Ubuntu Linux????

ποια η διαφορα του ubuntu με του kubuntu ρε παιδια... γιατι ειμαι ασχετος και οταν τις δοκιμασα και τις δυο (με διαφορα 4-5 μηνες) δεν τις καταλαβα!

Απάντηση: Re: Ubuntu Linux????

ποια η διαφορα του ubuntu με του kubuntu ρε παιδια... γιατι ειμαι ασχετος και οταν τις δοκιμασα και τις δυο (με διαφορα 4-5 μηνες) δεν τις καταλαβα!
Oι kubuntu/xubuntu/edubuntu είναι πιο ελαφριές εκδόσεις του ubuntu.
Αυτό είναι όλο.
Αν έχεις σχετικά σύγχρονο πισί, ακόμα δλδ και τριετίας (1.5-2 Ghz, 512-1024 ram), κάνεις τη δουλειά σου με το ubuntu και καθάρισες.

Βασικά δεν είναι έτσι...
Το Ubuntu χρησιμοποιεί το Gnome ενώ το Kubuntu το KDE.
Τα Edubuntu, Ubuntu Studio κτλ είναι διανομές με διαφορετικό target group (Edubuntu : Education Ubuntu, Studio : Multimedia Station)
Γενικώς διαλέγεις διανομή ανάλογα τις προτιμήσεις σε Desktop Management:BDGBDGB53:

Όπως τα λέει ο Άρης.
Μόνο το xubuntu είναι πιο ελαφρύ, λόγω γραφικού περιβάλλοντος.

Τι έχω πάθει ρε παιδιά!
Όσες διανομές του linux έχω δοκιμάσει ως τώρα, μια δε βλέπει την κάρτα δικτύου μου (ενσωματωμένη στη mobo).
Τι πράμα κι αυτό...

Βασικά δεν είναι έτσι...
Το Ubuntu χρησιμοποιεί το Gnome ενώ το Kubuntu το KDE.
Τα Edubuntu, Ubuntu Studio κτλ είναι διανομές με διαφορετικό target group (Edubuntu : Education Ubuntu, Studio : Multimedia Station)
Γενικώς διαλέγεις διανομή ανάλογα τις προτιμήσεις σε Desktop Management:BDGBDGB53:
Λάθος θυμόμουν τότε:bang:.
Αν και στο ubuntu επιλέγεις ότι θέλεις(και gnome και kde).

Όπως τα λέει ο Άρης.
Μόνο το xubuntu είναι πιο ελαφρύ, λόγω γραφικού περιβάλλοντος.

Τι έχω πάθει ρε παιδιά!
Όσες διανομές του linux έχω δοκιμάσει ως τώρα, μια δε βλέπει την κάρτα δικτύου μου (ενσωματωμένη στη mobo).
Τι πράμα κι αυτό...

δες στο site του κατασκευαστή της mobo.

δε μπορεί...

Στην τελική πάρε μια netgear αν έχεις ελεύθερο slot. 12 ευρώ κάνει.

Το έψαξα αρκετές φορές στο παρελθόν.

Για την εξτρά κάρτα το σκέφτομαι, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι ο Mac είναι κοντά, οπότε, δεν πολυέχει νόημα...

What; Και δεν το βρίσκει καμία διανομή; Αυτό ακριβώς (δεν ξέρω μήπως βγαίνει σε παραλλαγές) έχει και η δικιά μου μητρική (μία asrock 4coredual-vsta) και δουλεύει κανονικότα σ' όλες τις διανομές που δοκίμασα τελευταία (το έχω από το Φεβρουάριο, αλλά μέχρι πριν ένα μήνα είχα το f200 usb modem, οπότε και δεν ήξερα αν λειτουργεί ή όχι). Συγκεκριμένα δουλεύει στο ubuntu 7.10, στο opensuse 10.3 και στη fedora 7 που δοκίμασα αυτό το διάστημα.

View attachment 15783

Last edited:
Στέργιο δοκίμασα πριν ένα χρόνο στο σπίτι UBUNTU 5.1, βρήκε τα πάντα εκτός του MODEM.

Τώρα τελευταία στη δουλειά "παίζω" μετο live CD knoppel έκδοση 08. Βλέπει τα πάντα, συνδέεται στο δίκτυο χωρίς να κάνω τίποτα άλλο.

Ποστάρω από το live cd του PCLinuxOS.

Πήγα και αγόρασα μια κάρτα δικτύου, τη βρήκε κανονικά και με το νόμο, βρήκε και κάρτες ήχου, έπαιξε από μόνο του απευθείας από την SPDIF (ακόμα και τα windows θέλουν ειδικό software), παίζει DVD με τη μια και βλέπω αξιοπρεπέστατα σε ανάλυση 1280x1024. Σε windows ούτε να τα διανοηθώ αυτά.

Θα κάνω μια έρευνα να διαλέξω διανομή και θα την εγκαταστήσω.

Στέργιο, ετοιμάσου για linux!

Ποστάρω από το live cd του PCLinuxOS.

Πήγα και αγόρασα μια κάρτα δικτύου, τη βρήκε κανονικά και με το νόμο, βρήκε και κάρτες ήχου, έπαιξε από μόνο του απευθείας από την SPDIF (ακόμα και τα windows θέλουν ειδικό software), παίζει DVD με τη μια και βλέπω αξιοπρεπέστατα σε ανάλυση 1280x1024. Σε windows ούτε να τα διανοηθώ αυτά.

Θα κάνω μια έρευνα να διαλέξω διανομή και θα την εγκαταστήσω.

Στέργιο, ετοιμάσου για linux!

Αν δεν ξέρεις πολλά από Linux και Compiling καλύτερα προτίμησε μια διανομή με package management. Ubuntu, SuSE και Mandriva είναι ότι πρέπει για αρχή...
Τι Desktop σκέφτεσαι να βάλεις;KDE ή Gnome;
Για πόσο παλιό PC μιλάμε, γιατί το να μην διανοηθείς να δεις DVD στα Windows μου φαίνεται περίεργο...

Για την ανάλυση λέω. Έχουν καλύτερα μεγέθη στις γραμματοσειρές και δουλεύω άνετα σε 1280x1024. Αντίθετα, στα windows ούτε να το σκέφτομαι.
Για το DVD εννοούσα ότι το παίζει out of the box (χωρίς PowerDVD, κλπ).

Το PC είναι 5μιση χρόνων με μια ελαφρά αναβάθμιση λόγω βλάβης.
Παίζει άνετα μέχρι 720p, απλά η οθόνη είναι λίγο μικρή.

Τώρα, όσον αφορά το desktop δοκίμασα διάφορα live CD απόδιανομές με όλα τα γραφικά περιβάλλοντα και το gnome με κέρδισε. Το KDE μου φαίνεται λίγο "κακομούτσουνο".
Αν και μπορεί να κάνω την υποχώρηση και να βάλω το PCLinuxOS, μια και μου βρήκε όλες τις συσκευές με την πρώτη.

Διανομή σκέφτομαι ή το Fedora ή το Ubuntu (κλίνω προς Fedora). Αν είχα χρόνο, θα έβαζα Debian...

Για την ανάλυση λέω. Έχουν καλύτερα μεγέθη στις γραμματοσειρές και δουλεύω άνετα σε 1280x1024. Αντίθετα, στα windows ούτε να το σκέφτομαι.
Για το DVD εννοούσα ότι το παίζει out of the box (χωρίς PowerDVD, κλπ).

Το PC είναι 5μιση χρόνων με μια ελαφρά αναβάθμιση λόγω βλάβης.
Παίζει άνετα μέχρι 720p, απλά η οθόνη είναι λίγο μικρή.

Τώρα, όσον αφορά το desktop δοκίμασα διάφορα live CD απόδιανομές με όλα τα γραφικά περιβάλλοντα και το gnome με κέρδισε. Το KDE μου φαίνεται λίγο "κακομούτσουνο".
Αν και μπορεί να κάνω την υποχώρηση και να βάλω το PCLinuxOS, μια και μου βρήκε όλες τις συσκευές με την πρώτη.

Διανομή σκέφτομαι ή το Fedora ή το Ubuntu (κλίνω προς Fedora). Αν είχα χρόνο, θα έβαζα Debian...

Και εγώ το σκεφτόμουν για Debian αφού το είχα και παλιότερα, αλλά κάτι η δυσχρηστία του, κάτι και οι παλιές εκδόσεις των πάντων με έκαναν να διαλέξω άλλη Debian-based διανομή. Το Fedora πολύ καλό, αλλά αν έχει ακόμα τα προβλήματα που πρωτοείχε όταν βγήκε (δεν έπαιζε mp3 γιατί ο Codec δεν είναι GNU-GPL ενώ ogg-vorbis παίζει... για WMA ούτε να το σκέφτεσαι!!) ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω. Και εγώ υπέρ του GNU είμαι αλλά δεν θα κάτσω να κάνω όλα μου τα mp3 ogg για να μπορώ να τα ακούω, ας είμαστε και λίγο πρακτικοί!
Αν η κάρτα γραφικών σου είναι nVidia είσαι τυχερός γιατί έχει καλύτερους-ευκολότερους Drivers για Linux. Όταν με το καλό καταφέρεις να τους περάσεις, δοκίμασε και XGL (αν δεν έχεις ξαναδεί θα εντυπωσιαστείς εδώ)