Universal remote Bluetooth και IR SMK-Link

kgian

Senior Member
5 June 2008
442
Μετά το στήσιμο του συστήματός μου έμπλεξα με 5 τηλεκοντρόλια. Εντωμεταξύ έχω το htpc εντελώς δεξιά από τον καναπέ οπότε για να το πετύχω έπρεπε να σημαδεψω ειδικά αυτό κοιτώντας παράλληλα την οθόνη. Έτσι βγήκα στην γυρα για ένα Bluetooth τηλεχειριστήριο.

Το πρώτο που βρήκα ήταν αυτό του PS3 που η καινουρια έκδοση του έχει και τα 2 πρωτόκολλα, και ΒΤ και IR. Αλλα μετά διάβασα πως το universal τμήμα του υποστηρίζει ΜΟΝΟ av receivers της SONY.

Συνεχίζοντας το ψάξιμο κατέληξα σε αυτό http://www.amazon.com/SMK-Link-Blu-Link-Universal-Remote-Control/dp/B002LARYGA το οποίο ειναι πραγματικά universal και με δυνατότητα εκμάθησης. Το έβρισκα σε πιο υψηλές τιμές κοντά στα 50 και τσιγκουνευομουν να το πάρω αλλα στο παραπάνω Λίνκ που έδωσα βγαίνει με τα μεταφορικά στα 33 από Αμερική και έτσι έριξα μια παραγγελία. Όταν. Έρθει και το δουλέψω θα ενημερώσω.

Ο σκοπος ειναι να δουλεψει το htpc με Bluetooth σημαδεύοντας την οθόνη του προβολεα, ο onkyo receiver, ο δέκτης MPEG 4 Crystal audio και στο τσακίρ κέφι ο προβολέας benq w1070 και το subwoofer.

Ήρθε το τηλεχειριστήριο. Το έστησα και δουλεύει καταπληκτικά. Δουλεύω το htpc με το Bluetooth. Επίσης πέρασα τον ενίσχυση μου onkyo, το subwoofer, τον benq w1070 και τον ψηφιακό αποκωδικοποίηση crystal audio. Τα κουμπιά ειναι σε αρκετά καλή και λογική θέση και τα βρίσκεις σχετικά με την αφή ακόμα και σε σκοτάδι.

Το μειονεκτημά του ειναι πως μπορεί να μάθει μέχρι 50 κουμπιά τα οποία αν και ακούγονται αρκετά ειναι λίγα για όλα αυτά που έγραψα και πρεπει ν κανείς επιλογή από τις πιο βασικές λειτουργίες. Κάποιος όμως που έχει λιγότερο εξωτικές συσκευές να ελέγξει δεν θα έχει τέτοιο πρόβλημα.