Unleashed: Apple Event 18/10/21

και το τεστ απο anandtech..

On the GPU side, the GE76 Raider comes with a GTX 3080 mobile. On Aztec High, this uses a total of 200W power for 266fps, while the M1 Max beats it at 307fps with just 70W wall active power. The package powers for the MSI system are reported at 35+144W.

In the SPECfp suite, the M1 Max is in its own category of silicon with no comparison in the market. It completely demolishes any laptop contender, showcasing 2.2x performance of the second-best laptop chip. The M1 Max even manages to outperform the 16-core 5950X – a chip whose package power is at 142W, with rest of system even quite above that. It’s an absolutely absurd comparison and a situation we haven’t seen the likes of.

117493.png

117496.png

In an effort to try to get as much comparable data as possible, I’ve started with GFXBench 5.0 Aztec Ruins. This is one of our standard laptop benchmarks, so we can directly compare the M1 Max and M1 Pro to high-end PC laptops we’ve recently tested. As for Aztec Ruins itself, this is a benchmark that can scale from phones to high-end laptops; it’s natively available for multiple platforms and it has almost no CPU overhead, so the sky is the limit on the GPU font.

126684.png

perfect GPU performance scaling...

126686.png

για τα παιχνιδια τα ειπαμε, μεχρι να βγουν ειδικα γραμμενα για M1 , καλυτερα μια κονσολα.
Τα περισσοτερα τρεχουν μεσω roseta... οποτε εχει νοημα μονο για μεχρι 1080.

126685.png

Last edited by a moderator:
υπάρχει μητρική AMD με 2χ TB3, τη προτείνουν και στο Puget
Gigabyte B550 Vision D-P

Διορθώθηκε το bug σε windows 11, ήταν θέμα χρόνου και τέτοια θέματα, δημιουργούνται και σε mac os με κυκλοφορία νέας έκδοσης λειτουργικού.

Γι'αυτό οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν γίνονται early adopters νέων λειτουργικών μέχρι να σιγουρευτούν ότι λειτουργούν όλα όσα χρησιμοποιούν.

το macbook air M1 εφυγε, το νεο macbook pro 14" ερχεται.
Το θελω για το δρομο, οποτε το 14αρι ηταν μονοδρομος, το απλο μοντελο λογω κοστους (αλλωστε υπαρχει και desktop).

Θελω να δω κυριως την οθονη του....
Καλώς να τα δεχτεις!

Απο Ελλαδα?
Πότε ειναι πρακτικά διαθέσιμο?

Εγώ πάλι είμαι πολύ προβληματισμένος καθώς το μόνιμο πρόβλημα που έχω αγοράζοντας νέο laptop είναι η διάταξη του πληκτρολογίου.
Τα Ευρωπαϊκά Άμαζον θα στέλνουν Γερμανικές , Γαλλικές , κλπ εκδόσεις πληκτρολογίου ενώ εγώ θέλω την standard US.
Λύση μέχρι τώρα ήταν η αγορά από Αμερική εφόσον βόλευε η περίοδος ή το Ντουμπάϊ και η προσθήκη του Apple Care που επέκτεινε την εγγύηση και την έκανε και Global.
Να δω πως θα την παλέψουμε αυτή τη φορά.

QWERTY παρηγγειλα, αλλα μερικους ειδικους χαρακτηρες διαφορετικους... δεν ειχα κι αλλη επιλογη αλλωστε.
Ελλαδα κανεις δε ξερει σιγουρα ακομα.

αλλωστε ειχα πολλα λαπτοπ με περιεργα πληκτρολογια , δεν εχω κανενα θεμα να προσαρμοστω.

QWERTY παρηγγειλα, αλλα μερικους ειδικους χαρακτηρες διαφορετικους... δεν ειχα κι αλλη επιλογη αλλωστε.
Ελλαδα κανεις δε ξερει σιγουρα ακομα.

αλλωστε ειχα πολλα λαπτοπ με περιεργα πληκτρολογια , δεν εχω κανενα θεμα να προσαρμοστω.

Από ποιο Αμαζον το πήρες φίλε;