Universal RC και Dreambox RC

xamurabi

AVClub Addicted Member
9 February 2007
1,650
By the Lake
Γεμίσαμε τηλεκοντρόλ!

Αν και εδώ και πολλά χρόνια το έχω λύσει το πρόβλημα με ένα εξαιρετικό "σκυλί" της Marmitek 8X1 με ενσωματωμένο RF transmitter συνάντησα πρόβλημα με τo τηλεχειριστήριο ενός κλώνου DM800.

Να ξεκαθαρίσουμε πως αν το χειριστήριο του κλώνου δουλέυει σε κανονικό DM800 και αν ισχύει και το αντίστροφο δηλαδή κανονικό RC σε κλώνο DM800 τότε μιλάμε ουσιαστικά για το ίδιο πράγμα!

Λοιπόν στην προσπάθεια να περάσω με τη διαδικασία του learning τις εντολές του RC DM800 στο universal μου (marmitek) απέτυχα σε συγκεκριμένες εντολές. Ελάχιστες μπόρεσα να περάσω συμπεριλαμβανομένης της ON/OFF αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφερα να περάσω όλες τις εντολές!
Υπέθεσα πως η μνήμη του universal γέμισε, και έτσι αφού "καθάρισα" το universal από τα περιττά ξαναδοκίμασα. Τζίφος, τα ίδια!
Δοκίμασα και σε δεύτερο universal (το γνωστό silvercrest που έγινε πολύς λόγος τελευταία σε άλλη κατηγορία στο forum μας) και πήρα μια από τα ίδια!

λΕκανα μια δεύτερη προσπάθεια με την αυτόματη αναζήτηση αλλά αυτή με οδήγησε σε κωδικούς που δεν αντιστοιχούσαν σε πλήρη αντιστοίχηση πλήκτρων - εντολών μιας και αφορούσαν κωδικούς άλλων συσκευών.
Την Dreambox πάντως, για ένα περίεργο λόγο, ποτέ δε την είδα σε κατάλογο με έτοιμους κωδικούς σε διάφορα universal RC που πέρασαν από τα χέρια μου κατά καιρούς άρα δε μπορώ να δω φως με τους έτοιμους κωδικούς!!

Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι ανάλογο, και με τι αποτέλεσμα?
Μου την δίνει να έχω εδώ και σχεδόν 10 χρόνια μόνο ένα τηλεκοντρόλ και ξαφνικά να είμαι υποχρεωμένος να εχω και δεύτερο επάνω στο τραπέζι!:slapface: