Unison Research S6 Το τέλος του ταξιδιού...

5,6,7 και 5,6,7
Λιγο πιο αναλυτικος γινεται σε παρακαλω?

Γιατι αυτη η λυση?
Εχει σχεση με την ισχυ ανα καναλι?

Γιατι αν λαβουμε υπ'οψιν το ταμπελακι που εχει
θαπρεπε η αλλη λυση ναναι η σωστη καθ'οσον ειναι πιο matched οι λαμπιτσες.
Καμια απαντηση βρε παιδια...
Ολοι στις παραλιες!!!

Kαλορίζικα όλα!..
Κατ αρχάς να τα χαρείς όσο το δυνατόν περισότερο.
Απο ότι έχω καταλάβει τον τελευταίο χρόνο προχώρησες είτε λόγω περιστάσεων είτε ηθελημένα σε ριζική αλλαγή/αναβάθμιση του συστήματος/ήχου σού!
Έχοντας κάνει το ίδιο πέρισυ μπορώ να φανταστώ την χαρά αλα και το δέος σου, μήν ξεχνάς είμαι ομοιοπαθής (class A) απλά του ...απέναντι στρατοπέδου.
Πολύ ενδιαφέρων και αξιόλογος ο συνδυασμός των μηχανημάτων σου και δεν σου κρύβω οτι θα ήμουν περίεργος να ακούσω το σύστημα σου αφού παίζουμε περίπου στην ίδια κατηγορία.

Για την απορία σου με τις λάμπες δεν γνωρίζω και πολλά όχι γιατι δεν μου αρέσουν αλλα γιατί δεν συμπαθώ τα καπρίτσια τους (ένα απο τα οποία αφορά την απορία σου) όχι πως οι κορυφαίοι τραντσιστοράτοι δέν έχουν ματσαρισμένα τραντζίστορ/mosfet απλά δεν χρειάζεται να τα αλλάζεις.
Αίνηγουαίη.. το μόνο που μπορώ να σου πώ κάπως εμπεριστατωμένα είναι οτι οι ματσαρισμένες λάμπες είναι όπως τα λάστιχα του καλού σου αυτοκινήτου άν σκάσει/φθαρεί ένα αλλάζεις το ζευγάρι (μπρός η πίσω) γι να μην πώ και τα τέσσερα αν έχουν γράψει χιλιόμετρα.

Αυτά καλορίζικός και καλές ακροάσεις.

Και μία χάρη.
Όταν έχεις χρόνο βάλε και καμία φωτό απο την συστηματάρα σου και για εμάς τους "ματάκηδες"..

Ευχαριστω για τις ευχες , και αν και για μενα ειναι σχεδόν τελειο το συστημα που εχω φτιαξει ( λογο ματσαρισματος πιο πολύ και budget) ειμαι σιγουρος οτι για "ματι" εδω μεσα υπαρχουν εκατοντάδες συστηματα πολυ ακριβωτερα και καλυτερα από αυτό...:bigcry:
Παντως θα προσπαθησω να ανεβάσω καποιες φωτο , και φυσικά η ακρόαση ενα απογευμα για οποιον επιθυμεί ειναι εφικτή και με μεγαλη μου χαρά. Νεα Ιωνια μένω...

Oρίστε τρεις....:

DSC01366.JPG

DSC01345.JPG

DSC01341.JPG

Ο σκυλος μου ακουει Duke Ellington....και ρεμβάζει

Last edited:
Ωραίος ο σκύλος!..
Αλλα και το σύστημα σου χάρμα οφθαλμών είναι.
Το ξύλινο xperience που δεν είχα ξαναδεί είναι πολύ όμορφο και το ξύλο του πάει πολύ περισσότερο απο ότι περίμενα, άσε που ήρθε και έδεσε γάντι με τον unison και τα ηχεία.
Γενικά σε βρίσκω πλύ γ@μ@τ@ στημένο και μην λαχταράς τα μεγαλύτερα και ακριβότερα συστήματα (κάπου είδα κάτι κλάματα) γιατι πέρα του οτι έχεις ήδη ένα που για πολούς είναι και θα παραμείνει όνειρο απατηλό εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο και εδώ είναι το μυστικό, να μπορείς να ευχαριστηθείς αυτό που έχεις γιατι ειδαλιώς ποτέ δεν θα είσαι χαρούμενος και θα είσαι μόνιμα στην τσίτα και μόνο μου δεν θα ευχαριστιέσαι είναι μουσική που είναι και το ζητούμενο.
Αυτά τα τελευταία έτσι τα είπα αφού πιστεύω οτι ήδη πλέεις σε πελάγη ευτυχίας καλοάκουστα και πάλι.
Όσο για τις ακροάσεις κανονίζουμε απο Σεπτέμβρη όποτε θές να ανταλλάξουμε εμπειρίες και απόψεις φυσικά σε περιμένω και εγώ, θα λάβειςpm εν καιρώ.
Καλές διακοπές.

john reel to reel πρώτα - πρώτα θέλω και εγώ να σου ευχηθώ καλορίζικα έστω και με τόση καθυστέρηση γιατί τώρα διάβασα το Thread. Επειδή σκέφτομαι να πάρω τον Unison Research S6 και επειδή το έψαξες μήπως ξέρεις οι παρακάτω δύο τι διαφορές έχουν ?
http://unisonresearch.com/?p=2795&lang=it#fragment-1
και
http://unisonresearch.com/?p=136&lang=it#fragment-1
Σευχαριστώ

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Θάθελα τη γνώμη σου και σε κάτι ακόμη επειδή σκέφτομαι σοβαρά τον παραπάνω ενισχυτή. Με ποιά ηχεία θα τον έβλεπες να παιζει καλά αν μπορούσα να ξεπεράσω το κόστος (κατα 1000 - 1500 ευρώ) των Klipsch RF63 ?

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Θάθελα τη γνώμη σου και σε κάτι ακόμη επειδή σκέφτομαι σοβαρά τον παραπάνω ενισχυτή. Με ποιά ηχεία θα τον έβλεπες να παιζει καλά αν μπορούσα να ξεπεράσω το κόστος (κατα 1000 - 1500 ευρώ) των Klipsch RF63 ?

Απο τα ηχεια που αντιπροσωπευει ο ορφεας σιγουρα duevel - triangle. Νομιζω ομως οτι οποιοδηποτε σχετικα ευαισθητο ηχειο θα ειναι μια χαρα. Αν εχει και λιγα πριμακια παραπανω δεν πειραζει...

Στο Duevel (Venus) με προβληματίζει η ευαισθησία του (88 db) και η αντίστασή του 4 Ω που σημαίνει υψηλές απαιτήσεις σε ρεύμα. Όσο για Triangle το έχω σκεφτεί και εγώ (το Quartet) και το καλό είναι ότι υπάρχει Ορφέας και στήν Πάτρα. Θα το χαρακήριζες πιό καλό (για τον συγκεκριμένο ενισχυτή) απο το Klipsch RF63 ? Σε ρωτάω γιατι δεν το έχω ακούσει, ενώ το Klipsch μου άρεσε πολύ.( Με ένα μέτριο τρανζιστοράτο 2x80 RMS).

Καλησπέρα.

Κατέχω και εγώ τον εν λόγο ενισχυτή. Έχεις να μου κάνεις καμμί πρόταση για λάμπες EL34. (Μουσική Rock & Jazz)

Ευχαριστώ