Unraid Home Server

Ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες. Ξεκαθαρίζει το τοπίο σιγά σιγά.εχω κ ένα synology 212j οπότε σκέφτομαι ότι ίσως ήταν ευκολότερο να κάνω mount τα folders του unraid κ να τα βλέπω μέσα απο το web ui του synology. Σε φόρουμ διάβασα ότι γενικά δεν προτείνουν να αφήνουμε unraid boxes εκτεθειμένα στο νετ..ίσως πάλι είναι υπερβολικοί με αυτά που λένε... Δεν ξέρω... Ετσι κ αλλιώς δεν με ενδιαφέρει remote management, αλλα μόνο να βλέπω τα αρχεία μου.

ε, τοτε και μεσω ftp νομίζω γινεται..... παντως το Plex ειναι κορυφη οπου και αν βρισκεσαι....τωρα για τα υπολοιπα αρχεια δεν σου κανει κατι σαν skydrive?

εγω θελω να βρω χρονο να δοκιμάσω VirtualBox http://lime-technology.com/forum/index.php?topic=25099.0 http://lime-technology.com/forum/index.php?topic=25715.30 εχω μια αδεια που περισσεύει...... σε συνδυασμό με xbmc ....... :firstprize:

Last edited:
naxian;1056712530τωρα για τα υπολοιπα αρχεια δεν σου κανει κατι σαν skydrive?[/QUOTE said:
Το skydrive ανεβαζει σε σερβερ κ μετα τα κατεβαζεις απο εκει, ετσι δεν ειναι; κατι σαν dropbox νομιζω. Δεν θελω να υπαρχουν τα αρχεια μου εκτος του ελεγχου μου, για αυτο κ δεν το προτιμω για φωτογραφιες π.χ.

Μπορείς να δεις το unraid από skydrive αλλά πρέπει να υπάρχει ανοικτό pc με win7 στο lan.
Και σε αυτό το pc να έχεις κάνει mapped τους shared folders του unraid.
Βασικά το skydrive βλέπει απευθείας το pc με win7 και οτιδήποτε έχει δικτυωθεί/συνδεθεί με αυτό.
Υπάρχει κάτι παρόμοιο για unraid μόνο;

naxian θέλω να βάλω το plex αλλά δεν μπαίνει στην stable (4.7)
Πότε επιτέλους θα βγάλουν την καινούργια; (βρισκόμαστε στην 11η rc!)

Last edited:
βαλε την αφοβα solid rock ο λογος που ειναι ακομα ετσι δεν εχει να κανει με το unraid,αλλα με το ιδιο το λινουξ και ειναι καποια θεματα για καποιες sas controlers οπως εχω εγω π.χ απο υπνο, s3 δεν ξυπναει ο server... ειχα ποιο παλια μπετα εκδοση για τους πειραματισμους δεν ειχα χασει ποτε τιποτα μηδεν προβλημα.... και εγω θελω να βρω τον χρονο για αναβαθμιση στον main sever στην 5 ;)

merci για το τιπ:a0210: με το skydrive ...απο τοτε που τα σεταρισα ολα δεν μπαινω συχνα στο φορουμ του unraid

Last edited:
Καλησπερα, ακολουθησα τον οδηγο στην πρωτη σελιδα και ο server δουλεψε τελεια, τωρα αντιμετωπιζω προβλημα στην δημιουργια bootable usb. Εχω δοκιμασει τουλαχιστον 5 διαφορετικα stickακια διαφορετικων κατασκευαστων και παντα οταν τρεχω το make bootable μου βγαζει error: volume label must be unraid (προφανως και στο φορματ εχω δωσει ονομα UNRAID). Καμια ιδεα;;

Ο σερβερ δουλεύει, αλλά δεν έχεις φτιάξει καν το usb? Κάτι δεν κολλάει....

Δικο μου λαθος δεν το εγραψα σωστα, εφτιαξα εναν σερβερ πειραματικα με παλιους δισκους ο οποιος δουλεψε τελεια, τον αποσυνδεσα και τωρα που ξαναπροσπαθησα δεν μπορουσα να κανω το stickακι bootable (το ιδιο που χρησημοποιησα και την 1η φορα).
Η λυση στο προβλημα μου τελικα ηταν οτι οταν εκανα φορματ το stickακι του εδινα μεν το ονομα UNRAID αλλα σε ελληνικα windows ενω για καποιον ανεξηγητο λογο θελει σε αγγλικα.

Εχει στήσει κάνεις τον Squeezebox server (logitech media server πλεον);
Ενώ κλείνω το Touch, ο δίσκος από το array που έχει τη μουσική δεν κάνει spin down αλλά συνεχίζει να προσθέτει reads, όπως φαίνεται στα statistics της αρχικής σελίδας του unraid. Τι μπορεί να φταίει; τι τον κρατάει απασχολημένο;

Το ειχα βαλει δοκιμαστικα για να δω απλα οτι δουλευει...Δεν ειχα ασχοληθεί γιατι δεν εχω αναγκη για το συγκεκριμένο .......
Έρχεται το unraid ευρωπη http://lime-technology.com/forum/index.php?topic=30570.0 ......
Καποια στιγμη να γραψω για την εκδοση 5 αν υπαρχει ενδιαφερον και για καποιες καινουργιες λειτουργίες.... (το πηρα αποφαση να αναβαθμίσω τον main server απο την 4.7 στην 5 :) ) . Παντως 2 χρονια τωρα δεν εχει κανει κιχ... Προσφατα ενας 500αρης μου αφησε χρονους, εβαλα εναν 2 tb , ολα τα δεδομενα και παλι πισω..... Γενικοτερα απροβληματιστη λειτουργια, χωρις πολλα φρου φρου και αρωματα.

Εδω φαινεται και το rebuild(απο δισκο που εφαγε τα ψωμια του, 7 χρονια τον ειχα περιπου) στην εκδοση 5 ποια ....(για οσους παραπονιόντουσαν για το σπαρτιατικο μενου της 4.7 )

unraidd.jpg

31 χρήστες unraid (άδειες χρήσης) σε όλη την Ελλάδα :-D

sent from my ZTE

31 χρήστες unraid (άδειες χρήσης) σε όλη την Ελλάδα :-D

sent from my ZTE

Λογικό, αφού δεν υπάρχει διαφημιστική προώθηση και ακόμη και κάποιος που ψάχνει στο δίκτυο να ενημερωθεί για NAS μόνο απο σπόντα θα βρεθεί για να ενημερωθεί για το unraid.

Λίγοι και καλοί! :ernaehrung004:

Άμα φτιάχνανε έναν εύκολο wizard εγκατάστασης (for dummies) σίγουρα θα ειχε περισσότερους. Γενικά τέτοιου είδους υλοποίησεις, αν θέλουνε δημοτικότητα, θα πρεπει να επενδυςουν σε ενα εύχρηστο, εύκολο και καλαίσθητο UI.

Λίγοι και καλοί! :ernaehrung004:

Συμφωνώ.. Επειδή είναι και η δουλειά μου τα δίκτυα και οι servers γενικά, το να στήσεις έναν data server, θα πρέπει να έχεις και τις γνώσεις της μετέπειτα συντήρησης, αναγνώρισης προβλημάτων, επίλυσης αυτών, και κάποιες βασικές γνώσεις command line κυρίως σε Linux, όπως και κάποιες βασικές γνώσεις δικτύων.. Ειδικά για το unRAID όμως θα έλεγα ότι είναι πολύ εύκολα τα πράγματα σχετικά με τα παραπάνω.. Δηλαδή με ελάχιστες γνώσεις μπορεί κάποιος να στήσει ένα unRAID box.. Αν δεν γνωρίζει ουτε αυτές τις ελάχιστες γνώσεις, τότε δεν τίθεται λόγος για τέτοια υλοποίηση. Μπορεί να αγοράσει έναν WD έτοιμο NAS να κάνει τη δουλειά του..

Άμα φτιάχνανε έναν εύκολο wizard εγκατάστασης (for dummies) σίγουρα θα ειχε περισσότερους. Γενικά τέτοιου είδους υλοποίησεις, αν θέλουνε δημοτικότητα, θα πρεπει να επενδυςουν σε ενα εύχρηστο, εύκολο και καλαίσθητο UI.

Το δοκίμασες και σου φάνηκε δύσκολο;;; Αν ναι που ακριβώς ήταν η δυσκολία;; Ο οδηγός υπάρχει αυτός που έγραψα, ο επίσημος http://lime-technology.com/wiki/index.php/UnRAID_Wiki. Γενικότερα έχουν το καλύτερο φόρουμ σε υποστήριξη που έχω συναντήσει... (όχι σαν κάτι μ@κ@κες πχ στο Fedora)
Το UI είναι λιτό και όμορφο πλέον... Ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός... ;-)
Εμενα πάντως μου φάνηκαν πολλοί να πω την αλήθεια 31 χρήστες (δεν είμαστε συνηθισμένοι να πληρώνουμε software, και Λίνουξ που το θεωρούν έτσι και αλλιώς τσάμπα)
Όπως και να έχει ότι βολεύει τον καθένα... Εγώ πάντως 2 χρόνια είμαι απόλυτα ικανοποίημενος και προτιμώ να πληρώσω το software μια φορά,(και να διαλέξω εγώ το hardware) παρά κάθε φορά που αγοράζω ένα έτοιμο ανεμικο nas με παλιό hardware..... Να πληρώνω ξανά και ξανά software και hardware...

Sent from my my Nexus 7

Last edited: