Ανοίγω αυτό το νήμα σχετικά με embedded συσκευή που μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον αυτό τον λίγο καιρό που ασχολούμαι με τέτοιου τύπου μικρουπολογιστές.
Website: http://shop.udoo.org/eu/product/udoo-quad.html
Χαρακτηριστικά:
Επίσης ακόμα δεν έχω δει τίποτα από Openelec, οπότε δεν ξέρω πως θα τα πάει με xbmc.
Όσον αφορά στα δύο βασικά του χαρακτηριστικά CPU/RAM, έχω εμπειρία από ανάλογο CPU. Σε compile που έκανα πρόσφατα, ο χρόνος που χρειάστηκα ήταν περίπου 10 λεπτά, ενώ για την ίδια ακριβώς διαδικασία στο Raspberry χρειάζομαι περίπου 1 ώρα. Αναφορικά με τη RAM, πραγματικά περισσεύει για το σκοπό που προορίζεται. 3 μήνες τώρα, δεν έχω δει πάνω από 30mb χρήσης με ανάλογα στημένο software στο raspberry.
Αναμένεται να το έχω στα χέρια μου τις επόμενες ημέρες με βασικό σκοπό τη χρήση του ως δικτυακό flac player με λειτουργικό σύστημα Linux και software mpd/ympd.
Σε γενικές γραμμές θεωρείται ίσως η πιο αξιοπρεπής σε επίπεδο hardware embedded λύση. Μια δοκιμή λοιπόν θα μας πείσει και ελπίζω να γίνει το συντομότερο δυνατόν!
Website: http://shop.udoo.org/eu/product/udoo-quad.html
Χαρακτηριστικά:
- CPU Freescale i.MX 6 ARM Cortex-A9 Quad core 1GHz
- GPU Vivante GC 2000 + Vivante GC 355 + Vivante GC 320
- Integrated accelerators for 2D, OpenGL ES2.0 3D and OpenVG™
- Atmel SAM3X8E ARM Cortex-M3 CPU (same as Arduino Due)
- RAM DDR3 1GB
- 76 fully available GPIO: 62 digital + 14 digital/analog
- Arduino-compatible R3 1.0 pinout
- HDMI and LVDS + Touch
- 2 Micro USB (1 OTG type a+b)
- 2 USB type A (x2) and 1 USB connector (requires a specific wire)
- Analog Audio and Mic
- CSI Camera Connection
- on board Micro SD card reader (boot device)
- Power Supply (6-15V) and External Battery connector
- Ethernet RJ45 (10/100/1000 MBit)
- WiFi Module
- SATA
Επίσης ακόμα δεν έχω δει τίποτα από Openelec, οπότε δεν ξέρω πως θα τα πάει με xbmc.
Όσον αφορά στα δύο βασικά του χαρακτηριστικά CPU/RAM, έχω εμπειρία από ανάλογο CPU. Σε compile που έκανα πρόσφατα, ο χρόνος που χρειάστηκα ήταν περίπου 10 λεπτά, ενώ για την ίδια ακριβώς διαδικασία στο Raspberry χρειάζομαι περίπου 1 ώρα. Αναφορικά με τη RAM, πραγματικά περισσεύει για το σκοπό που προορίζεται. 3 μήνες τώρα, δεν έχω δει πάνω από 30mb χρήσης με ανάλογα στημένο software στο raspberry.
Αναμένεται να το έχω στα χέρια μου τις επόμενες ημέρες με βασικό σκοπό τη χρήση του ως δικτυακό flac player με λειτουργικό σύστημα Linux και software mpd/ympd.
Σε γενικές γραμμές θεωρείται ίσως η πιο αξιοπρεπής σε επίπεδο hardware embedded λύση. Μια δοκιμή λοιπόν θα μας πείσει και ελπίζω να γίνει το συντομότερο δυνατόν!
Last edited: