Tversity και PS3

Re: Απάντηση: Tversity και PS3

Το Tversity είναι πράγματι ένας πολύ καλός Server :grinning-smiley-043
Όλα τα αρχεία μου είναι αποθηκευμένα στο PC και απλά τα βλέπω από το PS3 χωρίς κανένα πρόβλημα:BDGBGDB55:
Όμως ψάχνω μα δεν βρίσκω απάντηση σε κάποια ερωτήματα όπως :grandpa:
Πώς μπορώ να αντιγράψω ένα DVD στο PC μου χωρίς
να χάσω ποιότητα σε εικόνα;
να έχω όλα τα κανάλια ήχου;
να βλέπω υπότιτλους ;
και τέλος να μπορώ να το παρακολουθήσω στο PS3 μέσο Tversity;
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Η αντιγραφή DVD στο PC σου γίνεται με δεκάδες προγράμματα τύπου rip.
Θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Το θέμα είναι πως το PS3 καταλαβαίνει συγκεκριμένους τύπους αρχείων όπως Mpeg2 όπως Vob, Divx με δυνατότητα έκδοσης 6, Xvid (όχι όλες τους τύπους) Χ.264 (όχι όλους τους τύπους) Η.264 (όχι όλους τους τύπους όπως το matrosca type 5).
Όπως καταλαβαίνει κανείς η μετρατροπή των DVD πρέπει να γίνεται σε έναν από τους παραπάνω τύπους αρχείων.
Αν μάλιστα προσθέσεις πως το PS3 δεν υποστηρίζει ακόμη ελληνικούς χαρακτήρες τότε πραγματικά το θέμα γίνεται πονοκέφαλος.
Ευτυχώς το Tversity μπορεί να αναλάβει τα πάντα και να μεταφέρει στο PS3 ότι αρχείο αναπαράγει το PC σου με υπότιτλους κλπ. Στην πραγματικότητα σε SD ανάλυση (SD DVD δηλ. 720Χ576 PAL) το Tversity ελάχιστα υποβαθμίζει την εικόνα του αρχείου. Το πρόβλημα είναι πως το upscaler του PS3 δεν δουλεύει καλά σε αρχεία που έχουν κωδικοποιηθεί δύο φορές (μία κατά τη διάρκεια του DVD Rip και μια κατά την διαδικασία transcode του Tversity).
Το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει είναι πως η καλύτερη διαδικασία μετατροπής και αναπαραγωγής αρχείων DVD στο PS3 είναι το DVD rip σε ένα container αρχείο τύπου divx ή avi και ταυτόχρονα η ενσωμάτωση των audio streams και υποτίτλων (αφού τέτοιου τύπου αρχείο υποστηρίζει το PS3) μέσα σε αυτό. Αυτή μάλιστα είναι η πιο γρήγορη και καλή μέθοδος μιας και μόνο έτσι αναπαράγονται ελληνικοί υπότιτλοι κατευθείαν από το PS3.
Συνοψίζοντας λοιπόν αφού έχεις ένα .avi ή .divx αρχείο το οποίο έχεις δημιουργήσει με τις βέλτιστες κατά περίπτωση ρυθμίσεις (μέγεθος αρχείου, bitrate κλπ) που το PS3 αναπαραγάγει κατευθείαν, τότε αυτό το μοιράζεσαι στο PC σου μέσω Tversity αλλά με την ρύθμιση never transcode!!!
Το αρχείο αναπαράγεται χωρίς επανακωδικοποίηση (βέλτιστη ποιότητα) και επιπλέον έχεις όλες τις δυνατότητες (audio, υπότιτλους) που είχες και στο DVD. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η ελαχιστοποίηση των μεταφερόμενων δεδομένων προς το PS3 με αποτέλεσμα να έχεις τη δυνατότητα γρηγορότερου fforward του video.

