TWBAS 2012

Μα τι συζητάμε; Και ο χώρος υπάρχει και τα μηχανήματα είναι ήδη μαζεμένα εκεί... :captain: :captain: :captain:

Στο θέμα μας τώρα:
Από καιρό με βασανίζει η ιδέα! :idea::idea::idea:
Και δεν κρατιέμαι, θα την πω.

Να κάνουμε κι' εμείς το ίδιο. :music-smiley-005:

Να βρούμε ένα κατάλληλο χώρο.

Να συγκεντρώσουμε στο χώρο αυτό τα καλύτερα μηχανήματα για κάθε είδος και για κάθε κατηγορία που μπορούμε να βρούμε, είτε δικά μας είτε απ' όλους τους αντιπροσώπους και τους κατασκευαστές που θέλουν να συνεργαστούν.

Να φτιάξουμε τα καλύτερα συστήματα με τα μηχανήματα που μπορούμε να συγκεντρώσουμε.

Και να καλέσουμε τα μέλη και τους φίλους να τα απολαύσουν.

*********​

Θα είναι καλό για όλους:

Για τους αντιπροσώπους και τους κατασκευαστές, διαφήμιση.

Για τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση, σχεδιασμό και υλοποίηση, γνώση.
Και για όλους, διασκέδαση! :guitarist:

Κατι παρομοιο μου ειχε περασει κι εμενα απο το μυαλο με τη μορφη ενος club (οπως λεμε AVCLUB) ...αλλα πεσαμε πανω στην κριση

Ετσι στα γρηγορα, μαζευομαστε 5,10....200 άτομα και με καποια συνδρομη βρισκουμε εναν χωρο σε κεντρικο σημειο για ενοικιαση, οπου φερνει ο καθενας οτι του περισσευει για αρχη συν καποια μηχανηματα απο αντιπροσωπους, οταν το "ταμειο" αντεχει προχωραμε σε αγορα/αναβαθμιση και κατοπιν συνεννοησης με αντιπροσωπους/καταστηματα κανονιζουμε ακροασεις,παρουσιασεις,events κλπ κλπ

Φανταστειτε κατι σαν συνδρομη στο γυμναστηριο(οπου εναντι καποιου αντιτιμου αποκτας προσβαση σε ογκωδη και ακριβα μηχανηματα),μονο που στην προκειμενη περιπτωση μιλαμε για συνδρομη σε ενα audio club.

Νομιζω οτι αρκετοι απο εδω μεσα θα ενδιαφερονταν για ενα τετοιο εγχειρημα,εναν χωρο που να γινονται μαζωξεις καθε λιγο και λιγακι,οπου θα μπορεις να περασεις για ενα ποτακι με τα "παιδια" ή θα μπορει καποιος αντιπροσωπος να φερει ενα demo και να το επιδειξει.Χωρις WAF,τζακια και τραπεζαριες στη μεση.

Δεν ξερω αν βγαινουν τα νουμερα και ποσα χρηματα θα μπορουσατε να διαθεσετε για συνδρομη.
Δεν ξερω επισης αν υπαρχει χρονος και διαθεση να τρεξει ενα τετοιο project, αλλα πιστευω οτι θα ειχε πολυ ενδιαφερον

Πολύ πολύ δύσκολο εγχείρημα....

Για να μην πούμε ακατόρθωτο!

Δυστυχώς δεν φτάνουν οι καλές προθέσεις και το πάθος.

Είναι πάρα πολλές οι παράμετροι που καθιστούν το όλο εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο.

Κατι παρομοιο μου ειχε περασει κι εμενα απο το μυαλο με τη μορφη ενος club (οπως λεμε AVCLUB) ...αλλα πεσαμε πανω στην κριση

Ετσι στα γρηγορα, μαζευομαστε 5,10....200 άτομα και με καποια συνδρομη βρισκουμε εναν χωρο σε κεντρικο σημειο για ενοικιαση, οπου φερνει ο καθενας οτι του περισσευει για αρχη συν καποια μηχανηματα απο αντιπροσωπους, οταν το "ταμειο" αντεχει προχωραμε σε αγορα/αναβαθμιση και κατοπιν συνεννοησης με αντιπροσωπους/καταστηματα κανονιζουμε ακροασεις,παρουσιασεις,events κλπ κλπ

Φανταστειτε κατι σαν συνδρομη στο γυμναστηριο(οπου εναντι καποιου αντιτιμου αποκτας προσβαση σε ογκωδη και ακριβα μηχανηματα),μονο που στην προκειμενη περιπτωση μιλαμε για συνδρομη σε ενα audio club.

Νομιζω οτι αρκετοι απο εδω μεσα θα ενδιαφερονταν για ενα τετοιο εγχειρημα,εναν χωρο που να γινονται μαζωξεις καθε λιγο και λιγακι,οπου θα μπορεις να περασεις για ενα ποτακι με τα "παιδια" ή θα μπορει καποιος αντιπροσωπος να φερει ενα demo και να το επιδειξει.Χωρις WAF,τζακια και τραπεζαριες στη μεση.

Δεν ξερω αν βγαινουν τα νουμερα και ποσα χρηματα θα μπορουσατε να διαθεσετε για συνδρομη.
Δεν ξερω επισης αν υπαρχει χρονος και διαθεση να τρεξει ενα τετοιο project, αλλα πιστευω οτι θα ειχε πολυ ενδιαφερον

Θα χαρούμε πάρα πολύ να μάθουμε( αν ξεκινήσει κάτι τέτοιο) την πορεία του.
Προς το παρόν δεν μπορεί όπως καταλαβαίνεις να γεννηθεί ένα avclub μέσα στο avclub!

Για να μην πούμε ακατόρθωτο!

Δυστυχώς δεν φτάνουν οι καλές προθέσεις και το πάθος.

Είναι πάρα πολλές οι παράμετροι που καθιστούν το όλο εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο.
Αναμφίβολα. Και το βέβαιο είναι, πως πρέπει ν' αποφεύγονται μαξιμαλιστικά σχέδια που δεν οδηγούν πουθενά.

Όμως...
Στα μεν σχέδια μας πρέπει να είμαστε ρεαλιστές,
Στα δε όνειρα μας δεν κάνουμε εκπτώσεις! :grandpa:

Και εγώ που νόμιζα οτι αυτό το μέρος με τα εξέχοντα μηχανήματα είναι ήδη έτοιμο στημένο και παίζει.....στο αμπάρι του Καπετάνιου......

Μα τι συζητάμε; Και ο χώρος υπάρχει και τα μηχανήματα είναι ήδη μαζεμένα εκεί... :captain: :captain: :captain:

Και εγώ που νόμιζα οτι αυτό το μέρος με τα εξέχοντα μηχανήματα είναι ήδη έτοιμο στημένο και παίζει.....στο αμπάρι του Καπετάνιου......

Κρύβετε λόγια βρε!

Το αμπάρι είναι πριβέ..Ενίοτε ανοίγει τις μπουκαπόρτες
για την υποδοχή πληρώματος για συνακροάσεις!

Αλλά επ´ουδενί δεν είναι το πρότζεκτ που έχουν κατα νού ο Sonus και οcptkoulis!

Τα κλειδιά τα έχει ένας, και φυσικά, δεν υπάρχουν συνδρομές!

Τα κλειδιά τα έχει ένας, και φυσικά, δεν υπάρχουν συνδρομές!

Μετά από ώριμη σκέψη ο καπετάνιος αποφάσισε να αλλάξει γνώμη.
Με μία συμβολική συνδρομή (κάπου στα 2.000 ευρώ την ώρα) και αφού μαζευτεί ικανός αριθμός συνδρομητών (30 - 40 ας πούμε) θα μπορέσετε να ακούσετε τα καινούργια TAD του. :p

Είσαι ο άνθρωπος μου!!..Τέλος!!

υγ:Τα καινούργια Rockport,μάλλον!..Να το κάνουμε πιό προσιτό!

