Ultra mini laptops παίζουν dvds?

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Σκέφτομαι να ααγοράσω κάποιο από τα ASUS ή τα ACER (π.χ. ASPIRE ONE) Γγια γουλειά και διασκέδαση για το δρόμο, το τρένο, το ταξίδι, ακόμη και για να ταξιδεύουν τα παιδιά ήσυχα μέσα στο αυτοκίνητο;;;

Υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής dvds από αυτά τα πιτσιράκια κοντά σε πρίζα ή μακριά από αυτή;

Συστήνετε να πάρω ένα με Atom στα 300-350 ευρώ για καθημερινή χρήση για λογική χρήση γραφείου;

Όχι. Οι 10" οθόνης είναι αρκετές για να βλέπεις mail, άντε και για λίγο browsing χωρίς πολλές απαιτήσεις, αλλά για word και excel δεν κάνουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ASUS EEE PC-900. TO MHXANHMA ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.
EXEI ΠΡΟΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ PLAYER ΓΙΑ DVD ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ (ΑΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ) ΟΘΟΝΗ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΩΣ INTERNET MEDIA ΚΑΙ MULTI MEDIA PLAYER , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ . ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (+/- 2 ΩΡΕΣ - ΑΝΑΛΟΓΑ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΠΙΟΙΟ ANTIVIRUS. ΜΕ ΤΟ NOD-32, ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑ.
ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ) = ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΕ 'DISC READ ERROR' (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ). ΤΟ PC ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ SERVIS TOY Ε-SHOP ΑΠΟ ΤΗΝ 01/09/08 ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ...... !
ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ.
ΣΑΝ ΓΚΑΤΖΕΤ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ .
ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ-ΠΑΤΡΑ

ωχ έπεσες σε περίπτωση.... περαστικά smat ελπίζω να το σιαξουν γρήγορα...

Πάντως τα νεωτερα asus 901 με τον atom εχουν πολυ καλύτερη αυτονομία...

ας περιμενουμε καποια υλοποιηση με τον atom 330...διπυρηνος γαρ...μεχρι τελος του ετους,μιας και ο επεξεργαστης θα ερθει τελος Σεπτεμβριου.

Υπάρχουν και υλοποιήσεις στις ιδιες διαστάσεις με ισχύ οπως ενα μεγάλο laptop, κοστίζουν όμως οσο 4-5 eee pc.
Eνα μηχανάκι σαν το eee εχει συγκεκριμένες δυνατότητες μην ψάχνουμε για laptop replacement, δεν είναι...

Divx παίζουν μια χαρά.

Για DVD θα χρειαστείς εξωτερικό κουτί με USB.

Βίντεο υψηλής ανάλυσης δεν έχουν νόημα σε αυτές τις διαστάσεις.

Εγώ έχω 4 μήνες το Asus 900 Linux 20GB και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Χωράει παντού και έχει βάρος ένα κιλό μόνο. Σαν να κουβαλάς ένα hardcover βιβλίο. Διάρκεια μπαταρίας 2 ώρες, αν και υπάρχουν τώρα έξτρα μπαταρίες με μεγάλη χωρητικότητα (δυστυχώς μεγαλύτερο μέγεθος, βάρος και κόστος).

Τα Asus έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Πάντως πολύ καλά λόγια λένε και για τα MSI wind, αν και δεν ξέρω μακροπρόθεσμα πόσο θα αντέξουν όσα έχουν σκληρό δίσκο.