USB DVB-T TUNER Dreambox 800

Re: USB DVB-T TUNER DM800

Το agc μερικες φορες ειναι μηδεν και πρεπει να αλλαξεις καναλι για να δειξει.
Το εχω παρατηρησει καμποσες φορες, και ειναι μαλλον bug.
Με ολα στο auto βρισκει και την ert και την digea.
Το πιο πιθανο ειναι οτι δεν εχεις αρκετό σήμα.
Καποιος απο σαλονικα να σου στειλει τα καναλια?

Σωστά είναι φίλε μου τα στοιχεία και το ίδιο αποτέλεσμα έχει και στο auto! Αυτό που βλέπω είναι ότι ή έχει bug ο driver της Afatech ή ότι δεν έχεις καλό σήμα!
Έχεις δοκιμάσει το ίδιο στικάκι στο pc αν σου λαμβάνει τα 25 & 29? Δοκίμασες να σκανάρεις και τις 50 και 59 (706 & 754)?

Σωστά είναι φίλε μου τα στοιχεία και το ίδιο αποτέλεσμα έχει και στο auto! Αυτό που βλέπω είναι ότι ή έχει bug ο driver της Afatech ή ότι δεν έχεις καλό σήμα!
Έχεις δοκιμάσει το ίδιο στικάκι στο pc αν σου λαμβάνει τα 25 & 29? Δοκίμασες να σκανάρεις και τις 50 και 59 (706 & 754)?

το agc δείχνει 0% μονο στην αρχή μετά στρώνει...
Πάντως εδώ δεν είναι αυτό το πρόβλημα...

Και εγώ πιστεύω ότι κάτι γίνεται στο driver στο dm και θέλει πολύ καλο σήμα

Στο Pc όλα παίζουνε μια χαρά 25, 29 (506, 538) και 50, 59 (706, 754)
Δεν μπορώ να μετρήσω σήμα, αλλα παίζει χωρίς σπασίματα.

Στο DM έχει κανένα plugin όπως το satfinder αλλα για terrestial να δω το σήμα?

Και αλλοι εχουνε Afatech 9015 (Crypto Ρέντη PC 50 η Avermedia Volar (A850)) και δεν έχουνε πρόβλημα.

Αν και δεν ξέρω τι σήμα έχουνε και αν ιάνει το ίδιο με το PC

mcelliot_g εσύ πιο stick έχεις? και τι σήμα παίρνεις? είναι το ίδιο με το pc?

P.S. Παρακαλώ, κάποιος να μου στείλει τα αρχεία που ζητάω, πριν ξηλώσω την κεραία!!

Εγώ έχω το Hauppauge NOVA-T και δεν έχω κανένα πρόβλημα πλέον και λέγοντας πλέον υπήρχε απλά πρόβλημα με την 29 αλλά ήταν λόγω Digea και το έφτιαξαν! Στο AGC βγάζει απευθείας ένδειξη που είναι και ενδεικτική του σήματος και έχω πάνω από 60% σε όλες τις συχνότητες άνετα! Στο pc το ίδιο stick μετράει διαφορετικά το σήμα, είναι όλα θέμα driver!

Tο καλό είναι ότι βγήκανε οδηγίες πως να βάλεις τους drivers σε όλα τα mages. :a0210:

14/09/2010
1.first copy your TUNER-DRV.ipk file and usbtuner-auto-enable-from-sim201_V3_mipsel.ipk to /tmp with DCC.
  (How do you know the UsbTuner DRV?check DRV-LIST.TXT file)
  (if your usbTuner is A850 from asia,you must select the dm800-dvbt-asia-a850-fixed-by-sim201_r016_mipsel.ipk)

2.install your DRV-ipk and usbtuner-auto-enable-from-sim201_V3_mipsel.ipk.(if you don‘t know how to install ipk)
  For example:
  into telnet with DCC
  cd /tmp
  ipkg install dm800-dvbt-af9015-from-sim201_r016_mipsel.ipk
  ipkg install usbtuner-auto-enable-from-sim201_V3_mipsel.ipk
  reboot

These DRV-ipk and auto-enable-file can be support almost all-nfi(gemini,newnigema2,etc) and our previou ssl76B+Original-nfi.
  Ofcourse, maybe also support ferrari ssl76f.(we not test on it)

OK,Now this phase works has ended,perhaps we will be leave for a long time.
  but, we will be back work for our dear customers.:
  We wish you all happy to play.

HTML:
http://rapidshare.com/files/419053027/usbtuner_DRV-IPK_FOR_all-nfi.rar.html

Φιλε το πήρα και εγώ το Crypto Redi 50 PC USB Tuner

Όλα καλά στήθηκε κανονικότατα και βρήκε τα MPEG-2 τις ΕΡΤ

Τα MPEG-4 τα ιδιωτικά με τίποτα όμως!!
Και automatic και manual δοκίμασα το scan.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ.Στο pc με windows 7 βρίσκει όλα τα ψηφιακά κανονικά, ενώ στο dream βρίσκει μόνο της ert και μάλιστα μόνο τη μία συχνότητα (59, αν δεν κάνω λάθος). Το πιο πιθανό είναι να μην λειτουργεί κανονικά ο driver για το linux!

Εγώ έχω το Hauppauge NOVA-T και δεν έχω κανένα πρόβλημα πλέον και λέγοντας πλέον υπήρχε απλά πρόβλημα με την 29 αλλά ήταν λόγω Digea και το έφτιαξαν! Στο AGC βγάζει απευθείας ένδειξη που είναι και ενδεικτική του σήματος και έχω πάνω από 60% σε όλες τις συχνότητες άνετα! Στο pc το ίδιο stick μετράει διαφορετικά το σήμα, είναι όλα θέμα driver!

mcelliot_g, σίγουρα είναι θέμα drivers, αλλα μια συγκρίσιμη τιμή για ισχύ του σήματος είναι τα db αν μπορούσαμε να τα βλέπαμε και στα δυο.

από θεσσαλονίκη είσαι?
Αν ναι μπορείς να μου στείλεις τα αρχεία που ζητάω, μιας και τις έχεις σκαναρισμένες τις συχνότητες του 25, 29?

Χρειάζομαι:
Μήπως κάποιος μπορεί να μου στείλει το lamedb και userbouquet με τα ψηφιακά τις digea να τα δοκιμάσω έτσι?

Τα αρχεία αυτά είναι στο /etc/enigma2/
Η μπορείτε να τα πάρετε με το DreamBoxEdit
Και το terrestrial.xml απο το /etc/tuxbox/

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ.Στο pc με windows 7 βρίσκει όλα τα ψηφιακά κανονικά, ενώ στο dream βρίσκει μόνο της ert και μάλιστα μόνο τη μία συχνότητα (59, αν δεν κάνω λάθος). Το πιο πιθανό είναι να μην λειτουργεί κανονικά ο driver για το linux!

Επειδή έχει αναφερθεί εδώ ότι παίζει μια χαρά το συγκεκριμένο stick, πιστεύω ότι θέλει πιο καλή κεραία, γιατί με συγκεκριμένο driver δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί όλο το σήμα και θέλει καλύτερο, δηλαδή η ευαισθησια του tuner είναι πολύ χαμηλή με τον driver που έχει στο DM.

Αλλα πριν αλλάξω την κεραία ήθελα να δοκιμάσω με έτοιμες σκαναρισμένες συχνότητες 25, 29.

Πολλές φορες είναι αρκετό για να βλέπεις έστω οριακά όπως συμβαίνει και με τα sat κανάλια που κλειδώνουνε οριακά.

Last edited:

mcelliot_g, σίγουρα είναι θέμα drivers, αλλα μια συγκρίσιμη τιμή για ισχύ του σήματος είναι τα db αν μπορούσαμε να τα βλέπαμε και στα δυο.

από θεσσαλονίκη είσαι?
Αν ναι μπορείς να μου στείλεις τα αρχεία που ζητάω, μιας και τις έχεις σκαναρισμένες τις συχνότητες του 25, 29?

Χρειάζομαι:
Τα db είναι σίγουρα πιο αξιόπιστα, αλλά δεν υποστηρίζονται από την DMM στο enigma2 για την dvb-t διαμόρφωση! Είναι μεγάλη τους παράλειψη και πρέπει να τα προσθέσουν στα pythons που εμφανίζουν αυτές τις παραμέτρους! Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και στο δικό μου skin που τα έχω προσέξει όσο κανένας άλλος, δεν εμφανίζεται καν η ένδειξη σε db αλλά πάλι σε ποσοστό!
Δυστυχώς δεν μπορώ να σου στείλω τα αρχεία που θες μιας και σε αυτά έχω και configs για άλλες παραμέτρους που τεστάρω προσωπικά! Κοινώς και να στα στείλω δεν θα σου δουλέψουν!

Δυστυχώς δεν μπορώ να σου στείλω τα αρχεία που θες μιας και σε αυτά έχω και configs για άλλες παραμέτρους που τεστάρω προσωπικά! Κοινώς και να στα στείλω δεν θα σου δουλέψουν!

Αν σου είναι εύκολο στείλε το lamedb(που έχει όλες τις σκαναρισμένες συχνότητες DVB η SAT) από το /etc/enigma2/
και terrestrial.xml απο το /etc/tuxbox/
Τα μπουκέτα θα τα φτιάξω μονος μου.

Θέλω να δοκιμάσω και αυτό πριν προβώ στην αντικατάσταση κεραίας, γιατί όπως καταλαβαίνεις είναι φασαρία.

Αλλιώς θα δοκιμάσω να κάνω compile το driver για AF9015 από τα τελευταία sources.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Φιλε το πήρα και εγώ το Crypto Redi 50 PC USB Tuner

Όλα καλά στήθηκε κανονικότατα και βρήκε τα MPEG-2 τις ΕΡΤ

Τα MPEG-4 τα ιδιωτικά με τίποτα όμως!!
Και automatic και manual δοκίμασα το scan.

Εντάξει δεν έχω και την καλύτερη κεραία αλλα στο PC παίζει κανονικά και τα βρίσκει όλα με την ίδια κεραία. Όπως και στην TV με MPEG-2 tuner τα βλέπω/ακούω όλα.

Pies είναι η ακριβές ρυθμίσεις για manual scan?

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι όταν βάζο το usb tuner στο DM το σήμα είναι πολύ χαμηλότερο και έχω συνεχόμενα BER όχι πολλά πάντως και AGC είναι 0%. Όταν έβαλα ενισχυτή γραμμής πήγε στα 14% to AGC.

Μήπως κάποιος μπορεί να μου στείλει το lamedb και userbouquet με τα ψηφιακά τις digea να τα δοκιμάσω έτσι?

Τα αρχεία αυτά είναι στο /etc/enigma2/
Η μπορείτε να τα πάρετε με το DreamBoxEdit
Και το terrestrial.xml απο το /etc/tuxbox/

Επίσης μπορείς να μου στείλεις τα έξης αρχεία:
όλα από το: /etc/dvbt
όλα από το: /lib/firmware
όλα από το: /lib/modules/dvbt
και από το: /usr/bin τα: delitedtt.sh, delitedtt-report.py, delitedtt-report.sh

αυτά είναι τα αρχεία του driver για το USB Tuner με chip AF90xx (και αλλα)

Σήμα περνώ από Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, οποτε ψάχνω στα 25(506MHz) και 29(538MHz) με την τελευταία να έχει απ' ότι ξέρω καλύτερο σήμα

Συγγνώμη αν σας κούρασα, αλλα ζητάω μια βοήθεια μπας και βγάλω άκρη

Ευχάριστο πολύ.

Καλημέρα.Εγώ σκανάρισα με το κεραιάκι που είχε στη συσκευασία,και κατέβασε μόνο της ΕΡΤ.Όταν έβαλα την κεντρική κεραία του σπιτιού,τα κατέβασε όλα.Εγώ είμαι Αθήνα και δεν ξέρω τις χειροκίνητες συχνότητες για Χορτιάτη.Μήπως τελικά φταίει η κεραία σου?Όπως και να έχει επειδή είμαι γραφείο,και τώρα διάβασα το πρόβλημα σου,όταν πάω το απόγευμα σπίτι,θα δω τα δικά μου,και ότι χρειαστείς,θα στο στείλω,αν δεν έχεις βρει λύση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Κατα 99,9% φταιει η κεραια.
Αναλογα πραγματα μου κανε και μενα με την εσωτερικη.
Μολις μπηκε στην εξωτερικη που κοιταει υμηττο, ηρθαν ολα.
Αν ειναι πρακτικο, βαλε το μαγνητικο κεραιακι στο καγκελο του μπαλκονιου σε σημειο που να βλεπει το σημειο εκμπομης και κανε scan εκει.
(τουλαχιστον για δοκιμη)

Σε ποια περιοχή μένεις dima?
Παιδιά μην ξεχνάτε ότι η γεωγραφία της Θεσσαλονίκης είναι πολύ διαφορετική από αυτή της Αθήνας! Αν δεν μένει κάποιος κοντά στο Χορτιάτη και δεν τον σκιάζει τίποτα (πολυκατοικία, φυσικό εμπόδιο), είναι από πολύ δύσκολο ως απίθανο να βγάλει τα κανάλια με εσωτερική, και σημειωτέον ειδικά η Digea εκπέμπει με τη μισή ισχύ από αυτή που έχει στον Υμηττό!
Οπότε είναι λίγες οι περιοχές που βγάζουν τα ψηφιακά μόνο με εσωτερική!
Το lamedb θα στο στείλω αργότερα στο pm σου!

Ευχάριστω πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας.

Όπως είπαμε και πριν δεν νομίζω ότι είναι θέμα κεραίας, μιας και με την ίδια κεραία στο pc με win7 τα πιανω όλα. (Δεν έχω και την καλύτερη κεραία, αλλα το γεγονός ότι πιάνει τα παντα στο pc, νομίζω τα λέει όλα)

Οποτε καταλήγω ότι έχει bug στο driver για dm να μειώνει πολύ την ευαισθησία του tuner και δεν μπορεί να κλειδώσει την συχνότητα και "προθανος" θέλει πολύ καλο σήμα.(που εντάξει γίνεται και αυτό με αλλαγή κεραίας, αλλα είναι μπελάς για αυτό και θα ήθελα να εξαντλήσω όλα τα αλλα περιθώρια)

Και αν αναλογιστούμε ότι οι συχνότητες τις Digea είναι πιο δύσκολες από τις ΕΡΤ, μπορεί να έχω πέσει σε οριακή κατάσταση με το σήμα στο DM.

Μένω Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, είμαστε ακριβώς κάτω από το βουνό του Χορτιάτη και κανένας δεν έχει καλο σήμα.(Το MEGA αναλογικό το έχουνε όλοι με είδωλο) "προθανος" την κεραία την έχουνε γυρισμένη για πιο μακριά. Στο Ρετζίκι που είναι πιο χαμηλά έχουνε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

mcelliot_g Σε ευχαριστώ πολύ
Θα περιμένω το lamedb να δοκιμάσω με τις ήδη έτοιμες σκαναρισμένες συχνότητες.

Παράλληλα ψάχνω να κάνω compile ένα νέο driver από τα open source που υπάρχουνε.

Αυτό που είδα είναι ότι πολλά είναι τα "στικακια" με AF9015 αλλα έχουνε διαφορετικά tuner chip.
Το Crypto Redi 50 PC έχει το Q1010 που υποστηρίζεται πλήρως. Ίσως τα drivers από DreamElite είναι πιο παλιά και δεν έχουνε τα τελευταία patch.

Έπρεπε να το ξεκινήσω πιο νωρίς πριν κλείσει το site τους, να είχα λίγη βοήθεια. :smile:

HTML:
http://rapidshare.com/files/419053027/usbtuner_DRV-IPK_FOR_all-nfi.rar.html
Το pc50 της crypto τη τσιπακι έχει?
Κατέβασα το ΑF9015 αλλά δεν το βρίσκει?

Τι να κάνω?

Ευχαριστώ για όπια βοήθεια

Το pc50 της crypto τη τσιπακι έχει?
Κατέβασα το ΑF9015 αλλά δεν το βρίσκει?

Τι να κάνω?

Ευχαριστώ για όπια βοήθεια

AF9015 εχει

ακολούθησες τις οδηγίες όπως το λένε?

Αυτά είναι για dm800 clone, λογικά παίζει και σε original, αλλα ίσως να υπάρχει θέμα.

Γιατί δεν δοκιμάζεις πρώτα σε DreamElite image να είσαι σίγουρος ότι παίζει?

pos na dokimaso se dreamelite otan exei kleisei o server?

exo 800 gnisio oxi clone..

to file driver to kanei install kanonika, to file auto kanei install alla sto telos grafei oti kati, den thimame akrivos den briskei apo ton server tou image. kano meta reboot..
exo kanei akrivos oti grafei sto txt alla otan pao sto ble buton to usb tuner den to vriskei?

kano kati lathos?

pos na dokimaso se dreamelite otan exei kleisei o server?

exo 800 gnisio oxi clone..

to file driver to kanei install kanonika, to file auto kanei install alla sto telos grafei oti kati, den thimame akrivos den briskei apo ton server tou image. kano meta reboot..
exo kanei akrivos oti grafei sto txt alla otan pao sto ble buton to usb tuner den to vriskei?

kano kati lathos?

βάλε το dreamelite image, δεν έχει σημασία αν έχει κλείσει ο server και κανε ότι λένε η οδηγίες.

εσύ σε πιο image το δοκιμάζεις?
και στο blue button που ακριβώς
Τα screenshots βοηθάνε...

Και προθανος πρέπει να πεις τι ακριβώς σου βγάζει στο τέλος, δεν μπορούμε να μαντεύουμε...