usb dac chip 96-192khz δεν ειναι εφικτο?????

Ενα dac 44/16 δεν μπορεις να το κανεις 24/96 ομως ενα dac
24/96 μπορεις να το κανεις να παιξει πολλες φορες καλυτερη
μουσικη με το καταλληλο αναλογικο σταδιο:
grandpa:

μα αυτό λέω...
εδώ και μέρες ακούω με τον κινέζο και είναι τόσο καλό το διακριτό που δεν με νοιάζει αν του ρίχνω 44 ή 96

εγω διαβαζω αυτο. μεχρι εκει φτανω. εσεις με τις τεχνικες γνωσεις πατε παρακατω...

What EMU has ALSO done with their latest drivers (which came out in like June) is to write specific code for USB 2.0 ports that "allows" for higher resolutions to "get through". AFAIK, this little inexpensive external DAC may be the only one in the world right now able to do a true 24/192 over a USB port, thanks to the software they have written.

παντως δοκιμες εκανα...και εμεινα σε Non os dac...
αυτα απο εμενα..

μα αυτό λέω...
εδώ και μέρες ακούω με τον κινέζο και είναι τόσο καλό το διακριτό που δεν με νοιάζει αν του ρίχνω 44 ή 96

και εγω το ιδιο.... ποιος ειναι ο κινεζος?

Σίγουρα το 44/16 δεν είναι το καλύτερο.

Αλλά απ την άλλη πόσα και ποια συστήματα (όλη η αλυσίδα) έχει προδιαγραφή Signal/Noise τέτοιο που να εκμεταλευτεί την δυναμική περιοχή των 24bit; Ελάχιστα. Τα λαμπάτα διαγράφονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Αρα το μόνο που μένει είναι η δειγματοληψία.

Και ναι έχω κι έχω ακούσει αρχεία hd. Εχουν διαφορά προς το καλύτερο. Αλλά δεν αποτελούν προς το παρόν για μένα λόγο ν ασχοληθώ.

my 2 centavos

VetNIk υπαρχει λογος που το nonos σου παιζει καλυτερα....ξερεις εσυ:):)

Οπως εχει πει και ο προεδρος πρωτα ας ξεζουμισουμε το 16/44.1 αφου εκει ειναι γραμμενη κατα 99.9% η δισκοθηκη μας

Για το φορματ 16/44.1,ταπεινη μου αποψη ειναι οτι η κοντρα nonos vs os συντηρειται λογω της υπαρξης των ladder dacs,τα οποια ειναι κορυφη,αλλα λογο κατασκευαστικων δυσκολιων σταματησαν στα 18(ή 20?)bit.

"The 24/96 upsampling sounds better because it is closer to the original master recording"
δια στοματος Steve N. Empirical Audio

Τι λετε??

Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι ανεξαρτητα απο το dac (αρκει να δεχεται 24/96), ολα τα 16/44 αρχεια ακουγονται καλυτερα αμα γινει software upsampling σε 24/96 (μονο, οχι 24/88 ή 192).

Γιαυτο ισως η αναζητηση dac με "ντε και καλα" υποστηριξη υψηλοτερων δειγματοληψιων εχει πρακτικη αξια για ολους
και οχι μονο αυτους που ακουν υλικο 24/96

"The 24/96 upsampling sounds better because it is closer to the original master recording"
δια στοματος Steve N. Empirical Audio

Τι λετε??

Αν όντως ο Steve N. έγραψε το παραπάνω (και δεν έκανε πλάκα), μην αγοράσετε ποτέ τίποτα της Empirical Audio.. ;)

Άκου το upsampled πλησιάζει το original master.. τι άλλο θα διαβάσουμε..

μα τι σημαίνει αυτό η 0404 το δίνει...?
και ο benchmark το δίνει και ο tenor.
Ποιός ξέρει να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι μέσα δεν γίνεται down up sampling?
Αυτό ρωτάει ο Γώργος...
Και εγώ βλέπω μετά το tenor να ανάβει το 24/96 μιά χαρά...
Ελπίζω απλώς μέσα να μην έχει γίνει κάτι.

Μα, είναι πανεύκολο να διαπιστωθεί από πρακτικά οποιονδήποτε το κατά πόσο το DAC "κουρεύει" τη συχνότητα δειγματοληψίας.

Απλά συνθέτεις στο PC ένα test tone στα π.χ. 40KHz (για 96KHz sampling rate), το παίζεις μέσω του USB DAC σου, ενώ ταυτόχρονα το ηχογραφείς με μία κλασική PCI κάρτα ήχου. Αν στο αρχείο που θα προκύψει υπάρχει το test tone, είσαι ΟΚ.

http://cgi.ebay.co.uk/Emu-1616m-Cub...8|66:2|65:12|39:1|240:1318|301:1|293:1|294:50

View attachment 39658

Μηπως αυτο μας λυνει ολα μας τα προβληματα?

Γιώργο την κάρτα δεν την έχω ακούσει μεν, αλλά δεν είμαι σίγουρος για την ποιότητα του αναλογικού της κομματιού, και δεν είμαι σίγουρος ότι θες να επενδύσεις στην αγορά pci/pcmcia. Στην οικονομική κατηγορία pci ημι-επαγγελματικών θα βρεις εκτός των άλλων και την μικρή emu juli@ που είναι native 24/192

Γενικά, ναι ορισμένα dac κάνουν εσωτερικά μόνιμα resampling. Αν δεν κάνω λάθος το dac-1 μετατρέπει πάντα σε 24/176 .

Απάντηση: Re: usb dac chip 96-192khz δεν ειναι εφικτο?????

Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι ανεξαρτητα απο το dac (αρκει να δεχεται 24/96), ολα τα 16/44 αρχεια ακουγονται καλυτερα αμα γινει software upsampling σε 24/96 (μονο, οχι 24/88 ή 192).
...
Για μένα δεν είναι έτσι. :afro:

Upsampling audio is really different than upsampling video. Audio is simpler, only voltage, where video has color, intensity etc..
Audio upsampling algorithms run the gamut. Some are better than others. In general I have found that hardware upsamplers are inferior due to limited functionality. The best are upsamplers that re-write the file and take as much time as they need to do the computation, such as Adobe Audition and R8Brain. These can take overnight to do an album. Next best are upsamplers that do it on the fly as you play the track, such as SRC and SSRC in Foobar2000. They have less time and require low-latency and lots of compute power, so this limits their effectiveness. They are superior to hardware upsamplers though. SRC is mostly what I use.
Upsamplers attempt to "fill-in" the missing musical information. They take a "best-guess" at what it would have been based on the previous and next information. If they are really good at this, the difference between the actual 24/96 recording and an upsampled from 16/44.1 to 24/96 is actually very small. This means that dynamics, smoothness and other positive attributes of the original hi-res track will be in the upsampled track. Listening tests on good upsamplers verify that this is indeed the case.
Steve N.
Empirical Audio

και το λινκ:
http://www.computeraudiophile.com/content/Upsampling-Just-Illusion

Τωρα το τι εχει ακουσει ο καθενας, οπως γραφει και στο λινκ,
εξαρταται απο πολλα.
Νομιζω αξιζει μια αναγνωση...

Θα ηθελα πολυ να ακουσω τη δικια σου εμπειρια/γνωση!

Και για να ξεκαθαρισω τη σταση μου, ειλικρινα δεν εχω προσωπικη αποψη
καθως μεχρι τωρα επαιζα με nos ad1865 dac...

Με ακουστικα στο λαπι παλι δεν εβγαλα ασφαλη συμπερασματα

Παντως και γω πουχω το benchmark pre ο ηχος οταν περναει απο την usb ειναι ποιο λεπτοηχος δεν ξερω πως να το πω σαν να εχει λιγοτερο ογκο σε σχεση με τοv ηχο που δινει η 75Ω απ το σιντι μου sto dac στα ιδια κοματια wav αυτο πως εξηγειτε?

αν μας έλεγες ποιό είναι το cd και το καλώδιο ..

εγω λεω οτι ακουγεται καλητερα το σιντι απ το πισι με το ιδιο προγραμμα
το cd einai Trichord genesis mk3 me stable platter pioneer kai kalwdio Stereovox
xv2 kai pc asus me aplo usb kalwdio

.....
....
....If they are really good at this, the difference between the actual 24/96 recording and an upsampled from 16/44.1 to 24/96 is actually very small. This means that dynamics, smoothness and other positive attributes of the original hi-res track will be in the upsampled track. Listening tests on good upsamplers verify that this is indeed the case.
Steve N.
Empirical Audio
...
...
Αυτό και μόνο (bold) αρκεί για να διαφωνήσω κάθετα μαζί του !
Η 'πληροφορία' που έχεις σε μια ηχογράφηση 24/96 είναι κάτι που δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να μαντέψει ("best-guess") κανένα μηχάνημα ή αλγόριθμος, όταν χειρίζεται υλικό 16/44.1.

Βέβαια γράφει..: "good upsamplers" το οποίο είναι λίγο περίεργο+ασαφές, γιατί πάντα θα αναρωτιέσαι ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα από ένα "καλύτερο" dac, από αυτό που δοκιμάζεις.

Πάντως χαίρομαι που το upsamp. το περιγράφουν ως φίλτρο......και εγώ έτσι το ακούω.

Παντως και γω πουχω το benchmark pre ο ηχος οταν περναει απο την usb ειναι ποιο λεπτοηχος δεν ξερω πως να το πω σαν να εχει λιγοτερο ογκο σε σχεση με τοv ηχο που δινει η 75Ω απ το σιντι μου sto dac στα ιδια κοματια wav αυτο πως εξηγειτε?

αν εννοεις λιγοτερο μπασο,οντως ισχυει.