USB DAC σε τιμη χώμα..

Πάνο, η μικρή Behringer είναι εγγυημένο μηχανάκι, αν δε σε πολυενδιαφέρει το Hi-Resolution. Την έχω δοκιμάσει.
Τα άλλα που αναφέρεις, θα πρέπει να παίζουν τουλάχιστον καλύτερα από τις on-board, για ν' αξίζει ο κόπος.
Πιθανόν, αλλά δεν τα γνωρίζουμε.

Επί πλέον, σημαντικό κι' αυτό, η Behringer έχει και την υποστήριξη της σε drivers, software κλπ.

η μικρή behringer είναι κατι το γνωστό, σε σχέση με τα αδοκίμαστα παραπάνω. Είναι σταθερή ποιότητα, χωρίς προβληματισμούς.
Στην ελληνική αγορά θα βρείς και με 5-8 ευρώ κάτι usb-sound cards
Αν το θέμα είναι η οικονομία

Από εκεί και πέρα, θα σου πρότεινα κάτι με ESS φρέσκια σχεδίαση
Θα σου πρότεινα να μη μείνεις σε αυτή την κατηγορία για πολύ και να ανέβεις στα 150 ευρώ

Καθώς η κατηγορία των ~25 ευρώ, τελικά δίπλα σε μια *σύγχρονη* onboard sound card (την ενσωματωμένη της Mobo) δεν έχει να προσφέρει και πολλά.

Η lampucera είναι το γνωστό DAC που όλοι μας έχουμε πειράξει εδώ στο φόρουμ... νήματα: "το σφάξιμο του Κινέζου", το δέυτερο σφάξιμο κλπ...

Είναι πολύ καλό DAC έχω και εγώ ένα σφαγμένο, (και ο Πάνος με λαμπάτο buffer) αλλά δέχονται μόνο spdif...

Επειδή δεν το βρήκα μήπως είναι εύκολο κανένα link να μορφωθούμε λίγο?

Εδώ του Πολωνού το νήμα http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/LAMPUCERA/CD DAC Lampucera lampizator.html

Εδώ το πιο καινούργιο νήμα για εκείνη την πλακέτα με τρεις τελεστικούς http://www.avclub.gr/forum/showthre...t=%F3%F6%E1%EE%E9%EC%EF+%EA%E9%ED%E5%E6%EF%F5

Και εδώ το παλαιότερο μοντέλο με τον ένα τελεστικό http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/53422-H-σφαγή-του-dac

Καλή και η diy πρόταση, αλλά ρε παίδες εάν είναι κάποιος να ασχοληθεί *σήμερα* με DIY, δεν είμαι σίγουρος ότι θα ήταν η πρώτη επιλογή.
Άλλωστε στο DIY έχει πολλά ακόμα κόστη πέραν της πλακέτας οπότε για diy θα ήταν μεγάλη συζήτηση

Απάντηση: Re: USB DAC σε τιμη χώμα..

Καλή και η diy πρόταση, αλλά ρε παίδες εάν είναι κάποιος να ασχοληθεί *σήμερα* με DIY, δεν είμαι σίγουρος ότι θα ήταν η πρώτη επιλογή.
Άλλωστε στο DIY έχει πολλά ακόμα κόστη πέραν της πλακέτας οπότε για diy θα ήταν μεγάλη συζήτηση

+1
Και συμφωνώ απολύτως,αν το λαπ είναι σχετικά νέο,η onboard είναι πολύ καλύτερη και πιο πιο πλήρης δυνατοτήτων (όλες παίζουν μέχρι 24/192,μερικές μόνο έχουν πρόβλημα με τα 88.2 και τα 176.4).Ποιο είναι;
Μπορεί τα χρήματα να είναι λίγα,αλλά κατά την γνώμη μου δεν αποτελούν αναβάθμιση,τζάμπα θα πάνε...
Δεν νομίζω να έχει διαφορά από μια σύνδεση στην έξοδο των ακουστικών και κατευθείαν στον προ.Μόνο στην γεύση (ίσως).

Τάσο, ο Πάνος θέλει το DAC για τον πατέρα του απ ότι κατάλαβα, για ευκολία περισσότερο παρά για απόλυτη ποιότητα.

Όμως έχει και μια lampucera 2 με λαμπάτο buffer έτοιμη και λειτουργική, στην αποθήκη του που δεν χρησιμοποιεί...

Μία λύση είναι να πάρει έναν USBtoSPDIF αντάπτορα να συνδέσει επάνω και να έχει ΚΑΙ καλό ήχο εκτός από την ευκολία...

Η μικρή Behringer δεν με έχει εντυπωσιάσει... ίσως επειδή έχω καλές κάρτες ήχου... ποιος ξέρει...

Παιδες, το ντιουικο κοστιζει πιο πολυ απο το ετοιμο. Απαιτησεις δεν υπαρχουν, ζητημα αν θα το συνδεσει καν..

20-30 ευρω το πολυ.

Το μπερυ εχει μπει στην λιστα, μαζι με τον κινεζο που παιρνει εξ τροφοδοσια.

Αν αλλαζα τον δεκτη της λαμπουσερας θα μου πηγαινε πιο ακριβα απο τον κινεζο καινουργιο, απ οσο εχω δει δλδ. Αλλιως απο ηχο η λαμπ θα μας καλυπτε.

Για τους νεους, δεν ξερω αν ακομα σημερα εχει νοημα η λαμπ, στα ιδια χρηματα ενα 9023 αλλα μαμπο ειναι μαλλον καλυτερο.