Καλημέρα κι από εμένα.Είμαι σίγουρος ότι κάτι μου ξεφεύγει κι ενώ μπορώ να δω τέλεια mkv στο ps3 μέσω tversity φυσικά, δεν έχω subs.Έχουμε και λέμε:
latest ffdshow,haali,vista32,κανονικά λογαριασμό admin για την υπηρεσία,έχω κάνει config τα subs στο ffdshow μέσα από αυτόν το λογαριασμό,φυσικά το srt αρχείο έχει το ίδιο όνομα με το mkv, τι άλλο; Θα κοιτάξω αργότερα τις ρυθμίσεις με βάση το ποστ18. Από το haali πειράζουμε τίποτα; Στις ρυθμίσεις subs στο ffdshow μήπως υπάρχει κανένα screenshot; Ξέρω, τα έχετε πει 200 φορές τα ίδια και τα ίδια, ευχαριστώ!

OK,το έφτιαξα κι όλα παίζουν καλά.Μια τελευταία ερώτηση:Παίζει ρόλο αν το καλώδιο ethernet που πάει στο ps3 ξεκινάει από το router ή από την onboard κάρτα δικτύου του pc; Μήπως κάποια σύνδεση αποδίδει καλύτερα, πιο γρήγορα;

OK,το έφτιαξα κι όλα παίζουν καλά.Μια τελευταία ερώτηση:Παίζει ρόλο αν το καλώδιο ethernet που πάει στο ps3 ξεκινάει από το router ή από την onboard κάρτα δικτύου του pc; Μήπως κάποια σύνδεση αποδίδει καλύτερα, πιο γρήγορα;

Καλό είναι όταν ρωτάς κάτι και μετά το φτιάχνεις μόνος σου, να γράφεις τι έφταιγε και δεν σου δούλευαν οι υπότιτλοι γιατί πιθανώς να μην είσαι ο μόνος με παρόμοιο πρόβλημα!! Εκτός κι αν το έφτιαξες με τη παλιά και δοκιμασμένη μέθοδο της .... σφαλιάρας!!!:slapface:
Θεωρητικά η σύνδεση ad-hoc (απ´ευθείας με PC) θα έπρεπε να λειτουργεί πιο γρήγορα από την infrastucture (μέσω router) γιατί οι θύρες του router πολλές φορές έχουν περιοριμένο bandwidth ή πολλές φορές και φίλτρα που καθυστερούν την μεταγωγή δεδομένων.
Στην πράξη η infastructure με "ήρεμα" δίκτυα (από κίνηση DL/UL. torrent κλπ) και με καλορυθμισμένες τις θύρες αποδίδει εξίσου με την ad-hoc!

Σόρυ,έχεις δίκιο.Απλά, το πρόβλημα ήταν η πολύ μεγάλη χαζομάρα μου (ντροπή!!!).Είπα ότι είχα ρυθμίσει την υπηρεσία του mediaserver να τρέχει ως admin με password, αλλά αυτό πριν κάνω απέγκατασταση το tversity για να βάλω το καινούριο version!!!:hmmmm::blink:

Last edited:

Σόρυ,έχεις δίκιο.Απλά, το πρόβλημα ήταν η πολύ μεγάλη χαζομάρα μου (ντροπή!!!).Είπα ότι είχα ρυθμίσει την υπηρεσία του mediaserver να τρέχει ως admin με password, αλλά αυτό πριν κάνω απέγκατασταση το tversity για να βάλω το καινούριο version!!!:hmmmm::blink:

Ένας λόγος ακόμα για να μην κάνεις απεγκατάσταση κάθε φορά που το Tversity έχει καινούργια έκδοση είναι η πολλές φορές εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία της επανακατασκευής της βάσης δεδομένων όλων των διαμοιραζόμενων αρχείων του PC σου.
Όσες φορές το έχω κάνει ΔΕΝ ξηλώνω το παλιό αλλά εγκαθιστώ το νέο από πάνω και δεν έχω κανένα πρόβλημα!

Εγώ την έκανα την βλακεία φίλε xamurabi....:frusty:... το παλιό δούλευε μια χαρά ...το απεγκατέστησα για να βάλω το καινούριο και ...πάπαλα...

