ULTRACURVE 96/24

Απάντηση: Re: ULTRACURVE 96/24

Καταστρώνω σκοτεινό και υποχθόνιο σχέδιο για την σπίλωση του κατά τα άλλα εξαιρετικού μηχανήματος.:firstprize::firstprize::firstprize:

Γι αυτό λοιπόν κι εγώ πρέπει να το υπερασπιστώ. :silly:
Το deq παίζει αδειαλήπτως στο σύστημά μου από το 2005 ως εξής: Πηγή > src >(upsampling 24/96) >deq >dcx (ελαφρά πειραγμένο) > ενεργά ηχεία.
Όλες οι ψηφιακές συνδέσεις AES/EBU με Belden 110Ω και Neutric (ψηφιακά).
Volume control -15db - 0db ψηφιακό του deq. Μόνος μένω, πάντα δυνατά ακούω:antlers:
Δεν τολμώ να το βγάλω από την αλυσίδα γιατί κάνει πολύ και απαραίτητη δουλειά στα χαμηλά (2Χ12" σαμπ) και ....γιατί μου αρέσει να το βλέπω. Τόσα λεφτά το πλήρωσα στο κάτω κάτω!....:elefant:
Παλαιότερα το χρησιμοποιούσα σε όλο το φάσμα αλλάζοντας την απόκριση ανάλογα με την ένταση του σήματος. Με τα "καινούρια" μου ηχεία (adam p11) αυτό δεν χρειάζεται πλέον. Σκοπεύω να το κρατήσω μέχρι να "λιώσει" γιατί ο ήχος μου είναι πολύ καλύτερος από ότι είχα ποτέ φανταστεί και δεν θέλω κάτι παραπάνω.
:a0210:

Last edited:
....
...

Εγώ το έδωσα γιατί έκανα "απότομη στροφή" προς τη...μουσική. Για πάνω από μια διετία ασχολιόμουνα με τα τεχνικής φύσεως του ήχου θέματα και δεν άκουγα...

...ευτυχώς συνήλθα γρήγορα! :a0210:

.
Σωστός φιλαράκ! :a0210:

Για την στροφή λέω, και όχι που το έδωσες :slapface: :silly:

Και εμένα μου άρεσε να το βλέπω και για αυτό άργησα να το δώσω.

Απο την άλλη όπως όλοι μας μου πήρε καιρό να αποδεχτώ πως έκανα λάθος αγορά και προσπαθούσα να με πείσω πως παίζει.

Τελικά δεν τα κατάφερα.

Ισως να μην ταίριαξε σωστά με το σύστημά μου δεν ξέρω.

Σωστός φιλαράκ! :a0210:

Για την στροφή λέω, και όχι που το έδωσες :slapface: :silly:

Βασικά ξέρεις γιατί το έδωσα?

Είχα (και έχω) προβλήματα ηχητικής σκηνής. Τραβάει αριστερά ή δεξιά αναλόγως και έχει γενική ασάφεια. Και αυτό όχι μόνο με τα μάγκεπαν που είναι ζόρικα με το στήσιμο, αλλά και με τα Τσαριάκια που είναι και ηχείο βάσης και υποτίθεται πιο εύκολο.

Υπέθετα ότι έφταιγε η οπίσθια των ηχείων ασυμμετρία, οπότε είπα να πάρω το deq να το δουλέψω σε dual stereo (ξεχωριστή ισοστάθμιση για κάθε κανάλι) και να το φέρω "στα ίσα".

Πράγματι μου βελτίωσε καποια πράγματα αλλά πάντα είχα την αίσθηση ότι μπορούσα "κι άλλο", δε κατάφερνα ποτέ όμως να πάρω το κάτι παραπάνω. Έτυχε και ένας συμφορουμίτης που είχε το αγαπημένο μου Rotel RCD991 φτιαγμένο ακριβώς όπως το είχα κι εγώ παλιότερα και έκανα την τράμπα με το DEQ.

Μετά από καιρό αλλάζοντας χαλιά και έχοντας βγάλει τα 2 τραπεζάκια που έχω ανάμεσα στη θέση ακρόασης και στα ηχεία ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ γιατί η ηχητική μου σκηνή ήρθε ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΗΣ.

Δεν έκανα τίποτις, απλά έβγαλα τα τραπεζάκια από μπροστά μου.

Οπότε έχω αφήσει το θέμα της ψηφιακής ισοστάθμισης και δεν ασχολούμαι προς το παρών, το θέμα είναι να βρούμε κάτι που να ακουμπάμε τα ποτά μας αλλά να μην επηρεάζει τον ήχο μας.

χαχα :a0210: