UPS-ΠΩΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ?

Eγώ πάντως τους εξωτερικούς μου τους σύνδεα πάνω στο Ups (χρησιμοποιώ αυτό για τους 3.5άρηδες μου: http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.802009). Δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Για να μπορέσω να συνδέσω την γνωστή μπρίζα της τροφοδοσίας ρεύματος τους στις υποδοχές DIN του UPS, απλά "έσφαξα" ενα απο τα παρεχώμενα καλώδια του ups, και στην μια του άκρη προσάρμοσα ενα πολύμπριζο σούκο...

ΒΡΕ παιδια υπαρχει κανα καλωδιο(πολυμπριζο-ανταπτορας η οτι αλλο) din tο shuko για να βαλω αυτες τις ρημαδες τις συσκευες που εχουν καλωδιο τροφοδοσιας shuko στο ups ????? Aντε εσεις που ειστε και ηλεκτρολογοι ..πεστε κανα μαγαζι να παραγειλω..δεν μπορω να βρω εδω περα..

Αυτό που ψάχνεις είναι αντάπτορας από θηλυκό schuko σε IEC 320 C14 (αρσενικό), και ίσως το βρεις στα μεγάλα καταστήματα ηλεκτρολογικού. (Δεν είναι DIN, είναι IEC :-)

Αυτό που ψάχνεις είναι αντάπτορας από θηλυκό schuko σε IEC 320 C14 (αρσενικό), και ίσως το βρεις στα μεγάλα καταστήματα ηλεκτρολογικού. (Δεν είναι DIN, είναι IEC :-)

Nαι Κωστα αυτο ειναι...ευχαριστω.Μονο που μεχρις στιγμης κανεις δεν το εχει καν ακουστα..(δεν ειμαι Αθηνα)

Κανένα πρόβλημα. Μπορείς να παραγγείλεις ένα τέτοιο καλώδιο σε κάποιον ηλεκτρολόγο, ζητώντας του μια προέκταση από θηλυκό schuko σε «αρσενικό βύσμα τροφοδοσίας υπολογιστή», στο μήκος που θέλεις, (με καλώδιο 3x0,75 καρέ εύκαμπτο, κατά προτίμηση μαύρο). Αυτό μπορεί να γίνει και με ένα κοινό, μαύρο μαύρο κομπιουτεροκαλώδιο, από το οποίο πρέπει να αποκοπούν τα υπάρχοντα βύσματα και να αντικατασταθούν με τα παραπάνω.

Όντως, μπορείς και να πάρεις μόνο τα αρσενικά IEC, να κόψεις τα σούκο και να βάλεις αυτά στη θέση τους. Νομίζω πως είναι το πιο εύκολο...

Αυτό κάνω και εγώ. Κόβω τα κανονικά καλώδια (υπάρχουν πολλά άλλωστε) και τους βάζω μόνο τα βύσματα IEC.

Μια καλή λύση για να μην έχετε καλώδια χύμα είναι πίσω από την πλάτη του σύνθετου που έχετε τα "συστήματά" σας να βάλετε ένα κανάλι με πρίζες οι οποίες να τροφοδοτούνται από καλώδιο το οποίο μπορείτε να συνδέσετε σε μια έξοδο του ups.

*Προτείνω να μοιράσετε τις πρίζες ώστε να έχετε δυνατότητα για 2 εξόδους του ups ή να βάλετε τις μισές σε ένα ups και τις άλλες μισές σε άλλο ups

Υ.Γ.1 Καλό είναι το κανάλι να έχει και 1-2 πρίζες εκτός ups και να τροφοδοτούνται κανονικά από ρεύμα για να δώσετε από εκεί στα ups ή σε περίπτωση που χαλάσει κάποιο ups να μπορέσετε να πάρετε κάπου ρεύμα από εκεί.

Υ.Γ.2 Επίσης εν φως ασφαλείας πίσω από το σύνθετο ή φωτιστικό ορθογώνιο με μπαταρίες είναι πολύ πρακτικό όταν χρειαστεί (πέσει το ρεύμα ή ο γενικός από βραχυκύκλωμα)

Η λύση αυτή είναι και πρακτική αλλά πάνω από όλα γλυτώνετε από τα χύμα καλώδια (μπορείτε να περάσετε κανάλι 2ο από κάτω από τις πρίζες για να περνάτε οτιδήποτε περισσεύει από καλώδια για να μην είναι στο πάτωμα).
Δεν είναι ακριβή σαν λύση αν αναλογιστείτε το τι γλιτώνετε και πόσο σημαζεμένα είναι τα πράγματα. Ειδικά όταν θέλετε να αλλάξετε μια συσκευή το βάλε-βγάλε ειδικά όταν έχουν μπερδευτεί τα καλώδια είναι μανίκι και εκνευριστικό !!!

Εύχομαι να βοήθησα.

Κανένα πρόβλημα. Μπορείς να παραγγείλεις ένα τέτοιο καλώδιο σε κάποιον ηλεκτρολόγο, ζητώντας του μια προέκταση από θηλυκό schuko σε «αρσενικό βύσμα τροφοδοσίας υπολογιστή», στο μήκος που θέλεις, (με καλώδιο 3x0,75 καρέ εύκαμπτο, κατά προτίμηση μαύρο). Αυτό μπορεί να γίνει και με ένα κοινό, μαύρο μαύρο κομπιουτεροκαλώδιο, από το οποίο πρέπει να αποκοπούν τα υπάρχοντα βύσματα και να αντικατασταθούν με τα παραπάνω.

Nαι τελικα αυτο εκανα....εφτιαξα δυο και ειμαι κομπλε..

ΒΡΕ παιδια θελω να ρωτησω κατι....αγορασα το mustek 1000 ups...διαβασα στις οδηγιες που λεει...να ΜΗΝ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΟ ....εγω ειχα σκοπο να το συνδεσω στο πολυμπριζο ασφαλειας apc που εχω....ξερει κανεις τιποτα...υπαρχει οντως προβλημα λειτουργιας αν συνδεθει σε πολυμπριζο και ποιο ειναι αυτο ?

Υπαρχει μια μονο μπριζα....στο πολυμπριζο εχω ηδη ενα αλλο ups (στο οποιο ειχα σκοπο να συνδεσω ποια μονο ενα εξωτερικο δισκο και κατι pc ηχεια) και κατι αλλες συσκευες...οπως εκτυπωτης σκανερ ,δευτερο πολυμπριζο (με ενισχυτη +sub)
Eπισης το πρωτο ups δεν κραταγε καθολου σε διακοπη ρευματος...αλλα ειχα υποθεσει οτι ηταν ποια μικρο για το νεο μου συστημα...μηπως εφταιγε και το οτι ηταν και αυτο σε πολυμπριζο ασφαλειας ?

Τελικα τι λετε να το βαλω στο πολυμπριζο η θα μου κανει καμμια ζημια-κολπα?

Παιδια ακυρο μαλλον...δικο μου το λαθος ..συγνωμη...το διαβασα λιγο βιαστικα και τωρα ειδα οτι γραφει..μην συνδεεται πολυμπριζο (η καταστολεα τασης ) ΣΤΟ ups....

Παντως και σε αυτη την περιπτωση ενημερωτικα αν ξερει κανεις και δεν βαριεται να ποσταρει θα ηθελα να μαθω τι κινδυνος υπαρχει

Παντως και σε αυτη την περιπτωση ενημερωτικα αν ξερει κανεις και δεν βαριεται να ποσταρει θα ηθελα να μαθω τι κινδυνος υπαρχει

Ο κίνδυνος που υπάρχει είναι να συνδεθεί πάνω σε αυτό το UPS κατά λάθος μεγάλο φορτίο, το οποίο δεν θα αντέξει το UPS και (στην καλύτερη περίπτωση) θα ρίξει την προστασία του.

Το κλασικό σενάριο είναι το παρακάτω:

Έρχεται η γυναίκα / σύζυγος / μάνα, βλέπει ελεύθερες πρίζες στο πολύπριζο, συνδέει την ηλεκτρική σκούπα... Τη συνέχεια τη φαντάζεστε..

Απάντηση: Re: UPS-ΠΩΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ?

Έρχεται η γυναίκα / σύζυγος / μάνα, βλέπει ελεύθερες πρίζες στο πολύπριζο, συνδέει την ηλεκτρική σκούπα... Τη συνέχεια τη φαντάζεστε..

Ένας φίλος έκανε 1-2 εβδομάδες να καταλάβει γιατί έπεφτε ο γενικός...:slapface: