Tweeter για near field monitor ηχειο

Simon2000

New member
8 December 2012
14
Καλησπερα,

Πριν μερικες μερες μου καηκε το τουιτερ απο το ενα μονιτορ ηχειο μου.Τα ηχειακια ειναι αυτα http://www.esi-audio.com/products/near06/ αλλα δυστυχως δεν μπορεσα να βρω καπου ανταλλακτικο τουιτερ απο την αντιπροσωπεια ή το ιντερνετ.Εχει καποιος υποψιν του που θα μπορουσα να βρω στη Θεσσαλονικη ποικιλια σε τουιτερακια μηπως βρω καποια που να ταιριαζουν και αλλαξω και τα 2?Επισης σκεφτομαι και την πιθανοτητα της επισκευης αν ξερετε καποιο καλο τεχνικο.

Ευχαριστω εκ των προταιρων για τις απαντησεις σας.

εγω με ενα ψαξιμο βρηκα οτι χρησιμοποιουν ιδιες μοναδες με τα m-audio.
οποτε για ξαναψαξε..

Last edited by a moderator:
Καλημερα και ευχαριστω για την απαντηση.

Τα μονα που ειδα να ταιριαζουν οπτικα αλλα και στην ωμικη αντισταση ειναι τα τουιτερ απο τα BX8A αλλα αυτα ειναι 65w και οχι 30w σαν τα δικα μου..βρηκες εσυ καποια συγκεκριμενα που ταιριαζουν ακριβως μηπως?Θα μπορουσες να μου δωσεις το link?

Ευχαριστω πολυ.

εψαξα πρόχειρα με το ταμπλετ και δεν κράτησα λινκ.
Πάντως μου φαίνονται αρκετά γνώριμα οπτικά.
για ρώτα στην diy

Μεταφέρθηκε στην DIY για περισσότερες πληροφορίες.

Καλημερα,

Εφοσον προσθεθηκε σε αυτη την κατηγορια,ανεβαζω και 2 φωτογραφιουλες του τουιτερ μηπως εχει δει καποιος καπου κατι παρομοιο.

Attachments

• IMG_20130114_100254.jpg
    IMG_20130114_100254.jpg
    120.9 KB · Views: 90
  • IMG_20130114_100305.jpg
    IMG_20130114_100305.jpg
    152.6 KB · Views: 90
Έχω την αίσθηση οτι είναι της dayton
δυστηχως δεν είναι ίδιο με κάποιο απο τα εμπορικά της μοντέλα
αλλά βλέποντας τα γούφερ...δυσκολα θα ψωνιζαν από αλλο κατασκευαστή.
Αν μπορεις μέτρα διάμετρο σασί.

Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση,

Αν και μοιαζουν αρκετα τα συγκεκριμενα,εχουν διαφορα στην ωμικη αντισταση..Τα δικα μου ειναι 3,6Ωhm και αυτα λεει πως ειναι 8Ωhm..Επισης στα δικα μου ειναι αρκετα προς τα εξω το τουιτερ..Μολις παω σπιτι θα σου πω τις δικες μου τις διαμετρους..

Καλημερα,

Τελικα βρηκα τουιτερακι που ταιριαξε ακριβως σε καταστημα ηχητικων της Θεσσαλονικης.Το μοντελο του ειναι το Wharfedale 0326H.Αλλαξα και τα 2 για καλυτερη ομοιογενεια στον ηχο.Δεν γραφω που το βρηκα κτλ για να μην θεωρηθει διαφημηση.Με ενα απλο google search φανταζομαι θα το βρει ευκολα οποιος το χρειαζεται.Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις σας!