UE46D6100 - δεν παίζει τα ψηφιακά της ΕΡΤ

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
859
Μπραχάμι - Μύκονος
Καλησπέρα

Εχω μια samsung UE46D6100 46'' περίπου μια 4ετία . Εδώ και δύο μέρες μου κάνει τα εξής παράξενα . Τα ψηφιακά της ΕΡΤ 1,2,3 και HD μαύρα , και αρκετά κανάλια δείχνουν σαν να κολλάνε . Τα περισσότερα από αυτά που κολλάνε (πιξελιάζουν και δεν έχουν ήχο σαν κάτι να παρεμβάλλεται) είναι τα πιο "μικρά " σαν το 9 , extra channel , sbc , smile , nickeloden , dw , ρικ και κάποια αλλα . Τα πανελλήνιας εμβέλειας λειτουργούν κανονικά. Έκανα νέο συντονισμό και το πρόβλημα παραμένει απλά δεν έπιασε καν τα κρατικά , δηλαδη δεν τα καταχώρησε στην λίστα με τα προγράμματα . Εκάνα και τρίτο και τα βρήκε τα κρατικά αλλά μάυρα . Το πρόβλημα με τα υπόλοιπα κανάλια παραμένει .Θα έλεγα πως κάτι τρέχει με την κεραία της πολύκατοικιας κλπ , αλλά μια δεύτερη τηλεόραση που έχω στην κρεβατοκάμαρα δείχνει τα πάντα κανονικότατα . Το μόνο που μένει είναι να κάνω ένα update το firmware από εδώ http://www.samsung.com/uk/support/model/UE46D6100SKXXU αν και δεν ελπίζω σε πολλά . Θα πάρω και το support της samsung μήπως και ξέρουν κάτι παραπάνω . Καμία βοήθεια κανείς εδώ ?? Αν παίζει κάποιο ρόλο είμαι Αγιο δημήτριο και αν λέει κάτι αυτό παρατήρησα ότι στην σάρωση στο τέλος βγάλει ¨σαν κανάλια TV :26 , ραδιόφωνο : 3 δεδομένα/άλλα :10 .

Ευχαριστώ

και σε εμενα εχουν προβλημα ολα της ΕΡΤ με Samsung H6400 εδω και καποιες μερες Η κεραια μου βλεπει Υμηττο

Αν εχετε καμια εσωτερικη κεραια (και οι δυο), για δοκιμαστε να δειτε, αν λαμβανει τα κρατικα, για να βεβαιωθειτε, οτι ειναι θεμα κεραιας.

Anritsu, το πιο απλό είναι να κάνεις τράμπα την μία τηλεόραση με την άλλη και να δεις αν το πρόβλημα συνεχίζει, ΑΛΛΑ,
ακόμα και αν η δεύτερη σου δουλεύει κανονικά, αυτό δεν λέει κάτι σίγουρα, λόγω διαφορερικού tuner, μοντέλου, εξαρτημάτων, κλπ.

Έλεγξε τα καλώδια σου, δοκίμασε να τα αλλάξεις με άλλα, αποσύνδεσε τις διάφορες συσκευές που μπορεί να έχεις επάνω στην TV, και τα ξαναλέμε.
Φυσικά δεν λέμε πως η κεραία ή ο ενισχυτής δεν φταίει. Και αυτά πρέπει να τα δείτε.

Οταν δεν υπάρχει καλό σήμα, τα ψηφιακά της ΕΡΤ χαλάνε αρκετά πρίν τα υπόλοιπα. Μου έχει τύχει πολλές φορές με εσωτερική κεραία απο Υμηττό να βλέπω κανονικά πχ Mega και Ant1 και στο ζάπινγκ η έρτ να είναι μαύρη ή με σπασίματα και μιλάω για 2 διαφορετικές τηλεοράσεις με 2 αποκωδικοποιητές (ίδια μάρκα) σε ξεχωριστά σπίτια.
Δείτε πρώτα τις κεραίες και τα καλώδια σας.

Ευχαριστώ παιδιά . Παραδόξως σήμερα παιζουν όλα μια χαρά . Μόνο μερικά δευτεροτρίτα κανάλια παρουσιαζουν ελάχιστο πιξέλιασμα . Οντως πρέπει να παίζει ρόλο και το tuner . Στην sony( 5ετίας κσαι αυτή) της κρεβατοκάμαρας πιάνω πολλά παραπάνω κανάλια , κάποια πιάνουνε θέσεις αλλά παρουσιάζονται ως ασυντόνιστα , ενώ κάποια άλλα παίζουν κανονικά αλλά έχουν όλη την μέρα ζώδια , τηλεπωλήσεις και μουσικα βιντεο κλιπ . Ειναι δυνατόν , με την ίδια κεραια και ενισχυτή να υπάρχει τετοια διαφορά στην λήψη από τις δύο τηλεοράσεις ?

Παίζουν πολλά ρόλο. Δεν είναι μόνο οι τηλεοράσεις, είναι και οι καλωδιώσεις.
Αν μπορείς δες αυτό που σου είπα, σύνδεσε την μία στην θέση της άλλης και δες τι γίνεται.

Είμαστε στην Αθήνα και ο φίλος βλέπει Υμηττό με το μάτι,αμα είχε σφεντόνα θα πετυχαινε κεραία.
Ο δεκτής της κάθε tv ειναι υπεραρκετος ,αυτό βγαλτο από την εξίσωση.
Το σημα πάει πρώτα σε οποία tv ειναι πρώτη στη σειρά ,οποία ειναι ποιο κοντα δηλαδη στο κάθετο καλώδιο που κατεβαίνει από την κεντρική η ατομική σου κεραία .

Το πιξελιασμα που κάνει ,και το οτι τα κρατικά έχουν θεμα , σου λέει οτι έχεις οριακό σημα ,πραγμα πολυ σπάνιο για υμηττο .
Πάω στοίχημα ,οτι σου έχει στρίψει ελαφρώς η πέσει η κεραία ,η οτι το καλώδιο που έχεις και κατεβαίνει η κεραία ειναι πάνω από δεκαετία (η και τα δυο).
Εικάζω οτι είσαι και σε χαμηλό οροφο ,οπότε ίσως ο ενισχυτής της πολυκατοικίας ψοφαει σιγά σιγά ,είτε θέλει ελαφρύ δυναμωμα να αντισταθμίσει την παλαίωση των καλωδίων .
Μπορει να φταίει και καμία πριζα κεραίας αλλά χλωμό αν δεν είναι 30 χρόνων η των 3 .

Είμαστε στην Αθήνα και ο φίλος βλέπει Υμηττό με το μάτι,αμα είχε σφεντόνα θα πετυχαινε κεραία.
Ο δεκτής της κάθε tv ειναι υπεραρκετος ,αυτό βγαλτο από την εξίσωση.
Το σημα πάει πρώτα σε οποία tv ειναι πρώτη στη σειρά ,οποία ειναι ποιο κοντα δηλαδη στο κάθετο καλώδιο που κατεβαίνει από την κεντρική η ατομική σου κεραία .

Το πιξελιασμα που κάνει ,και το οτι τα κρατικά έχουν θεμα , σου λέει οτι έχεις οριακό σημα ,πραγμα πολυ σπάνιο για υμηττο .
Πάω στοίχημα ,οτι σου έχει στρίψει ελαφρώς η πέσει η κεραία ,η οτι το καλώδιο που έχεις και κατεβαίνει η κεραία ειναι πάνω από δεκαετία (η και τα δυο).
Εικάζω οτι είσαι και σε χαμηλό οροφο ,οπότε ίσως ο ενισχυτής της πολυκατοικίας ψοφαει σιγά σιγά ,είτε θέλει ελαφρύ δυναμωμα να αντισταθμίσει την παλαίωση των καλωδίων .
Μπορει να φταίει και καμία πριζα κεραίας αλλά χλωμό αν δεν είναι 30 χρόνων η των 3 .

Πρώτη στην σειρά είναι η samsung στο σαλόνι , γιατί παλιότερα που είχα λύσει την πρίζα στο υπνοδωμάτιο δεν έβλεπα τίποτα . Η πολυκατοικία είναι εξαετίας και καλώδιο φαντάζομαι είναι ότι βάζουν οι γνωστοί φραγκοφονιάδες εργολάβοι , το απολύτως βασικό . Αν δεχτώ οτι υπάρχει θέμα πριν τις τηλεοράσεις γιατί δεν το παρουσιάζει και η 2η SONY ? To μόνο που δεν έχω ελέγξει αλλά θα το κάνω κάποια στιγμή είναι επειδή περνάω το καλώδιο της κεραίας στο σαλόνι από προστασία πολύπρίζου , μήπως γίνεται κάτι εκεί . Αλλά και πάλι να κάνει επιλεκτική ζημία σε κάποια κανάλια ? . Να κατεβάσω την 46 και να κάνω δοκιμές προς το παρόν δεν έχω καμία διάθεση απο την στιγμή που το προβλημα εξαφανίστηκε μόνο του . Τουλάχιστον μέχρι να επανέλθει . Πιο πολύ ρώτησα μήπως υπήρχε κάποιο γενικότερο θέμα τα κρατικα και όντως καποιος πιο πάνω ανέφερε ότι τα έχασε και αυτος . Εκτιμώ ότι τα ξαναβρήκε σαν εμένα τώρα .

>Και πάλι ευχαριστώ

Απάντηση: Re: UE46D6100 - δεν παίζει τα ψηφιακά της ΕΡΤ

η κεραία ειναι πάνω από δεκαετία
Με κεραια τυπου χελιδονα πανω απο 20 χρονια πιανω ολα τα (ψηφιακα) καναλια της Παρνηθας χωρις κανενα προβλημα σε sonyW706 αλλα και σε crt, το ιδιο και ενας φιλος μου χωρις κανενα απολυτος θεμα και με ενισχυτη...mistral
Επειδη διαβαζω οτι δημιουργουνε προβλημα οι παλιες κεραιες, εγω προσωπικα δεν εχω δει κατι τετοιο, εκτος αν παιζει ρολο ο δεκτης ορισμενων τηλεορασεων.

To μόνο που δεν έχω ελέγξει αλλά θα το κάνω κάποια στιγμή είναι επειδή περνάω το καλώδιο της κεραίας στο σαλόνι από προστασία πολύπρίζου , μήπως γίνεται κάτι εκεί .
Αλλά και πάλι να κάνει επιλεκτική ζημία σε κάποια κανάλια ?
Ναι, γίνεται.

Με κεραια τυπου χελιδονα πανω απο 20 χρονια πιανω ολα τα (ψηφιακα) καναλια της Παρνηθας χωρις κανενα προβλημα σε sonyW706 αλλα και σε crt, το ιδιο και ενας φιλος μου χωρις κανενα απολυτος θεμα και με ενισχυτη...mistral
Επειδη διαβαζω οτι δημιουργουνε προβλημα οι παλιες κεραιες, εγω προσωπικα δεν εχω δει κατι τετοιο, εκτος αν παιζει ρολο ο δεκτης ορισμενων τηλεορασεων.
Ειναι λογικό να πιστεύεις οτι η φθορά κεραίας (=οξείδωση ) και καλωδίων δεν επηρεάζει την απόδοσή της ; πιπέρι....
Υ.γ.
Τους mistral ενισχυτές να τους θεωρείς πλεονέκτημα ,έχουν (η είχαν ,δεν ξερω,τωρα δεν ασχολούμαι πια ) πάρα πολυ καλη ποιότητα και ζωή κάποιων δεκαετιών συνήθως.

Και για το φιλο που ρωτησε ,εννοείται πως μπορει να γίνει η ζημιά σε κάποια κανάλια μονό.
Αυτά τα κάποια ειναι παντα τα κρατικά .
Έχετε θεμα με την κεντρική εγκατάσταση ,στο καλύτερο σενάριο ,θέλει μια ρύθμιση ο ενισχυτής .
Τσεκαρε αν η κεραια κοιτάζει ακριβώς εκεί που πρέπει ( εκεί ποιμήν κοιτάζουν και ολες οι άλλες,στις κεραίες του υμηττου) .

Υ.γ.2
Ρε μάστορα με χιλιομπερδεψες .
Ξεσυνδεσες λες την πρίζα της κρεβατοκάμαρας ,σταμάτησε να παίζει η tv του σαλονιού ,αλλά εσυ συμπερανες ότι η πρώτη tv ειναι του σαλονιού ; με κουφανες ,η δεν κατάλαβα τι είπες.

Last edited:
Ρε μάστορα με χιλιομπερδεψες .
Ξεσυνδεσες λες την πρίζα της κρεβατοκάμαρας ,σταμάτησε να παίζει η tv του σαλονιού ,αλλά εσυ συμπερανες ότι η πρώτη tv ειναι του σαλονιού ; με κουφανες ,η δεν κατάλαβα τι είπες.

Σόρρυ κάπου έφαγα ένα και . Ελυσα στο σαλόνι ΚΑΙ στην κρεβατοκάμαρα δεν εβλεπα τίποτα . Άρα η πρώτη στην σειρά είναι αυτή του σαλονιού που είχα το θέμα με τα κανάλια . Πλέον λειτουργούν όλα κανονικά . Απλά παραμένει η απορία γιατί στην τηλόραση του δωματίου πιάνω παραπάνω κανάλια . Είναι πιο ευαισθήτος ο δέκτης ? Είχα τουλάχιστον την εντύπωση πως στα ψηφιακά ολα με ιδια ισχυ βγάινουν και είτε πιάνεις είτε όχι ...

Δεν.ισχύει .
Τα κρατικά είναι γνωμωνας γιατί έχουν το.χειρότερο σημα ,στο ίδιο μπουκέτο ειναι και τα ξένα .