Ultra-portable dac για HD650

dapost

AVClub Enthusiast
28 August 2006
813
Αθήνα
Καλημέρα!

Ψάχνω ένα υπερ-φορητό dac για να το χρησιμοποιώ με τα HD650 (τα οποία δεν προβλέπεται να αναβαθμίσω σύντομα). Με ενδιαφέρει να είναι πολύ μικρό για ταξίδια, κλπ., και να μην απαιτεί ενισχυτή τουλάχιστον για το HD650 αλλά και για κάτι λίγο πιο απαιτητικό που μπορεί να προκύψει στο μέλλον.

Επειδή έχω δυνατότητα να ψωνίσω από Αμερική σκέφτομαι το resonessence herus+. Έχει κανείς ιδία άποψη για το herus; Μία άλλη εναλλακτική είναι meridian explorer (το καινούργιο όταν βγει ή το παλιό μτχ). Υπάρχει κάτι άλλο;

Επίσης, θα ήθελα να αλλάξω τα καλώδια των ακουστικών με κοντύτερα και οικονομικά (εμπορίου ή DIY).

Το Geek 450. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι όπως το ζητάς, μικροσκοπικό, με ενσωματωμένο ενισχυτή. Και οδηγεί ακόμη και πολύ δύσκολα φορτία. Αν μπορείς να το πάρεις από Αμερική προχώρα. Εκεί κάνει μόνο $199 στο Amazon.

Kώστα ακόμα λίγες πληροφορίες για το geek, please
1) με παραγγελία απο amazon περνάει τελωνείο? Έχουμε ιδέα για το χρόνο απο την παραγγελία ως την παράδοση? Απο Ευρώπη ή εδώ υπάρχει?
2) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενδιάμεσο για pc > ενεργά ηχεία?
3) ηχητικά πως τα πάει? Για να μην σε κουράζω με περιγραφές, δυό πράγματα μόνον.
(α) τονικά (λεπτόηχο ή μπαμπάτσικο) και
(β) χαρακτήρας στις υψηλές (μαλακό και ευχάριστο/εύπεπτο ή λαμπρό, τονισμένο ή σκληρό, μη εκλεπτισμένο)

1) Ναι. Άγνωστο. Υπάρχει και σε Amazon.uk αλλά με 199 λίρες.
2). Ναι, αλλά με ψηφιακό volume από το πισι.
3). Ουδέτερο, αναλυτικό, μεγάλη έκταση πάνω και κάτω, Καλές αλλά όχι προβολικές μεσαίες. Δεν ξυρίζει.

Απάντηση: Re: Ultra-portable dac για HD650

1) Ναι. Άγνωστο. Υπάρχει και σε Amazon.uk αλλά με 199 λίρες.
2). Ναι, αλλά με ψηφιακό volume από το πισι.
3). Ουδέτερο, αναλυτικό, μεγάλη έκταση πάνω και κάτω, Καλές αλλά όχι προβολικές μεσαίες. Δεν ξυρίζει.

Ευχαριστώ πολύ Κώστα, ήσουν πολύ κατατοπιστικός.
Απο uk ξεφεύγουμε σε τιμή (είναι για δώρο) και το ήθελα και για την ρύθμιση έντασης, αντί του pc (τα αυτοενισχυόμενα που θα χρησιμοποιηθούν δεν έχουν και φοβάμαι μήπως τα πάρει στο χέρι ο κάτοχος αν ξεχάσει την ένταση απο κανένα youtube...

Mάλλον θα πάω στο dac magic xs... Ας δει και αυτό ο φίλος.
http://www.cambridgeaudio.com/products/hifi-and-home-cinema/dacmagic-xs
(υπόψιν δεν το έχω ακούσει... και μένα μου το πρότεινε άλλος)

Re: Απάντηση: Re: Ultra-portable dac για HD650

Ευχαριστώ πολύ Κώστα, ήσουν πολύ κατατοπιστικός.
Απο uk ξεφεύγουμε σε τιμή (είναι για δώρο) και το ήθελα και για την ρύθμιση έντασης, αντί του pc (τα αυτοενισχυόμενα που θα χρησιμοποιηθούν δεν έχουν και φοβάμαι μήπως τα πάρει στο χέρι ο κάτοχος αν ξεχάσει την ένταση απο κανένα youtube...

Mάλλον θα πάω στο dac magic xs... Ας δει και αυτό ο φίλος.
http://www.cambridgeaudio.com/products/hifi-and-home-cinema/dacmagic-xs
(υπόψιν δεν το έχω ακούσει... και μένα μου το πρότεινε άλλος)

To DACmagic έχει κι αυτο τα θεματάκια του με το android.

Δεν το ήξερα.
Στη δική μου περίπτωση ο κάτοχος θα κάνει αποκλειστική χρήση σε win και με ηχεία) στην αρχή τουλάχιστον.

Διάβασα και για το iFi που έχεις πάρει, στο άλλο νήμα το οποίο το βρίσκω και εδώ.
Υποθέτω ότι ούτε αυτό προσφέρει volume?

Re: Απάντηση: Ultra-portable dac για HD650

Δεν το ήξερα.
Στη δική μου περίπτωση ο κάτοχος θα κάνει αποκλειστική χρήση σε win και με ηχεία) στην αρχή τουλάχιστον.

Διάβασα και για το iFi που έχεις πάρει, στο άλλο νήμα το οποίο το βρίσκω και εδώ.
Υποθέτω ότι ούτε αυτό προσφέρει volume?

Το iFi έχει δικό του αναλογικό volume, για την περίπτωσή σου είναι ότι πρέπει. Δεν το πρότεινα στο φίλο γιατί δεν είναι τόσο φορητό, ούτε τόσο δυνατό όσο το Geek για να ταίσει μεγάλα ακουστικά.

Παιδιά, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Πολύ καλά μηχανάκια όλα αλλά με έτρωγε για το herus+ (αν και μάλλον too much για τις ανάγκες μου) και, ξέρετε πως είναι αυτά, αν σε τρώει κάτι, δε κάνεις πίσω. Τα παρήγγειλα λοιπόν και αναμένουμε...

Ήρθε το μηχανάκι και είπα να κάνω και εγώ ένα unboxing...

Αλλά αυτό πρέπει να είναι το πιο μικρό unboxing στην ιστορία του είδους.

P1000528.jpg

Το κουτί δεν είχε μέσα τίποτα άλλο παρά ένα πουγκάκι...

P1000529.jpg

που περιείχε ένα πολύ μικρό dac-άκι!

P1000530.jpg

Ούτε ένα usb καλωδιάκι, ούτε μία Χριστουγεννιάτικη καρτούλα, απορώ γιατί έκαναν το κουτί τόσο μεγάλο!

:flipout:
Απολαυστική η παρουσίαση!

Καλοάκουστο,περιμένουμε εντυπώσεις!

dapost για κάποιο λόγο το εν λόγω παπάκιο με έλκει εδώ και 1.5 χρόνο... :)
Καλορίζικο, καλοάκουστο... θα ήθελα πολύ να μας γράψεις και εντυπώσεις, όχι tiny όμως...

Η αγορά έγινε απο Καναδά ή κάπου αλλού;

Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Ευχαριστώ για τα καλορίζικα... Τώρα που γράφω, από αυτό ακούω :ears: :drummer:

Gojakla, δεν το έχω πολύ το reviewing, με ξέρεις, είμαι λίγο πιο πολύ του pdf. Επίσης δεν έχω ακούσει κανένα άλλο μικρό dac εκτός από περιστασιακές ακροάσεις σε εκθέσεις, κλπ. Τότε θα μου πεις γιατί το πήρες, μία υλοποίηση βασισμένη στο ESS 9010-2M DAC είναι, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Συμφωνώ, το πήρα επειδή είναι πολύ-πολύ μικρό, επειδή είχα την ευκαιρία να το πάρω από Αμερική και επειδή οι τύποι στη resonessence ξέρουν καλά τα sabre και, κυρίως, γράφουν καλό κώδικα για τα ψηφιακά φίλτρα τους.

Μέχρι στιγμής με ικανοποιεί απόλυτα ό,τι ακούω από τα HD650 αν και νομίζω ότι "σηκώνει" καλύτερα ακουστικά. Π.χ. το χαμηλό των senn απέχει από αναφοράς σε κάθε περίπτωση. Επίσης, ο γλυκόηχος και μαλακός χαρακτήρας των ακουστικών δε με αφήνει να κρίνω το χαρακτήρα του ντακίδιου. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα δύο custom φίλτρα που έχει βελτιώνουν τον ήχο στο redbook. Άρα αξίζει τα 75 δολάρια η διαφορά του plus από το απλό.

Ό,τι απορία ή ό,τι άλλο θέλετε, ρωτάτε!