USB - DAC μέχρι 150 ευρώ;

christos_crt

New member
31 March 2008
37
Το ερώτημα είναι απλό. Με πηγή το λαπτοπ και foobar (φυσικά) πως μπορούμε να πάρουμε το καλύτερο ήχο διαθέτοντας μέχρι 150 ευρώ; Παρατηρώ ότι κυκλοφορούν πάρα πολλά Usb-Dac ειδικά στο εξωτερικό. Ζητούμενο είναι η καλύτερη δυνατή ποιότητα αλλά οπωσδήποτε με ήχο μουσικό που δεν θα κουράζει (όχι σαν το ηλεκτρονικό ήχο της κάρτας του λαπτοπ) αν τα λέω σωστά γιατί δεν ξέρω πολλά από σχετική ορολογία. Αυτή τη στιγμή έχω σαν πρώτη επιλογή αυτή AUDIOTRAK-Prodigy-CUBE-External-USB-Sound-Card Υπάρχει κάτι καλύτερο ή να μην το σκέφτομαι άλλο;

ετοιμη λυση ή και diy? Τι αλλες ευκολιες θέλεις να εχει πχ εξοδο ακουστικων,μικροφωνου κτλπ ή δεν σε ενδιαφερει?

Για παραδειγμα εχω μια tascam 144mkii (των 150 ευρω) με καποιες προ λειτουργιες αλλα οταν θελω να ακουσω την χρησιμοποιώ ως usb-spdif μετατροπεα για ενα diy dac (των 50 ευρω) που σκοτωνει σε ηχο αλλα βγαζει μονο spdif.

Αν θες απλα πραγματα το cube ειναι καλη αγορα απ οτι ακουγεταιι και σιγουρα θα δεις διαφορα απο onboard καρτα ηχου

Το ερώτημα είναι απλό. Με πηγή το λαπτοπ και foobar (φυσικά) πως μπορούμε να πάρουμε το καλύτερο ήχο διαθέτοντας μέχρι 150 ευρώ; Παρατηρώ ότι κυκλοφορούν πάρα πολλά Usb-Dac ειδικά στο εξωτερικό. Ζητούμενο είναι η καλύτερη δυνατή ποιότητα αλλά οπωσδήποτε με ήχο μουσικό που δεν θα κουράζει (όχι σαν το ηλεκτρονικό ήχο της κάρτας του λαπτοπ) αν τα λέω σωστά γιατί δεν ξέρω πολλά από σχετική ορολογία. Αυτή τη στιγμή έχω σαν πρώτη επιλογή αυτή AUDIOTRAK-Prodigy-CUBE-External-USB-Sound-Card Υπάρχει κάτι καλύτερο ή να μην το σκέφτομαι άλλο;

Φιλε μου μόνο πρόσεχε στην παραγγελία της γιατί εγω την περιμένω εδω και 2 μήνες να μου παραδωθεί απο τα ΕΛΤΑ. Ενω ο πωλητής ήταν αψογος και την έστειλε άμεσα δίνοντας και σε μένα την δυνατότητα παρακολουθησης της πορείας της μέσω tracking numberμ είδα οτι εφτασε στην Ελλαδα μετά απο 10 μέρες αλλα ποτέ δεν ήρθε σπίτι μου. Καταλαβαίνεις οτι έχω κάνει αίτηση αναζήτησης και περιμένω αποτελέσματα.

Για DIY μόνο αν είναι κάτι εξαιρετικά απλό μπορώ να κάνω, καθώς δεν έχω ξαναφτιάξει τίποτα σχετικό. Για την ώρα δεν με ενδιαφέρει έξοδος για ακουστικά ή κάτι άλλο. μόνο αναλογική έξοδο για τον ενισχυτή. Το Musical Fidelity V-DAC που αναφέρει ο φίλος είναι καλύτερο; Πολύ ενδιαφέρον αυτό με το ταχυδρομείο, λες να χάθηκε;

Musical Fidelity V-DAC

+1

Πιστεύω ότι στην κατηγορία τιμής που αναφερόμαστε είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να βρείς κάτι καλύτερο.
Επίσης ο ήχος του περιέχει τα στοιχεία που περιγράφεις

V-DAC χωρις δευτερη σκεψη,αλλα μην το συνδεσεις με usb,παρε ενα καλωδιο για να στειλεις σημα απο την οπτικη ψηφιακη εξοδο του λαπτοπ στην αντιστοιχη εισοδο του μετατροπεα.

Αυτό με την οπτική γιατί να το κάνω; Έχει δοκιμαστεί και είναι καλύτερα έτσι; Έχει συγκρίνει κανείς AUDIOTRAK με V-DAC ;

Αυτό με την οπτική γιατί να το κάνω; Έχει δοκιμαστεί και είναι καλύτερα έτσι; Έχει συγκρίνει κανείς AUDIOTRAK με V-DAC ;

Eγώ τα έχω ακούσει και δύο το AUDIOTRAK ρίχνει στα αυτιά στο V-DAC.
Αναμενόμενο αφού το DAC τσίπ του πρώτου είναι πολύ καλύτερο από αυτό του δευτέρου.
Επιπλέον το πρώτο από την USB παίζει μέχρι 24/96 και το δεύτερο μέχρι 16/48
Αν θέλεις και κανονικό DAC αυτό στα 200 και κάτι ευρώ δεν έχει αντίπαλο.

Φιλε μου μόνο πρόσεχε στην παραγγελία της γιατί εγω την περιμένω εδω και 2 μήνες να μου παραδωθεί απο τα ΕΛΤΑ. Ενω ο πωλητής ήταν αψογος και την έστειλε άμεσα δίνοντας και σε μένα την δυνατότητα παρακολουθησης της πορείας της μέσω tracking numberμ είδα οτι εφτασε στην Ελλαδα μετά απο 10 μέρες αλλα ποτέ δεν ήρθε σπίτι μου. Καταλαβαίνεις οτι έχω κάνει αίτηση αναζήτησης και περιμένω αποτελέσματα.

..και εγώ την έψαχνα στα ΕΛΤΑ αλλα τελικά ήταν στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ... για ψαξτο λίγο...
Κανονικά θα έπρεπε βεβαια να σου έχουν στείλει ειδοποίηση αλλά ποτε δεν ξερεις...

Αναμενόμενο αφού το DAC τσίπ του πρώτου είναι πολύ καλύτερο από αυτό του δευτέρου.

Στα specifications του 2902 βρήκα το παρακάτω:

Supported Input Data (PCM2902)
The following data formats are accepted by the S/PDIF input and output. All other data formats are unable to use
S/PDIF.
• 48-kHz 16-bit stereo
• 44.1-kHz 16-bit stereo
• 32-kHz 16-bit stereo

Mismatch between input data format and host command may cause unexpected results except in the following
conditions.
• Record monaural format from stereo data input at the same data rate
• Record 8-bit format from 16-bit data input at the same data rate
A combination between the above conditions is not accepted.
For the playback, all possible data rate source is converted to 16-bit stereo format at the same source data rate.

Μήπως περνάει 16/48 και μετά το κάνει upsampling?
Και έτσι να είναι βέβαια δεν αναιρεί πως μπορεί να παίζει εξαιρετικά (δεν το έχω ακούσει)

Πάντως Γιώργο η usb είσοδος του Wolfson δεν ειναι 24/96 αλλα χαμηλότερη έτσι δεν ειναι;
Δεν θυμάμαι ακριβως πόσο την "είδε" ο υπολογιστης...
Ευτυχως εχω την Audiotrack για μετατροπή απο usb σε Toslink...

Τα φθηνα usb-dac παιζουν καλυτερα απο τις ψηφιακες εισοδους απο οτι απο τη usb αλλα και γιατι το συγκεριμενο απο τη usb βλεπει σημα μεχρι 48 και οχι 96 ή 192.

(δεν ειχα δει τη δευτερη σελιδα...στα λενε και τα παιδια πιο πανω)

A μάλιστα δεν είχα προσέξει οτι το Wolfson στην usb φοράει το PCM2902....

Και δεν τα λένε σε 'μενα... εγώ μόλις πριν λίγο ποσταρα πρώτη φορά στο thread!

Merci...!!!

Πάντως Γιώργο η usb είσοδος του Wolfson δεν ειναι 24/96 αλλα χαμηλότερη έτσι δεν ειναι;
Δεν θυμάμαι ακριβως πόσο την "είδε" ο υπολογιστης...
Ευτυχως εχω την Audiotrack για μετατροπή απο usb σε Toslink...

Μιχάλη είναι γνωστό ότι μόνο το Tenor usb chip δίνει Native 24bit 96k από την USB
Οπότε οι επιλογές σου είναι δύο αν θέλεις 24/96 απο την USB ΧΩΡΙΣ driver τo Audiotrack ή αυτό.
Αν όμως βάλεις ένα media player δεν θέλεις τίποτα από τα παραπάνω.

Και η θέση του κατασκευαστή πάνω σε αυτό το θέμα:

" While if you do not have 'right' usb to spdif converter or a 'right' usb dac, these high quality record is not meaningful. Almost 'all' usb to spdif/i2s converter on market do not support 24bit 96k spdif output. Some new products support 24bit 96k or even 192k spdif output but they are no 'Native' , they use upsamling technique to convert low 16bit 44.1k or 48k data to 24bit/96k or 192k. These upsampling digital audio device will not bring you real high quality music, but giving you more digital sound! You actually do not get realy 24bit 96k sound quality, becuase music siganl can not be de-novo gerenated from mathmatical algorithm

Real 24bit 96k recording sound very natural, vivid and analog, just like vinyl record from top end turntable. Many audiophiles search 'native 24bit 96k' converter for long time. "

Last edited:
Μιχάλη είναι γνωστό ότι μόνο το Tenor usb chip δίνει Native 24bit 96k από την USB
Οπότε οι επιλογές σου είναι δύο αν θέλεις 24/96 απο την USB ΧΩΡΙΣ driver τo Audiotrack ή αυτό.
Αν όμως βάλεις ένα media player δεν θέλεις τίποτα από τα παραπάνω.

Και η θέση του κατασκευαστή πάνω σε αυτό το θέμα:

" While if you do not have 'right' usb to spdif converter or a 'right' usb dac, these high quality record is not meaningful. Almost 'all' usb to spdif/i2s converter on market do not support 24bit 96k spdif output. Some new products support 24bit 96k or even 192k spdif output but they are no 'Native' , they use upsamling technique to convert low 16bit 44.1k or 48k data to 24bit/96k or 192k. These upsampling digital audio device will not bring you real high quality music, but giving you more digital sound! You actually do not get realy 24bit 96k sound quality, becuase music siganl can not be de-novo gerenated from mathmatical algorithm

Real 24bit 96k recording sound very natural, vivid and analog, just like vinyl record from top end turntable. Many audiophiles search 'native 24bit 96k' converter for long time. "

Ευχαριστώ...!
Προς ώρας θα κάνω την δουλειά μου με την Audiotrack μέχρι να πάρω το Media Player!
Εκτός απο το Logitech υπάρχει τιποτα άλλο με display όμως;
Αν θες στειλε μου pm γιατι το πάμε σε :offtopic:

Ευχαριστώ...!
Προς ώρας θα κάνω την δουλειά μου με την Audiotrack μέχρι να πάρω το Media Player!
Εκτός απο το Logitech υπάρχει τιποτα άλλο με display όμως;
Αν θες στειλε μου pm γιατι το πάμε σε :offtopic:

Μιχάλη αν έχεις κάνει το συνδυασμό Laptop>usb>Audiotrack>Spdif>Wolfson Dac είσαι Jet:SFGSFGSF:

Last edited: