινότητα χρηστών ανά τον κόσμο.

Επίσης πολύ καλές είναι και κάποιες AverMedia, αν και εποχές - εποχές έχω αντιμετωπίσει προβλήματα με συγκεκριμένες εκδόσεις των drivers τους. Από αυτές ξεχωρίζω την CaptureHD και την πολύ καλή Duo Hybrid ΙΙ.

Στο παρελθόν ήμουν ένθερμος υποστηρικτής (εναλλακτικά των Hauppauge) των καρτών της Αγγλικής BlackGold (π.χ. BGT3510). Όμως εδώ και καναδύο χρόνια πάσχουν σοβαρότατα από προβλήματα των drivers που δεν λένε να λυθούν.

Όλες αυτές οι κάρτες που παραθέτω είναι δοκιμασμένες από εμένα και λειτουργούν φυσικά άψογα με τα κανάλια της Digea. Αν πάντως θέλεις μια πιο συγκεκριμένη πρόταση, πες μου τι specs και bundle σε ενδιαφέρει (single / dual tuner, analog grabbing, RC6 compatibility κλπ) και θα σου προτείνω αντίστοιχα. :smile:
Έχω την AverMedia Duo Hybrid II, που αναφέρεις παραπάνω, σε W7 Ultimate (δεν την αναγνωρίζουν).
Πρέπει να εγκαταστήσω το software απ' το Cd της ή κάτι άλλο?

Παρακολουθώντας τη συζήτηση, σκεφτόμουνα να πάρω μια 1700 αλλά διστάζω γιατί δεν εμπιστεύομαι την hauppauge σαν εταιρία.
Έχω μια PVR150 MCE που με τα χρόνια με έχει απογοητεύσει από την αξιοπιστία και την υποστήριξη του λογισμικού της. Ας είναι καλά το windows media center που την αναγνωρίζει αυτόματα.

Ξέρω ότι τα προϊόντα της hauppauge είναι μάλλον τα καλύτερα αλλά επειδή η αγορά TV tuners είναι ακόμα ανώριμη, οι μονόφθαλμοι βασιλεύουν στους τυφλούς. Δεν παύουν πάντα να είναι μονόφθαλμοι όπως ανακάλυψε ό φίλος παραπάνω...

Για ρίξε και ματιά σε αυτήν ίσως σε ενδιαφέρει αυτήν έχω εγώ

Αυτή μοιάζει ενδιαφέρουσα και το ότι την πουλάει το πλαίσιο είναι καλό γιατι γενικά είναι σωστοί σε θέματα εξυπηρέτησης πελάτη. Εσύ προφανώς είσαι ευχαριστημένος?

Και, μηπως ξέρεις αν υποστηρίζετε σε windows media center? Δηλαδή να την αναγνωρίζει το media center και να την χρησιμοποιεί για Live TV?

Εγώ που έχω μια avermedia usb, την βλέπει νομίζω κανονικά το media center.

Από κάρτα σε κάρτα του ίδιου κατασκευαστή έχει μεγάλη διαφορά - γι αυτό θα θελά να ξερω για το συγκεκριμενο μοντελλο (στα 90 ευρω θελω να ειμαι σιγουρος).

Ρε παιδία εγω εχω την HVR-1700 ,με το wintv απο το αυθεντικο cd δεν παιζει εικονα παρα μονο ηχος στα καναλια της Digea. Με το Windows media center παιζει μια χαρα και εικονα και ηχος. Δεν λεω καλο το WMC αλλα θα ηθελα να χρησιμοποιησω το winTv.Καμια ιδεα κανεις ???

Εγώ δεν πάνω ψηφιακά DIGEA, αλλά φαντάζομαι ότι πρέπει να δηλώσεις εξωτερικούς decoders για να λειτουργήσει. Έχει σχετικές επιλογές στην τελευταία καρτέλα των ρυθμίσεων.

Την εχω βρει την επιλογη αυτην αλλα ειναι παντα σε γκρι χρωμα δεν μπορω να επιλεξω εξωτερικο decoder

Παρακολουθώντας τη συζήτηση, σκεφτόμουνα να πάρω μια 1700 αλλά διστάζω γιατί δεν εμπιστεύομαι την hauppauge σαν εταιρία.
......
Ξέρω ότι τα προϊόντα της hauppauge είναι μάλλον τα καλύτερα αλλά επειδή η αγορά TV tuners είναι ακόμα ανώριμη, οι μονόφθαλμοι βασιλεύουν στους τυφλούς. Δεν παύουν πάντα να είναι μονόφθαλμοι όπως ανακάλυψε ό φίλος παραπάνω...

Τα προϊόντα της Hauppauge και στην συγκεκριμένη περίπτωση τα pcie tuners είναι ότι καλύτερο ίσως κυκλοφορεί σήμερα όσον αφορά την κατασκευαστική τους ποιότητα, την ολοκλήρωση και την υποστήριξη ειδικά σε επίπεδο κοινότητας χρηστών μια και κατέχουν το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης σε media/htpc ανά τον κόσμο. Αν πάσχουν κάπου και μάλιστα σοβαρά αυτό είναι το application software, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως άλλες εταιρείες τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα σε αυτό. Και εδώ ισχύει απόλυτα αυτό που λες περί "μονόφθαλμων".

Όταν όμως έρθουμε στο θέμα υποστήριξης των Windows σε επίπεδο οδηγών εδώ δεν τίθεται άλλη επιλογή. Κάτι Avermedia, BlackGold, Compro κλπ αν και εξίσου καλές εταιρείες σε επίπεδο hardware είναι από μέτριες μέχρι άκρως απαράδεκτες σε ποιότητα, σταθερότητα και υποστήριξη των οδηγών τους. Και όποιος έχει στο παρελθόν "απολαύσει" τους οδηγούς αυτών των εταιρειών "σε δράση", εκτιμά ακόμα περισσότερο την Hauppauge που με όλα της τα πλην, σε αυτό είναι απλά εξαιρετική. :smile:

Last edited:
και εγω αυτο πιστευω σαν παλιος κατοχος pinnacle
μηπως εχει να προτινεις καποιο καλο προγραμμα που να παιζει η HRV-1700 και να πιανει τα ψηφιακα της digea γιατι οπως ειπα παραπανω το wintv μονο ηχο δειχνει.

και εγω αυτο πιστευω σαν παλιος κατοχος pinnacle
μηπως εχει να προτινεις καποιο καλο προγραμμα που να παιζει η HRV-1700 και να πιανει τα ψηφιακα της digea γιατι οπως ειπα παραπανω το wintv μονο ηχο δειχνει.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στις εφαρμογές αλλά στους codecs που συμπεριλαμβάνονται σε αυτές, ή για να είμαι ακριβής σε αυτούς που δεν συμπεριλαμβάνονται λόγω άδειας χρήσης και κόστους. Τρίτες software λύσεις υπάρχουν αλλά θα αφήσω να σου προτείνει καλύτερα κάποιος που ασχολείται περισσότερο μαζί τους. Από την κυκλοφορία των Windows 7 δεν έχω χρησιμοποιήσει ξανά third party codecs ή tv software αφού πλέον εμπεριέχονται στο σύστημα, ενώ ταυτόχρονα το media center των Windows 7 είναι για εμένα και πάντα τηρουμένων των αναλογιών, ότι καλύτερο για τη συγκεκριμένη χρήση. Πήρης υποστήριξη H.264/MPEG-4 AVC άρα σωστή αναπαραγωγή Digea με κάθε DVB-T tuner χωρίς το bloat των third party apps.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που θεωρώ ότι σημαντικότερο την σωστή υποστήριξη του συστήματος σε επίπεδο drivers και στην ελαχιστοποίηση των δυσλειτουργιών που συχνά αυτοί προκαλούν. Και αν υποστηρίζω τα προϊόντα της Hauppauge το κάνω ακριβώς γι'αυτό το λόγο. Παλαιότερα ήμουν πιστός στις εξαιρετικές (σε hardware) BlackHold και σε μικρότερο βαθμό σε ορισμένες αξιόπιστες Avermedia. Δυστυχώς στα Windows 7 και ειδικά σε 64bit τα σκ@τωσαν και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν λύσει τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους drivers τους. Αντίθετα η Hauppauge έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει πολύ καλή δουλειά με αυτούς, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που πλέον το ίδιο το tuner και οι οδηγοί του είναι το μόνο πράγμα με το οποίο δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάσει κανείς. Σημαντικό πλεονέκτημα αν θυμηθούμε τι τραβούσαμε στο παρελθόν για να δουλέψουν σωστά τέτοιες κάρτες. ;)

Last edited:
Παιδια ψάχνω ένα pci-e tv tuner που να μπορει να παιζει και τα κρατικα καναλια και αυτα της digea?
Θελω να μπορω να τα βλεπω απο το software της καρτας τηλεορασης να μην μπαινω στο media center γιατι στο pc που θα την βαλω τρεχει τα xp οποτε δεν υπαρχει media center οπως καταλαβαινετε.Υπαρχει τετοια καρτα τηλεορασης που να εχει και τα δυο φορματ ?

Αν υπαρχει καποια απο την Hauppauge να μου προτεινετε θα ηταν σουπερ αλλιως οποια αλλη ξερετε.

Δε χρειάζεται PCI-e
Δες τα usb dvb-t , Υπάρχουν crypto, delock, και ένα σορό άλλα από 15-35 ευρώ
Παει η εποχή που δίναμε 150 αρια για Hauppauge

Κατά την άποψή μου, άλλαξε και τα XP είναι καιρός για αναβάθμιση, δες τα 10αρια
Και μην πάρεις usb που να υποστηρίζει μόνο ΧP, πρόσεξε να υποστηρίζει και 7αρια και 10αρια

Έχω πολλά χρόνια την 2200, και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος. Πλέον δεν παράγεται, βλέπω ο αντικαταστάτης είναι αυτός:

http://www.hauppauge.co.uk/site/products/data_hvr2205board.html

Νομίζω είναι ότι καλύτερο μπορεί να αγοράσει κανείς.

Ευχαριστω πολυ γιια τις απαντησεις!!
Να σε ρωτησω με την 2200 βλέπεις και κρατικα και digea κανονικα από το win ΤV (το software της Hauppauge δλδ)?? Το λεω γιατι media center δεν εχω με τα xp. Δυστυχως με max 2 gb ram δεν μπορω να βαλω αλλο λειτουργικο συστημα.
Επειδη διαβασα ολο το topic εκανες κατι ιδιαιτερο με codec κτλ για την digea ή την εγκατεστησες και με ενα scan στο win TV τα βρηκες ολα τα καναλια? Εχω εγκαταστησει ενα πακετο με codecs (k-lite) που εχουν μεσα mpeg4 αλλα αν χρειαστει τρελες ρυθμισεις δεν ξερω αν μπορω να τις κανω.

Δεν έχω κάνει το παραμικρό από ρυθμίσεις και εγκαταστάσεις. Τα βρίσκει όλα και φυσικά δείχνει και ΕΡΤ. Αλλά έχω windows 7, 8 και πλέον 10. Σε ΧΡ δεν την είχα δοκιμάσει.

Δεν έχω κάνει το παραμικρό από ρυθμίσεις και εγκαταστάσεις. Τα βρίσκει όλα και φυσικά δείχνει και ΕΡΤ. Αλλά έχω windows 7, 8 και πλέον 10. Σε ΧΡ δεν την είχα δοκιμάσει.

Εγινε αφου η 2000 σου λειτουργει αυτην θα παραγγειλω απο εξω που υπαρχει ακομα.
Να σε ρωτησω κατι τελευταιο:
την κοιταω απο εικονες και βλεπω οτι εχει μια υποδοχη για κεραια μια για την κεραια του ραδιοφωνου και μια για το τηλεκοντρολ.
Ο ηχος που συνδεεται για να τον συνδεσω στο audio in της onboard καρτας ηχου? Δεν βλεπω στις φωτο να εχει audio out.
Σ ευχαριστω για τον χρονο σου και sorry αν σε ζαλισα.