Under the Dome [CBS]

Ψηφίστε την Σειρά:

• Total voters
    0
Re: Απάντηση: Under the Dome (2013 )

Μια σειρα δεν μπορουν να φτιαξουν οπου εστω για μια φορα, κανενας να μην βγαζει τα ματια του και σαλιαριζει με κανεναν. ? ΜΠΟΥΧΤΗΣΑΜΕ.!
Εμ, γιατί νομίζεις οτι έχω χαλαστεί με τη "μεταφορά" του βιβλίου στην οθόνη; Εκεί δεν υπάρχει τίποτα απο αυτά, μόνο παράνοια και χάος.

Απάντηση: Under the Dome (2013 )

Εμ, αυτο λεω.
Ακομα θυμαμαι τα λογια των σεναριογραφων του walking dead που παραδεχτηκαν οτι το ειχαν παρακανει με την κλαψιαρα και τα σαλιαρισματα, για να ροκανιζουν ετσι αεργα τα επεισοδια και οταν τους εκραξαν, τα μειωσαν και γκαζωσαν.
Ειναι στην ευχερεια των (ο θεος να τους κανει) σεναριογραφων να ξεχειλωνουν τις σεζον με τα σαλιαρισματα.
Ανουσια, ευκολα κλισεδιαρικα σαλιαρισματα.

Θεωρω οτι ενας λογος που κοβονται αρκετες σειρες, ειναι οτι το παρακανουν απο την αρχη και σκυλοβαριεται ο κοσμος και πατωνουν. Ομως ακομα ΔΕΝ τους εχει γινει μαθημα.!

Re: Under the Dome (2013 )

Χαρά στο κουράγιο σου πάντως. Γράφεις τόσα πολλά για μια σειρά που προφανώς την βρίσκεις κακή :)
Εγώ στη θέση σου θα είχα μείνει μόνο στο χαβαλέ.

Κακη με την εννοια οτι δεν ακολουθει το βιβλιο δεν την βρισκω.! Τις πιο πολλες φορες δεν διαβαζω τα βιβλια πρις τις σειρες/ταινιες και καταλαβαινω την επιλογη του να αποφασιζουν να αλλαξουν την ιστορια του βιβλιου για Χ λογους. Δεν με χαλαει αυτο σε καμια σειρα.

Ομως ολες οι σειρες μετατρεπονται σε "κακες" για μενα οταν χανουν το μετρο με την εισαγωγη των σαλιαρισματων για να χρονοτριβουν και να μεγαλωνουν το στορυ.

Ε, οταν αυτο το κανουν κατα κορον σε σειρες θριλερ, φαντασιας, scifi, κλπ τους καταστρεφουν την ατμοσφαιρα. Σε μια αστυνομικη/κοινωνικη π.χ. δεν ενοχλει και τοσο. Προτιμω λοιπον να προστεθουν ασχετα στοιχεια με το βιβλιο για να γεμισει ο τηλεοπτικος χρονος, αρκει αυτα να ειναι σχετικα με το υφος/υποθεση της σειρας. Οχι η ευκολη και φθηνη πετατημενη λυση. (τα σαλιαρισματα)

Μαλλον εγραψα πολλα γιατι ελπιζα μηπως (σαν νεα σειρα) επιτελους αρχιζαν να αλλαζουν αυτη την καταραμενη συνηθεια προσθηκης σαλιαρισματων. Αλλα μαλλον δεν...

Re: Απάντηση: Under the Dome (2013 )

Κακη με την εννοια οτι δεν ακολουθει το βιβλιο δεν την βρισκω.! Τις πιο πολλες φορες δεν διαβαζω τα βιβλια πρις τις σειρες/ταινιες και καταλαβαινω την επιλογη του να αποφασιζουν να αλλαξουν την ιστορια του βιβλιου για Χ λογους. Δεν με χαλαει αυτο σε καμια σειρα.

Ομως ολες οι σειρες μετατρεπονται σε "κακες" για μενα οταν χανουν το μετρο με την εισαγωγη των σαλιαρισματων για να χρονοτριβουν και να μεγαλωνουν το στορυ.

Ε, οταν αυτο το κανουν κατα κορον σε σειρες θριλερ, φαντασιας, scifi, κλπ τους καταστρεφουν την ατμοσφαιρα. Σε μια αστυνομικη/κοινωνικη π.χ. δεν ενοχλει και τοσο. Προτιμω λοιπον να προστεθουν ασχετα στοιχεια με το βιβλιο για να γεμισει ο τηλεοπτικος χρονος, αρκει αυτα να ειναι σχετικα με το υφος/υποθεση της σειρας. Οχι η ευκολη και φθηνη πετατημενη λυση. (τα σαλιαρισματα)

Μαλλον εγραψα πολλα γιατι ελπιζα μηπως (σαν νεα σειρα) επιτελους αρχιζαν να αλλαζουν αυτη την καταραμενη συνηθεια προσθηκης σαλιαρισματων. Αλλα μαλλον δεν...

To κακό με το UtD είναι οτι ούτε το βιβλίο σέβονται, ουτε τον τηλεθεατή απο τη στιγμή που η σειρά είναι γεμάτη σαβούρα. Αν ανατρέξεις στο μήνυμα μου για το πρώτο επεισόδιο, θα δεις οτι μου είχε αρέσει αρκετά. Για δύο λόγους: δεν είχα διαβάσει το βιβλίο και δεν είχαν αρχίσει τα σαλιαρίσματα και οι εύκολοι συναισθηματισμοί. Μεταξύ πρώτου και τρίτου διάβασα το βιβλίο και απο τότε δεν μπορώ να δω τη σειρά χωρίς να σκέφτομαι αυτά που έγραψε ο King.

Άλλο να κάνεις αλλαγές για λόγους παραγωγής όπως στο Game of Thrones και άλλο να αλλάζεις μια υπαρκτή ιστορία καταστρέφοντας όλα τα subplots και τους χαρακτήρες. Θέλω να δω πως θα φτάσουν στο φινάλε έτσι όπως τα έχουν κάνει.

Τελικά η μόνη ελπίδα για σειρές φαντασίας της προκοπής είναι κανάλια όπως το ΗΒΟ.

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι αληθεια, μιας και ηταν απλα καποιο σχολιο απο καποιον που ετυχε να διαβασει το βιβλιο.
Στις τελευταιες 100 σελιδες, εγινε πιο προχειρογραμμενο με ενα τελος σαν βιαστικο και προχειρο.
Ισχυει. ? (Οχι βεβαια οτι ευελπιστω το μεταλλαγμενο τηλεοπτικο τελος---αν το αλλαξουν--- οτι θα ειναι καλυτερο με αυτα που συμβαινουν μεχρι τωρα)

:offtopic: Και καπου πηρε το ματι μου για καποιο νεο βιβλιο με ταξιδι στο χρονο του Κινγκ.!

Καταλαβαίνω γιατί το τέλος της ιστορίας φάνηκε σε μερικούς βιαστικό. Ίσως θα μπορούσε να είναι πιο καλογραμμένο αλλα στην ουσία ήταν King 100% και δεν με απογοήτευσε.

Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει κάποιο άλλο απο τα πρόσφατα βιβλία του και δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Βγηκε το 8ο επεισοδιο.
Πεφτω με τα μουτρα να το δω, γιατι μας εχει αφησει αμειλικτα ερωτηματικα.

images

Βγηκε το 8ο επεισοδιο.
Πεφτω με τα μουτρα να το δω, γιατι μας εχει αφησει αμειλικτα ερωτηματικα.

images

Προσθεστε στο παραπανω spoiler και αυτο...

under2.jpg

Συμπληρωστε τα κενα με λιγες κλαψες, σαλιαρισματα, drama και βουαλα... ετοιμο το 8ο επεισοδιο.

Ελπιζω την επομενη εβδομαδα να δουμε κατι σχετικο με το θεμα, γιατι και αυτη τη φορα δεν...

To χθεσινό περίμενες για να το καταλάβεις; :p

Μπορείτε να μου λύσετε μια απορία; Αφου έχουν ολόκληρη λίμνη μέσα στο Θόλο, γιατί έγινε τόσος χαμός για το πηγάδι του αγρότη;

Απάντηση: Re: Under the Dome (2013 )

To χθεσινό περίμενες για να το καταλάβεις; :p

Μπορείτε να μου λύσετε μια απορία; Αφου έχουν ολόκληρη λίμνη μέσα στο Θόλο, γιατί έγινε τόσος χαμός για το πηγάδι του αγρότη;

Kαπου ανεφεραν οτι ειχε μολυνθει. ? (αν και τωρα δεν καταλαβα, ξε-μολυνθηκε. ?)

Αυτό που έλεγαν για μεθάνιο απο το βυθό; Την ίδια ιστορία είχε και ένα επεισόδιο του Longmire, πρέπει να είναι καυτό θέμα η μόλυνση νερού απο εξόρυξη.

E καλα απο οτι ειδαμε, ο θολος...
μπορει να δημιουργησει βροχες, χιονια, ανεμοστροβιλους, ουρανια τοξα και οτι γουσταρει κατα περιπτωση.
Οποτε, κατα καποιο τροπο, δεν εχουν προβλημα λειψυδριας πλεον.
Κι αν πεινασουν...μπορει να βρεξει και βατραχια.:flipout: