Unleashed: Apple Event 18/10/21

Κράτα το σταθερό για παιχνίδια κτλ
εχω xbox kai ps5 γι αυτα!

Οι τιμές Ευρώπη ειναι κλοπή σε σχέση με την άλλη όχθη.
παντα ετσι ηταν , κι αν βαλεις και τους μισθους... αστα!

Δυστυχώς ναι. Μέχρι 4κ/60.
Για περισσότερα μόνο μέσω tb4.
Να δούμε κ η SD reader μην είναι καμιά αρχαιολογία ..
εγω εχω πολλα usb c / thunderbolt αξεσουαρ , οποτε δεν με απασχολει .

Μονο την οθονη λιγουρευμαι...

Last edited by a moderator:
250 ευρω καπελο στην Ελλαδα για το πι μικρο base model 14 "!
Θα ξεκιναει απο 2500 , 250 ευρω πανω απο το Γερμανικο....

155, όχι 250 (με βάση τα παραπάνω νούμερα).

Υπάρχει η γνωστή διαφορά ΦΠΑ (που μάλλον δεν θα γίνει κατανοητή ποτέ :LOL: )

Ψεκασμενος ή ψέκα για συντομία, λέγομαι.
Μη ντρέπεσαι να το γράψεις. :)

Φαντάζομαι θα έχεις δει την ιστορία των υπολογιστών, έχει και στο YouTube μερικά βίντεο. Αν τα είδες ή διάβασες από κάπου αλλού, τι συμπέρασμα έβγαλες;

Ότι ξαφνικά μια μέρα ο Bill και ο Steve μέσα από τα γκαράζ τους καινοτόμησαν;

Όπως ακριβώς και ο τιτάνας Jeff? Από το γκαράζ του με χαρτζιλίκι από τους γονείς 250.000$ για να ξεκινήσει μια επιχείρηση.

Όλοι αυτοδημιούργητοι, πρωτοπόροι και genius!

Δεν είπα ότι είσαι ψεκας, απλά εκτός τόπου και χρόνου. Άκου δεν είναι καινοτόμοι ο Jobs & ο Gates, που χάρη σε αυτούς μεταμορφώθηκε η ζωή όλου του πλανήτη…
Τεσπα, βαριέμαι τις αμπελοφιλοσοφίες, ειδικά όταν είναι off topic, όποτε το αφήνω εδώ.

• Like
Reactions: GKalantas
Γερμανια εχει 2250 κι εδω εχει 2500... αρα 250 ευρω διαφορα.
Πάμε πάλι (για νιοστή φορά ;) ):

Αμερική: ΦΠΑ 0% (τυχόν πολιτειακοί φόροι είναι καπέλο στις τιμές που αναφέρει η Apple USA).

Γερμανία: ΦΠΑ 19%

Ελλάδα: ΦΠΑ 24%

Διαφορά Αμερικής - Γερμανίας (λαμβάνοντας υπόψιν και την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμια): 10% (την οποία πάντα αφήνουν για να καλύπτουν συναλλαγματικές διακυμάνσεις - καλώς ή κακώς αυτή είναι η πολιτική των εταιριών).

Ελλάδα περιπου 7% ακριβότερη από Γερμανία. Το γιατί είναι αλλη ιστορία (έξτρα φόροι, μικρή αγορά κλπ).

Αυτά, για να μην ψάχνετε παντού ''δράματα''. Είναι απλά μαθηματικά (για όποιον ξέρει και δεν βαριέται να τα κάνει). ;)

ΥΓ Τα παραπάνω χωρίς να σημαίνει ότι ''δικαιολογώ'' καμία (από τις μικρές 7-10%) διαφορά. Απλά τις κατανοώ.

οποιος μπορει να το φερει απο ΑΜερικη συμφερει πολυ.... παλιοτερα το εκανα συχνα, τωρα μου ειναι λιγο δυσκολο.

Εκει βρισκεις ακρες να παιρνεις οτι θες χωρις φορους (υπαρχουν πολλες πολιτιες που το κανουν αυτο, ετσι το εκανα παλιοτερα).
Πρεπει να εχεις καποιο γνωστο ομως να στο φερει...

Εκει το βασικο 14αρι βγαινει στα 1700 ευρω!

δεν μ αφορα... τη διαφορα κοιταω.
ΑΝ το παρω, απο εκει θα το παρω...
Εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις....

Αν το πάρεις από ''εκεί'', δεν θα το πάρεις στην τιμή που βλέπεις εκεί αλλά με ένα +5% που είναι η διαφορά του Ελληνικού με τον Γερμανικό ΦΠΑ την οποία κάθε νόμιμο Γερμανικό μαγαζί είναι υποχρεωμένο να χρεώσει όταν στείλει Ελλάδα (αλλιώς παρανομεί).

Από εκεί και πέρα, πάλι θα σου βγει περίπου 150 Ε φτηνότερα (μείον τα μεταφορικά) από Ελλάδα.

Αν και αυτό δεν σε αφορά, δικαίωμα σου, προφανώς (αλλά λαβέ υπόψιν ότι αν όλοι αγοράζουμε από Γερμανία και δεν στηρίζουμε την Ελληνική αγορά, δεν πρέπει να μας κάνει και τόσο εντύπωση μετά γιατί δεν βρίσκουμε δουλειά ή γιατί οι μισθοί είναι χαμηλοί κλπ).

ΥΓ Τα παραπάνω χωρίς καμία διάθεσης ''νουθεσίας''. Just food 4 thought.

• Like
Reactions: GKalantas
τα εχουμε ξαναπει αυτα.... παμε παρακατω.
Τα έχουμε ξαναπεί αλλά επειδή δεν είναι κατανοητά (όπως φαίνεται από όσα λανθασμένα γράφτηκαν), τα ξαναλέμε.

Καλό είναι να διορθώνουμε και όχι απλά να ''πηγαίνουμε παρακάτω''.

Το 16άρι Max, στο Amazon.de 3845€. Ελλάδα 4200. Αν τα αποφορολογήσεις απο Γερμανια βγαίνει 3200 περιπου 200 παραπάνω απο θα κόστιζε Αμερικη (3500$~3000€)

Άμα έχεις και από φορολόγηση, μια χαρά τιμή είναι ….

Έχεις link?
Δεν δίνει τη δυνατότητα για max cpu gpu στο 14αρι…. Μόνο στο 16αρι.

Το ίδιο και στην ελληνική αντιπροσωπεία , περίεργο.

Last edited:
Το 16άρι Max, στο Amazon.de 3845€. Ελλάδα 4200. Αν τα αποφορολογήσεις απο Γερμανια βγαίνει 3200 περιπου 200 παραπάνω απο θα κόστιζε Αμερικη (3500$~3000€)

Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να αποφορολογήσεις στην Αμερική όμως. Με το κλειδί στο χέρι, στη δικιά μου Πολιτεία βγαίνει $3743.