Oι kubuntu/xubuntu/edubuntu είναι πιο ελαφριές εκδόσεις του ubuntu.ποια η διαφορα του ubuntu με του kubuntu ρε παιδια... γιατι ειμαι ασχετος και οταν τις δοκιμασα και τις δυο (με διαφορα 4-5 μηνες) δεν τις καταλαβα!
Βασικά δεν είναι έτσι...ποια η διαφορα του ubuntu με του kubuntu ρε παιδια... γιατι ειμαι ασχετος και οταν τις δοκιμασα και τις δυο (με διαφορα 4-5 μηνες) δεν τις καταλαβα!
Λάθος θυμόμουν τότε:bang:.Βασικά δεν είναι έτσι...
Το Ubuntu χρησιμοποιεί το Gnome ενώ το Kubuntu το KDE.
Τα Edubuntu, Ubuntu Studio κτλ είναι διανομές με διαφορετικό target group (Edubuntu : Education Ubuntu, Studio : Multimedia Station)
Γενικώς διαλέγεις διανομή ανάλογα τις προτιμήσεις σε Desktop Management:BDGBDGB53:
Όπως τα λέει ο Άρης.
Μόνο το xubuntu είναι πιο ελαφρύ, λόγω γραφικού περιβάλλοντος.
Τι έχω πάθει ρε παιδιά!
Όσες διανομές του linux έχω δοκιμάσει ως τώρα, μια δε βλέπει την κάρτα δικτύου μου (ενσωματωμένη στη mobo).
Τι πράμα κι αυτό...
Κι όμως!
Δεν ξέρω αν το γεγονός ότι η μητρική μου είναι μάρκας Jetway παίζει κανένα ρόλο...
Ποστάρω από το live cd του PCLinuxOS.
Πήγα και αγόρασα μια κάρτα δικτύου, τη βρήκε κανονικά και με το νόμο, βρήκε και κάρτες ήχου, έπαιξε από μόνο του απευθείας από την SPDIF (ακόμα και τα windows θέλουν ειδικό software), παίζει DVD με τη μια και βλέπω αξιοπρεπέστατα σε ανάλυση 1280x1024. Σε windows ούτε να τα διανοηθώ αυτά.
Θα κάνω μια έρευνα να διαλέξω διανομή και θα την εγκαταστήσω.
Στέργιο, ετοιμάσου για linux!
Για την ανάλυση λέω. Έχουν καλύτερα μεγέθη στις γραμματοσειρές και δουλεύω άνετα σε 1280x1024. Αντίθετα, στα windows ούτε να το σκέφτομαι.
Για το DVD εννοούσα ότι το παίζει out of the box (χωρίς PowerDVD, κλπ).
Το PC είναι 5μιση χρόνων με μια ελαφρά αναβάθμιση λόγω βλάβης.
Παίζει άνετα μέχρι 720p, απλά η οθόνη είναι λίγο μικρή.
Τώρα, όσον αφορά το desktop δοκίμασα διάφορα live CD απόδιανομές με όλα τα γραφικά περιβάλλοντα και το gnome με κέρδισε. Το KDE μου φαίνεται λίγο "κακομούτσουνο".
Αν και μπορεί να κάνω την υποχώρηση και να βάλω το PCLinuxOS, μια και μου βρήκε όλες τις συσκευές με την πρώτη.
Διανομή σκέφτομαι ή το Fedora ή το Ubuntu (κλίνω προς Fedora). Αν είχα χρόνο, θα έβαζα Debian...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.