Unleashed: Apple Event 18/10/21

ο κοσμος δεν εγινε πιο ωραιος επειδη υπαρχει λογικη... κι εγω κυνηγαω μαζι με το εφικτο , και το ωραιο.
Το λιγο πιο τρελλο, αυτο που θα δωσει καποια ωθηση.

το να εμενεις στο παρελθον , επειεδη ειναι πιο βολικο , εμενα μου φαινεται πιο παραλογο κι εμμονικο και καθολου λογικο

Μια ferrari δεν θα ηταν ferrari αν εμοιαζε με skoda.... πως να το κανουμε!
Κι ας ειναι λιγοτερο "βολικη" , ας εχει λιγοτερες ανεσεις ,κλπ...

Τεσπα... περι ορεξεως τα εχουμε πει.
Ο Tim κανει κουμαντο τωρα, καλος λογιστης δε λεω, αλλα παραμενει λογιστης!

Για να στο πω κι αλλιως.... το νεο MBP M1x ειναι αυτο που χρειαζομαι , αλλα δεν το θελω !
Γι αυτο και θα μεινω , προς το παρον , με το Μ1.

ΥΓ.. αν καποιος βεβαια μου κανει χορηγια το νεο MAX δεν θα πω οχι ! :p

Συνήθως όταν πηγαίνεις κάπου για να κάνεις μια παρουσίαση βρίσκεις έτοιμη μια εγκατάσταση, η οποία συνήθως καταλήγει σε ένα καλώδιο HDMI.

Οπότε χρειαζόσουν dongle.

Μας έχει συμβεί άπειρες φορές αυτό στην δουλειά να πάμε για παρουσίαση με Mac book ή απλά να τύχει να πρέπει να δείξουμε κάτι σε μεγάλη οθόνη και φυσικά υπάρχει μόνο Hdmi ή και απλό vga!!! Τι καντήλια έχουμε ρίξει δεν λέγεται, και ψάχνουμε μετά κανένα Windows laptop να κάνουμε την δουλειά, οπότε το HDMI δεν είναι απλά απαραίτητο είναι MUST και ντροπή να μην το έχει κάθε Laptop και είμαι απόλυτος σε αυτό!!

Υ.Γ. Μην πω ότι χρειάζεται ακόμα και το VGA και με πάρουν με τις πέτρες!!χαχα

αυτο σου συνεβη γιατι απλα αρνηθηκες να αλλαξεις νοοτροπια!
Εγω πχ οπως ειπα δεν ειχα ποτε θεμα.

Οταν βγηκαν τα mbp με usb , απλα αλλαξα ολα μου τα καλωδια κλπ σε αντιστοιχα με usb c/thunderbolt
Οπως παλιοτερα ειχα ενα hdmi -> hdmi , ετσι και τωρα εχω ενα usb c -> HDMI , απλα πραγματα.

Αλλα ετσι ειναι , το αντιμετωπιζω καθε μερα με παρομοιους συναδελφους που αρνουνται τα παντα που τους "ξεβολευουν"....

Yg... αν σκεφτονατν ολοι ετσι, ακομα θα ειχαμε micro usb , επειδη ολοι το εχουν, cd rom επειδη ολοι ειχαν ενα κλπ
Δεν παει ετσι μπροστα ομως το πραγμα.
Μενει στασιμο... σαν τα Windows :p
Λογω "συμβατοττητας "!

Αυτο που σιχαινομαι δηλ. ποιο πολυ απ ολα!

• Like
Reactions: leonkoum
αυτο σου συνεβη γιατι απλα αρνηθηκες να αλλαξεις νοοτροπια!
Εγω πχ οπως ειπα δεν ειχα ποτε θεμα.

Οταν βγηκαν τα mbp με usb , απλα αλλαξα ολα μου τα καλωδια κλπ σε αντιστοιχα με usb c/thunderbolt
Οπως παλιοτερα ειχα ενα hdmi -> hdmi , ετσι και τωρα εχω ενα usb c -> HDMI , απλα πραγματα.

Αλλα ετσι ειναι , το αντιμετωπιζω καθε μερα με παρομοιους συναδελφους που αρνουνται τα παντα που τους "ξεβολευουν"....

Yg... αν σκεφτονατν ολοι ετσι, ακομα θα ειχαμε micro usb , επειδη ολοι το εχουν, cd rom επειδη ολοι ειχαν ενα κλπ
Δεν παει ετσι μπροστα ομως το πραγμα.
Μενει στασιμο... σαν τα Windows :p
Λογω "συμβατοττητας "!

Αυτο που σιχαινομαι δηλ. ποιο πολυ απ ολα!

Θεωρητικά ωραία τα λες, ρομαντικά. Όμως αν ο pro έχει ήδη ενα setup με πχ ακριβό hdmi καλώδιο, θα τους πεις να το ξηλώσει;

κι εγω pro ειμαι Τακη και με ακριβα καλωδια...

Εχω εντελως αλλη αποψη, αυτη της παλιας Apple.
Οσοι πιστοι προσελθετε, οι υπολοιποι απλα προσπεραστε!

Τεσπα... δεν εχει νοημα η κουβεντα, η Apple ακολουθει πια το δρομο που οριζει το marketing
Εγω απλα το σιχαινομαι...εστω κι αν ειναι απαραιτητο.

ο κοσμος δεν εγινε πιο ωραιος επειδη υπαρχει λογικη... κι εγω κυνηγαω μαζι με το εφικτο , και το ωραιο.
Το λιγο πιο τρελλο, αυτο που θα δωσει καποια ωθηση.

το να εμενεις στο παρελθον , επειεδη ειναι πιο βολικο , εμενα μου φαινεται πιο παραλογο κι εμμονικο και καθολου λογικο

Μια ferrari δεν θα ηταν ferrari αν εμοιαζε με skoda.... πως να το κανουμε!
Κι ας ειναι λιγοτερο "βολικη" , ας εχει λιγοτερες ανεσεις ,κλπ...

Τεσπα... περι ορεξεως τα εχουμε πει.
Ο Tim κανει κουμαντο τωρα, καλος λογιστης δε λεω, αλλα παραμενει λογιστης!

Για να στο πω κι αλλιως.... το νεο MBP M1x ειναι αυτο που χρειαζομαι , αλλα δεν το θελω !
Γι αυτο και θα μεινω , προς το παρον , με το Μ1.

ΥΓ.. αν καποιος βεβαια μου κανει χορηγια το νεο MAX δεν θα πω οχι ! :p
Γιαυτο και ανέφερα την τέχνη. Άλλο τέχνη άλλο καταναλωτικά προϊόντα.

Για μένα συγχέεις το ωραίο με τον κόσμο τη λογική και την τέχνη. Σεβαστό αλλά δεν συμφωνώ.

Εξάλλου ο αυτοσκοπός όπου κάθε χρόνο βλέπαμε λεπτότερα και ελαφρύτερα, που ονομάζεις καινοτομία, καταντά μανιέρα, δηλ κάθε χρόνο το ίδιο πράγμα. Ήδη κάθε χρονιά ήξερες ότι κάθε iphone, mac κτλ θα είναι ελαφρύτερο και λεπτότερο.

Για να υπάρχουν μοντέρνες καινοτομίες πρέπει να έρχεσαι αντιμέτωπος με το παρελθόν και να προτείνεις νέες ιδέες και λύσεις που δεν υπάρχαν έως τότε.

Μαζί σου αν θέλεις κάτι ωραίο και τρελό αλλά δεν θα είναι για επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν την δουλειά τους πιο εύκολα. Αν αυτό το ωραίο και τρελό διευκολύνει την εργασία ενός επαγγελματία φυσικά και θα είναι μαζί της ο κάθε επαγγελματίας.

Άλλο τα luxury, concept car, φόρμουλα 1 και άλλο τα επαγγελματικά αυτοκίνητα για μετακινήσεις.

Ας βγάζει ένα concept Mac laptop και ένα που θα το ονομάζει pro και θα διευκολύνει τους επαγγελματίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και design. Όχι όμως το αντίθετο.

Είναι σαν να μου λες ότι θα φορούσες ρούχα από μια επίδειξη μόδας ενός καινοτόμου σχεδιαστή που οδηγεί τις εξελίξεις για να πας στη δουλειά σου. Μακάρι να σε δω στους δρόμους με ρούχα του, προσωπικά θα σε επικροτώ χωρίς ίχνος ειρωνίας, για το θάρρος, το καλό σου γούστο και την υπομονή επειδή λογικά θα είναι αρκετά άβολα.

ΥΓ μακάρι να είχα και εγώ στην άκρη κάποια χιλιάρικα και να στο έπαιρνα δώρο το 16 max.

δεν ειναι αναγκη να συμφωνουμε ... αυτο ειναι αλλωστε το ωραιο, να διαφωνεις και να επιλεγεις!

Θα ηθελα παντως να τα δω συντρομα απο κοντα, μηπως και μ αρεσουν , γιατι στις φωτο κατι δεν μου καθεται καλα!

ΥΓ... καντε εναν ερανο για το MAX :p

Last edited:
  • Like
Reactions: vadergr
κι εγω pro ειμαι Τακη και με ακριβα καλωδια...

Εχω εντελως αλλη αποψη, αυτη της παλιας Apple.
Οσοι πιστοι προσελθετε, οι υπολοιποι απλα προσπεραστε!

Τεσπα... δεν εχει νοημα η κουβεντα, η Apple ακολουθει πια το δρομο που οριζει το marketing
Εγω απλα το σιχαινομαι...εστω κι αν ειναι απαραιτητο.
Ίσα ίσα που οι ιδέες του Ive που γουστάρεις έρχοταν σε απόλυτη συμφωνία με το μάρκετινγκ. Αυτός τα έκανε λεπτότερα και το τμήμα μάρκετινγκ έτριβε τα χέρια του γιατί θα υπήρχαν και άλλα έσοδα από τους τα παρελκόμενα που θα χρειαζόταν κάθε επαγγελματίας για να δουλέψει όπως έπρεπε.

Τώρα απλά βάλανε μερικά και αύξησαν την τιμή.

μονο που δεν ακολουθουσε το μαρκετιγκ... το μαρκετιγκ ακολουθουσε αυτον!

Γι αυτο εφαγε πορτα αλλωστε... βαλανε το χερι τους οι λογιστες... και τα πραγματα δεν θα ειναι ποτε οπως τα θυμαμαι.

Δεν πειραζει...ολα αλλαζουν.

• Like
Reactions: dimitris777
δεν ειναι αναγκη να συμφωνουμε ... αυτο ειναι αλλωστε το ωραιο, να διαφωνεις και να επιλεγεις!

Θα ηθελα παντως να τα δω συντρομα απο κοντα, μηπως και μ αρεσουν , γιατι στις φωτο κατι δεν μου καθεται καλα!

ΥΓ... καντε εναν ερανο για το MAX :p
Αν βάλει κάθε μέλος του φόρουμ εδώ από 1€ δεν βγαίνει το ποσό;

Αλλά θα κάνεις κανάλι στο YouTube και θα κάνεις το απόλυτο αναλυτικό review. Με benchmark σε επαγγελματικά apps κ.α.

μονο που δεν ακολουθουσε το μαρκετιγκ... το μαρκετιγκ ακολουθουσε αυτον!

Γι αυτο εφαγε πορτα αλλωστε... βαλανε το χερι τους οι λογιστες... και τα πραγματα δεν θα ειναι ποτε οπως τα θυμαμαι.

Δεν πειραζει...ολα αλλαζουν.

Μαζί χέρι χέρι ήταν. Ο ένας διευκόλυνε τον άλλο.

Τι να πει και ο λαϊκός κινηματογράφος που βάλανε χέρι οι λογιστές και θα βλέπουμε σχεδόν αποκλειστικά (αναφερόμενος σε ταινίες με μεγάλο budget) marvel μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

Last edited by a moderator:
Αν βάλει κάθε μέλος του φόρουμ εδώ από 1€ δεν βγαίνει το ποσό;

Αλλά θα κάνεις κανάλι στο YouTube και θα κάνεις το απόλυτο αναλυτικό review. Με benchmark σε επαγγελματικά apps κ.α.
καλη ιδεα...

Τι να πει και ο λαϊκός κινηματογράφος που βάλανε χέρι οι λογιστές και θα βλέπουμε σχεδόν αποκλειστικά (αναφερόμενος σε ταινίες με μεγάλο budget) marvel μέχρι να σβήσει ο ήλιος!
γι αυτο βλεπουμε τα παλια!

BLADE RUNNER μεχρι να σβησει ο ηλιος! :p

Μαζί χέρι χέρι ήταν. Ο ένας διευκόλυνε τον άλλο.

Για αυτό δεν τα βλέπω πια, το έκοψα το άθλημα με τις super heroes ταινίες, πόσες ακόμα να δούμε?? Κουράστηκα τα ίδια και τα ίδια, Ούτε ευρώ από εμένα ξανά σε Marvel κλπ.

Αχ, αυτά να μην έγραφες…
Ψεκασμενος ή ψέκα για συντομία, λέγομαι.
Μη ντρέπεσαι να το γράψεις. :)

Φαντάζομαι θα έχεις δει την ιστορία των υπολογιστών, έχει και στο YouTube μερικά βίντεο. Αν τα είδες ή διάβασες από κάπου αλλού, τι συμπέρασμα έβγαλες;

Ότι ξαφνικά μια μέρα ο Bill και ο Steve μέσα από τα γκαράζ τους καινοτόμησαν;

Όπως ακριβώς και ο τιτάνας Jeff? Από το γκαράζ του με χαρτζιλίκι από τους γονείς 250.000$ για να ξεκινήσει μια επιχείρηση.

Όλοι αυτοδημιούργητοι, πρωτοπόροι και genius!

• Like
Reactions: Gojakla
Ο βασικός λόγος , πέρα από τη πλάκα, που θα ήθελα το νέο mbp είναι η οθόνη.

Έχοντας δει την αντίστοιχη στο ipad , θα ήταν μεγάλη αναβάθμιση απο αυτή που έχω τώρα.

Ειδικά για hdr editing / viewing…. Και μαζί με τα 120 hz θα είναι τρομερή εμπειρία!

Last edited:
  • Like
Reactions: takisot
Ενδιαφέρον κουβέντα!
Ο Ive είναι "θρησκεία". Όπως και ο Cue, ο Schiller..

Ο Cook όντως είναι λογιστής, που μην ξεχνάμε, τον επέλεξε ο ίδιος ο Jobs με επιμονή!

Οι ρομαντικές εποχές που ζήσαμε επι Jobs και πιο παλιά, πέρασαν. Σήμερα πρέπει να τρέξεις. Σε κυνηγάνε πλέον πολλοί. Γνώμη μου ,ο Tim μια χαρά το πάει. Θα φύγει σύντομα όμως.
Η φιλοσοφία της apple δεν έχει αλλάξει και μ αρέσει. Γι αυτό και τα "ακουμπάμε", εκτός από design και OS..

Ο βασικός λόγος , πέρα από τη πλάκα, που θα ήθελα το νέο mbp είναι η οθόνη.

Έχοντας δει την αντίστοιχη στο ipad , θα ήταν μεγάλη αναβάθμιση απο αυτή που έχω τώρα.

Ειδικά για hdr editing / viewing…. Και μαζί με τα 12@ hz θα είναι τρομερή εμπειρία!

Η οθόνη πράγματι είναι φοβερή άλλα μικρή, θα ήθελα μια 27αρα τέτοια για το γραφείο μου!!! Ειδικά η 14αρα σαν gameboy είναι!! Πραγματικά πως κόσμος κάνει σε τέτοιο μέγεθος οθόνης δουλειά και μάλιστα και editing!!, τι να πω τους βγάζω το καπέλο!!

εδω κανω editing στο iphone και στο ipad !

Μια χαρα κανεις στη 14αρα (και στη 13αρα που εχω τωρα).
Αν θελω το συνδεω και στη μεγαλη οθονη βεβαια στι σπιτι, αυτο κανουν αλλωστε οι περισσοτεροι με τα φορητα τους για δουλεια.

αλλα οπως ειπαμε, δεν τα παιρνεις για βασικο μηχανημα , αλλα on the go.
Ειδικα εξω δεν ειναι κατι φοβερο με τουςμισθουν που εχουν... τα εχουμε ξαναπει.

Εδω βεβαια, ισως το σκεφτομουν για βασικο μηχανημα και συνδεση με τις 2 οθονες που εχω....και να δωσω το desktop !
Αν δει καποιος καλο HDR σ αυτες τις οθονες, μετα ολες οι αλλες (εκτος OLED) φαινονται παιχνιδακια.

Κράτα το σταθερό για παιχνίδια κτλ

Διαβασα το HDMI είναι το 2.0 και όχι το 2,1

Δυστυχώς ναι. Μέχρι 4κ/60.
Για περισσότερα μόνο μέσω tb4.
Να δούμε κ η SD reader μην είναι καμιά αρχαιολογία ..