Ubuntu music player

ναι κανε comment, αν και δεν το έχω ψάξει τι είναι η επιλογές που έχεις αλλά φαντάζομαι το mixer_device είναι πιο θα κάνει upmix, downmix και το mixer_control έχει να κάνει με την έξοδο spdif,pcm,analog κλπ.
υποθέτω πάντα ότι είναι έτσι, θέλει διάβασμα το man page και δεν με πείθεις :p

όχι, αυτές η πληροφορίες από το proc είναι απλά το τι έχει η κάρτα για να τα κάνεις resample το κάνεις από alsa η pulse
γίνετε και με hw αν το υποστηρίζει η κάρτα σου αλλά εκεί αλλάζεις άλλο αρχείο (snd_HDA_Intel για την κάρτα μου) και στο mpd.conf βάζεις μια άλλη επιλογή που δεν θυμάμαι τώρα
ο ενισχυτής η dac(δεν ξέρω τι έχεις) δεν σου δείχνει τι σήμα δέχεται για να το δεις από εκεί ?

στο εν λόγω συστηματακι παιζω με ακουστικα.. cube - εν/της - ακουστικα

θα συνεχισω με τις εντολες απο αυριο γιατι ειμαι εκτος

Last edited:
DomieMic παντως άσε τι θα έπρεπε τι δε θα έπρπε και τι θα ήταν καλήτερα.
Τελικά αυτό το linuxακι θα το φέρεις στα μέτρα σου ακριβώς.
Μια χαρά ελαφρύ σύστημα έχεις
Το σωστό είναι εκεί που θα καταλήξεις εσύ ότι είναι βολικό, και σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου.

tmjuju εχεις απόλυτο δικιο ... για αυτό δεν πειράζω τπτ πλέον... όλα με βολεύουν.. δεν ειδες που ο,τι φτιάξαμε μαζι τα άλλαξα όλα;; Θα δω τι παιζει κ με το ζητημα bit perfect κλπ κλπ κ τελος!
Σορυ φιλε για το κόπο σου αλλά τωρα ειναι πιο βολικο το ολο set-up για τις δικες μου ικανότητες... και σε σχεση με το οτι ειναι μόνο desktop στησιμο και οχι δυκτιακό!!! Να βρίσκαμε κ μια λύση για τον εξωτ. σκληρό και θα ήταν τέλειο... αλλα κ έτσι ειναι σουπερ!!

Να πω κ κάτι ακόμα...

Η ηχητική συγκριση του mpd&client με το HQPlayer (το οποιο ειναι πολύ κακο απο αποψη εργονομίας και ευκολίας χρήσης, συν το οτι κοστίζει περι τα $100 ισως κ δεν θυμάμαι αρα ετσι κ αλλιως αποκλειεται) μου δινει ενα ελαφρυ προβάδισμα στο 2ρο στη καθαρότητα, στη παρουσια των μικρολεπτομερειων και ισως σε μια πιο καλη ροη της μουσικής... μιλάω για πολύ μικρές διαφορες και ισως να ειναι και θεμα γουστου ... βεβαια ακομα δεν εχει λυθει το θεμα κατα πόσο το mpd παιζει bitperfect και αν κάνει κάποιου ειδους resampling ... πάντως το HQP έχει ενα ελαφρυ προβάδισμα το οποιο ξαναλέω δεν δικαιολογει την τοσο ακριβη τιμή του σε καμια περίπτωση ...

Πάντως διαφορες στους players σε mac που εχω πιο μεγάλη εμπειρια, γενικως υπάρχουν, παρά το οτι ολοι ειναι bitperfect ... αφου στο σπίτι του Ανδρέα τοτε που ειχε γινει η συνακροαση -οχι συγκριτικό- των dac τελικά πιο πολλές διαφορές ακουσαμε απο player σε player που λέει ο λόγος παρά απο dac σε dac

Last edited:
Ασχετο... πριν λίγο, απο εντελως ασχετη πηγη στο fb, έμαθα τι σημαινει UBUNTU!
Σημαινει "Υπάρχω γιατι υπάρχουμε" ... Εξαιρετικό ε;

χι χι χι
πες του δεν τα ξέρει καλά

Ubuntu___Debian_by_2TheRevolution.jpg

lol lol lol

Debian FTW!

Η αληθεια ειναι οτι περακολουθοντας τις διανομες του Ubuntu τα τελευταια 8 χρονια (wtf μολις τωρα συνειδητοποιησα οτι εχει περασει τοσος καιρος...) βλεπω οτι συνεχως γινεται πιο βαρυ (ελαφρυτερο απο Μ$, αλλα βαρυ).
Υποθετω οτι γινεται για να πιασουν τον naive χρηστη που θελει mouse και τελος οποτε και γεμιζουν τον κωδικα με ανουσιους ΙΜΟ αυτοματισμους.

Δεν ξερω αν θα συνεχισει να τους βγαινει, αλλα μακαρι. Πολυ θα ηθελα να δω μια διανομη με βαση χρηστων ισοποση των γνωστων κλειστων OS. Να σφιξουν και λιγο τα γαλατα.

Anyway, νομιζω οτι αυτο το νημα ειναι μια γενικοτερα πολυ καλη μεθοδολογια troubleshooting.

Τα συγχαρητηρια μου στους συμμετεχοντες!

Λοιπον με το $ cat /proc/asound/card1/codec#0 βγαζει cat: /proc/asound/card1/codec#0: No such file or directory
δοκιμασα την ιδια εντολή για την onboard και βγάζει κανονικά ολα τα στοιχεια της κάρτας
η κάρτα πάντως στο mpd.conf ειναι αυτη hw:1,0 ...
Αν δωσω cat /proc/asound/card1 δινει cat: /proc/asound/card1/: Is a directory
Αλλος τρόπος υπάρχει;;

Τωρα, κάνοντας coment ολες τις γραμμες που μου ειπες πριν στο audio output εξακολουθει να παιζει τα αρχεία σε 88,2 που η κάρτα κανονικά δεν θα έπρεπε να παιζει!! Οπότε οι αμφιβολίες περι bit perfect εξακολουθουν...

για να δεις τι έχει μέσα ένας φάκελος δουλεύεις το ls
ότι είναι μπλε είναι φάκελος, ότι είναι άσπρο είναι αρχείο
για να διαβάσεις αρχείο δουλεύεις cat
με
Code:
$ ls /proc/asound
βλέπεις τι έχει μέσα στο φάκελο, εκεί θα δεις card0 που είναι η onbord και card1 που είναι η usb
Code:
$ ls /proc/asound/card1
θα δεις τι έχει μέσα ο φάκελος card1. εκεί θα δεις και codec?#0 codec?#1 κλπ
αυτό που είναι πιο κοντά σαν ονομασία στο codecXX#0 είναι η έξοδο της usb που μας ενδιαφέρει
Code:
$ cat /proc/asound/card1/codecXX0

μπορείς να τα δεις και από το file manager (pcmanfm)
όταν το ανοίγεις πατάς το βελάκι που σε πάει στο πιο πάνω μέχρι να πας στο root (δυο η τρεις φορές) η πατάς κατευθείαν στην address bar (με ctrl + l) /proc/asound
μπαίνεις μέσα στο φάκελο proc μετά card1 κλπ
ε δεν μπορεί θα το βρεις

Last edited:
το βρηκα απο το file manager τελικά:

GYROCOM C&C Co., LTD Audiotrak ProDigy CUBE at usb-0000:00:1d.1-1, full speed : USB Audio

Playback:
Status: Running
Interface = 3
Altset = 1
URBs = 3 [ 8 8 8 ]
Packet Size = 388
Momentary freq = 44100 Hz (0x2c.199a)
Interface 3
Altset 1
Format: S16_LE
Channels: 2
Endpoint: 3 OUT (ADAPTIVE)
Rates: 8000, 16000, 32000, 44100, 48000, 96000
Interface 3
Altset 2
Format: S24_3LE
Endpoint: 3 OUT (ADAPTIVE)

Capture:
Status: Stop
Interface 2
Altset 1
Format: S16_LE
Endpoint: 2 IN (ADAPTIVE)
Interface 2
Altset 2
Format: S24_3LE
Endpoint: 2 IN (ADAPTIVE)

αρα κανονικά δεν παιζει 88,2 αρα ο mpd κάτι φτιάχνει .....

Domie ότι γίνονται 88,2 KHz από πού το επιβεβαίωσες ?

Στο mpd.conf

Τι έχεις ορίσει ως

mixer_device
default ή software ?

και

mixer_type
alsa ή software ?

γενικά με τα παραπάνω μπορείς να παίξεις

μετα τις αλλαγές κλασικά
sudo service mpd restart

και φυσικά για να δείς εάν ο Mpd γκρινιάζει για κάτι
tail /var/log/mpd.log
(μπορεί να δείς να γκρινιάζει για το Mixer λ.χ.)

Επίσης θυμήσου για να μη κάνεις λάθος τα ονόματα αρχείων, πάντα να χρησιμοποιείς το tab για auto complete στη γραμμή εντολών (λ.χ. θα έβλεπες προκαταβολικά ότι αυτό /proc/asound/card1/codec#0 δεν υπάρχει)

Για το 88,2, ξέρω οτι το αρχειο ειναι 88,2 native (το εχω αγοράσει)!

Στο output ειναι type "alsa"
mixer_device ειναι "default" αλλα ειναι commented μετά απο ο,τι μου ειπε ο Kernel πιο πανω...
Επίσης αν θυμάσαι καναμε comment το format "44100:16:2"
Τι άλλαγες προτεινεις να κάνω;

Ο mpd δεν φαινεται απο το log να γκρινιάζει για κάτι!
Το βρηκα πάλι απο το file manager με το tab μπερδευομαι, οκ βγαινουν οι επιλογες αλλα πως επιλέγουμε ποια θέλουμε;
Μηπως απλά βλέπουμε τις επιλογες και γράφουμε manually αυτή που θέλουμε;
Στην περίπτωση αυτή πχ το σωστό είναι ~$ tail /var/log/mpd/mpd.log

Απάντηση: Re: Ubuntu music player

Το βρηκα πάλι απο το file manager με το tab μπερδευομαι, οκ βγαινουν οι επιλογες αλλα πως επιλέγουμε ποια θέλουμε;
Μηπως απλά βλέπουμε τις επιλογες και γράφουμε manually αυτή που θέλουμε;
ναι

και μιας και το βρηκα το κολπάκι οι πληροφορίες της κάρτας τελικά ειναι στο
Code:
~$ cat /proc/asound/card1/stream0

:BDBDG54:

οσο κ να έπαιξα με το output βγαζει ειτε error στο restart οποτε επιστρεφω στην παλια ρυθμιση είτε πάντα παιζει το 88,2 πράγμα που σημαινει resampling ...

να μην παίζει αρχείο απλά το ξεχνάς
έχεις δυο επιλογές η να κάνεις software resampling η να κάνεις hardware resampling

άπαξ και δει την κατάληξη του αρχείου θα το παίξει αν έχει τις library, είτε με bit perfect αν περνάει από την κάρτα η θα το κάνει resampling

μην σε αγχώνει το έχω τσεκάρει στον ενισχυτή μου ο alsa περνάει χωρίς κανένα πρόβλημα bit perfect
αρχείο 882000 δεν έχω βέβαια αν θες ανέβασε κάποιο να δοκιμάσω
θα δοκιμάσω και με mpd και θα σου πω