Ubuntu music player

Απάντηση: Re: Ubuntu music player

λοιπον μετά απο συμβουλή της κοπέλας μου στο user απο "mpd" έβαλα "root" και πλέον παιζουν όλα... (και alac :) )
αυτό έγινε επειδη δεν ξέρει πως να δωσει τις σωστες προσβάσεις στον χρήστη mpd και ποιές ακριβως ειναι...

Καλή η συμβουλή για να παίζουν όλα :-)

Απλά το αποφεύγουμε για λόγους ασφάλειας στο linux. Σκέψου ότι ένα bug (ή ένας κακός μέσα από μια τρύπα) του mpd θα μπορούσε να σβήσει όλα τα αρχεία σου. Για αυτό και όλα αυτά τα sudo κ.ο.κ.
Φυσικά εσύ δεν έχεις κανα server στο internet , οπότε αφού έπαιξε για την ώρα, που είναι το σημαντικότερο στην περίπτωση σου, οταν ξανά ασχοληθείς θα το σχεδιάσεις και καλύτερα :-)

για την ώρα παίξε :a0210: :ADFADF1:

Ναι σωστά... το ξέρω πως δεν ειναι το πιο σωστό αλλα οντως προς ωρας παιζει... :)
Θέλω να το αλλάξω ομως!!

tmjuju και kernel panic θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την βοήθεια και για την υπομονή :worshippy:

Φιλαράκι είσαι ο πρώτος εδώ μέσα που έκατσε να ασχοληθεί με τουτα δω ενώ δεν ήξερε γρι από linux!
Δηλαδή παραπάνω από χαρά μας :-)
Welcome to the club :-)

Μιας και δεν υπάρχει φράγκο για hardwarικα (και δεν εννοώ computerιστικο) παιχνίδια το έριξα στο software κατάλαβες;;
Aλλωστε ο,τι μαθαίνει κανεις καλό ειναι...
-bye-
Σειρά έχει τώρα το Voyage.... οπότε θα σας ξαναφορτωθώ :music-smiley-004::ernaehrung004:

σας ευχαριστώ και εγώ όλους, σαν "λαθραναγνώστης" εδώ προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται

παίζω για την ώρα μουσική με το XBMC στο netbook αλλά θα ήθελα να πάω σε κάτι πιο εξειδικευμένο για μουσική

tmjuju και kernel panic θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την βοήθεια και για την υπομονή :worshippy:

τι λες τώρα !

φιλαράκι απλά εύγε
όπως είπε και ο tmjuju χαρά μας

* και μην ξεχνιόμαστε, διαβάζεις το mpd.conf, δοκιμάζεις και μας λες :p
πχ είδα κάτι επιλογές για upmix από 44 σε 192bit

την database με εντολή
mkdir /var/lib/blabla

όπου mkdir είναι make direction/ κανε φάκελο
αν θες να κάνεις file
touch /var/bla/bla

αν θες να δεις όλες τις επιλογές που έχει μια εντολή
εντολή -h πχ mkdir -h

Βρεθήκαμε εχθές αλλά πιάσαμε την πάρλα για διάφορα άλλα θέματα, μουσικές κ.ο.κ. και κάποια τεχνικά τα αφήσαμε στην τύχη τους.

Τα καλά νέα είναι ότι παίζει ο mpd από την εξωτερική κάρτα και τα youtube κ.ο.κ. από την Onboard.

Ο mpd παίζει σα mpd:audio (ο desctop user είναι και αυτός μέλος του audio) και τα αρχεία στο κλασικό /var/lib/mpd
Με ένα softlink κατω από το music -> /home/user/music

Αυτό που δε βρήκα άμεσα στο lubuntu είναι το πώς να αλλάξω το group των automounted usb disks / flashdrives γινονται σα user:user
Και φυσικά αργότερα ενημέρωσε ο DomieMic65 (είπαμε πιάσαμε πάρλα και δε κάναμε διάφορα) oτι μιας και το /var/lib/mpd ανήκει πια στον mpd:audio ο user:user δεν μπορεί να αναγράψει αρχεία μέσω nautilus.

DomieMic65 αν θες δοκίμασε το παρακάτω (αν θυμάμαι καλά το directory με τα flac είναι στο /home/user/music)
sudo –i
cd /home/user
chmod 775 music –R

Γενικότερα εάν θες αντέγραψε αρχεία από command line
cd /media/MyHDDName (να θυμάσαι με το tab συμπληρώνεις ονόματα)
cp myflac.flac /home/user/music

Καλημέρα φίλε Τάσο και χίλια ευχαριστώ και πάλι για χθές!!!!

Λοιπον βρήκα εναν τρόπο να αντιγράψω τα αρχεια απο μόνος μου το εξης:
sudo cp -r /home/Desktop/... -t /home/.../Music
η αντιγραφή έγινε κ μάλιστα δεν τα μετάφερε απλά αλλα τα ξαναέγραψε σε άλλο σημειο του δισκου απο οτι κατάλαβα γιατί έκανε πολύ ωρα να το κάνει!

Αλλά παρ' όλα αυτά ενω οι φάκελοι φαινονται στους clients δεν ανοιγουν για να φορτώσω τα αρχεια...

Στο Properties δε του φακέλου /home/.../Music γράφει User: mpd και Group: Audio και -εννοείται (σε περιβάλον παραθυρων, -γιατι με εντολές δεν ξερω να το κάνω-)- δεν με αφηνει να αλλάξω τα permisions ωστε ο φάκελος να γίνει read and write

Τωρα ειμαι εκτος αλλα θα το δοκιμάσω το βραδακι αυτο που λες:

sudo –i
cd /home/user
chmod 775 music –R
Αυτό ειναι για να μπορώ να γράφω με copy paste;
Το directory ειναι home/user/Music αρα θα πρέπει να ειναι ... Music -R ναι;

Last edited:
Ξανά τρέξε μια
chown mpd:audio /home/user/music –R

(το –R σημαίνει κάνε το για όλα τα από κάτω directoriers)

προφανώς τα αντέγραψες σα root (μετά από sudo δηλαδή) και τα νέα συγκεκριμένα αρχεία έχουν μείνει με ownership root:root

Να πω και εγώ την εμπειρία μου με το συγκεκριμένο στήσιμο
Έχω συνηθίσει τον mpd να τον δουλεύω σε δικτυακό περιβάλλον με τα αρχεία σε NAS και ‛τηλεχειριζόμενο’ από άλλες συσκευές.
Είναι εμφανές ότι εκεί είναι που διαπρέπει - σε headless server
Γιατί για ευχρηστία σε desktop περιβόλων … δε θα έλεγα και τα καλύτερα.
Είναι εμφανές ότι ο χρήστης θα πρέπει να μπλέξει με ένα σωρό παραξενιές του όποιου linux για να κάνει απλά πράγματα
Εύκολο copy με nautilus δεν γίνεται. Να φορτώσεις απευθείας τραγούδια που βλέπει σε κάποιο σκληρό δε γίνεται, πρέπει να πάνε στο Library.
Το lubuntu δε μπορώ να πω ότι το αγάπησα με την πρώτη ματιά. Μοιάζει με ubuntu αλλά δεν είναι. Πάντως πιο ελαφρύ φαίνεται από το τελευταίο κανονικό ubuntu.

Μου φαινεται πως δεν την γλυτώνεις και δευτερη άμμεση επίσκεψη... -bye-

χαχα ναι τουλάχιστο το είχαμε υπολογίσει αυτο :-)

το να πρέπει να πάνε όλα στο library δεν με παιράζει στην εν λόγω υλοποιηση αλλα το να πρέπει να δινω ενα ματσο εντολές κάθε φορά που θα θέλω να αλλάξω το περιεχόμενο του φακέλου που έχω την μουσική μου ειναι πρόβλημα μιας και εκ των πραγμάτων αυτό θα γίνεται συχνά μιας και εξωτερικους δισκους οπως ειδαμε κ χθες μάλλον δεν γινεται να βλέπει...

Να σου πω... αν το κάνουμε όπως το είχα χθές που ηρθα ... δλδ στο mpd.conf να εχουμε user: "root" (το οποιο γενικώς δεν ειναι σωστό αλλά στην εν λόγω desktop υλοποίηση δεν μας πειράζει και πολύ) και mpd library το "/home/user/Music" μήπως θα μπορέσουμε να αποφύγουμε όλα τα softlinks κλπ και θα είναι απλό το copy paste στο /home/user/Music" με άμμεσο update και της library του mpd;

Θα μου πεις ρε φιλε τζαμπα μου εφαγες όλο το απόγευμα χθες; :)))

το να πρέπει να πάνε όλα στο library δεν με παιράζει στην εν λόγω υλοποιηση αλλα το να πρέπει να δινω ενα ματσο εντολές κάθε φορά που θα θέλω να αλλάξω το περιεχόμενο του φακέλου που έχω την μουσική μου ειναι πρόβλημα μιας και εκ των πραγμάτων αυτό θα γίνεται συχνά μιας και εξωτερικους δισκους οπως ειδαμε κ χθες μάλλον δεν γινεται να βλέπει...

Να σου πω... αν το κάνουμε όπως το είχα χθές που ηρθα ... δλδ στο mpd.conf να εχουμε user: "root" (το οποιο γενικώς δεν ειναι σωστό αλλά στην εν λόγω desktop υλοποίηση δεν μας πειράζει και πολύ) και mpd library το "/home/user/Music" μήπως θα μπορέσουμε να αποφύγουμε όλα τα softlinks κλπ και θα είναι απλό το copy paste στο /home/user/Music" με άμμεσο update και της library του mpd;

Θα μου πεις ρε φιλε τζαμπα μου εφαγες όλο το απόγευμα χθες; :)))

Δοκίμασε πρώτα το παραπάνω chown
Τρείς εντολές σύνολο είναι sudo, cp, chown

Ναι υπάρχει πάντα η λύση του root
Εκεί είναι και το ουσιαστικό πρόβλημα όλων αυτών των διανομών – δεν υπάρχει ΙΜΗΟ κανένα desktop περιβάλλον που να έχει όλα αυτά τα θέματα toy mpd τακτοποιημένα.
Στην τελική κάνα δεκάλεπτο ασχοληθήκαμε με αυτό.

Re: Απάντηση: Ubuntu music player

Ξανά τρέξε μια
chown mpd:audio /home/user/music –R

(το –R σημαίνει κάνε το για όλα τα από κάτω directoriers)

-R: Recursively σημαινει αυτο ναι;

music ή Music ;;; με δεδομένο οτι το directory της μουσικής ειναι "/home/user/Music"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ubuntu music player

-R: Recursively σημαινει αυτο ναι;

music ή Music ;;; με δεδομένο οτι το directory της μουσικής ειναι "/home/user/Music"

ναι Recursive :-)

Music κεφαλαίο πρέπι να είναι

Αλλα πάντα να χρησημοποιείς το tab για αυτόματη συμπλήρωση των ονομάτων directories , είναι και μια επιβεβέωση οτι γραφεις το Path σωστά, περαν της ευκολίας

δεν ξερω τι έγινε αλλα αφου έκανα όλα οσα μου ειπες στα δυο προηγούμενα ποστ σου... τα οποια φάνηκε οτι δεν δουλευουν οπως ειπα πριν... μόλις άνοιξα το Αριο τα ειδε τελικά τα καινουρια αρχεια της βιβλιοθηκης.... τωρα παιζει Αρβο :a0210:
μηπως ήθελε απλά ενα restart; ...λεω γω τωρα...

αν φτιαχτει κ το θέμα copy paste ειμαστε ΟΚ!!!

δεν ξερω τι έγινε αλλα αφου έκανα όλα οσα μου ειπες στα δυο προηγούμενα ποστ σου... τα οποια φάνηκε οτι δεν δουλευουν οπως ειπα πριν... μόλις άνοιξα το Αριο τα ειδε τελικά τα καινουρια αρχεια της βιβλιοθηκης.... τωρα παιζει Αρβο :a0210:
μηπως ήθελε απλά ενα restart; ...λεω γω τωρα...

αν φτιαχτει κ το θέμα copy paste ειμαστε ΟΚ!!!

Αμα παίζει Αρβο, ολα καλα :-)

Για το copy paste απο το γραφικό περιβάλλον βεν έχω βρεί ακομα λύση.

Kernel Panic, μηπως ξέρεις το πώς μπορεί ο nautilus να τρέχει σαν user:audio και οχι σα user:user ? Με τα GUIs δε τα καταφέρνω και πολύ...

tmjuju αλλιως πως θα το κάνω δλδ;

"Γενικότερα εάν θες αντέγραψε αρχεία από command line
cd /media/MyHDDName (να θυμάσαι με το tab συμπληρώνεις ονόματα)
cp myflac.flac /home/user/music"

δεν το πιάνω κ πολύ το πιο πάνω!

οπως σου ειπα κ πριν καποια ποστς η εντολή που βρήκα εγω μάλλον δεν βολευει...
ξαναγράφει σε άλλο σημειο του δισκου τα αρχεια
αργει κιόλας

Α, βασικό... τως κάνουμε Delete επισης!!!!

Last edited: