UE32EH6030 vs UE32EH5000

howard1

New member
17 September 2012
5
Εχω ηδη ποσταρει οτι ψαχνω για νεα TV για φοιτητικο σπιτι και φαινεται να καταληγω στις

https://www.skroutz.gr/s/2089270/Samsung-UE32EH6030.html?keyphrase=32EH6030
https://www.skroutz.gr/s/442018/Samsung-UE32EH5000.html?keyphrase=32EH5000

Την TV την θελω για καθημερινη χρηση, movies και gaming σε PS3...

λετε η 3D να ειναι καλητερη απο την 2η λογω και του refresh rate της ή η δευτερη θα ειναι αρκετη για αυτα που ζηταω?

για καθημερινή χρήση σε βολεύουν και οι 2, η eh5000 είναι φθηνότερη και ίσως με λιγότερο lag στα παιχνίδια (λόγω των 50 hz που έχει έναντι 100 της 6030).
Η 3d (6030) καλύτερη δεν θα είναι σε πολλά, ίδιο media player θα έχουν, απλά η 6030 προσφέρει +100hz (καλύτερο για παιχνίδια και γενικώς γρήγορες σκηνές στην τηλεόραση ενώ -πιθανώς να- έχει περισσότερο lag στα παιχνίδια). Το 3d χρειάζεται κοντινή απόσταση να μπορείς να το ευχαριστηθείς ούτως ή άλλως οπότε πιθανώς να μείνει στα "αχρείαστα" ως χαρακτηριστικό.

ευχαριστω, αλλα νομιζα οτι οσο περισσοτερα Hz εχει στο refresh rate τοτε τοσο καλυτερο ειναι για gaming αλλα και για το lag... κανω λαθος?

(καλύτερο για παιχνίδια και γενικώς γρήγορες σκηνές στην τηλεόραση ενώ -πιθανώς να- έχει περισσότερο lag στα παιχνίδια)
εννοούσα: καλύτερο για αγώνες (ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ με γρήγορη κίνηση) και γενικώς γρήγορες σκηνές στην τηλεόραση ενώ -πιθανώς να- έχει περισσότερο lag στα παιχνίδια.
ευχαριστω, αλλα νομιζα οτι οσο περισσοτερα Hz εχει στο refresh rate τοτε τοσο καλυτερο ειναι για gaming αλλα και για το lag... κανω λαθος?
Είναι το ακριβώς αντίθετο βασικά και αυτό λόγο του ότι η tv στα 100hz δουλεύει με εισαγωγή καρέ (που δημιουργεί η ίδια) με αποτέλεσμα την καθυστέρηση (λόγω του χρόνου που χρειάζεται η tv για την δημιουργία του καρέ).

Δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά ναι, συνήθως οι 50 Hz LCD έχουν χαμηλότερο lag και είναι καλύτερες για gaming.

Καλησπέρα και από εμένα ! Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα σκέφτομαι να αγοράσω μια 32άρα. Συγκεκριμένα την UE32EH5000 από αυτά που διάβασα στο φόρουμ. Η χρήση της θα είναι αποκλειστικά παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων. Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι αυτά που έχω διαβάσει για τα ΗΖ. Υπάρχει κάποια καλύτερη τηλεόραση (32άρα) για τον σκοπό που την θέλω ; Το μπάτζετ μου δεν θέλω να ξεφύγει από τα 350-400 ευρώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση !

Μπορείς να κοιτάξεις για 42" plasma στα 100 Hz. Αν δεν υφίσταται πραγματικό πρόβλημα χώρου, δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να κοιτάξεις για 32" LCD και δη 50 Hz.

Re: Απάντηση: UE32EH6030 vs UE32EH5000

Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι αυτά που έχω διαβάσει για τα ΗΖ. Υπάρχει κάποια καλύτερη τηλεόραση (32άρα) για τον σκοπό που την θέλω ; Το μπάτζετ μου δεν θέλω να ξεφύγει από τα 350-400 ευρώ.

Στις 32" και αν κάθεσαι σχετικά μακρυά (πάνω από 2 μέτρα) δεν είναι και τόσο εμφανής η έλλειψη των 100 Hz.

H άλλη λύση είναι να περιμένεις κάποια προσφορά μήπως και βρεις κάποια 32" στα 400 ευρω όπως πρόσφατα είχαν την 32ΕΗ6030.

Προσοχή μην πάρεις καμία με Hz "μαϊμού" βέβαια.

Παιδιά πήρα την 32 6030... Παρατήρησα σήμερα ότι είχε γρηγορη κίνηση σε κάποιες σκηνές..ισχύει η είναι ιδέα μου;

Η 3d (6030) καλύτερη δεν θα είναι σε πολλά, ίδιο media player θα έχουν ...
H EH6030 παίζει mkv αρχεία όπως αναφέρουν κάποιοι στο νημα της τηλεόρασης. Η EH5000 παίζει ή όχι γιατί πωλητής καταστήματος μου είπε ότι την έχει ο ίδιος (την ΕH5000) και δεν παίζει. Γνωρίζει κανείς τι ακριβώς ισχύει;
Επίσης γνωρίζει κανείς αν η ΕΗ6030 μπορεί να απαναπράγει από το media player της αρχεία βίντεο avi, mkv κ.τ.λ. που είναι αποθηκευμένα σε NAS μέσω ethernet;

H EH6030 παίζει mkv αρχεία όπως αναφέρουν κάποιοι στο νημα της τηλεόρασης. Η EH5000 παίζει ή όχι γιατί πωλητής καταστήματος μου είπε ότι την έχει ο ίδιος (την ΕH5000) και δεν παίζει. Γνωρίζει κανείς τι ακριβώς ισχύει;

Ίδιος είναι ο media player οπότε ναι

Επίσης γνωρίζει κανείς αν η ΕΗ6030 μπορεί να απαναπράγει από το media player της αρχεία βίντεο avi, mkv κ.τ.λ. που είναι αποθηκευμένα σε NAS μέσω ethernet;

Δεν έχω δοκιμάσει,αλλά δε νομίζω να έχεις πρόβλημα

Παιδια έχω ένα προβλημα με την UE32EH6030...Οταν ειναι ανοιχτη κανα 2-3 ωρες λειτουργει κανονικα,μετα ξεκιναει και εχω την εικονα πιο γρηγορα απο τον ηχο η αντιστροφα.Αν την κλεισω και την ξανα ανοιξω ειναι οκ. Τι μπορει να ειναι ξερουμε?Εχουμε καμια σωστη ρυθμιση?

Το 6030 παίζει σχεδόν όλα στο player της, λογικά και μέσω ethernet με DLNA (ή Allshare της Samsung) δεν θα έχεις θέμα....