UPS κουτια (χωρις μπαταρια) - για DIY μονον

antid0t

Senior Member
17 January 2007
546
Αθηνα
Ελπιζω να μην ακουστει χαζο, αλλα καπου εδω μεσα στο forum ειχα δει οτι οι μετασχηματιστες, πυκνωτες, κλπ υλικα απο παλια UPS ειναι χρησιμα στους DIYκηδες του ηχου.

Χαρην και της οικολογικης λογικης, λυπαμαι να τα στειλω στα σκουπιδια.

Αναφερω οτι εχω 3 UPS της APC, τα οποια και ηταν ελλατωματικα απο τη μανα τους, χωρις μπαταριες. Το μοντελο ειναι το Back-UPS RS 1500.

Εχω και και φωτο του εσωτερικου τους μπας και καποιος δει κατι ενδιαφερον εκει μεσα... το στελνω με email... στειλτε διεθυνση με pm.

Παραλαβη απο το γραφειο μου στο κεντρο της Αθηνας. Δε νομιζω να τρελαθουμε στις συμμετοχες, για να παμε και σε κληρωση! Εαν συμβει αυτο, να το κανουμε!

Να σημειώσω πως τα UPS με "ψόφια" μπαταρία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με άλλες μπαταρίες, ακόμα και αυτοκινήτου.

http://www.dansdata.com/upsupgrade.htm

Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για την εμφάνιση μπορεί να στήσει ένα πολύ αξιόλογο UPS με τα APC που δίνει ο antid0t.

Σωστη η ιδεα, αλλα τα συγκεκριμενα UPS εχουν καποιο προβλημα - και με φρεσκια μπαταρια δεν...

Ειχαμε παρει για το γραφειο μια παρτιδα, απο τα οποια μας εκατσαν πολλα ελλατωματικα. Με την αλλαγη τους (εγγυηση) δεν πηραν πισω τα ελλατωματικα, οποτε και μας εμειναν...

Τσεκαρα και παλι στην αποθηκη, ειναι τεσσερα, οχι τρια! (ενα απο αυτα που μας στειλανε για αντικατασταση ειχε και αυτο προβλημα). Quality control σου λεει!

Μονον για ανταλλακτικα / diy, λοιπον, εκτως και εαν καποιος εχει κεφια να τα επισκευασει!

Απάντηση: Re: UPS κουτια (χωρις μπαταρια) - για DIY μονον

... Με την αλλαγη τους (εγγυηση) δεν πηραν πισω τα ελλατωματικα, οποτε και μας εμειναν...

Αυτό και αν είναι περίεργο, μιλάμε για ακριβούτσικο μηχανάκι...

Προσοχή πάντως με τα προβληματικά UPS. Ένα ολοκαίνουργιο MGE μου είχε ανατινάξει τον Αpple πριν δυο χρόνια. Το τροφοδοτικό είχε πιάσει κανονικά φωτιά. Άντε μετά να τολμήσεις να ξαναβάλεις UPS.

Καλημερα σε ολους,

GEORGE B το UPS της φωτογραφιας ειναι το σωστο! Εχω Τεσσερα κομματια.

Να επαναλαβω οτι:
1. Δεν εχουν μπαταρια
2. Δεν λειτουργουν
3. Δεν ευθυνομαι για τυχον βλαβες και ζημιες, ηλεκτροπληξιες και "σκασιματα" Apple/PC!
4. Δεν θα τα δεχθει η APC για αλλαγη, γιατι τα serials τα εχω ηδη δωσει (οταν μου εστειλαν τα προς αντικατασταση).
5. Ειναι μονο για ανταλλακτικα και πανω απο ολα

6. Να μην καταληξουν στη χωματερη για 10.000 χρονια!

Τα λεω και παλι, για να μην μπει καποιος στη διαδικασια και απογοητευτει!

Οποιος τα θελει, λοιπον, παραλαβη 10.00-6.00 απο το κεντρο της Αθηνας.

-bye-

antid0t καλημέρα.-bye-
Όπωs έγραψα και ποιό πρίν ενδιαφέρομαι.
Σου έχω στείλει και Π.Μ.
Ευχαριστώ πολύ.:grinning-smiley-043

Καλησπερα,

Προτεραιοτητα εχει ο George B. Αν θελησει να παρει π.χ. 2 και να αφησει αλλα 2 για τον επομενο, θα το ξερω αυριο που θα περασει.

Αρα, ενημερωνω αυριο για τις εξελιξεις.

πολυ χαιρομαι που καποιος τα χρειαζεται.

a.

Σε αποζημίωσε τουλάχιστον;

Συγγνώμη που γίνεται συζήτηση μέσα στην αγγελία, αλλά νομίζω ότι ούτως ή άλλως είναι σε καλό δρόμο, οπότε ας απαντήσω στην ερώτηση.

Ευτυχώς η Apple θεώρησε το ζήτημα αλλαγής του τροφοδοτικού δικό τους σφάλμα, οπότε το επισκεύασαν δωρεάν. Βέβαια ο G5 (που κάλυπτε επαγγελματικές ανάγκες) είχε μείνει εκτός λειτουργίας παραπάνω από ένα μήνα, χρειάστηκε να πάει σε δυο service, να σταλθεί τελικά στην Αθήνα, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Της χρειαζόταν όμως της MGE να την στριμώξουμε λίγο, γιατί στο Αμερικάνικο site της την ίδια εποχή διαφήμιζε αποζημίωση μέχρι κάποιες χιλιάδες δολάρια για ενδεχόμενη ζημιά του Η/Υ. Αλλά ποιος έχει την όρεξη και το κουράγιο να βρίσκεται συνέχεια σε αντιδικίες...

Last edited:
Της χρειαζόταν όμως της MGE να την στριμώξουμε λίγο, γιατί στο Αμερικάνικο site της την ίδια εποχή διαφήμιζε αποζημίωση μέχρι κάποιες χιλιάδες δολάρια για ενδεχόμενη ζημιά του Η/Υ. Αλλά ποιος έχει την όρεξη και το κουράγιο να βρίσκεται συνέχεια σε αντιδικίες...

Βασικά για αυτό ρώτησα, γιατί δεν είναι μόνο για την Αμερική. Ισχύει και για την Ευρώπη...