Τζάκι....

Λοιπόν εγώ πιστεύω πως θα λύσω το πρόβλημα μου με τη βοήθεια του http://www.tzakia-stamatiou.gr/

Εντός δύο ημερών ετοίμασαν ότι τους ζήτησα και μου τα έστειλαν με πρακτορείο από Ηράκλειο-Αθήνα.

Το Σ/Κ έχει τοποθέτηση στην ταράτσα.

1) Συστολή από ορθογώνιο σε στρογγυλό Φ250.
2) Προέκταση της καμινάδας
3) Καπέλο καμινάδας περιστρεφόμενο

ΙΝΟΧ όλα. Πολύ καλή τιμή.

Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα. -bye-

Λοιπόν το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό !
Ψήλωσε η καμινάδα, μπήκε και το καπέλο το περιστρεφόμενο αντί του κόκορα και πλεόν τραβάει καλά η καμινάδα. Δεν μπουκώνει και δεν έρχεται ο καπνός μέσα ! :award:

Με καθημερινή χρήση 6 ώρες περίπου και με ένα τόνο ξύλα (ας πούμε από ελιά), πόσους μήνες περίπου την βγάζω? Το τζάκι είναι απλό και με πυρότουβλα...

Μονο με ελια, δεν θα δουλεψει το συστημα, αλλα δεν εχει σημασια αυτη τη στιγμη.

Εκτιμω οτι θες περι τα 20 κιλα τουλαχιστον (στεγνα) για ενα εξαωρο. 50 μερες δλδ

Aυτο της καυσης.
Χρειαζονται και καποιου αλλου ειδους που θα αναψουν καλα την ελια

Στα ενεργειακά δεν τραβάει η ελιά μόνη της , εκτός και αν δώσεις περισσότερο αέρα που θα στην κάψει πιο γρήγορα. Θέλει μια βοήθεια με μια οξιά και όλα είναι οκ. Δηλαδή το βράδυ στο ενεργειακό πριν πέσει κάποιος για ύπνο βάζει 1 ελιά και 1 οξιά και θα συνεχίσει να ζεσταίνει για πολύ

Εδώ και 8 χρόνια καίω στο τζάκι ΜΟΝΟ ελιά. Αν η ελιά είναι ξερή δεν χρειάζεται καμία συνοδεία. Ενα κούτσουρο καίει για ώρες, παράγει θερμότητα και αφήνει πολύ καλό κάρβουνο.

Οξιές πήρα μία φορά και έκτοτε δεν ξαναπήρα. Μόνο φλόγα δίνουν και τίποτε άλλο. Ασε που καίγονται στο 1/3 του χρόνου της ελιάς.

Υ.Γ. Αναφέρομαι σε παραδοσιακό τζάκι με πυρότουβλα........

Last edited:
Εδώ και 8 χρόνια καίω στο τζάκι ΜΟΝΟ ελιά. Αν η ελιά είναι ξερή δεν χρειάζεται καμία συνοδεία. Ενα κούτσουρο καίει για ώρες, παράγει θερμότητα και αφήνει πολύ καλό κάρβουνο.

Οξιές πήρα μία φορά και έκτοτε δεν ξαναπήρα. Μόνο φλόγα δίνουν και τίποτε άλλο. Ασε που καίγονται στο 1/3 του χρόνου της ελιάς.

Υ.Γ. Αναφέρομαι σε παραδοσιακό τζάκι με πυρότουβλα........

Πολύ σημαντικό αυτό που λές. Αυτό το καλοκαίρι θα ψάξω στη Χαλκιδική να βρω ελιές έστω και λιγότερο από 200 κιλά. Είναι πολύ σπάνια ξύλα εδώ στη βόρειο Ελλάδα.

Αν μπορεις βρες ριζες απο ελια, ειναι ακομη καλυτερα.

Βεβαια, το νο. 1 ειναι η βελανιδια (πολυ ξερη ομως, να εχει κοπει πολυ καιρο)

Αν εννοεις βελανιδια, στο εμποριο δεν εχω βρει ουτε εγω.
Στο χωριο μου (και σε αλλα φανταζομαι), μονο βελανιδιες, γκορτσιες, & πουρναρια εχουν.

Ε να μην είμαστε και εμείς οι Νότιοι τυχεροί σε κάτι ????

Άλλο αν από τις φωτιές σε λίγο θα ξεμείνουμε και από ελιές !!!!!

180 πευκο (σκουπιδια) και οξια

Σιγουρα δεν παμε καλα.
Θυμαμαι επι δραχμων οταν εκανε 20 δραχμες το κιλο, ξαδερφος μου που εκοβε ξυλα στο χωριο και τ απουλαγε σε εμπορο, τα εδινε για 5 δραχμες...

Last edited: