Upgrade/Puzzle Path

vinjun7

New member
7 June 2010
81
Καλησπέρα σας,

Είναι αρκετός καιρός που ψάχνω να βρώ την βέλτιστη λύση για την αλλαγή/βελτίωση/προσθήκη που θα ήθελα να κάνω στο σύστημα μου.

Ειδικότερα :
Έχω έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή (plinius 9200 με ht pt) και έναν av yamaha (RX-V661 ,hdmi 1.2, burr brown dacs)
Η πηγή είναι το τελευταίο που είχα αφήσει στην αλυσίδα απλά θα προσθέσω πως αυτή την στιγμή έχω το mede8er 1000x3d & PS3 fat για ταινίες (παιχνίδια μπααα.. τελικά έχει χρησιμοποιηθεί μόνο με παρέα για το buzz!),
και για μουσική ακούω απο ένα vaio/foobar ή macair/audirvana με το audioquest dragonfly.

Όλα ok αλλά έχω 3 προβλήματα:
1. Θα ήθελα μία πιο σταθερή λύση dac ώστε να μη χρειάζεται να στήνω το vaio κ.λπ.
2. Κάτι δεν μου κολλάει με τον ήχο σε μερικές ηχογραφήσεις. Σε άλλες λίγο τσιριχτές (Συνδυασμός macair/audirvana/dragonfly/plinius) σε άλλες λίγο μουντές?!? (vaio/foobar/dragonfly/plinius).
Όταν έπαιζα PCH C200->Yamaha->Plinius ως τελικός δεν με χάλαγε κάτι.
3. Θα ήθελα να streamάρω δικτυακά την μουσική (τώρα το κάνω με το MonkeyMote ή με το Synology DS Audio μέσω του Mede8er)
Δεν μπορεί, θα υπάρχει χρυσή τομή.
Κυρίως ακούω απο ακουστικά όπου πρόσφατα αγόρασα τα HiFiMan 400 όπου το συγκεκριμένο κεφάλαιο νομίζω πως το έκλεισα και ησύχασα είτε στον foobar είτε στον audirvana συνδυασμό με το dragonfly πάντα.

Ποιος είναι ο προβληματισμός μου λοιπόν.
Να προτιμήσω κάποιον καινούριο avr (πχ Yamaha RX-A1030, Denon X3000 κ.λπ.);
Ώστε να κουμπώσω και τα mede8er & PS3 (τώρα τα έχω με ψηφιακές)
και θα streamάρω στους av;

Να προτιμήσω ένα DAC; (πχ TEAC UD-501, έχω αποκλείσει όλα τα υπόλοιπα για διάφορους λόγους)
Στο οποίο θα μπορούσα να συνδέσω ένα απλό nuc με foobar,
dsd, balanced outs.

Ή μήπως η καλύτερη ενδιάμεση λύση είναι το Oppo 105;
Το οποίο ίσως να είναι η καλύτερη λύση αλλά δεν έχω βγάλει άκρη εάν μπορώ να streamάρω χωρίς προβλήματα flac αρχεία,
(Το αναφέρω για όσα έχουν καταγραφεί σε διάφορα forum)
είτε μέσω usb απο pc είτε μέσω DLNA (πχ Synology DS Audio).

Μπορεί να φαίνονται ως άσχετες λύσεις μεταξύ τους αλλά όλες έχουν περίπου το ίδιο κόστος με μοναδική ίσως υπέρβαση το oppo.
(Yamaha ~1200 +-, nuc + Teac ~1200 +-, Oppo 1400 )
Το σίγουρο είναι πως το συνολικό budget είναι τα ~1200 με "ψυχολογικό" όριο τα ~1400 .

Sorry εάν το thread είναι σε άσχετη κατηγορία, αλλά και που να πρωτομπεί;

Last edited:
Ρωτάς κάμποσα.

streamάρισμα μέσω δικτύου στους AVR ασύρματα ή ενσύρματα; Κι εκεί υπάρχουν διαφορές. Μέσω USB ή μέσω USB DAC που έχουν μόνο οι ακριβοί; Γιατί για bit perfect με τους άλλους τρόπους.... χμμμμ!

Σε μια πλατφόρμα του oppo 103 πάντως που δοκίμασα γίνεται να παίξεις μέσω δικτύου αυτά που θες. Και DSD εννοώ και ως DMR και ως DMP, με καλύτερα αποτελέσματα από τους AVR που έχουν ανάλογες δυνατότητες. Σε AVR μέσω δικτύου μόνο σε ONKYO έχω δει να streamάρεται DSD, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις όπως ο Pioneer SC-LX87 που μέσω USB δέχεται DSD 128, μέσω USB DAC DSD 64 αλλά και 32bit pcm, και μέσω δικτύου καθόλου DSD.
Για να μην πω πως πολλές φορές είναι κάπως στριφνοί ως Media player οι ίδιοι, να ελέγχεις τις βιβλιοθήκες σου από τους ίδιους δηλαδή.

Όντως ρωτάω πολλά.

Ασύρματα προς το παρόν (το οποίο μου παίζει αρκετά καλά και σταθερά με αρκετό bandwidth προς το παρόν).
Αλλά δεν αποτελεί κριτήριο γιατί σκέφτομαι να το γυρίσω ενσύρματα με bridged routers (έναν στο "rack" και έναν στην τηλεφωνική γραμμή)

USB DAC εννοούσα.
Για τον pio 87 τον κοίταζα αλλά ξεφεύγει αρκετά απο τα χρήματα που θέλω να διαθέσω και και για αυτό που θέλω να κάνω.
Το setup μου για το home theater είναι 5.1 και δεν νομίζω να το αλλάξω για πολύ καιρό (χρόνια). Άντε βαριά να γίνει κάποια στιγμή 7.1

Σχετικά με το πως χειρίζονται τις βιβλιοθήκες τους, για αυτό ζητάω την πολύτιμη γνώμη όλων σας.
Στο foobar με εξυπηρετεί αρκετά (όταν ακούω με ακουστικά) το πώς μπορείς να διαχειριστείς μαζικά τα tags των αρχείων ή ακόμα και το μαζικό rename βάσει των tags.

Το USB DAC, προυποθέτει ενισχυτή που να το έχει (πανάκριβοι για την ώρα) και προυποθέτει επίσης σύνδεση με USB ενσύρματη προφανώς, αλλά και τον driver της κάθε εταιρίας. Αλλιώς μένεις στα 48KHz.

Πάμε παρακάτω. streaming ασύρματο κατ' ευθείαν σε AVR, έχω δει τουλάχιστον σε ό,τι έχω δοκιμάσει, τους Onkyo λιγότερο στρυφνούς. Εννοώ ότι βλέπουν κατ' ευθείαν τα αρχεία που έχεις αποθηκευμένα στο pc του δικτύου η το NAS. Σε άλλους χρειάζεται πχ. στο foobar, να έχεις κάνει μια λίστα στον uPnP controller για να τα δεί και να τα παίξει. Εννοείται ότι από το PC ο χειρισμός είναι λιγότερο στρυφνός.
Παίζουν και DSD ασύρματα. Κανέναν άλλον για την ώρα δεν έχω δει να το κάνει μέσω δικτύου, μένουν όλοι στα flac ή wav 192KHz.
Στην πλατφόρμα του oppo 103 που βασίζεται το Electrocompaniet EMP 3 που δοκίμασα, είδα ότι και αυτό παίζει DSD μέσω δικτύου.
Συνεπώς δε βλέπω κανένα λόγο να μην το κάνουν τα απλά 103-105.

Last edited:
Άρα για να το πάμε λίγο αφαιρετικά λέμε πως οι avr έχουν τις "παραξενιές" τους για το ενσύρματο/ασύρματο streamάρισμα;
Επίσης για να του ρίξω πιο εύκολα το "μαύρο", για τις ταινίες και για το ηχητικό τους κομμάτι μόνο, σε 5.1 (dts core), κερδίζει κανείς τίποτα εάν πάρει νεότερο ενισχυτή άρα μέσω hdmi και hd formats;

Το δύσκολο σε όλη την αναζήτηση είναι που δεν έχω καταφέρει να βρώ διαθέσιμες τις συσκευές για δοκιμή.

Ελπίζω να μην εννοείς ταινίες μέσω δικτύου, γιατί μόνο έναν AVR έχω δει να το κάνει, και είναι στη... στρατόσφαιρα των 2,5Κ!
Όλα αυτά μπορείς να τα προσπεράσεις "κουμπώνοντας" επάνω στον AVR ένα media player με wi-fi.

Φυσικά και κερδίζεις με τα hd formats, ούτε συζήτηση. Άλλο ασυμπίεστος πολυκάναλος ήχος και άλλο συμπιεσμένος.

Ταινίες μέσω δικτύου στον avr? Υπάρχει κάτι τέτοιο?
Τεσπα όπως και να έχει mediaplayer υπάρχει όπως έγραψα παραπάνω.
Απλά είμαι σε μία φάση που ψάχνω να βρώ ποιά θα είναι η βέλτιση λύση αναβάθμισης με όσα έχω μέχρι τώρα χωρίς να ξεπεράσω τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω.

Υπάρχει στον Sony STR-DA5800ES. Αλλά χωρίς υπότιτλους :bang:

Πιο εύκολα με media player που να δέχεται τα πάντα από το δίκτυο ασύρματα και να έχει κουμπώσει επάνω στον AVR με HDMI. Μέχρι στιγμής η βέλτιστη λύση κατά τη γνώμη μου.