Ubuntu music player

Mα το πρόβλημα - προβληματισμός μου δεν ειναι αν το πρόγραμμα μπορει να παιξει 88,2, σαφως και θα μπορει. Το θέμα ειναι πως ενω η καρτούλα μου δεν υποστηρίζει την εν λόγω αναλυση αυτά τα αρχεια τα ακουω κανονικά οπότε κάπου γινεται resampling. Αν γινεται μόνο στα 88,2 καλώς αλλα πως ξέρω οτι δεν επεμβαινει και στις άλλες αναλύσεις;;

να μην παίζει αρχείο απλά το ξεχνάς
έχεις δυο επιλογές η να κάνεις software resampling η να κάνεις hardware resampling

άπαξ και δει την κατάληξη του αρχείου θα το παίξει αν έχει τις library, είτε με bit perfect αν περνάει από την κάρτα η θα το κάνει resampling

μην σε αγχώνει το έχω τσεκάρει στον ενισχυτή μου ο alsa περνάει χωρίς κανένα πρόβλημα bit perfect
αρχείο 882000 δεν έχω βέβαια αν θες ανέβασε κάποιο να δοκιμάσω
θα δοκιμάσω και με mpd και θα σου πω

ανέβασε ένα μικρο αρχείο με 88,2 να σου ανεβάσω φώτο
ο ενισχυτής μου λέει τι ήχο δέχεται

Ότι έχω παίξει από mpd πάντα bit perfect έπαιζε και στο δικό μου dac.

Re: Απάντηση: Ubuntu music player

Ότι έχω παίξει από mpd πάντα bit perfect έπαιζε και στο δικό μου dac.
Μα πως ειναι δυνατόν η κάρτα ναι παιζει αρχειο που δεν υποστηρίζει...

Kernel θα σου στειλω ενα 88,2 αν και δεν ξέρω κατα πόσο εχει νόημα μιας και το θέμα ειναι να δουμε τι "παιζει" στο δικό μου set-up!

Συμφωνουμε οτι κάτι γινεται πάντως ετσι;

ναι πλάκα πλάκα δεν δοκίμασα τι γινεται με ενα 192...

Το θεμα ειναι "πειράζει" μονο τα 88,2 ή όλα;
Καλό δεν θα ήταν να υπήρχε τρόπος να του πουμε εμεις τι θα κάνει κ οχι να το κάνει αυτο απο μονο του;;

Απάντηση: Re: Ubuntu music player

ναι πλάκα πλάκα δεν δοκίμασα τι γινεται με ενα 192...

Το θεμα ειναι "πειράζει" μονο τα 88,2 ή όλα;
Καλό δεν θα ήταν να υπήρχε τρόπος να του πουμε εμεις τι θα κάνει κ οχι να το κάνει αυτο απο μονο του;;

Όλα γίνονται μέσω το config του – θεωρητικά και πρακτικά. Φυσικά εάν θές να ορίσεις τι να γίνεται σε κάθε περίπτωση τότε θέλει διάβασμα και να βρεις κάποιον που να έχει ασχοληθεί λίγο παραπάνω. Λογικά ψάχνοντας θα βρεις διάφορες λύσεις.
Από όσο κατάλαβες έχει και επιλογή να περνάς από άλλους mixers. Να στέλνεις παράλληλα το feed σε πολλαπλές εξόδους κ.ο.κ.
Εγώ που το αφήνω σκέτο με alsa, και κανένα άλλο mixer, (όπως και εσύ) απλά επιβεβαίωσα το ότι τα στέλνει σωστά μιας και μου έδινε τη δυνατότητα αυτή το dac μου.
Η οποία είναι τελικά και η καλύτερη επιβεβαίωση.

σιγά σιγά αρχίζει το τρέξιμο και δεν έχω και πολύ χρόνο οπότε προτιμω να ακουω μουσικουλα παρά να παιδευομαι με config κλπ κλπ....

Οσο ακομα είναι ενεργό το demo απο τον HQPlayer ακούω αρκετά απο αυτόν... μαλλόν τον προτιμώ απο τον mpd, παρ' όλους τους "εργονομικούς" του περιορισμούς... A, επίσης 88,2 δεν παιζει απο την CUBE

tmjuju ισως θα είχε ενδιαφέρον να κάνουμε ενα μικρό τεστάκι και στο δικό σου συστημα με εναν άλλον dac εννοώ έτσι για την πλάκα...

Μέ έσωσες

είναι αυτό που έψαχνα

Σχεδόν plug and play (ή εγώ είμαι κ@λ%φαρδος)

και λέω σχεδόν γιατί μου έφαγε κανα δυο ώρες να το στήσω
κάνοντας και βλακείες δικές μου (αρχικά έτρεχε ο mpd και σκάναρε τη μουσική στο NAS και εγώ νόμιζα ότι κόλλαγε και το σταματούσα)
και από ένα θεματάκι που δεν κατάφερα να λύσω (αν και πιστεύω θα είναι εύκολο με τη βοήθειά σας)

κάθε φορά που κάνω boot πρέπει να μπω στο ALSA να κάνω unmute την εξωτερική κάρτα (hiface2), πράγμα που ανακάλυψα δύσκολα μιας και ήταν εκτός του οδηγού ρύθμισης του ήχου

στα πολύ θετικά για αρχάριους σαν και μένα
-bit perfect αναπαραγωγή από εξωτερικό dac
-αυτόματη ρύθμιση και mount του φακέλλου στο nas
και γενικά όλα αυτόματα από τον οδηγό ρύθμισης του mpd που τρέχει (ακόμη και αν θες να αλλάξεις το password του root σε ρωτάει και ανοίγει αυτόματα console έχοντας ήδη δώσει την εντολή)

ΔΕΝ χρειάζεται εγκατάσταση, ένα στικάκι ακόμη και 1 γίγα φτάνει, σώζει εκεί όλες τις ρυθμίσεις και στι επόμενο boot ξεκινάει αυτόματα και παίζει (εκτός από το παραπάνω που ανέφερα)

αν υπάρχει ενδιαφέρον θα μπορούσα να κάνω έναν σύντομο οδηγό αργότερα μέσα στο μήνα (ελπίζω να έχω χρόνο)

DomieMic65 ευχαριστώ και πάλι

κανε τις ρυθμίσεις που θες στο alsamixer
άνοιξε άλλη κονσόλα και τρέξε
Code:
# alsactl -f /var/lib/alsa/asound.state store

πας στο /etc/rc.local με
Code:
# nano /etc/rc.local
και βάζεις μέσα στο τέλος
Code:
alsactl -f /var/lib/alsa/asound.state restore

κλείνεις με ctrl +x , σε ρωτάει πατάς y πατάς enter

reboot και πες αν τα κρατάει

@kernel panic

ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες,
μόνο που θα μπορέσω πλέον να ασχοληθώ πάλι το επόμενο ΣΚ

και να πω την αλήθεια φοβήθηκα φευγαλέα μήπως τα μπερδέψω περισσότερο, αλλά δεν έγινε και τίποτα,
ακόμη και τελείως να στραβώσει, τώρα που το έμαθα, είναι λιγότερο απο 5 λεπτά να το ξαναστήσω εντελώς από την αρχή

θα το κάνω και θα σου πω

Μέ έσωσες
είναι αυτό που έψαχνα
.........
DomieMic65 ευχαριστώ και πάλι

Να είσαι καλά φίλε μου! Χαίρομαι!
Εντελώς τυχαία το ανακάλυψα... ή μάλλον μου το "ειπανε" στο αντιστοιχο νημα που ανοιξα στο C.A/phile!

Απάντηση: Re: Ubuntu music player

σιγά σιγά αρχίζει το τρέξιμο και δεν έχω και πολύ χρόνο οπότε προτιμω να ακουω μουσικουλα παρά να παιδευομαι με config κλπ κλπ....

Οσο ακομα είναι ενεργό το demo απο τον HQPlayer ακούω αρκετά απο αυτόν... μαλλόν τον προτιμώ απο τον mpd, παρ' όλους τους "εργονομικούς" του περιορισμούς... A, επίσης 88,2 δεν παιζει απο την CUBE

tmjuju ισως θα είχε ενδιαφέρον να κάνουμε ενα μικρό τεστάκι και στο δικό σου συστημα με εναν άλλον dac εννοώ έτσι για την πλάκα...

Κοίτα χρησιμοποιώ mpd με τα παρακάτω interfaces
hdmi (δεν hdmi AV οπότε δε μπορώ να επιβεβαιώσω)
on board realtek spdif out, bit perfect ok
ESI juli@ spdif & i2s out, bit perfect ok
XMOS usb 2 audio + dsd support, bit perfect ok

DomieMic65 γενικότερα νομίζω το καλύτερο επόμενο βήμα για το setup σου θα ήταν ένα NAS.

Αγαπητέ kiriak
Για να μη πάρω το παραπάνω μήνυμα σου και να το κάνω νέο thread με όνομα puppy,
Να σου ζητήσω μια μικρή παρουσίαση ?
Όχι αναγκαστικά εκτεταμένη –και αυτά που λές παραπάνω με δυο βασικά Link και troubleshooting θα έφταναν- τα βασικά δηλαδή για να κατατοπιστούμε και οι υπόλοιποι :-)

Αγαπητέ kiriak
Όχι αναγκαστικά εκτεταμένη –και αυτά που λές παραπάνω με δυο βασικά Link και troubleshooting θα έφταναν- τα βασικά δηλαδή για να κατατοπιστούμε και οι υπόλοιποι :-)
+1!!!!

Αγαπητέ kiriak

ευχαρίστως να μοιραστώ μαζί σας τα λίγα που ανακάλυψα και τα λιγότερα που ξέρω
και ελπίζω να κάτσει και σε άλλους (που δεν έχουν χρόνο ή όρεξη για πολλά πολλά) έτσι εύκολα

μόνο που το νωρίτερο που θα μπορούσα να το κάνω είναι το επόμενο ΣΚ

και επίσης αν μου έλεγε κάποιος αν μπορώ να πάρω screenshots πριν και μετά τον τρέξιμο του X...κάτι ή αν θα ήταν καλή ιδέα να βγάλω φωτογραφίες από την οθόνη

δεν ρωτάμε για να γράψουμε οδηγό , αφού το είπες είναι σαν να το έχεις κάνει ήδη :D

screenshot παίρνεις με το scrot

$ scrot -q 100 -d 5 onoma.png

όπου -q= quality (από 1 έως 100) -d=delay sec (δευτερόλεπτα που περιμένει)

κανε τις ρυθμίσεις που θες στο alsamixer
άνοιξε άλλη κονσόλα και τρέξε
......................................................

βρήκα τελικά τη λύση στο φόρουμ για το mpdpup, και την περιγράγω στο θέμα που άνοιξα,
ευχαριστώ πάντως και υποκλίνομαι στις γνώσεις σου γύρω από το linux