M 40.jpg
Ναι, ο Fritz είναι μέσα στον στενό κύκλο του high end και έχει τη δυαντότητα να μαζεύει την αφρόκρεμα. Τουλάχιστον αυτός όμως ακούει σε έναν χώρο που μπορείς να κρίνεις πέντε πράγματα σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους συναδέλφους του. Δείτε για παράδειγμα μέτρηση από το χώρο του Art Dudley. Πως μπορείς να κρίνεις ηχείο σε έναν τέτοιο χώρο; Οι μετρήσεις έχουν γίνει με Harberth 40.1 (κόκκινο) και Audio Note AN-E/SPe HE (μπλε) αλλά σίγουρα δεν ευθύνονται τα ηχεία για το κακό αποτέλεσμα.

Αυτό με το μπλε δεν το ξέρω αλλα το κόκκινο που το είχα το σκότωσε
στη φωτό το 40 δίπλα σε τοίχο

Tα μηχανηματα ποιανων θα ειναι θα τα πηγαινοφερνουν σε καθε ακροαση?
Αν μενουν στον χωρο δεν θα πρεπει να ειναι ασφαλισμενα και να υπαρχει security,
ουτοπικο το σχεδιο,τα ρεφενε κολπα ποτε δεν δουλεψαν,εδω μια βαρκα δεν μπορεσαν 2 φιλοι να εχουν μαζι και την πουλησαν :))

Πάντως αυτό που έκαναν οι ιδρυτές της QUAD και WARFEDALE την 10-ετία του '50 για να διαδώσουν στην Αγγλία το hifi, ήταν να πηγαίνουν σε αίθουσες συναυλιών, να ηχογραφούν την συναυλία και μετά να την αναπαράγουν μέσω των συστημάτων τους. Θα ήταν ανέφικτο να γίνονταν και εδώ σε μικρότερη κλίμακα ένα ανάλογο εγχείρημα? Μία μικρή μπάντα σε ένα χρονικά σύντομο ρεπερτόριο, ηχογράφηση, αναπαραγωγή μέσω ενός δύο το πολύ συστημάτων, σύγκριση/αξιολόγηση.

Απάντηση: Re: TWBAS 2012

Θα δεχόμουν την άποψη ότι ο ήχος είναι υποκειμενικός, μόνο από κάποιον που έχει καταφέρει να ακούσει σωστά με αντικειμενικά κριτήρια -δηλαδή με πολύ καλές μετρήσεις βασικών ακουστικών παραμέτρων, λχ. συχνοτική απόκριση, rt60 κλπ.- και δεν του άρεσε!!
Το θέμα είναι όμως πως μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει τέτοιος ανά τον κόσμο....από όσο γνωρίζω τουλάχιστον...

Παλικάρι πόση ώρα μπορείς να ακούσεις γκιλέσπι σπίτι σου ζωντανά και πόση ώρα απο τα ηχεία?

μιλάω πάντα χωρίς βοηθήματα τύπου ασπιρίνες, γάζες στα αυτιά και τα συναφή, να εξηγούμαστε... :smile:

Για το κλαμπάκι με συνδρομές κτλ ο μόνος τρόπος να δουλέψει είναι αν γίνονται ταυτόχρονα επαγγελματικά review, ώστε αντί να κυνηγάμε μηχανήματα, να μας κυνηγάνε αυτά.
Ταυτόχρονα μπορούν να τρέξουν παρουσιάσεις συστημάτων (κάθε κατηγορίας και κατασκευής-προσανατολισμού) απο μέλη.
Χώρος αυτή την εποχή θαρρώ πως θα βρεθεί εύκολα και ικανοί reviewers επίσης αλλά θα πρέπει να ασχοληθούν επαγγελματικά... μη ψάχνετε κορόιδα αυτήν την εποχή.

Γνώσεις υπάρχουν... το μόνο που λείπει είναι η ταμπέλα "κράχτης" και αυτό μπορεί να το πετύχει μόνον το avclub.
Αλλά δεν θέλουν τα παιδιά να συσχετιστούν επαγγελματικά με το θέμα (δεκτόν και κατανοητόν)

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: TWBAS 2012

Παλικάρι πόση ώρα μπορείς να ακούσεις γκιλέσπι σπίτι σου ζωντανά και πόση ώρα απο τα ηχεία?
μιλάω πάντα χωρίς βοηθήματα τύπου ασπιρίνες, γάζες στα αυτιά και τα συναφή, να εξηγούμαστε... :smile:

Αυτό δεν έχει σχέση Νίκο, δεν συζητάμε αν προτιμούμε ή αν κουράζει περισσότερο το λάιβ ή όχι, αλλά αν προτιμούμε να ακούμε με σωστές ακουστικές παραμέτρους ή όχι, και αυτό ισχύει και στα λάιβ και στη σπιτική αναπαραγωγή! Θεωρώ πως αν άκουγες λάιβ οποιονδήποτε καλλιτέχνη σε σωστή ακουστικά αίθουσα θα το προτιμούσες φυσικά και δεν θα σε κούραζε εύκολα. Και απλά λέω πως αυτό ισχύει και στην σπιτική αναπαραγωγή.
Η ακουστική κόπωση δημιουργείται κυρίως από τα προβλήματα που δημιουργεί ο χώρος, όπως comb filtering, flutter echo κλπ, προβλήματα που σε έναν σωστό χώρο είναι τόσο περιορισμένα, που δεν τα αντιλαμβάνεται εύκολα ο εγκέφαλος...

Όσο για το άλλο που λέτε, εγώ το θεωρώ ανέφικτο...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: TWBAS 2012

Σωστός..... ο ήχος είναι όπως οι γυναίκες..... υποκειμενικός......

Ο ήχος δεν είναι υποκειμενικός... υποκειμενικό είναι αυτό που επιλέγεις να ακούσεις.
Επίσης ο καθένας απο μας ακούει διαφορετικά πράγματα. άλλες συχνότητες, άλλα db κτλ και το χειρότερο επειδή έχει συγκεκριμένες εμπειρίες κάνει και διαφορετικές συγκρίσεις στη γκλάβα του.

Γενικά imo είναι λάθος μια συγκριτική ακρόαση να γίνεται για την ανάδειξη του "καλύτερου" αυτιού... αλλά του καλύτερου συντρόφου.
Και ναι, αυτό είναι υποκειμενικό, μιας και κάποιοι απο εμάς δεν ψάχνουμε τη σταρ ελλας αλλά αυτήν που θα μας εξιτάρει.

(δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο πράγμα, απλά σαν διατύπωση δεν συμφωνούμε σε αυτό που έγραψες)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: TWBAS 2012

Αυτό δεν έχει σχέση Νίκο, δεν συζητάμε αν προτιμούμε ή αν κουράζει περισσότερο το λάιβ ή όχι, αλλά αν προτιμούμε να ακούμε με σωστές ακουστικές παραμέτρους ή όχι, και αυτό ισχύει και στα λάιβ και στη σπιτική αναπαραγωγή! Θεωρώ πως αν άκουγες λάιβ οποιονδήποτε καλλιτέχνη σε σωστή ακουστικά αίθουσα θα το προτιμούσες φυσικά και δεν θα σε κούραζε εύκολα. Και απλά λέω πως αυτό ισχύει και στην σπιτική αναπαραγωγή.
Η ακουστική κόπωση δημιουργείται κυρίως από τα προβλήματα που δημιουργεί ο χώρος, όπως comb filtering, flutter echo κλπ, προβλήματα που σε έναν σωστό χώρο είναι τόσο περιορισμένα, που δεν τα αντιλαμβάνεται εύκολα ο εγκέφαλος...

Όσο για το άλλο που λέτε, εγώ το θεωρώ ανέφικτο...

Θα πάμε και σε αυτά.

Πρώτα όμως θέλω να ξέρω το άλλο για να δούμε το θέμα ανθρώπινα και όχι με μηχανικά αυτιά και μετρήσεις.
Βάλε μια τρομπέτα να τσιρίζει και πιατίνια να δέρνουν αλύπητα κάτσε στα 2-3-4 μέτρα και πες μου... πόση ώρα χωρίς ασπιρίνη?

Εγώ πάντως κάθε φορά που ακούω live όργανο, ακόμη και από κοντά, 2 πράγματα μου έρχονται πάντα στο μυαλό: 1. τις απίστευτες δυναμικές που δεν τις πιάνει ούτε PA, 2. τη φοβερή μουσικότητα που έχουν όλα το όργανα, ακόμη και τρομπέτες και πιατίνια.