...από χθες παιδεύομαι με το νέο και κάνω την ίδια διαδικασία όπως με το παλιό (απεγκατάσταση όλων των codecs και επανεγκατάστασή τους με το νέο TVersity, Δήλωση Συσκευής PS3 με Wirred δίκτυο, Εργαλεία Διαχείρισης > Υπηρεσίες > .\ADMIN με password, ενημέρωση πάλι της βάσης δεδομένων.. κ.λ.π., κ.λ.π., κ.λ.π.)..αλλά τίποτα.... όσες επανεκκινήσεις και να έκανα στο PC ή στο PS3 ...δεν βλέπονται μεταξύ τους..:bang:..δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος..:nounder:..κάνω τα ίδια που έκανα με την προηγούμενη έκδοση, η οποία δούλευε μια χαρά, τί το ήθελα το update??..:slapface:

Υ.Γ.: Το PS3 είναι συνδεδεμένο με ethernet στη κάρτα δικτύου του PC (το modem router της ADSL, είναι συνδεδεμένο στην ενσωμάτωμένη ethernet της mobo)...

Xamurabi, βλέπω ότι αναφέρεσαι πιό πάνω σε προγράμματα Dvd Rip, προκειμένου να αντιγράψουμε στο hdd ολόκληρο Dvd, με σκοπό να το παίξουμε από Tversity > Ps3.
Έχω ζητήσει κάτι παρόμοιο σ´αυτό το thread, αλλά έστω και με avi αρχείο στο οποίο έχω ενσωματώσει audio και subs της προτίμησής μου, θα ήμαουν εντάξει.
Επομένως να σε ρωτήσω, ποιό πρόγραμμα θα μπορούσε να μου μετατρέψει ένα Dvd σε avi(s), που να περιέχουν το audio και τους υπότιτλους?
Ποιό προτείνεις?
Καταλαβαίνω ότι το Tversity δεν μπορεί να στριμάρει vob (και επιλογές audio/υποτίτλων, που έχουμε σε dvd) στο Ps3...
Ευχαριστώ

Xamurabi, βλέπω ότι αναφέρεσαι πιό πάνω σε προγράμματα Dvd Rip, προκειμένου να αντιγράψουμε στο hdd ολόκληρο Dvd, με σκοπό να το παίξουμε από Tversity > Ps3.
Έχω ζητήσει κάτι παρόμοιο σ´αυτό το thread, αλλά έστω και με avi αρχείο στο οποίο έχω ενσωματώσει audio και subs της προτίμησής μου, θα ήμαουν εντάξει.
Επομένως να σε ρωτήσω, ποιό πρόγραμμα θα μπορούσε να μου μετατρέψει ένα Dvd σε avi(s), που να περιέχουν το audio και τους υπότιτλους?
Ποιό προτείνεις?
Καταλαβαίνω ότι το Tversity δεν μπορεί να στριμάρει vob (και επιλογές audio/υποτίτλων, που έχουμε σε dvd) στο Ps3...
Ευχαριστώ

Όταν αναφερόμαστε σε αντιγραφή ενός DVD στον σκληρό δίσκο με τα audio streams και subtitles εννοούμε την δημιουργία ενός container avi με κωδικοποιημένο (κατά DivX, Xvid κλπ) το κύριο μέρος του video που περιέχεται στο DVD, δηλάδή την ταινία και όχι τα πιθανά extras που περιέχονται. Εννοείται πως δεν είναι δυνατό να έχουμε τη δομή του DVD (μενού κλπ) σε μια τέτοια διαδικασία.
Αυτό που θα έχουμε στο τέλος είναι ένα (μικρό ή μεγάλο) αρχείο θα περιέχει ένα ή δύο stream ήχου ή/και έναν ή περισσότερους υπότιτλους, όχι εξωτερικά αρχεία τύπου srt, sub κλπ, αλλά τύπου vobsub, όπως ακριβώς τα avi αρχεία ποτ παραγάγονται από προγράμματα τύπου Aviaddsub κλπ.
Τώρα όσο αφορά το πρόγραμμα που τα κάνει όλα αυτά μαζί νομίζω πως το AutoGordianot είναι ένα μεταξύ αυτών!!!

Εγώ την έκανα την βλακεία φίλε xamurabi....:frusty:... το παλιό δούλευε μια χαρά ...το απεγκατέστησα για να βάλω το καινούριο και ...πάπαλα...

...από χθες παιδεύομαι με το νέο και κάνω την ίδια διαδικασία όπως με το παλιό (απεγκατάσταση όλων των codecs και επανεγκατάστασή τους με το νέο TVersity, Δήλωση Συσκευής PS3 με Wirred δίκτυο, Εργαλεία Διαχείρισης > Υπηρεσίες > .\ADMIN με password, ενημέρωση πάλι της βάσης δεδομένων.. κ.λ.π., κ.λ.π., κ.λ.π.)..αλλά τίποτα.... όσες επανεκκινήσεις και να έκανα στο PC ή στο PS3 ...δεν βλέπονται μεταξύ τους..:bang:..δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος..:nounder:..κάνω τα ίδια που έκανα με την προηγούμενη έκδοση, η οποία δούλευε μια χαρά, τί το ήθελα το update??..:slapface:

Υ.Γ.: Το PS3 είναι συνδεδεμένο με ethernet στη κάρτα δικτύου του PC (το modem router της ADSL, είναι συνδεδεμένο στην ενσωμάτωμένη ethernet της mobo)...

Αν και δεν έχω ενσύρματη σύνδεση για να σου απαντήσω 100%, το πρόβλημά σου μάλλον έχει να κάνει με τα firewall σου.
Κάνε ένα έλεγχο πρώτα στο firewall του router σου (επιλογή NATP ή ΝΑΤ)έτσι ώστε να αφήνει ελεύθερη τη θύρα που χρησιμοποιεί το Tversity για τις εισερχομενες και εξερχόμενες κινήσεις htp και utp (συνήθως η θύρα αυτή είναι η 41952). Κατά δεύτερον τσέκαρε το software firewall που πιθανότατα χρησιμοποείς έτσι ώστε να επιτρέπει στο εκτελέσιμο αρχείο του Tversity, τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κινήσεις για την ίδια τουλάχιστον θύρα.
Καλή επιτυχία!!!

Last edited:
Αυτό που θα έχουμε στο τέλος είναι ένα (μικρό ή μεγάλο) αρχείο θα περιέχει ένα ή δύο stream ήχου ή/και έναν ή περισσότερους υπότιτλους, όχι εξωτερικά αρχεία τύπου srt, sub κλπ, αλλά τύπου vobsub, όπως ακριβώς τα avi αρχεία ποτ παραγάγονται από προγράμματα τύπου Aviaddsub κλπ.
Τώρα όσο αφορά το πρόγραμμα που τα κάνει όλα αυτά μαζί νομίζω πως το AutoGordianot είναι ένα μεταξύ αυτών!!!

Εννοείς το AutoGK (Auto Gordian Knot - Αυτόματος Γόρδιος Δεσμός!). Πράγματι, σ' αυτό κατέληξα κι εγώ. Κατεβάζοντάς το και κάνοντας εγκατάσταση (τα γράφω προς ενημέρωση όλων), εκτός από το AutoGK, εγκαθιστά επίσης τα VobSub, AviSynth και XviD. Το ωραίο είναι ότι περιέχει κάποια scripts, με τα οποία τρέχουν τα άλλα προγράμματα στη σειρά, χωρίς επέμβαση του χρήστη.
Δηλ. Αφού ριπάρουμε το DVD στο δίσκο μας
  • Μεσα στο VIDEO_TS, διαλέγουμε το αρχείο VTS_01_0.IFO σαν input.
  • Διαλέγουμε ένα όνομα για το avi που θα προκύψει.
  • Διαλέγουμε audio (μας δίνει τα διαθέσιμα) και υπότιτλους (μας δίνει τους διαθέσιμους)
  • Τέλος διαλέγουμε "Target quality", δηλ. ποιότητα του avi που θα παραχθεί.
  • Επιλέγουμε Add Job και μετά Start (και μπορούμε να πάμε για καφέ).
Στις διάφορες φάσεις της μετατροπής, τα προγράμματα τρέχουν με τη σειρά, όπως καθορίζει το script.
Μετά από 1-2 ώρες, αναάλογα με τις παραμέτρους, θα έχουμε ένα avi, που θα περιέχει το audio stream που επιλέξαμε αλλά και τους υπότιτλους ενσωματωμένους, σαν μέρος του video!
Οπότε σ' αυτή τη περίπτωση, η μή υποστήριξη ελληνικών απ' το PS3 δεν μας ενδιαφέρει!

Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο το παραπάνω? Tι εναι το mobo και επίσης τι εννοείς με το "δεν βλέπονται"?
Κανονικά θα επρεπε το modem/router να κάνει τη διασύνδεση μεταξύ PC και PS3...

Απάντηση: Re: Tversity και PS3

xamurabi: Αν και δεν έχω ενσύρματη σύνδεση για να σου απαντήσω 100%, το πρόβλημά σου μάλλον έχει να κάνει με τα firewall σου.
Κάνε ένα έλεγχο πρώτα στο firewall του router σου (επιλογή NATP ή ΝΑΤ)έτσι ώστε να αφήνει ελεύθερη τη θύρα που χρησιμοποιεί το Tversity για τις εισερχομενες και εξερχόμενες κινήσεις htp και utp (συνήθως η θύρα αυτή είναι η 41952). Κατά δεύτερον τσέκαρε το software firewall που πιθανότατα χρησιμοποείς έτσι ώστε να επιτρέπει στο εκτελέσιμο αρχείο του Tversity, τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κινήσεις για την ίδια τουλάχιστον θύρα.
Καλή επιτυχία!!!
Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο το παραπάνω? Tι εναι το mobo και επίσης τι εννοείς με το "δεν βλέπονται"?
Κανονικά θα επρεπε το modem/router να κάνει τη διασύνδεση μεταξύ PC και PS3...

Στο PC έχω ....

α) Μια ethernet από την extra PCI κάρτα δικτύου
β) Μια ethernet ενσωματωμένη στη motherboard (mobo)...

To modem / router είναι ενσύρματο και έχει μόνο μια ethernet και μια usb, έχω προτιμήσει την ethernet σύνδεση με το PC, στην ενσωματωμένη ethernet της μητρικής (δεν χρησιμοποιώ switch για να στείλω κάπου αλλού internet).

To PS3 είναι συνδεδεμένο στην ethernet της extra κάρτας δικτύου.

Η ίδια συνδεσμολογία ήταν και με την παλιά έκδοση του TVersity και δουλεύαν όλα ρολόι, (μόλις άνοιγα το TVersity στο PC εμφανιζόταν κανονικά το εικονίδιο στο PS3 και έβλεπα όλα τα folders που είχα βάλει χειροκίνητα στη βάση δεδομένων του TVersity), στο firewall του Panda έχει δοθεί άδεια εισερχόμνα - εξερχόμενα κανονικά για το TVersity.exe. Όπως είπα και παραπάνω ./ADMIN - password, ρυθμίσεις σύνδεσης στο TVersity για ενσύρματη επικοινωνία με το PS3, είναι τα ίδια όπως και πριν!!!!

Με ανοιχτό το PC όταν ανοίγω τo PS3, αναγνωρίζεται η σύνδεση κανονικά από το PC.

Δεν με απασχολούσε/εί να έχω internet στο PS3, ούτε η επικοινωνία του TVersity με το internet, θέλω μόνο να βλέπω τα αρχεία από το PC...όπως παλιά...τεσπα θα κάνω κάποιες προσπάθειες και ο Θεός βοηθός.

Υ.Γ.: Όταν λέω δεν βλέπονται, εννοώ ότι δεν επικοινωνούν...όπως είπα προηγουμένως με το που άνοιγα το TVersity, εμφανιζόταν το εικονίδιο του στο PS3...τώρα ακόμα και με search for media servers (είναι allow από το μενού του PS3) δεν βρίσκει τίποτα το PS3.

Last edited:
Τι IPs έχουν οι δύο θύρες του PC και η αντίστοιχη του PS3?
Επίσης είναι στο ίδιο subnet?
Μπορείς να κάνεις ping το modem και το PS3 απ' το PC?

Ποια έκδοση του Auto GK να κατεβάσουμε? γιατί από ότι βλέπω έχει αρκετές και αρκετές Beta... :chef:

Εγώ χρησιμοποίησα το fullpack με την έκδοση 2.45 που λένε είναι η πιό τελευταία stable... από εδώ
Και πράγματι έχω μετατρέψει ως τώρα 10 DVD σε avi χωρίς κανένα πρόβλημα. Και το PS3 τα παίζει απ' το Tversity ακαριαία...

Last edited:
Απάντηση: Re: Tversity και PS3

Τι IPs έχουν οι δύο θύρες του PC και η αντίστοιχη του PS3?
Επίσης είναι στο ίδιο subnet?
Μπορείς να κάνεις ping το modem και το PS3 απ' το PC?

Γιάννη,ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου...:grinning-smiley-043, απ' ότι θυμάμαι στο ίδιο subnet είναι, τα υπόλοιπα θα τα δω και θα τα τεστάρω το Σ/Κ...ίδωμεν.

Υ.Γ.: Ούτως ή άλλως σκέφτομαι να χτυπήσω ένα media server (E-Great Μ31Β με ένα 500άρι σκληρό), οπότε..........

Re: Απάντηση: Re: Tversity και PS3

Στο PC έχω ....

α) Μια ethernet από την extra PCI κάρτα δικτύου
β) Μια ethernet ενσωματωμένη στη motherboard (mobo)...

To modem / router είναι ενσύρματο και έχει μόνο μια ethernet και μια usb, έχω προτιμήσει την ethernet σύνδεση με το PC, στην ενσωματωμένη ethernet της μητρικής (δεν χρησιμοποιώ switch για να στείλω κάπου αλλού internet).

To PS3 είναι συνδεδεμένο στην ethernet της extra κάρτας δικτύου.

Η ίδια συνδεσμολογία ήταν και με την παλιά έκδοση του TVersity και δουλεύαν όλα ρολόι, (μόλις άνοιγα το TVersity στο PC εμφανιζόταν κανονικά το εικονίδιο στο PS3 και έβλεπα όλα τα folders που είχα βάλει χειροκίνητα στη βάση δεδομένων του TVersity), στο firewall του Panda έχει δοθεί άδεια εισερχόμνα - εξερχόμενα κανονικά για το TVersity.exe. Όπως είπα και παραπάνω ./ADMIN - password, ρυθμίσεις σύνδεσης στο TVersity για ενσύρματη επικοινωνία με το PS3, είναι τα ίδια όπως και πριν!!!!

Με ανοιχτό το PC όταν ανοίγω τo PS3, αναγνωρίζεται η σύνδεση κανονικά από το PC.

Δεν με απασχολούσε/εί να έχω internet στο PS3, ούτε η επικοινωνία του TVersity με το internet, θέλω μόνο να βλέπω τα αρχεία από το PC...όπως παλιά...τεσπα θα κάνω κάποιες προσπάθειες και ο Θεός βοηθός.

Υ.Γ.: Όταν λέω δεν βλέπονται, εννοώ ότι δεν επικοινωνούν...όπως είπα προηγουμένως με το που άνοιγα το TVersity, εμφανιζόταν το εικονίδιο του στο PS3...τώρα ακόμα και με search for media servers (είναι allow από το μενού του PS3) δεν βρίσκει τίποτα το PS3.

Δοκίμασε να συνδέσεις το PS3 με την ενσωματωμένη κάρτα δικτύου και το modem με το usb στο PC.
Κάτι φαίνεται να μη πάει καλά με την extra ethernet!