Τζάκι....

mikess

Senior Member
Θέλω να βάλω ένα τζάκι όχι μεγάλο, συνολικό μήκος τείχου 1,20 χτιστό με πυρότουβλο. Ηρθε τζακάς, είδε και με υφάκι μου ζήτησε 1100 ευρώ. Λες και του είπα ενεργειακό. Ξέρει κανεις που θα βρω καλά τζάκια με καλές τιμές? Ευχαριστώ....

Φίλε μου με επένδυση?

Εκεί πάνε. Ενεργειακό θα σου ζητούσε 2500-3000.:ernaehrung004:

Εμένα ένα κλασικό με επένδυση μου πήγε 1600.

1100 ευρώ είναι λογική τιμή για χτιστό τζάκι. Βεβαιώσου μόνο ότι ο τζακάς έχει εμπειρία και γνωρίζει το αντικείμενο. Δεν θα ήθελες να καπνίζει μόλις το ανάψεις....

1100 ευρώ είναι λογική τιμή για χτιστό τζάκι. Βεβαιώσου μόνο ότι ο τζακάς έχει εμπειρία και γνωρίζει το αντικείμενο. Δεν θα ήθελες να καπνίζει μόλις το ανάψεις....

+1...αυτό είναι το πιο βασικό.Ενεργειακό μας κόστισε περίπου 4000 χωρίς τα μάρμαρα.Αλλά ζεσταίνεις όλο το σπίτι...μπορείς να το συνδέσεις και με την ενδοδαπέδια εάν υπάρχει.

Εχεις δίκιο.. Δεν είμαι και πολύ σίγουρος για την εμπειρία του , οπότε ίσως κοιτάξω για αγοραστό , ίσως είναι πιο σίγουρη και συμφέρουσα λύση.

Βέβαια , δε ξέρω καθολου αν αποδίδουν καλά τα έτοιμα , αν έχετε καμία γνώμη θα με ενδιέφερε.

Σ.σ. Τα 1100 χωρίς επένδυση , γυμνό.

Δεν ενδιαφέρει αυτό που θα βλέπεις στο εσωτερικό.Η καμινάδα είναι το θέμα.Εάν σου την κάνει με σχήμα S θα έχεις πρόβλημα.

Μην τον αγχώνετε βρε σεις. Υπάρχουν 3-4 διαφορετικοί τρόποι να μπορέσει να βγάλει τον καπνό έξω σε περίπτωση στραβής.

Το παν είναι να είναι έμπειρος ο τζακάς.

Να μπορέσει να τον βγάλει από το σαλόνι ή από το τζάκι;Πραγματικά πάντως εάν κάνει λάθος εγκατάσταση στην καμινάδα,θα χρειαστεί μοτέρ στην οροφή,που θα αυξήσει κατακόρυφα και το κόστος αλλά και την περιπλοκότητα της εγκατάστασης πάνω από όλα.

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το μοτέρ, δυστυχώς κληρονόμησα ένα τζάκι που αυτός που το έφτιαξε μάλλον δεν ήταν τζακάς (δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς).

Που μπορώ να δω μοτερς στο Internet, για Ελληνικά καταστήματα πάντα.

Τι μοτερ βρε και κουταμάρες.

Αμέσως να μας παίρνουν τα λεφτά. Κάντε με μια 100άρα αρίδα μια εξωτερική τρύπα που να φτάνει στη βάση του τζακιού να πέρνει αέρα και να στέλνει το καπνό κατευθείαν στη καμινάδα, και βάλτε απ'έξω μια σίτα να φαίνεται όμορφα.

Έτσι μου ζήταγε να μου φάει 800 ευρά ο γύφτουλας ο τζακάς μου (να μου βάλει μοτέρ) και ρώτησα μάστορα (στην κυριολεξία, από τους παλιούς) στο χωριό και βρήκε τη λύση σε 10 λεπτά.

Μου είπε ότι υπάρχουν αρκετές λύσεις ανάλογα το τζάκι και το χώρο...-bye-

Κάναμε 2 τζάκια στον ίδιο χώρο μιας και το πρώτο ''δεν τράβαγε''.Ο πρώτος ήταν τόσο άχρηστος...που από την καμινάδα δεν περνούσε τίποτα.Εννοείται πως και στα 2 υπάρχουν οπές ώστε να εισάγει αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον.Κάποια στιγμή,στο πρώτο,έβαλα και μοτέρ,αλλά ακόμη το πρόβλημα ήταν εμφανέστατο.Δηλαδή ίσα ίσα ''τράβαγε''.Όταν ήρθε άλλος τζακάς,ενώ είχε τελειώσει το εσωτερικό,είδε ότι η καμινάδα σχημάτιζε δυο ορθές γωνίες διαδοχικές κιόλας!Με λίγα λόγια έχει να κάνει με τον μάστορα.
Καταστρέψαμε το θέμα του ανθρώπου!

Περισυ εβαλα ενεργειακο στο νεο σπιτι ( ετοιμο ντυμενο με γρανιτη-μαρμαρο , καμιναδα ) στα 2180 κομπλε. Το χρησιμοποιω σαν απλο τζακι βεβαια και ηθελα απλο τζακι αλλα η χρηματικη διαφορα απο το απλο με μαντεμι στο ενεργειακο ηταν 250 . Αυτα που εκανα μετα ( εξτρα κοστος ) τσιμεντοσανιδα στην καμιναδα, και ροοστατης στο μοτερ του γιατι ειχε απλα on-off. Για μενα εαν καταληξεις στο ενεργειακο προσεξε ( περα απο το γνωστα μαστορας κτλ) τον θορυβο που κανει το μοτερ του και εαν το αντεχεις.

Εγώ έχω καλοριφέρ με πετρέλαιο πληρωμένο από πέρυσι.

Αν τελειώσει όμως το πετρέλαιο στην τιμή που θα έχει φέτος, δε βλέπω να το γεμίζω ξανά και λέω να αρχίσω να χρησιμοποιώ το τζάκι. -bye-

Re: Απάντηση: Τζάκι....

Κάνει καλές μέρες για αγορά ξύλων (εκτός βέβαια αν τα...ψεκάζει με νερό πρωί πρωί ο έμπορος... :P )
Σαν νεος και εγω στο αθλημα του τζακιου, την πατησα περισυ. Επαιρνα ξυλα απο καποιον που ειχε κλειστη αποθηκη...... αλλα πρωτου την γεμισει τα ψεκαζε στο χωραφι με πυραυλο......Δεν αναβαν με τιποτα......

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, έχεις κανείς εμπειρία από αντλία θερμότητας ή αντλία ιόντων? Ξέρω ότι είναι καινούργιες τεχνολογίες, ειδικά η 2η, αλλά το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Μένω σε διαμέρισμα 90τ.μ., έχουμε κεντρική θέρμανση στην οικοδομή με ωρομετρητές, αλλά λόγω παλαιότητας το σύστημα εμφανίζει συνεχώς βλάβες, άσε δε που πέρυσι πλήρωσα 1400 ευρώ και το άνοιγα κανένα δίωρο το μεσημέρι και κανένα δίωρο το βράδυ, με τις φετινές τιμές θα πιάσω το διχίλιαρο. Επειδή δεν βλέπω προθυμία από τους υπόλοιπους για αλλαγή του, όπως πρότεινα, οδεύω προς ατομική θέρμανση και σκεφτόμουν την πλήρη απεξάρτηση από το συμβόλαιο.