USB 2.0

Re: Απάντηση: USB 2.0

............

Αν έχεις όρεξη ξεκίνα από εδώ.
...............

Ωχ δεν έχω όρεξη και για άλλα, άλλη φορά... :flipout:

μόλις τελείωσα όλες τις ενότητες από αυτό
http://www.tnt-audio.com/clinica/diginterf1_e.html

και κάποια άρθρα από wikepedia ή όπως γράφεται.

Εν πάση περιπτώση, aν ένα USB καλώδιο είναι της προκοπής (π.χ. certified) δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα και ούτε χρειάζεται να δίνουμε 50 και 100 Ευρώ για ένα μέτρο καλωδίου USB. Είναι όπως με τα HDMI. Ένα καλώδιο πιστοποιημένο από γνωστό κατασκευαστή είναι ΟΚ για να πάρουμε το καλύτερο. Τα υπόλοιπα είναι υπερβολές κατ' εμέ.

Last edited:
Ge0rge τα έχεις λίγο μπερδεμένα.
Παρεμπίπτοντος το άρθρο που σου πρότεινε ο tonal είναι καλό :-)
Το tnt μπορεί να λέει precice για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά δεν είναι και ο τέλειος χρονισμός. (edit: εδώ αναφερόμουν σε κάτι που άλλαξες μετά από edit αν δεν κάνω λάθος)
Εντωμεταξύ πρέπει να διαχωρίσεις και τις περιπτώσεις που γράφω παραπάνω.
Και δε συμφωνώ με την άποψη ότι usb = hdmi καθώς στην περίπτωση του usb έχουμε μια σειρά από εναλλακτικές προσεγγίσεις να δοκιμάσουμε. λ.χ. adaptive vs driver , με ή χωρίς τροφοδοσία κ.ο.κ.

Last edited:
Συγγνώμη δεν το παίζω χαζός και τα link τα έχω διαβάσει στο παρελθόν. Στο USB στέλνεις data όπου είναι 0,1, εάν τα data φτάνουν λάθος απορρίπτονται άρα πρέπει να είναι πάντοτε σωστά. Έτσι και αλλιώς το bandwidth είναι τεράστιο στο USB οπότε πρόβλημα δεν πρόκριτε να υπάρχει σωστά? Άρα τι γίνεται?

Τα λάθος data όντως απορρίπτονται, αλλά μένουν "τρύπες". Δεν γίνεται retransmit ή error correction στο "απλό" mode στο οποίο δουλεύουν τα πιο πολλά USB DACs.

Επίσης το bandwidth δεν είναι πάντα τεράστιο (πολλές φορές τα USB DACs λειτουργούν σε αργό USB mode) και ποτέ δεν είναι εγγυημένο, δηλαδή μοιράζεται με άλλες συσκευές που μπορεί να βρίσκονται στο ίδιο root hub.

Απ' όσο γνωρίζω, τα λάθη στην ανάγνωση ακούγονται και μάλιστα δυνατά.