Tversity και PS3

παιδια τελικα το συνδεσα το πσ3 με linksys wrt54g wired και το βρηκε κατευθειαν ομως οταν πηγα να παιξω ενα αρχειο 4.5 γιγα απλως κολαγε ολη την ωρα και ακουγοταν οι φωνη λες και ηταν κανενα ρομποτ με χαλασμενες μπαταριεσ¨:).τι φταιει.επισης στα σεττινγκς του ρουτερ εκει που ανοιγουμε πορτες στο ip address βαζω του λαπτοπ η' του πσ3

Θα περιμένω λίγο καιρό ακόμα μέχρι να λυθούν τα προβλήματα με τα Vista, τα οποία τα βρίσκω άκρως εκνευριστικά. Οι προγραμματιστές προτείνουν λύση για το θέμα των Vista, αλλά δεν μου αρέσει να μπλέκω με τέτοιου είδους ρυθμίσεις, γιατί στην πορεία έρχονται μυνήματα του στυλ...: 'α... κόλησες trojan, φταίει που απενεργοποίησες την τάδε ρύθμιση στο δύκτυο...' .:lehrer: Υπομονή...

Έχει μήπως κανείς διαπιστώσει οποιοδήποτε πρόβλημα στην αναπαραγωγή video αρχείων (διακοπές, σπασίματα κ.α.) μετά το fw 2.40 (2.41 και εσχάτως 2.42) και το νέο Tversity ver 1.0.0.3 RC2 που δεν υπήρχαν πριν ?

Παιδια μια ψιλοακυρη ερωτηση.
Λαπτοπ με ps3 και χωρις ιντερνετ, μπορουν να συνδεθουν(ασυρματα μεσω wifi ή ενσυρματα) για χρηση του tversity?
Εννοω δλδ χωρις καποια συνδεση ιντερνετ, να γινει το εξης: αρχεια απο pc => tversity => ps3 => τηλεοραση.
Ευχαριστω.

Ναι.
Θα τα κάνεις και τα δύο ασύρματους πελάτες του router. Ενεργοποίησε στο router τη λειτουργία DHCP Server, ώστε να δέινει IPs απ' το ίδιο subnet στους πελάτες του (για να μπορούν αυτοί να "βλέπονται" μεταξύ τους).
Τα ίδια όπως θα έκανες και αν υπήρχε internet.
Απλώς τώρα το router δεν θα οδηγεί πουθενά (χωρίς internet), απλώς θα σχηματίζει το οικιακό δίκτυο.

Σ'ευχαριστω Γιαννη. Αν και δεν πολυκαταλαβα γιατι δεν κατεχω τους όρους, το βασικο ειναι οτι γινεται και με λιγο ψαξιμο θα τα καταφερω.Θενξ.

Σ'ευχαριστω Γιαννη. Αν και δεν πολυκαταλαβα γιατι δεν κατεχω τους όρους, το βασικο ειναι οτι γινεται και με λιγο ψαξιμο θα τα καταφερω.Θενξ.

Τώρα πρόσεξα ότι δεν αναφέρεις πουθενά τη λέξη router.
Αρα η σύνδεση που θέλεις να κάνεις είναι Computer to Computer ή αλλιώς, Adhoc connection.
Ψάξε γι' αυτά στο google και θα βρείς πολλά...

Έχει δοκιμάσει κανείς να παίξει αρχείο από AVCHD structure (χωρίς transcode) μέσω Tversity;
Υπάρχει περίπτωση να αναπαράξουμε αρχείο mts (mkv που μετατρέψαμε με tsmuxer) με υπότιτλους απευθείας με streaming απο το Tversity χωρίς να το αντιγράψουμε στο δίσκο;
Η απορία μου εστιάζεται περισσότερο στους υπότιτλους γιατί σκέτο mkv που μετέτρεψα σε mts ξέρω πως γίνεται!

Δοκιμάζω να παίξω flac αρχεία μέσω Tversity στο Ps3, χωρίς επιτυχία. (Σημ. Ο ενισχυτής μου, Denon AVR3808 τα παίζει χωρίς πρόβλημα, αφού υποστηρίζει native flac format).
To Tvesrity δινει για flac format, αρχείο "pcm" στο Ps3 αλλά το Ps3 απαντά ότι δεν μπορεί να βρεί το συγκεκριμένο αρχείο..
Καμμιά ιδέα?

Δοκιμάζω να παίξω flac αρχεία μέσω Tversity στο Ps3, χωρίς επιτυχία. (Σημ. Ο ενισχυτής μου, Denon AVR3808 τα παίζει χωρίς πρόβλημα, αφού υποστηρίζει native flac format).
To Tvesrity δινει για flac format, αρχείο "pcm" στο Ps3 αλλά το Ps3 απαντά ότι δεν μπορεί να βρεί το συγκεκριμένο αρχείο..
Καμμιά ιδέα?

Το flac format είναι προς το παρόν (και μάλλον και στο μέλλον) άγνωστο format για το PS3 (ελέω Sony βέβαια!).
Το Tversity δεν κάνει τίποτε περισσότερο από να "σερβίρει" γνωστά στους αποδέκτες media players αρχεία ή όταν αυτό δεν γίνεται, όπως στην περίπτωσή μας να χρησιμοποιεί τα όποια decoder έχει το PC για να αποκωδικοποιήσει και να στείλει τα δεδομένα σε γνωστό format (δηλ. PCM) στο PS3 μας. Αν λοιπόν το PC μας αναπαραγάγει μέσω φίλτρων τα flac (και κατ´επέκταση οτιδήποτε άλλο) πρακτικά μπορεί να σταλεί ως PCM στο PS3.
Επειδή όμως το Tversity στις περισσότερες εγκαταστάσεις χρησιμοποιεί τα φίλτρα του ffdshow το οποίο δεν έχει αποκωδικοποιητή φίλτρο για τα flac, (Στο configuration του ffdshow Audio decoder δεν έχει επιλογή για τα flac) δεν μπορεί και να τα σερβίρει!
Πρακτικά αν βρείς κατάλληλο φίλτρο που να υποστηρίζει αναπαραγωγή flac αρχείων μέσω του ffdshow τότε θα μπορείς και να τα σερβίρεις μέσω Tversity. Θεωρητικά αν εγκαταστήσεις τέτοιο φίλτρο, τότε θα αναπαραγάγεις flac μέσω mplayer και άρα μέσω Tversity.

Νομίζω πως είναι εφικτό με το Coreflac source filter αν και αναφέρονται κάποια προβλήματα με τη χρήση του!

Μα αυτό ακριβώς λέω.
Δίπλα στον τίτλο του κομματιού, υπάρχει ένα label "PCM", που σημαίνει (νομίζω), ότι ως PCM "σερβίρει" το αρχείο αυτό, το TVersity στο PS3. (Να σημειώσω ότι δείχνει και το "album art")
Παρ' όλα αυτά, όταν το επιλέξω για να το παίξει, παίρνω μήνυμα λάθους "ότι το αρχείο δεν βρέθηκε"...
Επίσης, στον ffdshow Audio decoder configuration, επιλέγοντας Codecs (επάνω αριστερά), μας εμφανίζει στο δεξί παραάθυρο διάφορα formats, μεταξύ των οποίων και το Flac. Σαν decoder στο flac, έχει επιλεγμένο το libavcodec (με εναλλακτική επιλογή το "disable").
Τι σημαίνουν όλα αυτά?
ευχαριστώ.

Last edited:
Μα αυτό ακριβώς λέω.
Δίπλα στον τίτλο του κομματιού, υπάρχει ένα label "PCM", που σημαίνει (νομίζω), ότι ως PCM "σερβίρει" το αρχείο αυτό, το TVersity στο PS3. (Να σημειώσω ότι δείχνει και το "album art")
Παρ' όλα αυτά, όταν το επιλέξω για να το παίξει, παίρνω μήνυμα λάθους "ότι το αρχείο δεν βρέθηκε"...
Επίσης, στον ffdshow Audio decoder configuration, επιλέγοντας Codecs (επάνω αριστερά), μας εμφανίζει στο δεξί παραάθυρο διάφορα formats, μεταξύ των οποίων και το Flac. Σαν decoder στο flac, έχει επιλεγμένο το libavcodec (με εναλλακτική επιλογή το "disable").
Τι σημαίνουν όλα αυτά?
ευχαριστώ.

Το label PCM αφορά το "σερβιριζόμενο" αρχείο από το PC προς το PS3 όταν αυτό γίνεται transcode. Είναι προκαθορισμένο όπως είναι και το mpeg1 και mpeg2 (οταν κάνουμε την αλλαγή στο κατάλληλο xml αρχείο του Tversity)
To μύνημα που σου βγάζει αφορά σε codec που λείπει και όχι στη απουσία του αρχείου (πως θα μπορούσε άλλωστε αφου είναι εκεί!). Δοκίμασε να τρέξεις το flac στο PC του Tversity. Προφανώς δε θα αναπαραχθεί. Αν μάλιστα δοκιμάσεις να το τρέξεις μεσα από το interface του Tversity τότε πιθανότητα να σου δώσει μήνυμα πως δεν έχεις το κατάλληλο codec.
To flac είναι γνωστό στο ffdshow αλλά το libavcodec ΔΕΝ αποκωδικοποιεί flac!!! Εξάλλου εξ αρχής είναι επιλεγμένο το disable.
Αυτό που σου ανέφερα πριν είναι πως μπορεί να μπεί στο ffdshow ένα τουλάχιστον codec filter (όπως το libavcodec) το οποίο είναι κατάλληλο για flac ´όπως μεταξύ άλλοων είναι και το coreflac.
Δυστυχώς δεν ασχολούαι με flac (δεν έχω ούτε ένα αρχείο για να δοκιμάσω) αλλά από ότθ διάβασα σε διάφορα sites, μπορείς να ρυθμίσεις το ffdshow με το coreflac. To μόνο που αναφέρεται είναι πως παρουσιάζει κάποια προβλήματα σταθερότητας.
Αν ψάξεις λίγο νομίζω θα βρείς απάντηση!!!
Καλή τύχη.

Last edited:
Δεν το δοκίμασα στο PS3, αλλά ελπίζω να δουλεύει (θα το δοκιμάσω στο σπίτι).

H δοκιμή έγινε στο γραφείο, με το Tversity 1.0.0.5 RC3.
Εγκατέστησα το Tversity codec pack 1.2 και το Ffdshow, όπως προτείνει το πρόγραμμα εγκατάστασης του Tversity.
Κατέβασα το OggCodecs από εδώ και το δοκίμασα, με flac από ένα μόνο CD.
Δούλεψε για Nokia N95 8Gb, κάνοντας transcoding τα Flac σε Mp3 και παίζοντάς τα μέσω Wifi.
Βέβαια στο 'codecs' του Ffdshow, έβαλα στο Flac την επιλογή disabled (πριν ήταν επιλεγμένο το libavcodec).

Όπως είχα υποπτευθεί (είμαι στο σπίτι τώρα), παίζει και στο PS3 κάνοντας transcoding το FLAC σε PCM. Μου λέιπει βέβαια το AlbumArt, που δεν βλέπω ούτε στο Nokia ούτε και στο PS3, αλλά πιστεύω σε επόμενες εκδόσεις, να αποκατασταθεί κι αυτό.
Σιγά σιγά, θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε!

Το Tversity είναι πράγματι ένας πολύ καλός Server :grinning-smiley-043
Όλα τα αρχεία μου είναι αποθηκευμένα στο PC και απλά τα βλέπω από το PS3 χωρίς κανένα πρόβλημα:BDGBGDB55:
Όμως ψάχνω μα δεν βρίσκω απάντηση σε κάποια ερωτήματα όπως :grandpa:
Πώς μπορώ να αντιγράψω ένα DVD στο PC μου χωρίς
να χάσω ποιότητα σε εικόνα;
να έχω όλα τα κανάλια ήχου;
να βλέπω υπότιτλους ;
και τέλος να μπορώ να το παρακολουθήσω στο PS3 μέσο Tversity;
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων