USB 3 θέλει reconnect μετά από reboot

nexxer

New member
3 February 2008
92
Καλησπέρα,

Έχω μια usb3 pci-e κάρτα (RAIDSONIC IB-AC604 USB 3.0 PCI-E EXPANSION CARD)και πάνω της ενωμένο ένα 2.5 δίσκο σε μια usb3 θήκη (RAIDSONIC IB-250STU3-B ICY BOX PORTABLE 2.5'' USB 3.0 ALLUMINIUM CASE), σε Windows 7 32bit. Ο δίσκος παίζει μια χαρά και οι ταχύτητες είναι εντυπωσιακές, καλύτερες από το esata μου και κυρίως χωρίς ανάγκη τροφοδοτικού.

Το πρόβλημα έγκειται στο οτι μετά από κάθε restart ο δίσκος δεν εμφανίζεται πουθενά (my computer, device manager, disk management), ενώ το controller εμφανίζεται κανονικά στο device manager (NEC ELECTRONICS USB 3.0). Μόλις όμως τον κάνω unplug και ξανά plug in εμφανίζεται αμέσως.

Τρέχω τους τελευταίους drivers που μου έδωσε το support της Raidsonic (στην αρχή δεν το αναγνώριζε καν), αλλά σε αυτό το θέμα που τους ρώτησα δε μου απάντησαν.

Έχει κανείς καμιά ιδέα τί μπορεί να παίζει; Είναι τίποτα με κανά power management του λειτουργικού; Τα έχω όλα στο always on, high performance, να μη σβήνει καμία συσκευή, αλλά δεν αλλάζει κάτι.

Ευχαριστώ

Θα προτεινα να ψαξης στο google για το ιδιο ακριβως προβλημα, πιστευως πως θα ειναι θεμα drivers, δοκιμασες να κανεις και update το bios του motherboard?

Έχω τους τελευταίους drivers, και ο controller είναι εξωτερικός όχι της μητρικής. Δεν ξέρω αν bios upgrade θα βοηθήσει. Άλλωστε τα υπόλοιπα usb μου δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Τον ίδιο δίσκο αν τον βάλω σε usb2 slot και κάνω restart τον βλέπει εξαρχής.

Εγώ πιο πολύ πιστεύω οτι είναι κάποια ρύθμιση στα windows 7 αλλά όσο κι αν ψάχνω δεν έχω βρει τίποτα. Εν πάσει περιπτώσει, έστειλα και ένα reminder στην raidsonic αλλά δεν έχω ιδιαίτερες ελπίδες απάντησης.

Για την ιδια καρτα/προβλημα, εψαξες στο ιντερνετ μηπως βρεις καμια λυση? υποθετω θα εχουν και αλλοι αυτο το προβλημα

Δε βρήκα κάτι, και είναι και δύσκολο να το ψάξεις λόγω πολλών κοινών λέξεων (usb, not showing after reboot, reconnect). Αν έχεις κάποιο λινκ διαθέσιμο να μοιραστείς θα το εκτιμήσω.

Μιας που το θυμήθηκα ας προσθέσω εδώ οτι το πρόβλημα πρέπει να είναι με την κάρτα PCI-e USB3 της Raidsonic, ή στη μητρική.

Αν μόλις αρχίσει να κάνει boot (χωρίς να περιμένω να μπει Windows) αποσυνδέσω και ξανασυνδέσω το καλώδιο της εξωτερικής θήκης τότε τα Windows τον βλέπουν. Άρα μάλλον δεν παίρνει ρεύμα απευθείας; Έπαιξα με ρυθμίσεις bios, έκανα bios upgrade, τίποτα.