USB DAC MUSICAL FIDELITY

Πριν από κανα 2ωρο, έστησα το v dac. Για να κάνω test, συνέδεσα την ομοαξονική του cd player (cd 6002) με το dac και την αναλογική έξοδο του (cd player) κατ' ευθείαν με τον ενισχυτή σε άλλη είσοδο. Έτσι παίζοντας με το διακόπτη των εισόδων του ενισχυτή έχουμε το γνωστό Α - Β τεστ.
Δοκίμασα διάφορα cd, από made in japan μέχρι δώρο από την Espresso. Το αποτέλεσμα το ίδιο. Το dac κάνει λίγο πιο θαμπό τον ήχο και πιο συμαζεμένο με αποτέλεσμα σε υψηλές εντάσεις να είναι λίγο καλύτερο. Γενικότερα όμως το dac του cd player είναι καλύτερο, φωτεινότερος και πιο ανάλαφρος ήχος. Ελπίζω να μου χρησημεύσει με το laptop που περιμένω ένα καλώδιο για να το δοκιμάσω.
Τα λόγια του πωλητή πάντως, ήταν οτι θα δει κάποιος μεγάλη διαφορά με οποιοδήποτε player κάτω από 3000!
whatever.

Η τιμή δεν είναι απόλυτο κριτήριο για το κατά πόσο μια συσκευή είναι κάπου καλύτερη ή όχι...αυτοί οι πωλητές...τι να πω...δλδ αν έχει το cd 3.100 ευρώ όχι έτσι ; αχαχαχαχχααχαχαχχααχαχχχαχαχαχα

Τώρα να την πω την κακία;

3000 εννούσε σε δυτικό μηχάνημα... ;) :)

Τα ανατολικά εξαιρούνται.

Τσπ, το dacακι είναι καλό για τα λεφτά του...

Αλλιώς πας στις γνωστές επιλογές dac που είναι γνωστές

Σήμερα αντιληφθηκα κι εγώ ότι αυτοί που δίνουν
πχ. 1000 γιουρια για ηχεία δεν είναι λάθος
βέβαια με σωστή επιλογή...

Τώρα να την πω την κακία;

3000 εννούσε σε δυτικό μηχάνημα... ;) :)

Τα ανατολικά εξαιρούνται.

Τσπ, το dacακι είναι καλό για τα λεφτά του...

Αλλιώς πας στις γνωστές επιλογές dac που είναι γνωστές

Σήμερα αντιληφθηκα κι εγώ ότι αυτοί που δίνουν
πχ. 1000 γιουρια για ηχεία δεν είναι λάθος
βέβαια με σωστή επιλογή...

Κ αυτοί που δίνουν 3,4,5,10 φορές επάνω τι είναι ;;

:music-smiley-005:

πιο πάνω δεν έχω ίδια εμπειρία για να κρίνω...

τώρα εφόσον τα έχουν και τα διαλέξουν σωστά
και υπάρχει κι ο ανάλογος χώρος.

Αλλά ιδία άποψη δεν έχω...
Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα, το ουτοπικό είναι η τελειομανία...

Γνωρίζω στην Γερμανία ότι αγοράζουν σπίτια εκτός πόλης για να ακούνε μουσική.

Επίσης όλα είναι σχετικά,
πχ, εδώ στο χωριό η τάση παίζει σαν τρελή.
να πούμε πέφτει στο "μισό", χωρίς UPS αντίο υπολογιστής.
Αν βάλω πχ. έστω ότι μπορώ ένα έστω adcom, θα πάρω το μισό...

Nα σας πω μια ιστορία
Έλληνας πάει στη Γερμανία,
με τα πρώτα λεφτά πάιρνει hifi δυνατο...

το βαζει δυνατα το απόγευμα κιόλας,
έρχεται ένας κύριος σε λίγο του δίνει ένα χαρτί..
την επόμενη το βαζει δυνατα το απόγευμα,
έρχεται ένας κύριος σε λίγο του δίνει άλλο ένα χαρτί..

την μεθεπόμενη πάλι μουσική δυνατά,
έρχεται ένας κύριος μαζι με εναν ατυνομικό ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
τα μηχανήματα, του δινουν κι ενα χαρτί!!!...

Last edited:
To ότι είναι πλούσιοι είναι αυτονόητο...

το θέμα είναι αν αξίζει μια αγορά και με ποιά κριτήρια.

Σίγουρα μπορείς να πεις:
θα βάλω αυτά τα πολύ όμορφα ηχεία στο σαλόνι
και για λόγους αισθητικής, αλλά και για να την "μπω" στο γείτονα.
Πέρα από τέτοια κριτήρια, ασχολούμαστε με τον αν αξίζει μια αγορά.

Τσπ δεν ξέρω ποιοί είναι οι στόχοι σας...

Επι του θέματος το DAC στα λεφτά του είναι πολυ καλό.

:offtopic:Χωρίς να υπάγομαι στην κατηγορία των πλουσίων μπορώ να πω ότι το συγκεκριμένο χόμπι είναι από τα λιγότερο επιδιεξιομανή που υπάρχουν, αφού είναι χόμπι "εσωτερικού χώρου". Δεν μπαίνει στην ίδια κατηγορία με την αγορά αυτοκινήτου, ρολογιού, ρούχων, κινητού ή εξόδου σε "χάι" μαγαζί. Άσε και που δεν μπορείς να την "μπεις" στον γείτονα, να του πεις ότι έχεις ενισχυτή Lamm το πολύ πολύ να σου πει: "Στην Μπάγερν δεν παίζει αυτός?". Τέλος υπάρχει και μια κατηγορία τυχερών ανθρώπων που έχουν μεράκι με την όσο το δυνατόν πιστή αναπαραγωγή της μουσικής, τους αρέσει αυτό το πράγμα, πως να το κάνουμε, και την οικονομική δυνατότητα να την αποκτήσουν. Όλα είναι θέμα γούστου, αγάπης και σωστών προτεραιοτήτων. Δεν νομίζω ότι όλοι μας εδώ μέσα θα στερούνταν βασικές ανάγκες για αγορά ηχείων ή άλλων συσκευών.

end of :offtopic:

Last edited:
Απάντηση: Re: USB DAC MUSICAL FIDELITY

:offtopic:εννοώ για όσους έχουν σαλόνι κι έρχονται γείτονες...
σίγουρα ο καθένας τα χρήματα του τα κάνει ότι θέλει,
δεν ξέρω πως πήγαμε εδώ, αλλά εννοούσα αν αξίζει η διαφορά.

Τώρα το έθεσες πολύ σωστά πόσο αξίζει η διαφορά σε κάθε κλικ,
αν και όλα είναι σχετικά με το πόσα εξοικονομεί ο καθένας. -bye-

Re: Απάντηση: Re: USB DAC MUSICAL FIDELITY

αλλά εννοούσα αν αξίζει η διαφορά.

Υποθέτω ότι η διαφορά αξίζει για όποιον μπορεί να την ακούσει και να χαρεί ακουστικά με αυτό.

Re: Απάντηση: Re: USB DAC MUSICAL FIDELITY

εννοώ για όσους έχουν σαλόνι κι έρχονται γείτονες...

A ναι... Άντε να πεις στον γείτονα που ήρθε στο σαλόνι σου ότι ο ενισχυτής που έχεις κάνει 30.000 ευρώ και να μη σε πιάσει στην καζούρα...
Μοναχικό σπορ μάναμ...

Αυτό εντάξει
δεν θα του πεις τίποτα
έχει ηχεία με million dollar look
σαν τα πικαπ της revolver

για να γυρίσουμε στο θέμα το dac Θεσσαλονικη το είδε κανείς;

Πάντως με τα dac
πολλοί ήταν επιφυλακτικοί στις αρχές
ίσως δεν υπήρχαν και Καλές υλοποιησεις
σε λογικό κόστος, αλλά υπήρξε μεταστροφή...

Last edited:
Πριν από κανα 2ωρο, έστησα το v dac. Για να κάνω test, συνέδεσα την ομοαξονική του cd player (cd 6002) με το dac και την αναλογική έξοδο του (cd player) κατ' ευθείαν με τον ενισχυτή σε άλλη είσοδο. Έτσι παίζοντας με το διακόπτη των εισόδων του ενισχυτή έχουμε το γνωστό Α - Β τεστ.
Δοκίμασα διάφορα cd, από made in japan μέχρι δώρο από την Espresso. Το αποτέλεσμα το ίδιο. Το dac κάνει λίγο πιο θαμπό τον ήχο και πιο συμαζεμένο με αποτέλεσμα σε υψηλές εντάσεις να είναι λίγο καλύτερο. Γενικότερα όμως το dac του cd player είναι καλύτερο, φωτεινότερος και πιο ανάλαφρος ήχος. Ελπίζω να μου χρησημεύσει με το laptop που περιμένω ένα καλώδιο για να το δοκιμάσω.
Τα λόγια του πωλητή πάντως, ήταν οτι θα δει κάποιος μεγάλη διαφορά με οποιοδήποτε player κάτω από 3000!
whatever.

Εχω και εγώ την ίδια γνώμη με εσένα.
Με δύο λόγια ο ήχος του χαρακτηρίζεται από θολούρα και ασάφεια.
Την φτηνιάρικη ποιότητα κατασκευής του την βάζω σε δευτερη μοίρα.

Το δοκίμασα εχθές και με το laptop με usb μέχρι να έρθει το toslink. Αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα κυρίως σε "καλά" ψηφιακά αρχεία αν και εδώ, δεν έχω μέτρο σύγκρισης.
Πάντως το v dac δεν θυμίζει musical fidelity, περισσότερο θυμίζει υλοποίηση Κίνας στο ebay. Η συσκευασία δε, JUMBO (8 στα 10 κάτω από 5 ευρώ).
Όπως και να ´χει με 180 ευρώ καλύπτεις το ψυχολογικό κενο: "δεν έχω dac".

Τροφοδοτείστε το με μπαταρία. Μεταμορφώνεται.
Προσωπικά πάλι δεν με ενθουσιάζει, επειδή φέρνει λίγο μπροστά την μεσαία περιοχή, αλλά καμία σχέση με πριν. Αυτά από την ομοαξωνική είσοδο, από την USB λένε οτι παίζει καλύτερα.

Η μπαταρία όντως το μεταμορφώνει αφού στην τροφοδοσία του η συνολική χωρητικότητα δεν ξεπερνάει τα 1000 uf !!??!!!?!!!?!!!?!!
Τσιφούτιιιιιιιιιιιιιι.
Αλλά ενώ έχει γίνει καλή δουλειά στο ψηφιακό κομμάτι και δείχνει ότι έχει πολλές προοπτικές για να παίξει καλά , είναι και το αναλογικό του κομμάτι πολύ χάλια.
Το dac που φοράει θέλει πολύ δραστικό φιλτράρισμα και αυτό είναι που το κάνει να ακούγεται θολό και καθισμένο.