ULTRAMATCH PRO SRC2496

Απάντηση: Re: Απάντηση: ULTRAMATCH PRO SRC2496

Υποθέτω οτι οι DAC των DVD87 και DVD89 είναι ιδιοι. Αν θυμάμαι καλά το 89 είχε επιπλέον HDMI. Η διαφορά είναι αισθητή και εντυπωσιακή σε πρώτη σύγκριση, ειδικά οσο αφορά στην εικόνα. Πλέον ακούω και με τα δυο, ανάλογα τις διαθέσεις. Αυτό που καμιά φορά με κουράζει στο Ultramatch είναι μια αισθηση "λαμπρότητας" που δίνει στον ήχο, οπότε επιστρέφω στο πιο "ψυχρό" DVD87.

Αυτα ειναι υποκειμενικά βεβαια :)

To DVD-89 παίζει και SACD και DVD audio

Μπα όχι διαφορετικά υλικά δεν μπορεί να είχει, είναι της ίδιας γενιάς, της ίδιας σειράς την ίδια εποχή κυκλοφόρησαν και είχαν και κοντυνή τιμή. Αρα είναι μόνο θέμα εξοπλισμού.

ακουσα οτι και το xindak dac 5 σκιζη.

To DAC-5 της Xindak το αγόρασα μετά από ακρόαση στο δικό μου σύστημα.

Είναι εξαιρετικό ηχητικά και με άριστα υλικά κατασκευής. To Βehringer μπροστά του ακούγεται φτηνό, ή για να το θέσω καλύτερα το Behringer δεν παίζει καλά σαν DAC αλλα παίζει πολυ καλά τον ρόλο του upsampler.

ώπα, άκυρο.

Το xindak που είχα δοκιμάσει δεν είχε λάμπα μέσα.

Προφανώς και δεν άκουσες το DAC-5 της Xindak -bye-

Το DAC-5 έχει και OPA604 και OPA134 και λυχνία 6922. Εγώ το ακούω τώρα από την λαμπάτη έξοδο. Αρχικώς με την μαματη διπλοτρίοδο Electro Harmonics το αποτέλεσμα ήταν μεν πολύ καλό αλλά μετά την αλλαγή τις λάμπας με μια υπέροχη NOS Philips JAN το αποτέλεσμα´μου άρεσε καλύτερα.

Από την τρανσιτοράτη έξοδο φωνάζει για τυφλή κόντρα με το Nagra :rifle:
... όμως θα χρειαστεί να πιέσω το κουμπάκι που γράφει 192 KHz για turbo drive και όποιος αντέξει .

Last edited:

To DAC-5 της Xindak το αγόρασα μετά από ακρόαση στο δικό μου σύστημα.

Είναι εξαιρετικό ηχητικά και με άριστα υλικά κατασκευής. To Βehringer μπροστά του ακούγεται φτηνό, ή για να το θέσω καλύτερα το Behringer δεν παίζει καλά σαν DAC αλλα παίζει πολυ καλά τον ρόλο του upsampler.

Αρα μάλλον το ξεχνάμε το behringer σαν μετατροπέα ψηφιακού σε αναλογικό.

ε, καλά, δώστου μια ευκαιρία.

Εδώ και μια διετία με δαύτο ακούω.
Όχι ότι είναι τέλειο αλλά δε κάνω κι εμετό όταν το ακούω...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ULTRAMATCH PRO SRC2496

μην ξεχνας οτι βελτιωνη μηχανηματα σαν sony το 50αρη.

γιατι οχι και το teac;

προσπαθησε να βρης ενα να το ακουσης

Λυπάμαι αλλά το Behringer ξεπεράστηκε. Για την εποχή του ήταν πολύ καλό, τουλάχιστον καλύτερο από ένα CD player των 400-500 ευρώ.
Σήμερα έχουν βγεi πολύ καλύτερα DACs με άριστα υλικά και με ήχο επιπέδου High-End με 600-700 ευρώ.
Το Benchmark το ίδιο, μέτριο. Για μένα ακούγεται χειρότερο από ένα καλό κινέζικο των 500-600 ευρώ αλλά αισθητά καλύτερο από ένα ατροποποίητο Behringer. Η Benchmark αν δεν κάνει το επόμενο βήμα δεν θα επιβιώσει. Η προσθήκη ενός USB port δεν έφερε τη μεγάλη αλλαγή .

Λυπάμαι αλλά το Behringer ξεπεράστηκε. Για την εποχή του ήταν πολύ καλό, τουλάχιστον καλύτερο από ένα CD player των 400-500 ευρώ.
Σήμερα έχουν βγεi πολύ καλύτερα DACs με άριστα υλικά και με ήχο επιπέδου High-End με 600-700 ευρώ.
Το Benchmark το ίδιο, μέτριο. Για μένα ακούγεται χειρότερο από ένα καλό κινέζικο των 500-600 ευρώ σαν ποιό ; για να μαθαίνουμε κι εμείς . αλλά αισθητά καλύτερο από ένα ατροποποίητο Behringer. Η Benchmark αν δεν κάνει το επόμενο βήμα δεν θα επιβιώσει. Η προσθήκη ενός USB port δεν έφερε τη μεγάλη αλλαγή .

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ULTRAMATCH PRO SRC2496

Το Benchmark το ίδιο, μέτριο. Για μένα ακούγεται χειρότερο από ένα καλό κινέζικο των 500-600 ευρώ αλλά αισθητά καλύτερο από ένα ατροποποίητο Behringer. Η Benchmark αν δεν κάνει το επόμενο βήμα δεν θα επιβιώσει. Η προσθήκη ενός USB port δεν έφερε τη μεγάλη αλλαγή .

και το behringer τροποποιημενο που το κατατασεις;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ULTRAMATCH PRO SRC2496

και το behringer τροποποιημενο που το κατατασεις;

Με μικρές διαφορές, στην ίδια περίπου κατηγορία ηχητικής απόδοσης με το Benchmark,
Ομως καλό είναι να μην συγκρίνουμε τροποποιημένα μηχανήματα με ατροποποίητα γιατί είναι άδικο.
Το Benchmark διαθέτει επιπλέον και προενισχυτή και για αυτό το λόγο εξακολουθεί να αποτελεί μια άριστη αγορά στην κατηγορία τιμής των 1.000 ευρώ.
Απλούστατα, κάποιος που διαθέτει ήδη έναν καλό προενισχυτή, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να κοιτάξει αλλού.

Ποτέ να μην αγοράζετε ένα μηχάνημα που δεν το έχετε ακούσει πρώτα στο σπίτι σας για 3 τουλάχιστον ημέρες .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ULTRAMATCH PRO SRC2496

.......................................Ποτέ να μην αγοράζετε ένα μηχάνημα που δεν το έχετε ακούσει πρώτα στο σπίτι σας για 3 τουλάχιστον ημέρες .

Καλά θα ήτανε, αλλα ξέρεις κανένα να τα δανείζει ή ακόμα και να τα ενοικιάζει ?

Bart.

Φίλοι μου καλησπέρα και από μένα. Την άλλη εβδομάδα θα πάει ο αδερφός μου Σικάγο, έχω βρεί εκεί τον μπέρι με 130 δολάρια και σκέφτομαι να του πω να τον πάρει. Επειδή θα τον βάλει μέσα σε βαλίτσα θα μπορούσατε να μου πείτε τις διαστάσεις του και το βάρος του; προσωικά σκέφτομαι να τον χρησιμοποιήσω ως dac με πηγή τον υπολογιστή, τι λέτε μπορώ να βρω κάτι καλλίτερο από τον μπέρι στην άλλη πλευρά του ατλαντικου έως 170 δολάρια; Ευχαριστώ.

Φίλοι μου καλησπέρα και από μένα. Την άλλη εβδομάδα θα πάει ο αδερφός μου Σικάγο, έχω βρεί εκεί τον μπέρι με 130 δολάρια και σκέφτομαι να του πω να τον πάρει. Επειδή θα τον βάλει μέσα σε βαλίτσα θα μπορούσατε να μου πείτε τις διαστάσεις του και το βάρος του; προσωικά σκέφτομαι να τον χρησιμοποιήσω ως dac με πηγή τον υπολογιστή, τι λέτε μπορώ να βρω κάτι καλλίτερο από τον μπέρι στην άλλη πλευρά του ατλαντικου έως 170 δολάρια; Ευχαριστώ.

εγω θα ελεγα να μη ρισκαρη να τον πιασουν στο τελωνειο.

αφου μπορης να το παρης απο δω με 130 ευρω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ULTRAMATCH PRO SRC2496

Με μικρές διαφορές, στην ίδια περίπου κατηγορία ηχητικής απόδοσης με το Benchmark,
Ομως καλό είναι να μην συγκρίνουμε τροποποιημένα μηχανήματα με ατροποποίητα γιατί είναι άδικο.
Το Benchmark διαθέτει επιπλέον και προενισχυτή και για αυτό το λόγο εξακολουθεί να αποτελεί μια άριστη αγορά στην κατηγορία τιμής των 1.000 ευρώ.
Απλούστατα, κάποιος που διαθέτει ήδη έναν καλό προενισχυτή, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να κοιτάξει αλλού.

Ποτέ να μην αγοράζετε ένα μηχάνημα που δεν το έχετε ακούσει πρώτα στο σπίτι σας για 3 τουλάχιστον ημέρες .

εχεις δικιο αλλα απο την αλλη αν ας πουμε τροποιησεις το benchmark θα ειναι καλυτερο απο το μπερυ και πιθανον εφαμιλλο με το xindak.

το xindak ομως δεν μπορης να το τροποποιησεις αφου απο οτι ειδα φοραη ηδη κορυφαια υλικα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ULTRAMATCH PRO SRC2496

εχεις δικιο αλλα απο την αλλη αν ας πουμε τροποιησεις το benchmark θα ειναι καλυτερο απο το μπερυ και πιθανον εφαμιλλο με το xindak.

το xindak ομως δεν μπορης να το τροποποιησεις αφου απο οτι ειδα φοραη ηδη κορυφαια υλικα.

Υπάρχει και η περίπτωση να γίνει ένα DAC χειρότερο μετά από τροποποίηση, πολύ σύνηθες το φαινόμενο. Τα audiophile υλικά δεν βελτιώνουν πάντα το ηχητικό αποτέλεσμα. Η συνταγή παίζει ρόλο .

Μιλώντας για νορμαλ σχεδιάσεις όπως του μπέρυντακ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μια ματια στο σχηματικό και βλέπεις που πονάει και ποσο μπορείς να το βελτιώσεις. Δεν έχει μαγικές συνταγές μέσα, αλλά απλή εφαρμογή συμβατικής τεχνολογίας.

Για τα πιο extreme dac τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά...