Under the Dome [CBS]

Ψηφίστε την Σειρά:

• Total voters
    0
Re: Under the Dome (2013 )

Δυστυχώς,φίλε μου,δεν έτυχε να διαβάσω το βιβλίο και έτσι δεν είμαι το κατάλληλο άτομο για να κρίνω πιο από τα δύο είναι καλύτερο,αλλά βλέποντας τα προηγούμενα post κατάλαβα ότι οι διαφορές είναι αρκετά μεγάλες ή μάλλον για να είμαι πιο σαφής το βιβλίο και η σειρά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους, αλλά από τη στιγμή όμως που όλο αυτό έγινε με την συγκατάθεση του ίδιου του Stephen King μάλλον κάτι διαφορετικό θέλουν να μας δείξουν,δεν μπορώ,δηλαδή, να φανταστώ τον King να υπακούει στις απαιτήσεις του CBS, θα μπορούσε κάλλιστα να το δώσει σε κάποιο άλλο κανάλι,αν δεν ήταν ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα
Όπως έγραψα και πιο πάνω: "Αν διαβάσεις το βιβλίο θα δεις οτι δεν έγιναν απλά "κάποιες αλλαγές", αλλά υπάρχουν "κάποιες λίγες ομοιότητες"."

Το μόνο κοινό με το βιβλίο είναι ο Θόλος (περίπου ίδιος), το όνομα της πόλης και τα ονόματα των ηρώων. Όλα τα άλλα δεν έχουν σχέση με τους χαρακτήρες ή τις καταστάσεις του βιβλίου. Το ξέρει και ο King οτι έκανε "πατάτα", για αυτό έγραψε την επιστολή προς τους fans.

Θα μπορούσαν να πουν τη σειρά απλά "The Dome" και να γράψουν οτι την εμπνεύστηκαν απο το βιβλίο, όχι ότι είναι μεταφορά του βιβλίου.

Μην ξύνεις πληγές τώρα, 30 xρόνια έχουν περάσει κι ακόμα να το ξεπεράσω. Ένα 500-άρικο μου πούλησε ο τσόγλανος το SFIKO αντι για SEIKO. :bigcry:
:flipout::flipout:

Sorry :o

Λίγο off topic αλλά έχει σχέση με τον Stephen king

Το Haven το έχει δει κανείς ;
Είχα δει το πρώτο επεισόδια αλλα δεν με κράτησε.
Θα του δώσω μια ακόμα ευκαιρία

Λίγο off topic αλλά έχει σχέση με τον Stephen king

Το Haven το έχει δει κανείς ;
Εγώ το βλέπω και είναι απ' τις αγαπημένες μου σειρές. Επίσης θεωρώ πως όσο περνάει ο καιρός, τόσο καλύτερη γίνεται.
Αρκετά σπάνιο αυτό.

To HAVEN ειναι μια αρκετα καλη σειρα..Δεν ειναι"Η ΣΕΙΡΑ" αλλά βλεπεται ευχαριστα και δεν ειναι καθολου κουραστικη. Κριμα που εκοψαν την καλοκαιρινη προβολη...βλεποταν ευχαριστα..

Απάντηση: Under the Dome (2013 )

Χωρίς να είναι κάτι φοβερό , μου φάνηκε πιο "στρωτό" το 4ο επεισόδιο .
Δεν είχε , όπως σε προηγούμενα επεισόδια, πράγματα που δεν "κολλούσαν" .

Σε όλο το επεισόδιο (εκτός απο το πρώτο 2λεπτο που αντιστοιχούσε σε ολόκληρο κεφάλαιο του βιβλίου) κανείς δε μιλάει για το θόλο. Τον ξέχασαν κιόλας;

Στο χθεσινό άρχισαν να εμφανίζονται αχνά (μα πολύ αχνά) στοιχεία του βιβλίου. Δεν με εκνεύρισε τόσο πολύ :p
Οι χαρακτήρες όμως εξακολουθούν να μην έχουν καμιά σχέση με το βιβλίο. Μόνη εξαίρεση ο παπάς.

Απάντηση: Under the Dome (2013 )

Συμπεριφέρονται με τον θόλο , λες και θα κρατήσει η σειρά πάνω από έξι σεζόν.
Από ότι βλέπω θα καταπιάνονται ,από δω και πέρα, με διάφορα τέτοια θέματα ,όπως στο τελευταίο επεισόδιο .

Τι σχέση έχουν οι πεταλούδες με την έκρηξη;

Με ποια λογική θα καταστρέψει ο στρατός ολόκληρη την πολιτεία με ραδιενέργεια για να ανοίξει το Θόλο (αφού σκοτώσει όλους του κατοίκους της πόλης);

Τι σχέση έχουν τα σορόπια με τους συγγενείς για 15 λεπτά του επεισοδίου;

Απάντηση: Re: Under the Dome (2013 )

Και να μας εξηγήσουν αν θέλουν ..που δεν το βλέπω .....αυτό το αεράκι και οι άνεμοι που πνέουν από που έρχεται.....

Απάντηση: Re: Under the Dome (2013 )

Τι σχέση έχουν οι πεταλούδες με την έκρηξη;

Με ποια λογική θα καταστρέψει ο στρατός ολόκληρη την πολιτεία με ραδιενέργεια για να ανοίξει το Θόλο (αφού σκοτώσει όλους του κατοίκους της πόλης);

Τι σχέση έχουν τα σορόπια με τους συγγενείς για 15 λεπτά του επεισοδίου;

Για τις πεταλούδες ιδέα δεν έχω, ίσως το εξηγήσουν αργότερα αλλά για ραδιενέργεια δεν είδα κάτι. Το έχασα; Αν θυμάμαι καλά για μια πολύ ισχυρή έκρηξη μιλούσαν.

Εγώ μανιτάρι είδα και καταστροφή μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι

Στο βιβλίο ρίχνουν δύο cruise με μόνο αποτέλεσμα να καούν μερικά δέντρα. Ήθελαν να ρίξουν και ένα "mini-nuke" αλλα τους χάλασε.
Φυσικά ο Barbie και όλοι οι κάτοικοι ήξεραν για αυτά τα σχέδια. Τους ενημέρωνε αναλυτικά ο στρατός. Με κάθε αποτυχημένη προσπάθεια να πέσει ο Θόλος μεγάλωνε η απογνωση των κατοίκων και δικαιολογούνταν οι συμπεριφορές τους

Το σενάριο πάντως δεν πέρασε απο proof reading. Η περίπτωση της Angie είναι χαρακτηριστική:
- Στο 4ο μας είπαν οτι ο Θόλος κατέβηκε πριν 3 μέρες και η Angie ήταν ήδη στο καταφύγιο.
- Στο 5ο είπαν οτι έχει περάσει πάνω απο μια εβδομάδα ("Okay, it's been over a week since this thing came down.")
- Στο 5ο πάλι, η Angie λέει "I've been down here all night.", Ε;

Re: Απάντηση: Re: Under the Dome (2013 )

Και να μας εξηγήσουν αν θέλουν ..που δεν το βλέπω .....αυτό το αεράκι και οι άνεμοι που πνέουν από που έρχεται.....
Στο βιβλίο αναφέρεται ότι υπάρχει μια ελαφρά ροή αέρα μεταξύ "έξω" και "μέσα".
Μπορεί απ´την άλλη η περιοχή του Θόλου να είναι αρκετά μεγάλη και να επιτρέπει ένα μικροκλίμα, που να είναι δυνατή η ανάπτυξη ανέμων μικρής έντασης.

MOAB=Massive Ordnance Air Blast bomb

Είναι συμβατικό όπλο και όχι πυρηνικό. Εδώ φαίνεται σε video...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για τα υπόλοιπα επειδή δεν έχω διαβάσει το βιβλίο δεν μπορώ να πάρω θέση.

MOAB=Massive Ordnance Air Blast bomb

Είναι συμβατικό όπλο και όχι πυρηνικό. Εδώ φαίνεται σε video...

Για τα υπόλοιπα επειδή δεν έχω διαβάσει το βιβλίο δεν μπορώ να πάρω θέση.

Έστω. Μένει όμως το ερώτημα: γιατί να ρίξουν τέτοιο όπλο στο Θόλο; Για να σκοτώσουν όλους αυτούς που θέλουν να σώσουν;
Τέτοια προσπάθεια είναι η τελευταία λύση, όχι η πρώτη. Εκτός κι αν το έκαναν επειδή φοβήθηκαν τους...Κινέζους (άλλο τρομερό εύρημα αυτό)!

Δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει το βιβλίο για να δεις οτι το σενάριο το έγραψαν μεθυσμένοι. Έτσι κι αλλιώς, η σειρά δεν έχει σχέση με το βιβλίο πέρα απο τα ονόματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Under the Dome (2013 )

Παρόλα αυτά έχει και υψηλή τηλεθέαση με 11.3 εκ για ζέσταμα και 1ο στις 18-54 ηλικίες .

Έστω. Μένει όμως το ερώτημα: γιατί να ρίξουν τέτοιο όπλο στο Θόλο; Για να σκοτώσουν όλους αυτούς που θέλουν να σώσουν;
Τέτοια προσπάθεια είναι η τελευταία λύση, όχι η πρώτη. Εκτός κι αν το έκαναν επειδή φοβήθηκαν τους...Κινέζους (άλλο τρομερό εύρημα αυτό)!

Δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει το βιβλίο για να δεις οτι το σενάριο το έγραψαν μεθυσμένοι. Έτσι κι αλλιώς, η σειρά δεν έχει σχέση με το βιβλίο πέρα απο τα ονόματα.
Αντε ξεκινάω το βιβλίο.... Οπότε μάλλον θα κόψω την σειρά :flipout:

Κι εμενα μου φαινεται καπως η σειρα. Δεν πειθει σε κανενα τομεα. Ισως τη συνεχισω γιατι δεν εχω κατι αλλο (περα απο Ντεξτερ) τωρα το καλοκαιρι.

Παντως, για το θεμα με πεταλουδες, κατι ειπε η χοντρουλα απο τον ραδιοφωνικο σταθμο. Οτι και καλα ο θολος φαινεται να επηρεαζει με καποιο τροπο τα ενεργειακα πεδια (γι'αυτο και κατι παθαινουν οι ηλεκτρικες συσκευες κοντα του) και οι πεταλουδες που χρησιμοποιουν τα πεδια αυτα για να προσανατολιζονται, εχουν παθει κοκομπλοκο. Ή και τετοιο τελος παντων. Η αληθεια ειναι οτι περασαν στο γρηγορο το σημειο αυτο. Τωρα, γιατι το γεγονος αυτο οδηγησε την κυβερνηση στην καταστροφη του θολου, θα σας γελασω!

Εντάξει, αυτό για το μαγνητικό πεδίο το είπε. Γιατί πανικοβλήθηκε ο στρατός και έστειλε ΜΟΑΒ δεν μας είπαν.