USB DVB-T MPEG4 δέκτης

ακριβως το εχουμε πει αρκετες φορες, το αν πιανει mpeg2 η mpeg4 ειναι θεμα software

Επειδή το διαβάζω παντού ότι είναι θέμα software, μπορείτε να προτείνετε κάποιο software που κάνει αυτή τη δουλειά? Είναι μεγάλη η διαφορά τιμής από τα 7-10-15 ευρώ μέχρι τα 50-60 για τα stickάκια που το γράφουν επίσημα ότι υποστηρίζουν MPEG-4...

Αγόρασα χθες ένα USB 2.0 Digital DVB-T HDTV TV Tuner Recorder & Receiver από το ebay για το συγκλονιστικό ποσό του 1,99Αγγλικές λίρες με τελικό κόστος με τα μεταφορικά 7,93 Ευρώ!! Τώρα περιμένω να έρθει και να δω αν τελικά θα καταφέρω να δω τίποτα. Το κακό είναι ότι είμαι Αθήνα και δεν θα μπορώ να το δοκιμάσω για MPEG-4 ψηφιακά παρά μόνο για τα MPEG-2 της ΕΡΤ...

Ελπίζω ότι κάτι θα γίνει...

Ευχαριστώ τους φίλους που μου απάντησαν τα ερωτήματά μου και θα σας ενημερώσω άμα τη αφίξη του...

Απάντηση: Re: USB DVB-T MPEG4 δέκτης

Αγόρασα χθες ένα USB 2.0 Digital DVB-T HDTV TV Tuner Recorder & Receiver από το ebay για το συγκλονιστικό ποσό του 1,99Αγγλικές λίρες με τελικό κόστος με τα μεταφορικά 7,93 Ευρώ!! Τώρα περιμένω να έρθει και να δω αν τελικά θα καταφέρω να δω τίποτα. Το κακό είναι ότι είμαι Αθήνα και δεν θα μπορώ να το δοκιμάσω για MPEG-4 ψηφιακά παρά μόνο για τα MPEG-2 της ΕΡΤ...

Ελπίζω ότι κάτι θα γίνει...

Ευχαριστώ τους φίλους που μου απάντησαν τα ερωτήματά μου και θα σας ενημερώσω άμα τη αφίξη του...
Καλά βρε, κλέφτες θα γίνουν οι ντόπιοι πωλητές που πουλάνε προς 30 το τεμάχιο??
Απαράδεκτο.. (μόλις το παραλάβεις, να μου το στείλεις αμέσως για ..να το πετάξω!)

Έτσι λένε... Και ακριβά το παίρνεις από εκεί! Άμα δεν το δω να δουλεύει δεν θα το πιστέψω!

Έτσι όπως το βλέπω, με την δικά του κεραιούλα, μάλλον δεν θα πιάσει σήμα.
Θα πρέπει να κάνεις κάποια πατέντα ή να βρείς έναν αντάπτορα να συνδέσεις το βύσμα της εξωτερικής σου κεραίας.

Προσοχή επίσης σε όσους έχουν εγκαταστήσει διάφορα πακέτα codecs και τα έχουν 'πειράξει' !! (Shark, κλπ)

Παθών (και μαθών..)

Άν χρησιμοποιήσετε το δικό τους software (το οποίο στα πιό πολλά φθηνά sticks είναι πολύ basic), πιθανόν να μην μπορέσετε να πιάσετε τίποτα και να θέλετε να το πετάξετε.

Απλώς απεγκαταστήστε προσωρινά τα codec packs (ή επαναφέρετέ τα στις αρχικές τους ρυθμίσεις) και ξανασκανάρετε τους σταθμούς.

Δικιά μου συμβουλή είναι να εγκαταστήσετε μόνο τα drivers και να χρησιμοποιήσετε κάποιο software της προκοπής που να υποστηρίζει mpeg2 και mpeg4.

Re: Απάντηση: Re: USB DVB-T MPEG4 δέκτης

Δικιά μου συμβουλή είναι να εγκαταστήσετε μόνο τα drivers και να χρησιμοποιήσετε κάποιο software της προκοπής που να υποστηρίζει mpeg2 και mpeg4.

Έχεις κάποιο να προτείνεις?

Όπως είπα και πρίν άλλο, πλήν του Windows Media Center ´τελείως´ ελεύθερο, δεν γνωρίζω.
Και νομίζω οτι κ το DVBviewer που πρότεινε ένας φίλος, (στην Pro έκδοση που τα κάνει όλα) δεν είναι free.

Αλλά μην νομίζεις οτι κ το WMC δεν έχει και τους περιορισμούς του.
Οι εγγραφές που κάνει π.χ. ´δεν είναι´'συμβατά' αρχεία τύπου .TS ή .mpeg, οπότε χρειάζονται έξτρα μετατροπή από άλλο software....

Εγώ πάντως αγόρασα αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702521&u=LIFEVIEW-LV5HD-NOT-ONLY-TV-USB-HYBRID-STICK

Αναλογική TV / Ψηφιακή TV / FM Radio και είσοδος αναλογικού σήματος video/audio .

Τουλάχιστον συνοδεύεται από ένα αξιοπρεπές software το ArcSoft Total media Center 3.5 (που χρειάζεται και ένα patch, ειδικά για την Ελλάδα (!!!) για να δουλέψει στα επίγεια ψηφιακά)

Οι εγγραφές που κάνει είναι σε mpeg2 για την TV και mp3 για το radio.

Άλλές εντυπώσεις :

Ψηφιακή TV : πολύ καλή λήψη εικόνας κ ήχου (stereo).
Αναλογική TV : Χάλια μαύρα με πολλά προβλήματα στον ήχο - ειδικά στο stereo.
Radio : Πολύ καλή λήψη και ήχος αλλά μονοφωνικός.
To remote control με Win7 Ultimate 64 bit δεν δουλεύει.

Last edited:
προσωπικά δεν το θέλω για να βλέπω τηλεόραση συνέχεια. Απλά για μία στο τόσο που μπορεί να είμαι κάπου που δεν έχει TV και θέλω κάτι να δω. Εγγραφές και τέτοια δεν με ενδιαφέρουν. Εδώ έχω 2,5 χρόνια ένα DVD recorder και δεν έχω γράψει ποτέ τίποτα (εκτός από τη videocamera).

Οπότε ψάχνω για ένα πρόγραμμα που απλά να μου εξασφαλίζει ότι θα βλέπω συμπαθητικά ψηφιακά κανάλια MPEG2 και MPEG4...

Εγώ προσωπικά το αγόρασα ΜΟΝΟ για να γράφω καμιά καλή ταινία την ώρα που κοιμάμαι ή λείπω, όταν με το καλό αναπτυχθεί και η επίγεια ψηφιακή TV στο Ελλάντα.

Οι κεραιούλες που συνοδεύουν αυτές τις συσκευές απευθύνονται σε τεχνολογικά ανεπτυγμένες χώρες (στο θέμα της επίγειας ψηφιακής εννοώ, με πολλά 'παράλληλα' κέντρα εκπομπής). Έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα εδώ, το βρίσκο απίθανο να το κοτσάρεις σε ένα laptop π.χ. και να πιάσεις σήμα, όντας σε διακοπές σε ένα νησί.

Παρεπιπτόντως, το δοκίμασα και με ένα "φτωχό" netbook, (με εξωτερική οικιακή κεραία πάντα) και δουλεύει χωρίς προβλήματα.

Εγώ πάντως αγόρασα αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702521&u=LIFEVIEW-LV5HD-NOT-ONLY-TV-USB-HYBRID-STICK

Αναλογική TV / Ψηφιακή TV / FM Radio και είσοδος αναλογικού σήματος video/audio .

Τουλάχιστον συνοδεύεται από ένα αξιοπρεπές software το ArcSoft Total media Center 3.5 (που χρειάζεται και ένα patch, ειδικά για την Ελλάδα (!!!) για να δουλέψει στα επίγεια ψηφιακά)

Οι εγγραφές που κάνει είναι σε mpeg2 για την TV και mp3 για το radio.

Άλλές εντυπώσεις :

Ψηφιακή TV : πολύ καλή λήψη εικόνας κ ήχου (stereo).
Αναλογική TV : Χάλια μαύρα με πολλά προβλήματα στον ήχο - ειδικά στο stereo.
Radio : Πολύ καλή λήψη και ήχος αλλά μονοφωνικός.
To remote control με Win7 Ultimate 64 bit δεν δουλεύει.

Update :

- Οι εγγραφές στα FM γίνονται σε μορφή wma.
- Αφού άλλαξα τον driver, τo remote control με Win7 Ultimate 64 bit δουλεύει κανονικά και με την δική του εφαρμογή, αλλά και με το WMC....

Όταν με το καλό εκπέμψουν και HD επίγεια κανάλια(χοχο), θα τα παίζουν αυτές οι κάρτες;

Εννοείται ...

Και εάν είναι συνδρομητικά (γιατί ΑΝ γίνουν, μόνο έτσι θα γίνουν), θα χρειάζεται και ένα CI slot για να μπαίνει η συνδρομητική κάρτα.

Καλημέρα,

Έχω μια κάρτα ASUS USB και όσο και αν έχω προσπαθήσει με διάφορα προγράμματα(Cyberlink Power Cinema, DVBViewer, ProgDVB, AltDVB) δεν έχω καταφέρει να δω ούτε ένα mpeg4 κανάλι. Μπορεί κάποιος να προτείνει κάποιο πρόγραμμα της προκοπής για Windows XP καθώς και να εξηγήσει πως κάνω configure ότι έχει σχέση με mpeg4(decoders,etc) στο συγκεκριμένο πρόγραμμα;