Ευχαριστω όλους
Σχετικα με την αυξηση της RAM, η apple λεει το παρακατω:
The iMac (Mid 2007) computer has two Synchronous Dynamic Random-Access Memory (SDRAM) slots in the bottom of the computer. It comes with at least 1 GB Double Data Rate (DDR2) SDRAM installed in a single slot. The maximum amount of random-access memory (RAM) you can install in the machine is 4 GB: 2 GB Small Outline Dual Inline Memory Module (SO-DIMM) in each slot.
http://support.apple.com/kb/HT1593
... που σημαίνει - αν δεν μου διαφεύγει κατι - πως δεν μπορώ να βαλω παραπανω.
Καπου καποιοι λενε πως μπορεις μεχρι 6gb, καποιοι λενε πως δεν ειναι σωστο, τα slots πρεπει να εχουν ιδιες.
Επισης, δεν γνωρίζω αν τα 4 ram επηρεάζουν (αρνητικα) την απόδοση ενος ssd...
Μπες εδώ και τρέξε ένα προγραμματάκι στον imac. Θα σου πει μέχρι τι μνήμη μπορείς να βάλεις, καμμιά φορά η apple είναι λίγο συντηρητική σε αυτά τα πράγματα. Για το δικό μου macmini η apple έλεγε ότι χωράει μέχρι 2χ4 gb ram, η crucial 16gb και τελικά άκουσα την crucial, πήρα 2 μνήμες των 8 και το μηχανάκι πάει σφαίρα. Πάντως καλό είναι να έχεις 2 ίδιες μνήμες εγκαταστημένες.
Σε ευχαριστω.
Και η crucial, (ετρεξα το προγραμματακι) λεει μεχρι 4 RAM, οσα εχω δλδ, οποτε τελικως δεν μπορω να την αυξησω.
Με αυτο το δεδομενο πλεον, αξιξει να βαλω ssd αραγε ? Τα mountain lion θα τρεξουν σωστα ?
Nα σκεφτεις πρωτα αν σε συμφέρει αυτη η αναβαθμιση γιατι οι μνημες 667 ειναι πολυ παλιες αρα και πολυ ακριβες π.χ. αν βαλεις 2Χ4GB + ssd 128GB + HDD1TB
γυρω στα 400 ολα μαζι + αρκετη προσωπική εργασια αν πιανουν τα χερια σου φυσικα.
ps
O πρωτος μου iMac ηταν ο mid '07![]()
Περίπου 20 φορές γρηγορότερα και με απίστευτη απόκριση. Εννοείται ότι η αλλαγή αξίζει. Και βρίσκεις 256 ssd με 150.
Μου τον ανταλλασουν με ενα 27αρι καινουργιο (i5 quad core 2.9GHz/8 GB/ 1TB/GTX 660M).
Και 1400 ευρω. . .
Aν ειναι να πας σε pc καλυτερα να βαλεις εναν ssd και να τον κρατησεις δοκιμαζοντας το Mountain LionΤο θεμα ειναι πως με 1500 ευρω, παρνει κανεις pc ανωτερο (amd στα 3.8, 2tb ssd, 120gb ssd, +monitor dell U2713h) και σε 4-5 χρονια δεν θα "χρειαστει" να σκασεις αλλα 1400 ευρω για το μεθεπομενο μακ.
... και μου μενει και το imac...
Το θεμα ειναι πως με 1500 ευρω, παρνει κανεις pc ανωτερο (amd στα 3.8, 2tb ssd, 120gb ssd, +monitor dell U2713h) και σε 4-5 χρονια δεν θα "χρειαστει" να σκασεις αλλα 1400 ευρω για το μεθεπομενο μακ.
... και μου μενει και το imac...
Μου τον ανταλλασουν με ενα 27αρι καινουργιο (i5 quad core 2.9GHz/8 GB/ 1TB/GTX 660M).
Και 1400 ευρω. . .
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.